Mënyra natyrale për të ulur nivelet e larta Kreatininës

 

Kreatinina është një produkt i mbeturinave të prodhuara nga muskujt nga shkatërrimi i një komponimi të quajtur kreatinë.

Kreatinina largohet nga trupi nga veshkat, të cilat e filtrojnë pothuajse të gjithë nga gjaku dhe e lëshojnë atë në urinë. Ky test mat sasinë e kreatininës në gjak dhe/ose në urinë.

Kreatina është pjesë e ciklit që prodhon energji të nevojshme për të kontraktuar muskujt. Të dy kreatina dhe kreatinina prodhohen nga trupi në një shkallë relativisht konstante. Meqë pothuajse të gjitha kreatininat filtrohen nga gjaku nga veshkat dhe lëshohen në urinë, nivelet e gjakut zakonisht janë një tregues i mirë se sa mirë funksionojnë veshkat. Sasia e prodhuar varet nga madhësia e personit dhe masës së muskujve të tyre.

Për këtë arsye, përqendrimet e kreatininës do të jenë pak më të larta në meshkuj sesa në gratë dhe fëmijët.

Këshilla të përgjithshme për të ulur nivelet e larta Kreatininës

 • Shtoni pirjen e ujit dhe të lëngjeve.
 • Zëvendësojeni çajin tuaj të rregullt, kafen ose pijen me gaz me çaj bimor.
 • Shmangni ushqimet e larta në proteinë, produktet e qumështit dhe burimet e tjera ushqimore të kreatinës, derisa nivelet e kreatininës të reduktohen në normale.
 • Qëndroni larg nga ushqimet e larta në arginine si prodhimet e detit, çokollata, xhelatina, birra, soja, kikirikët, farat e kungullit, farat e susamit dhe arrat e tjera sepse ato kanë tendencë për të rritur prodhimin e kreatinës nga mëlçia.
 • Ulni mineralet e tilla si natrium, kalium dhe fosfor nga dieta tuaj.
 • Konsumoni sa më shumë karrota, tranguj, hudhër, qepë dhe ushqime të pasura me acide yndyrore omega-3.
 • Shmangni aktivitetin e zellshëm dhe të rëndë sepse ai promovon ndarjen e kreatinës në kreatininë.

Menyra natyrale te perdorimit vetjak ne shtepi

 • Çaj Kamomili

Studimet e fundit ka treguar se çaj i kamomilit ul nivelet e kreatininës, plus, kjo bimë funksionon si një qetësues i butë dhe të sjell relaksim.
– Vendosni dy ose tre lugë lule kamomili të thata në një gotë me ujë të nxehtë.
– E lini të mbuluar për tre deri në pesë minuta.
– Kulloje çajin pastaj pije.
– Pini 2-3 gota çaj kamomili në ditë.

Hithra mund të ndihmojë në heqjen e mbeturinave metabolike dhe të promovojë sekretimin e veshkave për shkak të vetive diuretike të saj. Përveç kësaj, ajo pastron gjakun dhe përmirëson imunitetin.
– shtoni dy deri në tre lugë gjethe të thata hithre në një gotë me ujë të nxehtë.
– e lini të mbuluar për 10 minuta.
– e filtroni dhe e pini.
– Pijeni këtë çaj të hithrës një herë ose dy herë në ditë.
Shënim! Ky çaj mund të ndërveprojë me ilaçet kimike për hollimin e gjakut, tensionin e lartë, dhe medikamentet diuretike dhe diabetike. Konsultohuni me mjekun tuaj para se të përdorni këtë çaj.

Për shkak të efekteve të saj diuretike, kanella konsiderohet e mirë për ata që vuajnë nga nivelet e larta të kreatininës dhe problemet e veshkave. Ajo ndihmon në rritjen e perfomancës së veshkave dhe nxit aftësinë e veshkave për filtrim. Ajo gjithashtu ndihmon rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak, duke parandaluar dëmtimin e mëtejshëm të veshkave.
Përfshijeni kanellën në dietën tuaj duke e shtuar atë në pije të ngrohta, drithëra dhe ushqime të tjera.
Shënim! Mos e teproni në konsumin e kanellës sepse mund të shkaktojë dëme në mëlçi dhe në veshka. Edhe pse nuk është themeluar asnjë dozë ende, përgjithësisht rekomandimi është një lugë e gjysmë çaji kanellë në ditë.

  • Sherbela
   Salvia officinalis, e njohur si sherbela, është gjetur të jetë e dobishme për pacientët me dështim të veshkave, sepse ajo ndihmon filtrimin dhe eliminimin e kreatininës nga trupi. Ajo gjithashtu rrit qarkullimin renal.
   – Shtoni një lugë çaji sherbele të thatë ose 10 gjethe të freskëta në një gotë me ujë të nxehtë.
   – E mbuloni dhe e lini për pesë deri në 10 minuta.
   – Filtrojeni dhe pijeni këtë çaj një deri tri herë në ditë.

  Shenim! Vetem nje nga keto çajra mund te pini ne nje dite, dhe jo te gjitha.

  TRAJTIMI NATYRAL PROFESIONAL

  Total Immunity Herbs - Arum

  SKU 00151
  €125
  In stock
  1
  Product Details

  Total Immunity Herbs - Arum Palaestinum


  - TOTAL IMUNITY është një kombinim i ekuilibruar i bimës së eger shkretinore dhe mençurisë së lashtë me teknologjinë moderne, që në mënyrë natyrale të riaktivizojë imunitetin e komprometuar, të rinovojë qelizat e trupit dhe të rivendosë balancimin metabolik.

  - Total Immunity fokusohet në mbështetjen jetike të ADN dhe mitokondrisë së qelizave, prodhuesit të energjisë për qelizën, apo paketat e baterive të qelizës.

  - Stimulon aktivizimin e qelizave staminale, dhe mund të zëvendësojë terapitë e shtrenjta të qelizave staminale (SCT); ul inflamacionin dhe modulon sistemin imunitar.

  - Vepron në ekuilibrimin e sheqerit në gjak, me qëllim prodhimin e qëndrueshëm të energjisë dhe kontrollin imunitar në të gjithë trupin.

  - Pastron sistemin limfatik, nxjerr toksinat dhe parandalon kongjestionin limfatik.

  - Lufton inflamacionin kronik dhe ndihmon ne rikthimin e shpejte te shendetit optimal.

  - Rregullon mikrobiotën e zorrëve për të parandaluar sulmet autoimmune dhe alergjitë ushqimore.

  - Trajtimi më i mirë për çrregullimet në sistemin tretës; trajton refluksin e stomakut, ndihmon tretjen, lufton parazitët, kapsllëkun dhe diarrenë.

  - Fuqizon dhe stimulon organet bazë të trupit për të funksionuar në mënyrën më të mirë.

  - Stimulon mëlçinë për kryerjen e funksioneve të saj, forcon zemrën dhe gjakun dhe lufton aneminë.

  - Stimulon funksionin e veshkave, vepron në normalizimin e niveleve të kreatininës dhe urea.

  - Pastron organizmin nga toksinat.

  - Ndihmon funksionin e fshikëzës së tëmthit.

  › Përfitimet antioksiduese të "TOTAL IMUNITY" janë në fakt vetëm maja e ajsbergut. Ai është një produkt i mrekullueshëm që ndihmon të gjithë njerëzit për të qëndruar më të fortë dhe më rezistues ndaj të gjithë patogjenëve: virale (përfshirë Coronavirus COVID-19), bakteriale, fungale, protozoale dhe parazitëve.

  Shenim!

  - Produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht “Supplementet dietike”, por produktet tona përgatiten direkt nga bimët e egra shkretinore të studiuara.

  - Total Immunity është 100% origjinal, i sigurtë për të gjithë dhe nuk ka efekte anësore.

  - Pa ruajtës kimik, pa ngjyrosës artificial dhe pa shtesa kimike.

  - Produkti është në formë të kapsulave që shoqerohen me ujë të ëmbëltuar me mjalt, dhe merret 3 herë në ditë para ngrenies.

  - Kapsulat tona janë Vegetariane (nga celuloza vegjetale e pishës), Hallall, 100% natyrale, pa përmbajtje shtazore, pa prezervativë, që treten lehtësisht dhe përvetësohen shpejt nga sistemi i tretjes.


  Total Immunity Herbs - Arum Palaestinum
  - TOTAL IMUNITY is a balanced combination of wild desert plant and ancient wisdom with modern technology, to naturally reactivate compromised immunity, rejuvenate body cells and restore metabolic balance.
  - Total Immunity focuses on vital DNA support and cell mitochondria, cell energy generators, or cell battery packs.
  - Stimulates stem cell activation, and can replace expensive stem cell therapies (SCTs); reduces inflammation and modulates the immune system.
  - Acts in balancing blood sugar, in order to produce sustainable energy and immune control throughout the body.
  - Cleanses the lymphatic system, removes toxins and prevents lymphatic congestion.
  - Fights chronic inflammation and helps in the rapid restoration of optimal health.
  - Regulates the intestinal microbiota to prevent autoimmune attacks and food allergies.
  - The best treatment for disorders of the digestive system; treats gastric reflux, aids digestion, fights parasites, constipation and diarrhea.
  - Strengthens and stimulates the basic organs of the body to function in the best way.
  - Stimulates the liver to perform its functions, strengthens the heart and blood and fights anemia.
  - Stimulates kidney function, acts on the normalization of creatinine and urea levels.
  - Cleanses the body of toxins.
  - Helps the function of the gallbladder.
  The antioxidant benefits of "TOTAL IMUNITY" are in fact just the tip of the iceberg. It is a wonderful product that helps all people to stay stronger and more resistant to all pathogens: viral (including Coronavirus COVID-19), bacterial, fungal, protozoan and parasitic.
  Note!
  - Our products are not fabricated or commercial, as are usually "Dietary Supplements", but our products are prepared directly from the studied wild desert plants.
  - Total Immunity is 100% original, safe for everyone and has no side effects.
  - No chemical preservatives, no artificial colors and no chemical additives.
  - The product is in the form of capsules that are accompanied by water sweetened with honey, and taken 3 times a day before meals.

  - Our capsules are Vegetarian (from vegetable pine cellulose), Halal, 100% natural, without animal content, without condoms, easily digested and quickly absorbed by the digestive system.

  Save this product for later