Leukemia – Kanceri i Gjakut; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

 

Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. Edhe pse qelizat në pjesë të ndryshme të trupit mund të duken dhe të punojnë në mënyrë të ndryshme, shumica e tyre riparohen dhe riprodhohen në të njëjtën mënyrë. Normalisht, nelizat ndahen në mënyrë të rregullt dhe të kontrolluar. Por në qoftë se për ndonjë arsye procesi del jashtë kontrollit, qelizat vazhdojnë ndarjen dhe zhvillohen në një bllok të quajtur tumor. Tumoret janë ose beninje (jo-kanceroze) ose malinje (kanceroze). Mjekët mund të thonë nëse një tumor është mirë apo i keq duke hequr një pjesë të indeve (biopsi) dhe të shqyrtojnë një mostër të vogël të qelizave nën mikroskop.

Në një tumor beninj qelizat nuk përhapen në pjesë të tjera të trupit dhe kështu nuk janë kanceroze. Megjithatë, ato mund të vazhdojnë të shtohen në vendin origjinal, dhe mund të shkaktojnë probleme duke shtypur organet përreth.
Ndërsa në një tumor malinj, qelizat e kancerit kanë aftësinë për t’u përhapur përtej zonës fillestare të trupit. Nëse tumori lihet pa u trajtuar, ai përhapet në indet përreth.
Ndonjëherë qelizat shkëputen dhe largohen nga vendi origjinal (primar) i kancerit. Ato mund të përhapen në organe të tjera të trupit përmes sistemit të qarkullimit të gjakut ose atij limfatik.

Sistemi limfatik është pjesë e sistemit imunitar – mbrojtjes natyrale të trupit kundër infeksioneve dhe sëmundjeve – është i përbërë nga organe të tilla si palca e eshtrave, thymus, shpretka, dhe nyjet limfatike. Nyjet limfatike në të gjithë trupin janë të lidhura nga një rrjet i tubave të vogla limfatike. Sistemi limfatik ka dy role kryesore: ndihmon për të mbrojtur trupin nga infeksioni dhe kullon lëngun nga indet. Kur qelizat e kancerit arrijnë një fushë të re, ato fillojnë ndarjen dhe formojnë një tumor të ri. Ky është i njohur si një kancer i mesëm ose metastazë.

Leukemia është kanceri i qelizave të bardha të gjakut.

Leukimi akute do të thotë që gjendja përparon me shpejtësi dhe në mënyrë agresive dhe kërkon trajtim të menjëhershëm.

Leukemia akute është klasifikuar në bazë të llojit të qelizave të bardha të gjakut që janë të prekur nga kanceri. Ka dy lloje kryesore:
– Limfocitet – përdoret kryesisht për të luftuar infeksionet virale.
– Qelizat mieloide – që kryejnë një numër të funksioneve të ndryshme, të tilla si luftimi i infeksioneve bakteriale, mbrojtja e trupit nga parazitët dhe parandalimi i përhapjes së dëmtimit të indeve.
Leukemia akute mieloide është kanceri i qelizave mieloide.

Lloje të tjera të leukemisë janë: 

– leukemia akute limfoblastike
– leukemia kronike mieloide
– leukemia kronike lymphocytic

Të gjitha qelizat e gjakut në trup prodhohen nga palca kockore. Palca e eshtrave është një material poroz që gjendet brenda kockave. Ajo është është shumë e rëndësishme sepse prodhon qeliza të veçanta të quajtura qelizat staminale.

Qelizat burimore janë shumë të dobishme, sepse kanë aftësinë për të krijuar qelizat e tjera të specializuara që kryejnë funksione të rëndësishme. Qelizat burimore në palcën e eshtrave prodhojnë tri lloje të rëndësishme të qelizave të gjakut:
– Qelizat e kuqe të gjakut – të cilat bartin oksigjenin nëpër trup
– Qelizat e bardha të gjakut – të cilat luftojnë infeksionet
– Trombocitet – të cilat ndihmojnë për të ndaluar gjakderdhjen.

Zakonisht palca e eshtrave prodhon qelizat që janë të lejuara për t’u pjekur dhe për t’u bërë qeliza gjaku të rritura. Por, në rastet e leukemisë akute, palca e eshtrave fillon lirimin e një numri të madh të qelizave të bardha të gjakut të papjekura, që janë të njohura si qelizat e shpërthimit.
Qelizat e bardha të gjakut të papjekura fillojnë shpejtë të prishin ekuilibrin normal të qelizave në gjak. Kjo do të thotë se trupi nuk ka mjaft qeliza të kuqe të gjakut apo qeliza trombocite. Kjo mund të shkaktojë simptoma të anemisë, si lodhja, dhe të rrisë rrezikun e gjakderdhjes së tepërt.
Përveç  kësaj, qelizat e bardha të gjakut që nuk janë formuar si duhet, bëhen më pak efektive në luftimin e baktereve dhe viruseve, duke ju bërë më të prekshëm ndaj infeksionit.

Leukemia akute, nëse nuk trajtohet shpejt mund të jetë fatale, sepse furnizimi me gjak do të funksionojë.

Leukemia akute është një lloj i pazakontë e kancerit. Në Mbretërinë e Bashkuar, rreth 7600 njerëz janë diagnostikuar çdo vit me leukemi. Nga ata, rreth 2300 njerëz kanë leukemi akute mieloide. Në SHBA gjatë vitit 2012, është vlerësuar të ketë 47150 raste të reja.
Leukemia akute mieloide është më e zakonshme në njerëzit e moshës 65 ose më shumë. Për arsye që nuk janë kuptuar plotësisht, ajo është më e zakonshme tek meshkujt se tek femrat.

Simptomat

Simptomat e leukemisë akute mieloide zakonisht fillojnë ngadalë para se të marrin shpejtësi të madhe, dhe numri i qelizave shpërthyese (qelizat e bardha të gjakut të papjekur) të rritet në gjakut.
Shumica e simptomave shkaktohen nga mungesa e qelizave të shëndetshme të gjakut që furnizojnë gjakun.
Simptomat e leukemisë akute mieloide përfshijnë:
– lëkurë të zbehtë
– lodhje
– vështirësi në frymëmarrje
– infeksione të përsëritura gjatë një hapësire ​​të shkurtër kohore
– gjakderdhje të pazakonta dhe të shpeshta, nga mishrat e dhëmbëve apo nga hundët
– temperaturë të lartë (ethe) 38°C (100.4F) ose më shumë
– djersitje e tepruar
– dhimbje kockash
– lëkurë lehtësisht e prerë
– nyjet limfatike të fryrë (gjëndrat)
– mëlçi e fryrë
– shpretkë e fryrë
– humbje peshe

Në disa raste të leukemisë akute mieloide, qelizat e prekura mund të përhapen nga gjaku në sistemin nervor qendror. Kjo mund të shkaktojë një sërë të simptomave neurologjike (të lidhura me trurin dhe sistemin nervor), duke përfshirë:
– dhimbje koke
– kriza
– të vjella
– vizion të paqartë
– marramendje

Shkaqet e Leukemisë

Leukemia akute mieloide fillon me një ndryshim në strukturën e ADN-së që gjendet në qelizat burimore  përgjegjëse për prodhimin e qelizave të bardha të gjakut. Kjo është e njohur si një mutacion gjenetik.
ADN-ja siguron qelizat me një grup bazë të udhëzimeve, të tilla si: kur të rriten dhe kur të riprodhojnë. Mutacioni në ADN i ndryshon këto udhëzime në mënyrë që qelizat burimore të prodhojnë qelizat e bardha të gjakut më shumë se sa janë të nevojshme.
Qelizat e bardha të gjakut prodhojnë edhe kur janë ende të papjekura, kështu që ato nuk i kanë vetitë e luftim-infeksionit që kanë  qelizat e bardha të shëndetshme (të rritura) të gjakut.
Numri i qelizave të papjekura (qelizat shpërthyese) rritet me shpejtësi, duke çuar në një rënie korresponduese në qelizat e kuqe të gjakut dhe trombocitet. Kjo ulje në lloje të tjera të qelizave të shëndetshme të gjakut shkakton shumë nga simptomat e leukemisë akute.

Nuk dihet se çfarë e shkakton zhvillimin e gjendjes dhe shkakton mutacion fillestar në qelizat burimore. Shumica e ekspertëve besojnë se shkaqet e mundshme të leukemisë akutë te fëmijët ndryshojnë nga ato të leukemisë akute te të rriturit.

Shkaqet e mundshme të leukimisë së fëmijëve

Mendohet se rreth 5% e fëmijëve me leukemi mieloide akute shkaktohen nga çrregullime me lidhje gjenetike. Për shembull, normat e leukimisë kanë tendencë të jenë më të larta te fëmijët me sindromin Doën.
Ekspozimi ndaj rrezatimit para lindjes ose më pas, është një faktor i njohur rreziku. Megjithatë, kjo do të kërkojë një nivel të konsiderueshëm të rrezatimit. Për shkak të rrezikut potencial të rrezatimit te të porsalindurit, teknikat mjekësore dhe pajisjet që përdorin rrezatim, të tilla si rrezet-X duhet të shmangen nga gratë shtatzëna.

Shumica e rasteve të leukimisë te fëmijët ndodhin në fëmijë me asnjë histori të çrregullimeve gjenetike apo ekspozimit ndaj rrezatimit.
Shumica e ekspertëve e mbështesin në atë që është referuar disa herë si “goditja e dytë” teorinë e leukemisë së fëmijëve.

Teoria “goditja e dytë” argumenton se një numër i vogël i fëmijëve janë të lindur me një dobësi para-ekzistuese për zhvillimin e leukemisë akute, siç është mutacioni gjenetik.
Teoria sugjeron se këta fëmijë do të mbeten të shëndoshë, derisa të ekspozohen ndaj një shkaktari të dytë mjedisor (goditje të dytë) dhe kjo është ajo që është e nevojshme për t’u zhvilluar gjendja. Shumë studiues besojnë se shkaku i dytë është i lidhur me një infeksion gjatë fëmijërisë.

Një teori argumenton se fëmijët të cilët kanë një dobësi para-ekzistuese për zhvillimin e leukemisë akute mieloide, dhe të cilët nuk janë të ekspozuar ndaj infeksionit në një moshë të re, mund të zhvillojnë një sistem të papjekur imunitar. Kur sistemi i tyre imunitar më në fund përballet me një infeksion, ai nuk do të funksionojë si duhet dhe do të shkaktojë një mutacion në qelizat burimore.

Fëmijët të cilët përziehen me të tjerët në moshë të re janë të ekspozuar ndaj infeksioneve të zakonshme të fëmijërisë që aktivizojnë dhe forcojnë sistemet e tyre imunitare, duke i bërë ata më elastik ndaj infeksioneve të mëvonshme.

Një teori tjetër është se kjo leukemi mund të jetë rezultat i një rritje në përzierjen e popullsive të ndryshme, për shembull, kur njerëzit lëvizin nga pjesë të ndryshme të vendit dhe shkojnë për të jetuar në një zonë të re. Kjo mund t’i ekspozojnë fëmijët me dobësi para-ekzistuese për të zhvilluar leukimi akute të infeksioneve që sistemi i tyre imunitar nuk ka mësuar t’i njohë ose si të sillet me to. Kjo mund të shkaktojë keqfunksionim të ngjashëm dhe të shkaktojë një mutacion në qelizat burimore.

Faktorët e mundshëm mjedisor

Ekspertët kanë kryer edhe kërkime të gjera për të përcaktuar nëse faktorët e mëposhtëm të mjedisit mund të jenë një shkas për leukimi:
– ata që jetojnë në afërsi të një stacioni bërthamor
– ata që jetojnë pranë një linje të energjisë
– ata që jetojnë në afërsi të një ndërtesë ose objekti që lëshon rrezatim elektro-magnetik, të tilla si një valë të telefonisë celulare.
Për momentin nuk ka prova për të konfirmuar se ndonjë prej këtyre faktorëve të mjedisit rrit rrezikun e zhvillimit të leukemisë.

Shkaqe të mundshme për leukimi akute te të rriturit

Ekspozimi ndaj benolit kimik është një faktor i njohur rreziku për leukemi akute te të rriturit. Benzoli gjendet te benzina ​​/ gazi dhe përdoret edhe në industrinë e gomës. Duhet të ekzistojnë kontrolle të rrepta për të mbrojtur njerëzit nga ekspozimi i zgjatur ndaj këtyre elementeve.

Benzina ​​është gjetur edhe në cigare, e cila mund të shpjegojë pse duhanpirësit kanë tre herë më shumë gjasa për të zhvilluar leukimi akute se sa jo-duhanpirësit. Njerëzit të cilët kanë pasur kimioterapi dhe radioterapi për të trajtuar kancere të mëhershme, gjithashtu kanë një rrezik në rritje të zhvillimit të leukemisë akute.

Ashtu si edhe me leukeminë akute të fëmijërisë, ekspozimi ndaj niveleve të larta të rrezatimit është gjithashtu një faktor rreziku për të rriturit. Njerëzit që kalojnë periudha të gjata kohore në aeroplanë mund të jenë më në rrezik për shkak të lartësive të larta që ofrojnë më pak mbrojtje kundër rrezatimit të diellit. Megjithatë, rreziku është menduar të jetë iserioz vetëm në qoftë se keni shpenzuar të paktën 5000 orë në fluturim.

Canterin

SKU 198242
€250.00
In stock
1
Product Details

CANTERIN - ADVANCED FORMULA

- Canterin is an advanced and potent herbal form of cancer treatment that has shown efficacy in patients with aggressive disease that spreads rapidly with metastases.

- Canterin has potent properties against all stem and metastatic cancer cells, and at the same time helps the patient and empowers good immune cells to fight the disease in the most efficient and harmful way.

- Canterin's effects mainly focus on cancers of the liver, pancreas, stomach, colon and rectum.

- Canterin contains anti-carcinogenic, analgesic and anti-inflammatory substances directly from desert plants.

Note!

- Canterin and all of our products are not manufactured or commercially available, as are usually the "Dietary Supplements", but they are specially prepared directly from the wild desert and studied plants.

- Canterin is 100% Original, completely safe for everyone and has no side effects.

- 100% with wild herbs, no chemical preservatives, no artificial dyes or chemical additives.

- Prescribed along with other herbal remedies of the complete package for patients with different types of cancer.

- The product is in capsule form and is taken 3 times daily from 1 capsule.

Ingredients

The product is a professional combination of more than 15 wilderness desert herbs, professionally combined and studied, to combat pain and cancer cells at the same time.

None of the ingredients in this formula are treated with pesticides, herbicides, fungicides, synthetic fertilizers or "processing agents", found in conventional plants. You not only avoid these pest ingredients, but you are using wild plants, which generally produce their own natural protectors against pests.

Plants in this formula have powerful effects, and this is one of the fundamental reasons why they have been used for thousands of years in ancient cultures. Modern research is now showing more serious interest in these plants and their curative potential.

This professional blend of thoroughly wild herbs contains a full spectrum infusion of the best the Lord has given us!


CANTERIN – FORMULE E AVANCUAR


- Canterin është një formulë bimore e avancuar dhe përforcuese e kurës së kancerit, që ka treguar efikasitet në pacientë me sëmundje që avancon me agresivitet dhe përhapet shpejtë me metastaza.

- Canterin ka veti të forta kundër të gjitha qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe njëkohësisht ndihmon pacientin dhe fuqizon qelizat e mira të imunitetit për të luftuar sëmundjen në mënyrën më efikase dhe pa dëmtuar shëndetin.

- Efektet e Canterin përqendrohen kryesisht në kanceret e mëlçisë, pankreasit, stomakut, zorrës së trashë dhe rektumit.

- Canterin përmban lëndë anti-kancerogjene, analgjezike dhe anti-inflamatore të drejtëpërdrejta nga bimët shkretinore.

Shënim!

- Canterin dhe të gjitha produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht “Dietary Supplements”, por ato përgatiten në menyrë të posaçme direkt nga bimët e egra shkretinore të studiuara.

- Canterin është 100% Origjinal, krejtësisht i sigurtë për të gjithë dhe nuk ka efekte anesore.

- 100% me bimë të egra, pa ruajtës kimik, pa ngjyrosës artificial apo shtesa kimike.

- Përshkruhet përkrah ilaçeve të tjera bimore të paketës së plotë për pacientët me lloje të ndryshme të kancerit.

- Produkti është në formë të kapsulave dhe merret 3 herë në ditë nga 1 kapsulë.

Përbërësit

Produkti është një kombinim profesional i më shumë se 15 bimëve të egra shkretinore, të kombinuara në mënyrë profesionale dhe të studiuar, me qëllim të luftimit të dhimbjeve dhe qelizave kancerogjene në të njëjtën kohë.

Asnjë nga përbërësit në këtë formulë nuk trajtohet me pesticide, herbicide, fungicide, plehra sintetike apo "agjentë përpunimi", të cilët gjenden në bimët konvencionale. Ju jo vetëm që i shmangni këto përbërës dëmtues, por jeni duke përdorur bimë të egra, të cilat në përgjithësi prodhojnë mbrojtësit e tyre natyralë kundër dëmtuesve.

Bimët në këtë formulë kanë efekte të fuqishme, dhe kjo është një nga arsyet themelore përse ato janë përdorur për mijëra vjet në kulturat e lashta. Hulumtimi modern tani është duke treguar një interesim më serioz në këto bimë dhe potencialin e tyre kurativ.

Ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra përmban një infuzion me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Save this product for later