Mënyra natyrale për të ulur nivelet e larta Kreatininës

 

Kreatinina është një produkt i mbeturinave të prodhuara nga muskujt nga shkatërrimi i një komponimi të quajtur kreatinë.

Kreatinina largohet nga trupi nga veshkat, të cilat e filtrojnë pothuajse të gjithë nga gjaku dhe e lëshojnë atë në urinë. Ky test mat sasinë e kreatininës në gjak dhe/ose në urinë.

Kreatina është pjesë e ciklit që prodhon energji të nevojshme për të kontraktuar muskujt. Të dy kreatina dhe kreatinina prodhohen nga trupi në një shkallë relativisht konstante. Meqë pothuajse të gjitha kreatininat filtrohen nga gjaku nga veshkat dhe lëshohen në urinë, nivelet e gjakut zakonisht janë një tregues i mirë se sa mirë funksionojnë veshkat. Sasia e prodhuar varet nga madhësia e personit dhe masës së muskujve të tyre.

Për këtë arsye, përqendrimet e kreatininës do të jenë pak më të larta në meshkuj sesa në gratë dhe fëmijët.

Këshilla të përgjithshme për të ulur nivelet e larta Kreatininës

 • Shtoni pirjen e ujit dhe të lëngjeve.
 • Zëvendësojeni çajin tuaj të rregullt, kafen ose pijen me gaz me çaj bimor.
 • Shmangni ushqimet e larta në proteinë, produktet e qumështit dhe burimet e tjera ushqimore të kreatinës, derisa nivelet e kreatininës të reduktohen në normale.
 • Qëndroni larg nga ushqimet e larta në arginine si prodhimet e detit, çokollata, xhelatina, birra, soja, kikirikët, farat e kungullit, farat e susamit dhe arrat e tjera sepse ato kanë tendencë për të rritur prodhimin e kreatinës nga mëlçia.
 • Ulni mineralet e tilla si natrium, kalium dhe fosfor nga dieta tuaj.
 • Konsumoni sa më shumë karrota, tranguj, hudhër, qepë dhe ushqime të pasura me acide yndyrore omega-3.
 • Shmangni aktivitetin e zellshëm dhe të rëndë sepse ai promovon ndarjen e kreatinës në kreatininë.

Menyra natyrale te perdorimit vetjak ne shtepi

 • Çaj Kamomili

Studimet e fundit ka treguar se çaj i kamomilit ul nivelet e kreatininës, plus, kjo bimë funksionon si një qetësues i butë dhe të sjell relaksim.
– Vendosni dy ose tre lugë lule kamomili të thata në një gotë me ujë të nxehtë.
– E lini të mbuluar për tre deri në pesë minuta.
– Kulloje çajin pastaj pije.
– Pini 2-3 gota çaj kamomili në ditë.

Hithra mund të ndihmojë në heqjen e mbeturinave metabolike dhe të promovojë sekretimin e veshkave për shkak të vetive diuretike të saj. Përveç kësaj, ajo pastron gjakun dhe përmirëson imunitetin.
– shtoni dy deri në tre lugë gjethe të thata hithre në një gotë me ujë të nxehtë.
– e lini të mbuluar për 10 minuta.
– e filtroni dhe e pini.
– Pijeni këtë çaj të hithrës një herë ose dy herë në ditë.
Shënim! Ky çaj mund të ndërveprojë me ilaçet kimike për hollimin e gjakut, tensionin e lartë, dhe medikamentet diuretike dhe diabetike. Konsultohuni me mjekun tuaj para se të përdorni këtë çaj.

Për shkak të efekteve të saj diuretike, kanella konsiderohet e mirë për ata që vuajnë nga nivelet e larta të kreatininës dhe problemet e veshkave. Ajo ndihmon në rritjen e perfomancës së veshkave dhe nxit aftësinë e veshkave për filtrim. Ajo gjithashtu ndihmon rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak, duke parandaluar dëmtimin e mëtejshëm të veshkave.
Përfshijeni kanellën në dietën tuaj duke e shtuar atë në pije të ngrohta, drithëra dhe ushqime të tjera.
Shënim! Mos e teproni në konsumin e kanellës sepse mund të shkaktojë dëme në mëlçi dhe në veshka. Edhe pse nuk është themeluar asnjë dozë ende, përgjithësisht rekomandimi është një lugë e gjysmë çaji kanellë në ditë.

  • Sherbela
   Salvia officinalis, e njohur si sherbela, është gjetur të jetë e dobishme për pacientët me dështim të veshkave, sepse ajo ndihmon filtrimin dhe eliminimin e kreatininës nga trupi. Ajo gjithashtu rrit qarkullimin renal.
   – Shtoni një lugë çaji sherbele të thatë ose 10 gjethe të freskëta në një gotë me ujë të nxehtë.
   – E mbuloni dhe e lini për pesë deri në 10 minuta.
   – Filtrojeni dhe pijeni këtë çaj një deri tri herë në ditë.

  Shenim! Vetem nje nga keto çajra mund te pini ne nje dite, dhe jo te gjitha.

  TRAJTIMI NATYRAL PROFESIONAL

  Arabinose

  SKU 30412
  €145.60
  In stock
  1
  Product Details

  Arabinose Leptin Support - Diabetes, Kidney, Obesity


  - Arabinose helps in treating Diabetes I & II Types, Obesity and overweight.

  - Helps in treating pancreatic infection and pancreatic cancer.

  - Treats kidney infections and helps regenerate them after failure.

  - Normalizes blood pressure.

  - Excellent diuretic.

  - Treats the kidney fatigue and its symptoms.

  - Increases the metabolic activity of the organism.

  - Stimulates Leptin Hormone Feeling and Fights Resistance to it.

  - Fights resistance to insulin, stimulates the pancreas.

  - Prevents and cures diabetes complications.

  - Helps heal the kidney failure and fights their infections.

  - Fights infections in the urinary tract, including the prostates gland.

  - Stimulates the digestive system, fights gastritis, and helps digestion.

  - Fights constipation and diarrhea as a result of the many fibers it contains.

  - Prevents cancer cells in the pancreas, stomach, colon and urinary tract.

  Note!

  - Our products are not manufactured or commercial, as are commonly called "Dietary Supplements", but they are specially prepared directly from the wild desert plants.
  - Arabinose is a safe herbal product with no side effects.
  - No preservatives, additives or chemicals.
  - It can be recommended together with other products for certain medical conditions, according to the specific instructions for each patient who contacts us.
  - The product is in capsule form and is taken 3 times daily by 1 capsule.

  Ingredients: Wild Arabic desert raw extract herbs.
  Arabinose Leptin Support - Për Diabetin, Veshkat, Mbipeshën


  - Ndihmon në kurimin e Diabetit Tip I dhe II, Obezitetit dhe trashjes.

  - Lufton infeksionet e pankreasit.

  - Lufton infeksionet e veshkave dhe ndihmon ne rigjenerimin e tyre pas dështimit.

  - Stimulon gjendrat mbiveshkore per prodhimin e hormoneve perkatese.

  - Lufton lodhjen veshkore dhe simptomat e saj.

  - Normalizon presionin e gjakut.

  - Diuretik i shkëlqyer.

  - Rrit aktivitetin metabolik te organizmit.

  - Stimulon ndjesinë e hormonit Leptin dhe Lufton rezistencën ndaj tij.

  - Lufton rezistencën ndaj insulinës, stimulon pankreasin.

  - Parandalon dhe kuron komplikacionet e diabetit.

  - Ndihmon në shërimin e dështimit të veshkave dhe lufton infeksionet e tyre.

  - Lufton infeksionet në traktin urinar, perfshire gjendrën e prostates.

  - Stimulon aparatin e tretjes, lufton gastritin, ndihmon tretjen.

  - Lufton kapsllëkun dhe diarrenë, si rezultat i fibrave të shumta që përmban.

  - Parandalon qelizat kancerore në pankreas, stomak, në zorrën e trashë dhe në traktin urinar.

  Shënim!

  - Produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht “Supplementet dietike”, por ato përgatiten në menyrë të posaçme për çdo pacient direkt nga bimët e egra shkretinore të studiuara.

  - Arabinose eshte produkt bimor i sigurte dhe pa efekte anesore.

  - Nuk ka ruajtes, shtesa apo lende kimike.

  - Mund te rekomandohet se bashku me produkte te tjera per kushte mjekesore te caktuara, sipas udhezimit te posacem per cdo pacient qe na kontakton.

  - Produkti eshte ne forme te kapsulave dhe merret 3 here ne dite nga 1 kapsule.

  - Kapsulat tona janë Vegetariane (nga celuloza vegjetale e pishës), Hallall, 100% natyrale, pa përmbajtje shtazore, pa prezervativë, që treten lehtësisht dhe përvetësohen shpejt nga sistemi i tretjes.


  Përmbajtja: Extrakte të bimëve të egra shkretinore  Save this product for later