Mesothelioma / Kancer i mushkërive; Llojet, Simptomat, Prognoza e mbijeteses, Faktoret e rrezikut, Trajtimi Natyral profesional

 

Mesothelioma është një formë e rrallë dhe agresive e kancerit që zhvillohet në membranën (veshjen e brendshme) të mushkërive, barkut ose zemrës. E shkaktuar nga asbesti, mesothelioma nuk ka shërim të njohur në mjekeësinë kimike, dhe ka një prognozë (parashikim) shumë të keqe (zhvillohet në mënyrë të paparashikueshme).

Sipas një raporti të vitit 2017 nga Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve, 2400-2800 njerëz janë diagnostikuar me mesothelioma në Shtetet e Bashkuara çdo vit. Njerëzit që kanë punuar me asbest ose janë ekspozuar ndaj asbestit kanë rrezikun më të lartë për të zhvilluar mesothelioma. Pas ekspozimit ndaj asbestit, simptomat e mesothelioma mund të shfaqen 20 deri në 50 vjet më vonë.

Jetëgjatësia për pacientët me mesothelioma është e dobët, pasi nuk ka shërim për sëmundjen. Faza e sëmundjes, lloji i qelizës dhe vendndodhja e tumorit janë faktorët më të rëndësishëm për mbijetesën e një pacienti. Faktorë të tillë si shëndeti i përgjithshëm i pacientit, mosha, dhe nëse kanceri është përhapur apo jo, gjithashtu ndikojnë në prognozë.

Llojet e Mesothelioma

Ekzistojnë katër lloje kryesore të mesothelioma bazuar në vendin ku një tumor zhvillohet së pari: pleural (në mushkëri), peritoneal (abdomen), perikardial (në zemër), dhe testicular. Përveç kësaj, Mesothelioma mund të kategorizohet bazuar në llojin qelizor – epithelioid, sarcomatoid, ose bifazik – dhe sipas malinjesisë.

Llojet e Mesotheliomas sipas vendndodhjes

Shtresa e hollë e indeve, ku mesothelioma zhvillohet, e njohur si mesothelium, ndodhet në zona të caktuara të trupit, si: zona e gjoksit që rrethon mushkëritë dhe zgavrën e barkut. Mënyra më e zakonshme për të klasifikuar mesothelioma-n është përcaktimi se ku në këtë shtresë mesotheliale e ka origjinën sëmundja.

 1. Mesothelioma Pleurale (e mushkërive)

Mesothelioma Pleurale zhvillohet në membranën e mushkërive (e njohur si pleurë). Si forma më e zakonshme e sëmundjes, mesothelioma pleurale përbën rreth 80% të rasteve.

Mesothelioma pleurale është e vështirë për t’u diagnostikuar. Në fazat e hershme të sëmundjes, simptomat kanë tendencë të jenë të buta, ndërsa në fazat e mëvonshme (faza 3 ose faza 4) simptomat mund të përkeqësohen dukshëm. Për fat të keq, pasi shpesh diagnostikohet në një fazë të mëvonshme, mesothelioma zakonisht ka një prognozë të dobët – shumica e pacientëve jetojnë më pak se 17 muaj nga koha kur shfaqen simptomat e tyre të para.

 1. Mesothelioma Peritoneale (e abdomenit)

Mesothelioma peritoneale e ka origjinën në membranën e barkut. Shpesh përhapet në organet e barkut, duke përfshirë: mëlçinë, shpretkën dhe zorrën. Dhimbja e rëndë e barkut është simptoma më e zakonshme, e ndjekur nga shqetësimi i shkaktuar nga ngritja e lëngjeve (rrjedhja abdominale).

Megjithëse prognoza për mesotheliomën peritoneale është e dobët, ajo është përmirësuar disi në vitet e fundit, megjithatë, mbijetesa zakonisht varet nga situata e individit dhe nga faktorët e veçantë diagnostikues.

 1. Mesothelioma Perikardiale (e zemrës)

Mesothelioma perikardiale, e cila fillon në membranën e zgavrës së zemrës (perikardiumi), është e pazakontë – duke përbërë më pak se 1% të të gjitha rasteve të mesothelioma. Ndërsa ky kancer i rrallë përparon, zemra bëhet e pamundur për të dhënë oksigjen në trup, duke shkaktuar rënie të mëtejshme të shëndetit në një nivel gjithnjë e më të shpejtë.

Simptomat më të zakonshme të mesothelioma perikardiale imitojnë ato të një sulmi në zemër, duke përfshirë dhimbjen në gjoks dhe mbajtje të frymës. Në shumë raste, mesothelioma pericardiale shkon pa diagnozë derisa të kryhet autopsia.

 1. Mesothelioma Testikulare

Mesothelioma testikulare është një formë shumë e rrallë e sëmundjes, me më pak se 100 raste që janë diagnostikuar në mbarë botën. Për shkak se ka kaq pak incidente të këtij lloji të mesothelioma, pak kuptohet se si zhvillohet dhe nuk ekziston një kurs standard i trajtimit në dispozicion.

Llojet e Mesotheliomave sipas qelizave

Aktualisht, e vetmja mënyrë për të konfirmuar një diagnozë Mesothelioma është për të përcaktuar llojin e saj të qelizave. Zakonisht, kjo bëhet duke marrë një mostër të indeve duke përdorur një biopsi. Mostra pastaj studiohet nga një patolog nën një mikroskop (një proces i njohur si histologji) për të kuptuar se cili lloj qelizash përbëjnë tumorin. Çdo lloj qelize ka nëntipe të shumta, po ashtu.

 1. Mesothelioma epitelioide

Mesothelioma epitelioide është lloji qelizor më i zakonshëm dhe përbën rreth 75% të rasteve të diagnostikuara. Qelizat janë në formë të njëtrajtshme, me një model të zgjatur që i bën ato të dallohen lehtë kur shihen nën zmadhim të lartë. Këto lloje të qelizave të kancerit janë adenocarcinoma dhe malignanci që më shpesh lidhen me kancerin e mushkërive. Mesothelioma epitelioide ka prognozën më të mirë të çdo lloj qelize.

 1. Mesothelioma Sarcomatoide

Mesothelioma Sarcomatoide është një lloj qelize më pak e zakonshme, që përbën rreth 10% të rasteve të mesothelioma. Qelizat Sarcomatoide rriten në strukturat mbështetëse, të tilla si muskujt dhe eshtrat. Ato janë të gjata, në formë gishti, të cilat zakonisht janë të rregulluara në një mënyrë të dukshme. Mesothelioma Sarcomatoide ka prognozën më të keqe të të tre llojeve të qelizave, dhe zakonisht është më e vështirë për t’u trajtuar.

 1. Mesothelioma Bifazike

Mesothelioma bifazike përmban një përzierje të llojeve të qelizave epiteliale dhe sarcomatoide, dhe ndodh në deri në 40% të rasteve të mesothelioma. Derisa të dy llojet e qelizave ekzistojnë në një tumor bifazik, në shumë raste qelizat dallohen, që do të thotë se qelizat epiteliale gjenden në një zonë të ndryshme të tumorit nga zona ku gjenden qelizat sarkomatoide. Ndërkohë që mesiprolija bifaziane ka një prognozë më të mirë sesa mesothelioma sarcomatoide, ajo ka një prognozë më të dobët sesa mesothelioma epitelioide.

Llojet e Tumoreve Mesothelioma

Një tjetër mënyrë për të kategorizuar mesothelioma bazohet në faktin nëse tumori është i keq apo i mirë. Një tumor malinj tregon se është i dëmshëm, dhe nëse nuk trajtohet, do të shkaktojë sëmundje dhe përfundimisht vdekje.

 1. Mesothelioma malinje

Shumica e formave të mesotheliomave janë malinje, duke e bërë sëmundjen, si një e tërë, shumë vdekjeprurëse. Megjithëse mesothelioma ka një periudhë të gjatë latent (zhvillimi në fshehtësi), ajo mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë për t’u diagnostikuar, duke e bërë malinjitetin shumë më të rrezikshëm. Megjithatë, edhe nëse një pacient diagnostikohet me mesothelioma malinje, ende ka shpresë, veçanërisht nëse sëmundja kapet herët. Me programin e duhur të trajtimit natyral, të mbijetuarit mund të jetojnë vite më vonë pasi të diagnostikohen.

 1. Mesothelioma beninje

Mesothelioma beninje është mjaft e rrallë dhe ndodh vetëm në disa raste të kufizuara. Për shembull, Mesothelioma papilare e mirë-diferencuar (ËDPM) zakonisht konsiderohet një formë e mirë e mesotheliomas. Zakonisht është më e lehtë të trajtohet sesa forma malinje e kancerit dhe në shumicën e rasteve mund të trajtohet me sukses.

Simptomat e Mesotheliomas

Simptomat e mesotheliomas shpesh mund të ngatërrohen me simptomat e sëmundjeve të tjera. Prandaj, është e rëndësishme të dini shenjat e mundshme të Mesothelioma, veçanërisht nëse keni një histori të ekspozuar ndaj asbestit. Duke njohur menjëherë simptomat, pacientët e mesotheliomas kanë një shans më të mirë për të marrë një diagnozë të hershme, e cila mund të përmirësojë prognozën e përgjithshme dhe jetëgjatësinë.

Simptomat më të zakonshme të Mesothelioma

 

Mesothelioma mund të marrë një kohë të gjatë për t’u zhvilluar, dhe simptomat e sëmundjes shpesh nuk e paraqesin veten e tyre derisa kanceri ka përparuar në fazat e mëvonshme. Shenjat e hershme të Mesothelioma mund të gabohen lehtë me sëmundjet e përditshme, dhe si rezultat, simptomat e hershme shpesh injorohen, largohen ose diagnostikohen gabimisht.

Simptomat gjithashtu mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme në bazë të llojit të mesothelioma që ka një person.

Simptomat e Mesotheliomas sipas llojit të saj

Ndërsa disa simptoma janë të zakonshme për të gjitha llojet e sëmundjeve, simptomat e mesotheliomas janë të lidhura fort me vendndodhjen e tumoreve mesothelioma në trup.

 1. Simptomat e Mesotheliomës Pleurale

Forma më e zakonshme e mesotheliomës, mesothelioma pleurale zhvillohet në membranën e mushkërive dhe llogarit rreth 75 % të të gjitha rasteve të sëmundjes. Simptomat e mesotheliomas pleurale shpesh ndikojnë në frymëmarrje dhe në zgavrën e kraharorit (gjoksit), dhe shpesh mund të merren për probleme që lidhen me sëmundje të tjera, si pneumonia, gripi, madje edhe kanceri i mushkërive.

Simptomat e mesothelioma pleurale përfshijnë:

– Dhimbje gjoksi dhe dhimbje të përgjithshme të trupit

– Kollitje kronike

– Fluks pleural – një ngritje e shtresave fluide të mushkërive

– Humbje e peshës – veçanërisht nëse është e papritur dhe / ose e pashpjegueshme

– Lodhja

– Ethe dhe djersitje gjatë natës.

 1. Simptomat e Mesotheliomas Peritoneale

Membrana e barkut e njohur si peritoneum, është ajo ku mesothelioma peritoneale zhvillohet, duke llogaritur për rreth një të katërtën e rasteve me mesothelioma. Për shkak se barku përmban shumë organe të ndryshme, simptomat mund të ndryshojnë ndjeshëm, varësisht se ku ndodhin tumoret e barkut dhe cilat organe mund të preken. Simptomat si: humbja e oreksit, fryrja dhe dhimbjet e barkut shpesh mund të ngatërrohen me sëmundjet që lidhen me organe specifike ose probleme sistemike, në vend të mesotheliomas.

Simptomat e mesothelioma peritoneale përfshijnë:

– Dhimbje dhe fryrje barku

– Humbja e oreksit (anorexia)

– Humbja e peshës – veçanërisht nëse është e papritur

– Ascites – një ngritje e lëngjeve në bark

– Anemia – më shpesh te gratë

– Kapsllëk

– Ethe

– Neveri

 1. Simptomat e Mesotheliomas Pericardiale

Më pak se 1 % e rasteve të mesothelioma ndikojnë në membranën e zemrës (perikardin), dhe fatkeqësisht në shumë raste sëmundja nuk diagnostikohet deri pas vdekjes së pacientit. Ashtu si me format e tjera të sëmundjes, simptomat e mesothelioma perikardiale shpesh mund të imitojnë kushte të tjera, të tilla si sëmundja koronare e zemrës, dështimi i zemrës ose perikarditi (një inflamacion i perikardiumit).

Simptomat e mesotheliomas pericardiale përfshijnë:

– Dhimbje gjoksi

– Derdhje pericardiale – krijimi i lëngjeve midis zemrës dhe perikardit

– Aritmi – një rrahje zemre e parregullt ose dridhje

– Zhurmat e zemrës

– Dyspnea – gulçim

– Ethe dhe djersitje gjatë natës

Simptomat sipas gradës së Mesotheliomas

Periudha latente për Mesothelioma mund të zgjasë për shumë vite, zakonisht dekada. Kjo siguron një afat të gjatë, gjatë të cilit simptomat mund të zhvillohen dhe në shumë raste ato mund të ngatërrohen me simptomat e një gjendje tjetër edhe pas fillimit të simptomave.

Në përgjithësi, fazat e hershme të sëmundjes paraqesin më pak simptoma dhe më të buta se sa fazat e mëvonshme. Kjo është një arsye pse Mesothelioma është aq e vështirë për t’u diagnostikuar në fazat e hershme dhe pse zhvillimi i teknikave të zbulimit të hershëm është një fushë e rëndësishme e kërkimit.

Simptomat sipas Fazave të sëmundjes

– Faza 1

Tumori gjendet vetëm në membranën e mushkërive, barkut ose zemrës dhe nuk është përhapur në nyjet limfatike ose në zona të tjera të trupit. Shumica e njerëzve nuk përjetojnë simptoma ose përjetojnë simptoma shumë të buta në këtë fazë.

– Faza 2

Kanceri është rritur përtej pikës fillestare të prejardhjes dhe mund të jetë përhapur në nyjet limfatike aty pranë. Disa simptoma të tilla si gulçimi, humbja e peshës ose kollitja kronike ka të ngjarë të ndodhin, por mund të jenë ende relativisht të buta dhe gabimisht të diagnostikuara.

– Faza 3

Kjo fazë e avancuar e mesothelioma është vendi ku ndodh diagnoza më e madhe e sëmundjes, dhe ku simptomat priren të merren seriozisht. Simptomat kanë tendencë të përfshijnë dhimbje gjoksi ose vështirësi në frymëmarrje (mesothelioma pleurale) ose dhimbje barku dhe siklet (mesothelioma peritoneale).

– Faza 4

Në fazën më të avancuar, simptomat janë të rënda dhe mund të prekin shumë zona të trupit. Ato përfshijnë dhimbje, vështirësi gëlltitjeje ose frymëmarrje, dhe probleme sistematike. Trajtimi për fazën 4 të mesotheliomas është i kufizuar në kujdesin paliativ për të reduktuar dhimbjen.

Shenjat që Mesothelioma është përhapur – metastaza

Pasi mesothelioma ka metastazuar – është përhapur në pjesë të tjera të trupit përtej vendit fillestar të tumorit – simptomat shpesh do të përfshijnë probleme sistemike, të tilla si:

– Hemoptysis – kollitje me gjak

– Paralizë nervore të laringut – paraliza e kutisë së zërit e shkaktuar nga dëmtimi i nervit të laringut, shpesh duke shkaktuar zhurmë.

– Sindroma e Horner-it – dëmtim i trungut simpatik, duke rezultuar në kushte të caktuara të lidhura me syrin.

– Çështje të tjera nervore në fytyrë ose gjymtyrë (zakonisht në krahë).

Çfarë duhet të bësh nëse ke simptoma të Mesothelioma?

Sa herë që trupi është duke treguar shenja të sëmundjes, është mirë të mos i injoroni ato, pavarësisht nëse keni një sëmundje të rrallë, si mesothelioma apo një sëmundje të zakonshme si gripi. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse jeni duke përjetuar simptoma të tilla si vështirësi në frymëmarrje, dhimbje barku ose dhimbje gjoksi, të cilat mund të tregojnë mesothelioma ose ndonjë gjendje tjetër të rëndë.

Gjëja më e mirë për të bërë në raste të tilla është të bisedoni me mjekun tuaj të familjes. I shpjegoni mjekut tuaj sa më shumë detaje të mundshme për simptomat që po përjetoni. Sa më shumë informacion që doktori juaj ka, aq më mirë mund të diagnostikojë problemin ose t’ju referojë tek një specialist.

Mesothelioma ka një prognozë shumë të dobët, dhe gjëja më e mirë që mund të bëni për të përmirësuar këtë prognozë është ta kapni atë herët.

Prognoza e Mesotheliomas

Parashikimi për mesothelioman është i dobët, me shumicën e pacientëve që jetojnë më pak se 1 vit nga diagnostikimi. Lloji i mesotheliomas, faza e kancerit, dhe shëndeti i pacientit janë tre faktorët më të rëndësishëm të përdorur për të përcaktuar prognozën. Prognoza e Mesotheliomas mund të përmirësohet duke marrë trajtim sa më shpejt të jetë e mundur dhe duke ndjekur një mënyrë jetese të shëndetshme.

Mesothelioma malinje është jashtëzakonisht agresive dhe ka një periudhë të gjatë latente, që do të thotë se zakonisht mbetet e pazbuluar derisa kanceri të ketë arritur një fazë të përparuar.

Mesothelioma nuk mund të shërohet nga mjekësia kimike. Megjithatë, prognoza për mesothelioma është përmirësuar gjatë viteve të fundit për shkak të zhvillimit të trajtimeve eksperimentale, zbulimeve të reja në mjekësinë natyrale dhe metodave diagnostikuese, si dhe fushave të tjera të hulumtimit natyral në provat klinike.

Përqindja e mbijetesës me Mesothelioma

Përafërsisht 55% e pacientëve me mesothelioma jetojnë pak më gjatë se 6 muaj, ndërsa rreth 35% jetojnë pak më gjatë se një vit. Vetëm 9% e njerëzve të diagnostikuar me mesothelioma mbijetojnë më shumë se 5 vjet.

Sa kohë mund të jetoni me Mesothelioma?

Kjo pyetje bëhet zakonisht nga ata që janë diagnostikuar me mesothelioma, një formë fatale e kancerit të shkaktuar nga asbesti. Për fat të keq, si me shumicën e sëmundjeve, nuk ka asnjë përgjigje për sa kohë një pacient me mesothelioma mund të jetojë.

Përqindja e mbijetesës sipas llojit të Mesotheliomas

Pleurale Peritoneale Perikardiale
1 vit 73% 92% 51%
3 vite 23% 74% 26%
5 vite 12% 65% 23%
10 vite 4.7% 39%

 

Përqindja e mbijetesës me Mesothelioma sipas llojit të Trajtimit
Trajtimi me Chemotherapy 2 vite 19%
5 vite 4%
Pleurectomy / Decortication (P/D) 2 vite 40%
5 vite 10%
Trajtimi Natyral me ilaçe bimore 2 vite 90%
5 vite 80%

Faktorët e rrezikut të Mesotheliomas

Ka disa faktorë rreziku që rrisin gjasat që një person të zhvillojë mesothelioma. Faktori kryesor i rrezikut është ekspozimi i asbestit. Ekspozimi ndaj kësaj substance shumë të dëmshme mund të rrisë ndjeshëm shanset e kontraktimit të sëmundjes.

Ndërsa pirja e duhanit nuk ka një marrëdhënie të drejtpërdrejtë shkakësore me Mesothelioma, por është një faktor i rëndësishëm i përzjerë që rrit gjasat e zhvillimit të sëmundjes.

Faktorë të tjerë më pak të zakonshëm përfshijnë ekspozimin ndaj rrezatimit, zeolit, simian virus 40 (SV40), dhe erionit. Secili prej këtyre faktorëve të rrezikut diskutohet më hollësisht më poshtë.

Ekspozimi ndaj Asbestit

Ekspozimi ndaj asbestit është faktori kryesor i rrezikut që lidhet me mesothelioma. Azbesti është një material izolues i përbërë nga fibra minerale magnez-silikat. Ai ështe i favorizuar nga ndërtuesit dhe kontraktorët për shumë vite për përçueshmërinë e ulët të ngrohjes dhe rezistencën ndaj shkrirjes dhe djegies. Që kur hulumtuesit kanë identifikuar lidhjen gjithnjë e më shumë mes mesothelioma dhe ekspozimit ndaj asbestit, materiali tani është më pak i përdorur gjerësisht. Para këtij zbulimi, megjithatë, miliona amerikanë kanë përjetuar një ekspozim serioz ndaj kësaj substance të dëmshme.

Pirja e duhanit dhe Mesothelioma

Pirja e duhanit nuk është e lidhur direkt me mesothelioma, por duhanpirësit që janë të ekspozuar ndaj asbestit kanë një shans shumë më të lartë të zhvillimit të kancerit të mushkërive të asbestit (50-90% më i lartë) dhe dyfishojnë rrezikun e zhvillimit të mesothelioma.

Shkaqet e Mesothelioma

Mesothelioma është një kancer i rrallë dhe vdekjeprurës i shkaktuar nga asbesti. Ndërsa faktorë të tjerë të rrezikut mund të rrisin shanset për të zhvilluar mesothelioma, asbesti është i vetmi shkak i sëmundjes i provuar shkencërisht.

 

Si e shkakton Asbesti Mesothelioman?

Mesothelioma zhvillohet në mesothelium, një membranë e hollë që përfshin organet e brendshme dhe zgavrat e trupit. Ajo shkaktohet nga ekspozimi ndaj asbestit, shpesh në një ambient të punës, edhe pse ekspozimi mund të ndodhë edhe në shtëpi, në shkollë ose në vend tjetër.

Në skenarin më të zakonshëm, fibrat e azbestit thithen dhe përfundimisht futen në membranën e mushkërive, barkut ose zemrës, duke shkaktuar inflamacion të dëmshëm që përfundimisht çon në formimin e tumoreve. Në disa raste, gllabërimi i fibrave të asbestit mund të kontribuojë në një lloj Mesothelioma që formohet në abdomen, e njohur si mesothelioma peritoneale. Asbesti gjithashtu mund të udhëtojë nëpër nyjet limfatike në pjesë të tjera të trupit, të tilla si perikardiumi, shtresa mesotheliale që rrethon zemrën.

Siç kuptohet përgjithësisht nga kërkuesit, asbesti mund të shkaktojë dëme të ADN-së si në mënyrë të drejtpërdrejtë ashtu dhe të tërthortë. Direkt, asbesti ndërhyn me procesin e mitozës në ndarjen e qelizave, gjë që mund të shkaktojë dëme qelizore dhe mutacion. Në mënyrë indirekte, asbesti mund të shkaktojë që qelizat mesotheliale të lirojnë oksigjen reaktiv mutagjenik dhe azot, gjë që gjithashtu shkakton mutacion.

Procesi me të cilin azbesti shkakton mesothelioma mund të marrë një kohë shumë të gjatë. Në shumicën e rasteve, duhen nga 10 deri në 50 vjet që mesothelioma të zhvillohet pas shfaqjes së asbestit. Megjithatë, në një numër të vogël të rasteve, periudha e latentit është shumë më e shkurtër, dhe ka pasur raste të njohura të mesothelioma në fëmijët dhe adoleshentët e rinj.

Disa lloje të asbestit mund të shkaktojnë më shumë Mesothelioma

Azbesti është një emër i përgjithshëm për gjashtë llojet e mineraleve silikat që ndajnë veti të përbashkëta. Disa studime kanë treguar se forma të caktuara të asbestit mund të shkaktojnë mesothelioma me ritme më të larta se të tjerat.

Një studim i hershëm, i botuar në vitin 1986, sugjeroi që asbesti i crocidolite është rreth 14 herë më i fuqishëm se format e tjera të asbestit kur bëhet fjalë për shkaktimin e mesotheliomas pleurite dhe mesotheliomas peritoneale. Megjithatë, shqyrtimet e mëvonshme të të dhënave të njëjta treguan se shkalla e incidencës së Mesotheliomas bazuar në llojin e asbestit ishte në të vërtetë shumë më i vogël.

Konsensusi më i fundit në mesin e profesionistëve mjekësorë është se forma e asbestit amfibol – në veçanti, crocidolite – është më e fortë se format serpentine të asbestit, të tilla si krizotili. Megjithatë, të dyja format e asbestit janë shumë kancerogjene. Siç ka raportuar Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit (EPA), nuk ka nivel të sigurt të ekspozimit të asbestit, pavarësisht nga lloji.

Shkaqe të tjera dhe faktorët kontribues

Asbesti është në përgjithësi shkaku më i rëndësishëm i mesotheliomas, me të paktën 80% të pacientëve që kanë një histori të njohur të ekspozimit të asbestit (dhe pjesa tjetër mund të ekspozohet pa dijeninë e tyre). Megjithatë, studimet kanë treguar se ka disa faktorë të tjerë të rrezikut mjedisor që mund të kontribuojnë në një diagnozë Mesothelioma.

Mineralet e ngjashme me asbestin

Azbesti është një klasë e mineraleve silikate, dhe minerale të tjera silikate janë lidhur me mesothelioma. Erioniti, një formë e zeolitit, në veçanti është shoqëruar me sëmundjen, bazuar kryesisht në një studim të mineralit ku ndodh natyrshëm në Cappadocia, Turqi.

Virusi Simian 40 (SV40)

Një studim tregoi se në më shumë se gjysmën e rasteve të mesothelioma, pacientët ishin gjithashtu të infektuar me SV40. Hulumtime të mëtejshme kanë treguar se SV40 mund të kontribuojë në zhvillimin e mesothelioma, edhe pse kjo nuk duket se shkakton Mesothelioma më vete.

Ekspozimi ndaj rrezatimit

Në një pjesë të vogël të rasteve, pacientët me mesothelioma kanë pohuar se kanceri i tyre është shkaktuar nga ekspozimi ndaj rrezatimit, në vend të ekspozimit të asbestit. Ndërsa rrezatimi ka qenë i lidhur me zhvillimin e disa kancereve, lidhja midis rrezatimit dhe Mesothelioma është ende për t’u konfirmuar.

Nanotubet e karbonit

Disa studime kanë zbuluar se nanotubet e karbonit, dhe nano-grimca të tjera të aspektit të lartë (HARNs), si shkaqe të mundshme të Mesothelioma. Megjithatë, studime shtesë duhet të plotësohen për të parë gjatësinë, formën dhe faktorë të tjerë, përpara se këto të konfirmohen si shkaqe të mesothelioma.

Në vijim gjeni Udhëzuesin e posaçëm të pacientëve me kancer të Mushkërive për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit – Gjenerata e Re e Luftës Kundër Kancerit

Gilead Desert Herbs

SKU 00101
€250.00
In stock
1
Product Details

Gilead Desert Herbs - The Desert Power to Beat Cancer

- Gilead Desert Herbs is a unique herbal product in the fight against severe diseases, including various cancers of blood, lung, liver, pancreatic, colon, rectum, urinary, bone and brain.
- From the powerful curative properties of "Gilead Desert Herbs": Anti-tumor, enhances the function of the immune system by stimulating the production of immune system cells such as lymphocytes, macrophages, Langerhans cells, histiocytes, etc.
- Gilead Desert ingredients have proven the ability to selectively destroy cancer cells in various types of cancer.
- Fights free radicals and prevents the spread of cancer cells.
- The compounds found in the "Gilead Desert" formula rapidly fight cancer cells and reduce cell damage.
- Helps reduce the damage of chemotherapy and radiotherapy.
- Prevents stiffening of the liver and spleen.
- Helps damaged cells recover, digests grease, cleanses acids and prevents edema.
- "Gilead Desert" fights the formation of cancer cells in the blood and tissues.
- Treats polyps and cysts in various organs of the body, including the colon, stomach, nose, gall bladder, kidney, urinary bladder and uterus.
- Relieves stress and depression, cures headaches and relieves sleep.
- Natural antibiotic; calms pain and fights viruses, fights infections and allergies, relieves bone pain.
- Fights infections and helps heal wounds quickly, fights radicals that lead to skin aging.
- Relieves pain naturally, with no narcotic content.
- Activates the pancreas, reduces the amount of sugar in the urine and blood.

Note!

- "Gilead Desert Herbs" and all of our products are not manufactured or commercially available, as are commonly called "Dietary Supplements", but they are specially prepared directly from the wild desert studied plants.

- "Gilead Desert Herbs" is 100% Original, completely safe for everyone and has no side effects.

- 100% with wild plants, no chemical preservatives, no artificial dyes or chemical additives.

- Prescribed along with other herbal remedies of the complete package for patients with different types of cancer.

- The product is in capsule form and is taken 3 times daily by 1 capsule.


Ingredients

The product is a professional combination of more than 20 wild desert plants, combined in type and dose assigned to each patient based on their medical report and current health status.

None of the ingredients in this formula are treated with pesticides, herbicides, fungicides, synthetic fertilizers or "processing agents", found in conventional plants. You not only avoid these pest ingredients, but you are using wild plants, which generally produce their own natural protectors against pests.

Plants in this formula have powerful effects, and this is one of the fundamental reasons why they have been used for thousands of years in ancient cultures. Modern research is now showing more serious interest in these plants and their curative potential.

As a result, these wild plants have some of the natural compounds and protections the body needs, especially in this time where the world we live in is full of pesticides and poisons.

This professional blend of thoroughly wild herbs contains a full spectrum infusion of the best the Lord has given us!


Gilead Desert Herbs - Fuqia e Shkretëtirës për Goditjen e Kancerit


- Gilead Desert Herbs është një produkt bimor unik në luftimin e semundjeve të rënda, duke perfshirë lloje të ndryshme të kancerit, sëmundjet e gjakut, mushkërive, mëlçisë, pankreasit, zorrës së trashë, rektumit, traktit urinar, kockave dhe trurit.

- Nga veçoritë e fuqishme kuruese të "Gilead Desert Herbs": Anti-tumor, rrit fuksionin e sistemit imunitar duke stimuluar prodhimin e qelizave të sistemit imun, si limfocitet, makrofagjet, qelizat langerhans, histiocytet, etj.

- Përbërësit e Gilead Desert kanë provuar aftësinë e asgjesimit seleksionues të qelizave kancerore në lloje të ndryshme të kancerit.

- Lufton radikalet e lira dhe parandalon përhapjen e qelizave kancerore.

- Komponimet që gjenden në formulën "Gilead Desert" luftojnë në mënyrë të shpejtë qelizat kancerore dhe reduktojnë dëmtimin qelizor.

- Ndihmon në reduktimin e dëmeve të kimioterapisë dhe radioterapisë.

- Parandalon ngurtësimin e mëlçisë dhe të shpretkës.

- Ndihmon qelizat e dëmtuara të rimarrin veten, tret yndyrat, pastron acidet dhe parandalon edemën.

- "Gilead Desert" lufton formimin e qelizave kancerore në gjak dhe në inde.

- Trajton polipet dhe kistet në organe të ndryshme të trupit, perfshirë ato në zorrën e trashë, stomak, hundë, fshikezën e tëmthit, veshka, fshikëzën urinare dhe uterus.

- Largon stresin dhe depresionin, kuron dhimbjet e kokës dhe lehtëson gjumin.

- Antibotik natyral; qetëson dhimbjet dhe lufton viruset, lufton infeksionet dhe alergjitë, lehtëson dhimbjet e eshtrave.

- Lufton infeksionet dhe ndihmon në kurimin e shpejtë të plagëve, lufton radikalët që çojnë në plakje të lëkurës.

- Qetëson dhimbjet në mënyrë natyrale, pa përmbajtje të lëndeve narkotike.

- Aktivizon pankreasin, ul sasinë e sheqerit në urinë dhe në gjak.


Shënim!

- “Gilead Desert Herbs” dhe të gjitha produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht “Dietary Supplements”, por ato përgatiten në menyrë të posaçme direkt nga bimët e egra shkretinore të studiuara.

- " Gilead Desert Herbs" është 100% Origjinal, krejtësisht i sigurtë për të gjithë dhe nuk ka efekte anesore.

- 100% me bimë të egra, pa ruajtës kimik, pa ngjyrosës artificial apo shtesa kimike.

- Përshkruhet përkrah ilaçeve të tjera bimore të paketës së plotë për pacientët me lloje të ndryshme të kancerit.

- Produkti është në formë të kapsulave dhe merret 3 herë në ditë nga 1 kapsulë.

- Kapsulat tona janë Vegetariane (nga celuloza vegjetale e pishës), Hallall, 100% natyrale, pa përmbajtje shtazore, pa prezervativë, që treten lehtësisht dhe përvetësohen shpejt nga sistemi i tretjes.


Përbërësit

Produkti është një kombinim profesional i më shumë se 20 bimëve të egra shkretinore, të kombinuara në lloj dhe dozë të caktuar për çdo pacient në bazë të raportit mjekësor dhe gjendjes aktuale shëndetësore.

Asnjë nga përbërësit në këtë formulë nuk trajtohet me pesticide, herbicide, fungicide, plehra sintetike apo "agjentë përpunimi", të cilët gjenden në bimët konvencionale. Ju jo vetëm që i shmangni këto përbërës dëmtues, por jeni duke përdorur bimë të egra, të cilat në përgjithësi prodhojnë mbrojtësit e tyre natyralë kundër dëmtuesve.

Bimët në këtë formulë kanë efekte të fuqishme, dhe kjo është një nga arsyet themelore përse ato janë përdorur për mijëra vjet në kulturat e lashta. Hulumtimi modern tani është duke treguar një interesim më serioz në këto bimë dhe potencialin e tyre kurativ.

Si rezultat, këto bimë të egra kanë disa prej përbërjeve dhe mbrojtjeve natyrore që i nevojiten trupit, sidomos në këtë kohë ku bota që jetojmë është e mbushur me pesticide dhe helme.

Ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra përmban një infuzion me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Save this product for later