Pse Mjekësia Natyrale NUK është “Alternative” por është “Primare”

 

Ilaçi “Alternativ” erdhi kur njerëzit vendosën të zëvendësojnë ilaçin natyror me alternativa kimike. Mendoni për këtë. Ne mund të gjurmojmë “ilaçet” origjinale që nga fillimi i njerëzimit. Si ka përfunduar ilaçi natyror të quhet nga shoqëria si “alternativ”, për ta kthyer atë kokë poshtë?!

A ndjeheni si një peshk që noton mbi ujë, duke u përpjekur të përdorni qasje natyrale për kujdesin shëndetësor në një shoqëri që i ka kthyer të gjitha me kokë poshtë? Ne (Mjekesia Bimore Arabe) kemi mbi 12 vjet që luftojmë për të përdorur qasje natyrore për veten, fëmijët dhe njerëzit që e kanë kuptuar se mjekësia e vërtetë kuruese dhe origjinale është ajo ‘natyrale’. Ka qenë dhe vazhdon të jetë një betejë.

Dikur mjekësia natyrale ishte ilaçi i vetëm i mrekullueshëm, efektiv, pa efekte anësore dhe nuk konsiderohej “një alternativë”. Kjo ndodhi shumë vonë, pasi filluan të prodhohen ilaçe kimike në mënyrë sintetike, ku big farma hyri në skenë, fitimi, jo siguria dhe efikasiteti u bënë përparësia e fundit.

Pra, duke pasur parasysh se ku jemi sot (substancat natyrore merren me frikë kurse ilaçet sintetike nderohen), si mund të degjenerojmë metodat e lashta, ushqimet dhe bimët mjekësore të kurimit?

Siç  e dini, MjekësiaBimoreArabe.com ka kaluar shumë vite të mundimshme për seleksionimin e të dhënave dhe indeksimin e mijëra studimeve që vërtetojnë punën e paraardhësëve tanë dhe shumë bashkëkohësve, të cilët kanë pasur të drejtë se: Natyra siguron zgjidhje elegante në mënyrë virtuale për çdo problem mjekësor.

Problemi nuk është mungesë provash. Megjithëse puna e provës klinike është me kosto të lartë, ka qindra mijëra studime që tregojnë se shkenca në të vërtetë mbështet kurimin natyror të sëmundjeve.

Historia është shumë e qartë për fuqinë dhe efektivitetin e përdorimit të natyrës për kurimin e sëmundjeve

Fillimi i kohës

Kurani është shumë i qartë për çdo aspekt të natyrës. Zoti krijoi gjithçka për përfitimin e njeriut. Zoti krijoi trupat tanë për t’u shëruar.

Mjekësia natyrale është një sistem i lashtë që i ka qëndruar provës së kohës.

Fokusi natyral është të përdorim gjëra nga natyra për të ekuilibruar trupin tonë, kështu që ne nuk kemi nevojë për ilaçe kimike apo për operacione.

Përzgjedhja e bimëve medicinale për cdo sëmundje të caktuar rrit aftësinë për të ruajtur shëndetin e trupit dhe shpirtit dhe për të ekuilibruar energjinë.

Mjekësia Antike Greke

Hipokrati (400 para Krishtit) i njohur si babai i mjekësisë, i cili thotë , “Le të jetë ushqimi ilaçi juaj dhe ilaçi të merret nga ushqimi” – të cilin ne e shkurtuam në “ushqimi është ilaç.” Ai i këshilloi njerëzit që të parandalojnë dhe trajtojnë sëmundjet para së gjithash duke ngrënë një dietë me lëndë ushqyese të shëndetshme.

“Kurat bimore” në vitet 1930’

Kur njerëzit shkonin në farmaci, barërat shpërndaheshin në forma të ndryshme. Kjo ishte norma. Prandaj, big farma është “alternativa” sepse ata po zëvendësojnë origjinalitetin.

Në ditët e sotme

Ka studime të shumta që tregojnë se si ushqimi ndikon në gjenetikë dhe kontribuon në shëndet dhe jetëgjatësi, ose në sëmundje dhe vdekje të hershme. Pra ne nuk jemi të “dënuar” nga gjenet tona.

Gjenet luajnë një rol në zhvillimin dhe parandalimin e sëmundjes.

Një dietë e dobët mund të jetë një faktor serioz rreziku për shumë sëmundje (dieta jonë ka shumë rëndësi). Cilësia e ushqimit luan një rol në gjenet njerëzore (si në mangësitë ushqyese dhe kimikatet toksike në ushqime me cilësi të ulët).

Të gjithë janë të ndryshëm – ajo që funksionon për një person mund, ose jo, të funksionojë për një tjetër (secili person është i ndryshëm në sa ndikohen gjenet dhe shëndeti i tyre nga dieta e tyre).

Një dietë e shëndetshme (por e personalizuar) mund të përdoret për të parandaluar, zbutur ose kuruar sëmundjet kronike përkrah kurave të posacme bimore.

Çfarë mund të bëjmë sot kur asgjë nuk është nën kontrollin tonë

 • Ne mund të mësojmë se çfarë funksionon për organet tona individuale.
 • Mund të zgjedhim të hamë ushqime të pasura me lëndë ushqyese që do të ndërtojnë shëndetin tonë në vend që ta shkatërrojnë atë.
 • Mund të zgjedhim të kërkojmë ujin më të pastër, dhe të pimë shumë prej tij.
 • Mund të zgjedhim të përqendrohemi në atë që besojmë se do të kthejë shëndetin tone.
 • Mund të zgjedhim të vazhdojmë të mësojmë për trajtimin natyral.
 • Mund të zgjedhim të shohim jashtë kutisë moderne të marrëzisë së kujdesit shëndetësor.
 • Mund të zgjedhim të gjejmë njerëz që kuptojnë dhe mendojnë në mënyrë që të mos ndihemi të vetëm në aventurën tonë shëndetësore natyrale.
 • Mund të zgjedhim trajtime origjinale natyrale, vecanërisht me bimë shkretinore kur bëhet fjalë për sëmundje të rënda si kanceri.

Zgjidh me mençuri

 • Nëse hormonet e mia janë rrënuar, unë i drejtohem së pari ushqimit për të krijuar ekuilibër.
 • Unë ha sa më shumë fruta sezonale – çfarëdo që është sezonale duhet të jetë përparësore e asaj që hani.
 • Nëse kam ndonjë çështje tretjeje, kthehem tek paçja e kockave.
 • Nëse kam dhimbje koke, kthehem tek perimet e freskëta.
 • Nëse truri im është i lodhur, rrit yndyrnat e shëndetshme.
 • Unë përdor agjërimin dhe përpiqem të marr një pushim ditor për çdo javë nga ushqimi.
 • Kur trupi im është i sëmurë rëndë unë i drejtohem mjekësisë bimore origjinale, me bimë shkretinore.
 • Unë kurrë nuk përdor ilaçe kimike sitetike.
 • etj, etj…

Kurat me bimë shkretinore

Mrekullia e bimëve shkretinore është se ato kanë vetitë kuruese më ta larta në rangun e të gjithë mbretërisë bimore anembanë botës. Bimët shkretinore fshehin thesare të vërtetë në brendësi të tyre dhe janë jashtëzakonisht kuruese dhe fuqizuese të trupit dhe imunitetit në të njëjtë kohë.

Mjekësia moderne konvencionale

Ekziston një përjashtim nga mjekësia moderne konvencionale, me të cilën jemi pajtuar: “Dhomat moderne të urgjencës për të shkaktuar trauma janë më të mirat që kanë ekzistuar ndonjëherë”.

Përfundimi

Ju mund të filloni të mendoni për termin “Mjekësi alternative”. Alternativa me të vërtetë duhet të jetë mënyra e mjekësisë moderne konvencionale, jo format e vjetra të provuara dhe të vërteta të shëndetit dhe shërimit.

Dituria është fuqi. Sa më shumë të mësojmë, aq më shumë mund ta marrim në konsideratë atë që funksionon për ne dhe më të sigurt do të jemi në këndvështrimet tona.