KUJDES: 7 Faktorët e rrezikut të sëmundjes kronike të veshkave, miliona njerëz në rrezik

 

Sëmundja kronike e veshkave është një nga dhjetë shkaqet kryesore të vdekjes në vendet e zhvilluara dhe prek të paktën 30 milion njerëz vetëm në USA. Mund të çojë në një numër komplikimesh serioze shëndetësore, duke përfshirë përdhesin, problemet e zemrës, aneminë dhe pabarazitë serioze të elektroliteve.

Por, pavarësisht sa mund të ndikojë sëmundja kronike e veshkave në ndryshimin e jetës (dhe sa e rrezikshme për jetën), ka një lajm të mirë: trajtimi dhe administrimi natyror është i mundur. Për më tepër, nga studimet e dimë se shumë nga faktorët kryesorë të rrezikut për sëmundjen kronike të veshkave janë të parandalueshme. Le të gërmojmë.

Zbuloni 7 faktorët e rrezikut të sëmundjes kronike të veshkave

Sëmundja kronike e veshkave (CKD) shënohet nga dëmtimet progresive dhe mosfunksionimi i veshkave – një palë organesh që ndihmojnë në filtrimin e produkteve të mbeturinave nga gjaku. Siç mund ta imagjinoni, kur veshkat ndalojnë së funksionuari ashtu si duhet, produktet e mbeturinave mund të ndërtohen në gjak – të cilat mund të rrisin inflamacionin sistemik, infeksionet dhe një ndarje të përgjithshme të shumë sistemeve brenda trupit.

Janë identifikuar faktorë të ndryshëm rreziku për CKD. Si shumë sëmundje shëndetësore, jo të gjithë këta faktorë të rrezikut (të tilla si historia familjare dhe mosha e avancuar) janë të parandalueshme. Por, shumë nga këto çështje shëndetësore mund të shmangen.

Këtu janë 7 faktorët e rrezikut të parandalueshëm:

  1. Hipertensioni
  2. Diabeti
  3. Të kesh çështje të tjera me shëndetin e veshkave, siç është sëmundja policistike e veshkave dhe glomerulonefriti
  4. Duke qenë i dehidratuar shpesh (shumë ekspertë të shëndetit dyshojnë se një shumicë e njerëzve, dhe veçanërisht të moshuarit më të vjetër që tashmë janë më të rrezikuar për CKD, dehidrohen kronikisht)
  5. Infeksionet e përsëritura urinare
  6. Një dietë e dobët e mbushur me përbërës toksikë
  7. Ekspozimi ndaj toksinave mjedisore, duke përfshirë ndotjen e ajrit brenda shtëpisë, kimikatet shtëpiake dhe metalet e rënda

Nëse njihni ndonjë nga këta faktorë rreziku në veten tuaj, mund të jetë koha të filloni të bëni disa ndryshime të rëndësishme të jetës. Vazhdoni të lexoni në seksionin më poshtë për të mësuar në lidhje me mënyrat e shëndetshme dhe natyrore për të rritur shëndetin e veshkave dhe për të menaxhuar CKD.

Simptomat e CKD mund të jenë disi të paqarta dhe të vështira për t’u identifikuar. Ato mund të përfshijnë vështirësi në gjumë, një oreks të dobët, vështirësi në përqëndrim, ulje të energjisë, fryrje të kyçeve të këmbëve dhe të këmbëve, nxirje përreth syve, urinim të tepruar (sidomos gjatë natës) dhe ngërçe të muskujve gjatë natës.

Por ju lutemi vini re: CKD shumë shpesh nuk zbulon asnjë simptomë derisa të përparojë tashmë në fazat e mëvonshme! Prandaj, nëse keni ndonjë faktor të njohur të rrezikut për CKD, ose keni një histori familjare, pyesni mjekun tuaj për një test kontrolli të funksionimit të veshkave.

Përtej trajtimit të simptomave – këtu janë 3 mënyra për të menaxhuar CKD dhe për të rritur shëndetin e veshkave në mënyrë natyrale

Kujdesi konvencional për njerëzit me CKD është që t’u japin ilaçe të ndryshme recetash, shumica e të cilave kanë efekte anësore të rëndësishme (të padëshiruara). Në fazat më të përparuara, një person me CKD madje mund të duhet të shkojë në dializë – shumë herë në javë – një trajtim që kërkon kohë dhe trajtim stresues që përdor një makinë për të filtruar gjakun për ju.

Ndërsa nuk do të rekomandonim kurrë fillimin ose ndalimin e ilaçeve pa mbikëqyrjen e një mjeku, ne i këshillojmë njerëzit të shikojnë trajtime natyrore plotësuese që mund të ndihmojnë në përmirësimin e shëndetit të tyre të përgjithshëm dhe menaxhimin e sëmundjeve.

Për të rritur shëndetin e veshkave në mënyrë të veçantë, provoni këto këshilla:

  • Qëndroni të mirë hidratuar. Pini të paktën 15 ml ujë të pastruar – për çdo kile peshë trupore – në ditë. Kështu, për shembull, nëse pesha e trupit tuaj është 70 kg, keni nevojë për 2.3 litër ujë në ditë. Shënim: Do të dini që jeni të hidratuar kur urina juaj është e verdhë e zbehtë dhe e bollshme.
  • Hani një dietë ushqyese (të bazuar në bimë) e cila është e pasur me vitamina dhe minerale, veçanërisht selen, antioksidantë, acide yndyrore omega-3, hekur, Vitaminë B6, K, E, dhe D.
  • Ushtrohuni rregullisht. Aktiviteti fizik do të ndihmojë njerëzit me CKD duke promovuar menaxhimin e peshës, qarkullimin më të mirë të gjakut, shëndetin e limfës dhe funksionin më të fortë imunitar, për të shmangur rrezikun e infeksioneve sistemike.

The Herbal Treatment for Diseases of the Kidneys and Urinary tract consists of four herbal medicines studied and produced especially for patients with various diseases of the kidneys and urinary tract, including: Renal Failure, Chronic kidney disease, Glomerulonephritis, Polycystic kidney disease, Urinary tract infections, Kidney stones, Kidney Infection (Pyelonephritis), Kidney Dysplasia, Renal artery stenosis, Renal tubular acidosis, Acquired cystic kidney disease, Lupus nephritis, Nephrotic syndrome, etc.

Kura Bimore për Sëmundjet e Veshkave dhe Traktit Urinar përbëhet nga katër ilaçe bimore të studiuara dhe të prodhuara posaçërisht për pacientët me sëmundje të ndryshme të veshkave dhe traktit urinar, duke përfshirë: Dështimi i veshkave, Sëmundja kronike e veshkave, Glomerulonefriti, Sëmundja policistike e veshkave, Infeksionet e traktit urinar, Gurët në veshka, Infeksioni i veshkave (Pielonefriti), Dysplasia e veshkave, Stenoza e arterieve renale, Acidoza e tubave renale, Sëmundja cistike e fituar e veshkave, Nefriti i Lupusit, sindroma nefrotike, etj.