Ndryshimet në mikrobiomën e zorrës mund të përdoren për zbulimin e hershëm të kancerit të zorrës së trashë

Rritja e mikroorganizmave specifikë në zorrë janë të lidhura me kancerin kolorektal. Studiuesit thonë se këto mikroorganizma mund të përdoren potencialisht për të zbuluar sëmundjen shumë kohë para se ajo të kalojë në kancer të fazës së vonë.

Rezultatet tregojnë se ndryshimet në mikrobiomën e zorrës janë të pranishme në fazat e hershme të zhvillimit të kancerit kolorektal, i cili potencialisht mund të sigurojë të dhëna jetike diagnostikuese dhe shkaktare për këtë sëmundje.

Gjetjet e studimit demonstrojnë se si kanceri kolorektal nuk shkaktohet vetëm nga predileksioni gjenetik. Interesante është se mikrobioma e zorrës mund të luajë gjithashtu një rol të rëndësishëm në zhvillimin e këtij kanceri.

Zbulimi i baktereve specifike për të diagnostikuar kancerin e hershëm të zorrës së trashë

Kanceri i zorrës së trashë është kanceri i tretë më i zakonshëm në botë.

Megjithëse shifrat janë alarmante, kanceri i zorrës së trashë është gjithashtu një sëmundje që lëviz ngadalë. Kjo do të thotë që përparimi nga kanceri në fazën e hershme në fazën e vonë do të marrë disa kohë. Ekziston një dritare më e madhe për zbulimin e sëmundjes dhe parandalimin e përkeqësimit të saj. Kështu, diagnoza është çelësi për të luftuar sëmundjen.

Në studim, studiuesit po shikojnë një mënyrë të mundshme për të diagnostikuar kancerin kolorektal në fillim të zhvillimit të tij. Ata kryen një analizë të ADN-së të mostrave fekale, të cilat u morën nga më shumë se 616 pacientë të moshës 20 deri 90 vjeç. Pastaj ata vlerësuan karakteristikat e mikrobiomës së tyre të zorrëve në lidhje me kancerin e zorrës së trashë.

Ata zbuluan se ata me kancer në fazë të hershme kishin trefishin e numrit të dy llojeve bakteriale krahasuar me individët e shëndetshëm. Këto baktere janë Atopobium parvulum dhe Actinomyces odontolyticus, dhe gjithashtu janë të përhapura në gojën e pacientëve me kancer kolorektal. Për më tepër, ekipi regjistroi ndryshime në nivelet e amino acidit biliar në feces midis individëve me kancer në fazë të hershme dhe individëve të shëndetshëm.

Dallime të tilla mund të shërbejnë si shënjues të sëmundjes dhe të përdoren në diagnostikimin e hershëm, thonë studiuesit.

Për më tepër, ata sugjerojnë që kanceri i zorrës së trashë mund të jetë gjithashtu një sëmundje mikrobike. Aktualisht, shkaku i kancerit kolorektal është i panjohur ndërsa faktorët e rrezikut janë ose të lidhur me demografinë ose gjenetikën. Gjetjet e studimit mund të ndihmojnë shkencëtarët në zbulimin e sëmundjes.

Hapi tjetër është të hetohet marrëdhënia midis mikrobiomës së zorrës dhe karakteristikave të tumorit në pacientë individualë me kancer kolorektal. Në këtë mënyrë, ekspertët mund të zgjerojnë kuptimin e tyre për rolin e mikrobiomës në zhvillimin e sëmundjes.

Mikrobioma e zorrës në kushte të tjera shëndetësore

Mikrobioma e zorrëve i referohet popullatave të mëdha të mikroorganizmave në zorrë. Ato luajnë një rol të madh në tretjen dhe shëndetin e përgjithshëm, pasi janë të lidhura me sisteme të ndryshme fiziologjike dhe kushte shëndetësore.

Për disa, mikrobioma e zorrës shoqërohet me mbipeshë. Studimet treguan se të kesh një numër më të vogël të baktereve të caktuara mund të predispozojë të kesh mbipeshë. Gjenet mund të jenë pjesërisht fajtorë, pasi ato mund të përcaktojnë llojet e baktereve që popullojnë zorrën tuaj.

Nga ana tjetër, bakteret e zorrës mund të kontribuojnë gjithashtu në zhvillimin e limfomës, një kancer i qelizave të bardha të gjakut. Në veçanti, Lactobacillus johnsonii mund të rrisë rrezikun e limfomës në krahasim me ata me një përbërje të ndryshme të baktereve të zorrëve. Ky zbulim mund të mos jetë shumë i habitshëm pasi mikrobioma e zorrëve luan një rol të rëndësishëm në sistemin imunitar duke komunikuar me qelizat imune.

Për më tepër, shëndeti mendor është i lidhur gjithashtu me mikrobiomën e zorrëve, duke shtuar edhe një aspekt tjetër në portofolin e pabesueshëm të rolit të saj. Kjo sepse bakteret e zorrëve prodhojnë disa kimikate neurokimike që përdoren nga truri në rregullimin e proceseve fiziologjike dhe mendore – përfshirë kujtesën, të mësuarit dhe gjendjen shpirtërore. Në fakt, bakteret e zorrëve bëjnë rreth 95% të furnizimit të trupit me serotonin, e cila thuhet se stabilizon gjendjen shpirtërore, ndjenjat e mirëqenies dhe lumturisë.

Duke pasur parasysh rolet thelbësore të mikrobiomës së zorrëve, të kesh një përbërje të ekuilibruar të baktereve të zorrëve është e rëndësishme për shëndetin e mirë. Ngrënia e ushqimeve të pasura me fibra do të ndihmojë shumë në ushqimin e baktereve të mira, miqësore për të cilat trupi ka nevojë.

Dhe nëse dikush tashmë është diagnozuar me kancer të zorrë së trashë, kolorektal, apo çfarë do lloj tjetër të kancerit, trajtimi natyral me përkujdesin ushqimor dhe kurën bimore të posaçme që e gjeni më poshtë, është jetike dhe zgjedhja më e zgjuar dhe më e suksesshme.

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Në fakt, shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale moderne apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit, të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të, në ngrohtësinë familjare, mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj, trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient, kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmerren udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe bimore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!