Mënyra natyrale për të ulur nivelet e larta Kreatininës

 

Kreatinina është një produkt i mbeturinave të prodhuara nga muskujt nga shkatërrimi i një komponimi të quajtur kreatinë.

Kreatinina largohet nga trupi nga veshkat, të cilat e filtrojnë pothuajse të gjithë nga gjaku dhe e lëshojnë atë në urinë. Ky test mat sasinë e kreatininës në gjak dhe/ose në urinë.

Kreatina është pjesë e ciklit që prodhon energji të nevojshme për të kontraktuar muskujt. Të dy kreatina dhe kreatinina prodhohen nga trupi në një shkallë relativisht konstante. Meqë pothuajse të gjitha kreatininat filtrohen nga gjaku nga veshkat dhe lëshohen në urinë, nivelet e gjakut zakonisht janë një tregues i mirë se sa mirë funksionojnë veshkat. Sasia e prodhuar varet nga madhësia e personit dhe masës së muskujve të tyre.

Për këtë arsye, përqendrimet e kreatininës do të jenë pak më të larta në meshkuj sesa në gratë dhe fëmijët.

Këshilla të përgjithshme për të ulur nivelet e larta Kreatininës

 • Shtoni pirjen e ujit dhe të lëngjeve.
 • Zëvendësojeni çajin tuaj të rregullt, kafen ose pijen me gaz me çaj bimor.
 • Shmangni ushqimet e larta në proteinë, produktet e qumështit dhe burimet e tjera ushqimore të kreatinës, derisa nivelet e kreatininës të reduktohen në normale.
 • Qëndroni larg nga ushqimet e larta në arginine si prodhimet e detit, çokollata, xhelatina, birra, soja, kikirikët, farat e kungullit, farat e susamit dhe arrat e tjera sepse ato kanë tendencë për të rritur prodhimin e kreatinës nga mëlçia.
 • Ulni mineralet e tilla si natrium, kalium dhe fosfor nga dieta tuaj.
 • Konsumoni sa më shumë karrota, tranguj, hudhër, qepë dhe ushqime të pasura me acide yndyrore omega-3.
 • Shmangni aktivitetin e zellshëm dhe të rëndë sepse ai promovon ndarjen e kreatinës në kreatininë.

Menyra natyrale te perdorimit vetjak ne shtepi

 • Çaj Kamomili

Studimet e fundit ka treguar se çaj i kamomilit ul nivelet e kreatininës, plus, kjo bimë funksionon si një qetësues i butë dhe të sjell relaksim.
– Vendosni dy ose tre lugë lule kamomili të thata në një gotë me ujë të nxehtë.
– E lini të mbuluar për tre deri në pesë minuta.
– Kulloje çajin pastaj pije.
– Pini 2-3 gota çaj kamomili në ditë.

Hithra mund të ndihmojë në heqjen e mbeturinave metabolike dhe të promovojë sekretimin e veshkave për shkak të vetive diuretike të saj. Përveç kësaj, ajo pastron gjakun dhe përmirëson imunitetin.
– shtoni dy deri në tre lugë gjethe të thata hithre në një gotë me ujë të nxehtë.
– e lini të mbuluar për 10 minuta.
– e filtroni dhe e pini.
– Pijeni këtë çaj të hithrës një herë ose dy herë në ditë.
Shënim! Ky çaj mund të ndërveprojë me ilaçet kimike për hollimin e gjakut, tensionin e lartë, dhe medikamentet diuretike dhe diabetike. Konsultohuni me mjekun tuaj para se të përdorni këtë çaj.

Për shkak të efekteve të saj diuretike, kanella konsiderohet e mirë për ata që vuajnë nga nivelet e larta të kreatininës dhe problemet e veshkave. Ajo ndihmon në rritjen e perfomancës së veshkave dhe nxit aftësinë e veshkave për filtrim. Ajo gjithashtu ndihmon rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak, duke parandaluar dëmtimin e mëtejshëm të veshkave.
Përfshijeni kanellën në dietën tuaj duke e shtuar atë në pije të ngrohta, drithëra dhe ushqime të tjera.
Shënim! Mos e teproni në konsumin e kanellës sepse mund të shkaktojë dëme në mëlçi dhe në veshka. Edhe pse nuk është themeluar asnjë dozë ende, përgjithësisht rekomandimi është një lugë e gjysmë çaji kanellë në ditë.

  • Sherbela
   Salvia officinalis, e njohur si sherbela, është gjetur të jetë e dobishme për pacientët me dështim të veshkave, sepse ajo ndihmon filtrimin dhe eliminimin e kreatininës nga trupi. Ajo gjithashtu rrit qarkullimin renal.
   – Shtoni një lugë çaji sherbele të thatë ose 10 gjethe të freskëta në një gotë me ujë të nxehtë.
   – E mbuloni dhe e lini për pesë deri në 10 minuta.
   – Filtrojeni dhe pijeni këtë çaj një deri tri herë në ditë.

  Shenim! Vetem nje nga keto çajra mund te pini ne nje dite, dhe jo te gjitha.

  TRAJTIMI NATYRAL PROFESIONAL

  Smart Kids Immunity Booster

  SKU 98224
  €150.00
  In stock
  1
  Product Details

  SMART KIDS IMMUNITY BOOSTER

  Curative Values

  - SMART KIDS IMMUNITY BOOSTER is a wonderful herbal product that naturally enhances the immunity of children and helps their healthy physical and mental development.

  - Supporting the immune system, it is the best fighter for autoimmune, motor and genetic diseases such as: Cerebral palsy, Muscular dystrophy, Epilepsy, ADHD, Autism, Cystic fibrosis, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome etc.

  - Enhances and stimulates the immune system to fight and protect the body from infections and abnormal cell growth.

  - Strengthens and stimulates the body's core organs to function in the best way.

  - Stimulates the liver to perform its functions, strengthens blood and fights anemia.

  - Cleanses the veins and fights harmful cholesterol, normalizes blood sugar.

  - Prevents heart disease, diabetes, atherosclerosis, blockage of veins and heart attack.

  - Stimulates the central nervous system and its function.

  - Gives calm, vivacity and optimism, thereby eliminating stress, nervous and spiritual worries, insomnia and pessimism.

  - The best treatment for disorders of the digestive system; treats gastric reflux, digestive, fights parasites, constipation and diarrhea.

  - Helps gallbladder function.

  - The potential antioxidant benefits (described above) are just the tip of the iceberg. It is a wonderful product that helps all people stay stronger and more resistant to disease that develops with age.

  Note!

  - Our products are not manufactured or commercial, as are commonly called" Dietary Supplements ", but our products are traditionally prepared by specialized and experienced herbalists, from wilderness plants, studied in dozens of scientific and proven research successfully in adults and children.

  - SMART KIDS IMMUNITY BOOSTER is 100% Original, safe for all children over 2 years old, and has no side effects.

  - 100% organic with wild plants, no chemical preservatives, no artificial dyes and no chemical additives.

  - It is recommended to be taken alongside the DESERT ProSMART product.  SMART KIDS IMMUNITY BOOSTER


  Vlerat Kurative

  SMART KIDS IMMUNITY BOOSTER është një produkt bimor i mrekullueshëm, që në mënyrë natyrale rrit imunitetin e femijeve dhe ndihmon ne zhvillimin e shendetshem fizik dhe mendor te tyre.

  › Duke mbështetur sistemin imun, është luftuesi më i mirë i sëmundjeve autoimmune, motorike dhe gjenetike si: Paraliza Cerebrale, Distrofia Muskulare, Epilepsia, ADHD, Autism, Fibroza Cistike, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etj.

  › Rrit dhe stimulon sistemin imun per të luftuar dhe mbrojtur trupin nga infeksionet dhe zhvillimi jonormal i qelizave.

  › Fuqizon dhe stimulon organet bazë të trupit për të funksionuar në menyrën më të mirë.

  › Stimulon melçinë per kryerjen e funksioneve te saj, forcon gjakun dhe lufton aneminë.

  › Pastron venat dhe lufton kolesterolin e dëmshëm, normalizon sheqerin ne gjak.

  › Parandalon sëmundjet e zemrës, diabetin, arteriosklerozen, bllokimin e venave dhe atakun e zemrës.

  › Stimulon sistemin nervor qëndror dhe funksionin e tij.

  › Dhuron qetësi, gjallëri dhe optimizëm, duke eliminuar kështu stresin, shqetësimet nervore dhe shpirtërore, pagjumësinë dhe pesimizmin.

  › Trajtimi më i mirë për çrregullimet në sistemin tretës; trajton refluksin e stomakut, ndihmon tretjen, lufton parazitet, kapsllëkun dhe diarrene.

  › Ndihmon funksionin e fshikëzës së tëmthit.

  › Përfitimet e mundshme antioksiduese (të përshkruara më sipër) janë vetëm maja e ajsbergut. Ai është produkt i mrekullueshëm që ndihmon të gjithë njerëzit për të qëndruar më të fortë dhe më rezistues ndaj sëmundjeve që zhvillohen me kalimin e moshës.

  Rreth produktit

  › Produktet tona nuk jane te fabrikuara apo komerciale, siç jane zakonisht produktet "Dietary Supplements", por produktet tona pergatiten ne menyre tradicionale nga mjeke herbalist te specializuar dhe me pervoje, nga bime shkretinore te egra, te studiuara ne dhjetera kerkime shkencore dhe te provuara me sukses ne njerez te rritur e femije.

  SMART KIDS IMMUNITY BOOSTER eshte 100% Origjinal, i sigurte per te gjithe femijet mbi 2 vjeç, dhe nuk ka efekte anesore.

  › 100% organik me bimë të egra, pa ruajtës kimik, pa ngjyrosës artificial dhe pa shtesa kimike.

  › Rekomandohet te merret perkrah produktit DESERT ProSMART.

  - Kapsulat tona janë Vegetariane (nga celuloza vegjetale e pishës), Hallall, 100% natyrale, pa përmbajtje shtazore, pa prezervativë, që treten lehtësisht dhe përvetësohen shpejt nga sistemi i tretjes.

  Save this product for later