Kolesteroli; Çfarë është, Rëndësia, Nivelet e Shëndetshme, Strategjitë e Trajtimit Natyral

 

Një nga temat më konfuze për shumë njerëz është kolesteroli. Shpesh është portretizuar si i keq për shëndetin, por kolesteroli në të vërtetë është thelbësor për shëndet të mirë. Kolesteroli është një nga molekulat më të rëndësishme në trupin e njeriut dhe kryen shumë funksione të nevojshme.

Ky artikull do të shpjegojë rëndësinë e kolesterolit dhe si të përcaktohet nëse nivelet janë të shëndetshme. Do të diskutojë gjithashtu mbi 10 faktorët kryesorë që ndikojnë në raportet e kolesterolit dhe lipideve dhe mënyrat për të përmirësuar këto shifra.

Çfarë është kolesteroli?

Kolesteroli është një substancë e dylltë që gjendet në gjak dhe i nevojitet trupit për të ndërtuar qeliza të shëndetshme. Prodhohet në mëlçi ose konsumohet në dietë nga produktet e kafshëve.

Kolesteroli është një lipid. Lipidet janë yndyra dhe substanca yndyrore që përdoren nga trupi si një burim energjie. Lipidet përfshijnë kolesterolin, trigliceridet, lipoprotein me ddensitet të lartë (HDL), lipoprotein me densitet të ulët (LDL) dhe lipoprotein me densitet shumë të ulët (VLDL).

Dislipidemia është kur nivelet e lipideve janë jashtë intervalit normal. Ajo ka një marrëdhënie të drejtpërdrejtë me sëmundjen e arteries koronare. Dyslipidemia karakterizohet nga:

 • Hiperkolesterolemia – rritet vetëm në kolesterol
 • Hypertriglyceridemia – rritet vetëm në trigliceride
 • Hyperlipidemia – rritet si në kolesterol ashtu edhe në trigliceride.

Rëndësia e kolesterolit

Ruajtja e niveleve normale të kolesterolit në trup është kritike për shëndetin e mirë. Kolesteroli i shërben një numri të roleve të rëndësishme në trup.

 1. Kolesteroli është një element kritik strukturor në inde të caktuara, duke përfshirë trurin dhe sistemin nervor. Rreth 25% e kolesterolit në trupin tonë gjendet në tru. Në fakt, nivelet e larta të kolesterolit janë të lidhura me funksion njohës më të mirë në të moshuarit.
 2. Kolesteroli është një molekulë transporti për të transportuar lëndë ushqyese të tretshme të yndyrës në qeliza për t’u përdorur në mënyrë të përshtatshme.
 3. Kolesteroli është një bllok thelbësor për ndërtimin e hormoneve, përfshirë progesteronin, estrogjenin, testosteronin, kortizolin dhe vitaminën D.
 4. Kolesteroli përdoret nga trupi për të prodhuar acide biliare për të ndihmuar në tretjen e yndyrave.

Nëntipet e kolesterolit

Kolesteroli transportohet përmes gjakut i lidhur me proteinat. Ky kombinim i proteinave dhe kolesterolit quhet lipoprotein. Këto lipoproteina janë mekanizmat e transportit për kolesterolin dhe yndyrën. Ai ka një guaskë fosfolipide që vepron si një emulsifikues kështu që yndyra dhe gjaku do të përzihen.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të kolesterolit në bazë të asaj që mbart lipoproteina: LDL, VLDL dhe HDL.

– Kolesteroli LDL

Lipoproteina me densitet të ulët (LDL) transporton pjesën më të madhe të kolesterolit. Roli kryesor i LDL është të transportojë ushqyesit e tretshëm në yndyrë në membranat qelizore për përdorim. LDL ndihmon gjithashtu për të ofruar yndyrë të ngopur në membranën qelizore.

Ndërsa LDL përgjithësisht konsiderohet kolesterol “i keq”, është më kompleks. Ekzistojnë lloje të ndryshme të grimcave LDL në varësi të madhësisë së tyre. Madhësia e grimcave LDL është e rëndësishme për të përcaktuar nëse LDL mund të kontribuojë në sëmundjen e zemrës ose të jetë mbrojtëse ndaj sëmundjeve të zemrës.

Nivelet e LDL mund të rriten në individë me aktivitet të ulët tiroide sepse T3 ndihmon në sensibilizimin e receptorit LDL në membranën qelizore. Aktiviteti i ulët i T3 do të shkaktojë një paaftësi të grimcave LDL të bashkohen mbi membranën e qelizës. Pra, trupi përshtat dhe rrit sasinë e kolesterolit të përgjithshëm LDL ngjashëm me atë se si insulina rritet në përgjigje të rezistencës ndaj insulinës.

Kufijtë ideal të LDL janë: 100-200

Modeli A

Modeli A LDL ka një madhësi më të madhe të grimcave. Ky model tenton të mbajë më shumë lëndë ushqyese dhe antioksidantë të tretshëm në yndyrë për të mbrojtur trupin nga stresi oksidativ. Modeli A është më kardioprotektues. Nivelet e ulëta të insulinës dhe të HbA1C janë të lidhura me këto grimca të mëdha të gjalla.

Modeli B

Modeli B LDL ka një madhësi më të vogël të grimcave dhe është më i prirur ndaj oksidimit. Është i vogël mjaftueshëm për të hyrë në membranën endoteliale të arteries ku mund të oksidohet për të formuar pllakat. Ka një lidhje të lartë mes këtyre grimcave të vogla dhe të dendura dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Nivelet e larta të insulinës esëll dhe të HbA1C janë të lidhura me këto grimca të vogla të dendura. Këto madhësi të grimcave mund të shikohen në detaje më të hollësishme në testin NMR.

– VLDL Kolesteroli

Lipoproteina me densitet shumë të ulët (VLDL) mbart kryesisht trigliceridet në indet tuaja. VLDL është e ngjashme me LDL, por LDL mbart kryesisht kolesterolin në vend të triglicerideve. Trigliceridet e bëjnë VLDL më të dendur se LDL. Pasi të lirohet VLDL, enzimat në qarkullimin e gjakut bashkëveprojnë me trigliceridet dhe ndryshojnë lipoprotein nga VLDL në LDL.

Nivelet ideale: 5-30 mg / dl.

– HDL Kolesteroli

HDL ose lipoproteina me densitet të lartë ka një raport të lartë kolesteroli me proteina (proteina 45-50%). Ai ka rolin parësor të “Pastrimit” të grimcave LDL dhe transportimin e tyre në mëlçi për riciklim. Është e rëndësishme që LDL të pastrohet nga efekti i gjakut për shkak të ndjeshmërisë së lartë ndaj oksidimit. LDL që mbetet më gjatë në qarkullimin e gjakut rrit inflamacionin dhe rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Nivelet ideale: 55-80

Nivelet mbi 100 mund të tregojnë inflamacion kronik ose një infeksion aktiv në trup.

Trigliceridet

Trigliceridet janë një lloj yndyre (lipidi) i gjetur në gjak që ndihmon për të furnizuar trupin me energji. Ato janë të domosdoshme për shëndetin, por mund të kontribuojnë në sëmundjet dhe në goditje të zemrës kur ngrihen. Gama optimale për trigliceridet është 40-80.

Lipoproteinat transportojnë trigliceride në membranën qelizore. Atje ato thyhen në acide yndyrore dhe metabolizohen për të bërë trifosfat adenozinë (ATP). Qelizat përdorin ATP për energji. Trigliceridet do të jenë të larta në individë me nivele të larta të insulinës, rezistentë ndaj insulinës dhe në sëmundjen e mëlçisë yndyrore.

Raportet e shëndetshme

Ekzistojnë raporte të rëndësishme për t’u marrë parasysh kur analizohen nivelet e kolesterolit. Duke pasur një raport të balancuar të LDL në HDL dhe trigliceridet në HDL është thelbësore për shëndetin e mirë.

LDL: Raporti HDL: 3: 1 ose më pak (2: 1 është optimale)

Trigliceridi: Raporti i HDL: 2: 1 ose më pak (1: 1 është optimal). Trigliceridi më i lartë dhe nivelet më të ulëta të HDL zakonisht janë tregues i rezistencës ndaj insulinës dhe niveleveve të larta të insulinës esëll.

Faktorët që shkaktojnë kolesterolin e dobët dhe raportet e lipideve

Raportet e ulëta të kolesterolit dhe të lipideve janë shpesh rezultat i zgjedhjeve jo të shëndetshme të jetesës si një dietë e dobët dhe pasiviteti. Për disa njerëz, ngritja e kolesterolit dhe triglicerideve në gjak mund të lindë nga kushtet mjekësore si hipotiroidizmi.

 1. Ushqimi i dobët

Një dietë e varfër është një nga shkaqet kryesore të sëmundjeve kardiovaskulare. Është vlerësuar se midis 25% -60% të konsumit të kalorive për njerëzit në të gjithë botën janë ushqime ultra të përpunuara. Sipas studimeve, konsumimi i ushqimeve të përpunuara shoqërohet me një rrezik më të lartë të lipidemisë, obezitetit, dhe sëmundjeve të përgjithshme kardiovaskulare dhe kushteve të tjera shëndetësore.

Një dietë e varfër rrit gjithashtu inflamacionin në trup që ndikon negativisht në nivelet e kolesterolit dhe lipideve. Inflamacioni ndryshon metabolizmin e lipideve. Këto ndryshime përfshijnë zvogëlimin e kolesterolit HDL, dhe rritet niveli i triglicerideve dhe LDL. Inflamacioni ndikon gjithashtu negativisht në funksionimin e lipoproteinave. LDL oksidohet më lehtë dhe aftësia e HDL për të parandaluar oksidimin është e kufizuar.

 1. Jetesa vazhdimisht ulur

Një mënyrë jetese duke qëndruar vazhdimisht ulur është e lidhur me profilet më të varfra të lipideve. Shpenzimi i tepërt i kohës në qëndrimin ulur, shikimi i televizorit ose përdorimi i një kompjuteri, ka shumë rezultate negative që ndikojnë në raportet e kolesterolit dhe lipideve. Një nga këto është pesha e tepërt.

Gjatë një periudhe afatgjatë, mungesa e stërvitjes mund të çojë në obezitet, gjë që mund të rrisë ndjeshëm nivelet e larta të kolesterolit LDL dhe triglicerideve. Trashja mund të rrisë gjithashtu sasinë e densitetit të grimcave të vogla LDL në gjak.

 1. Stresi kronik

Niveli i stresit ka ndikim në nivelin e kolesterolit. Në përgjigje të stresit, trupi ynë liron hormonet e quajtur kortizol dhe adrenalin. Kjo është pjesë e mekanizmit të “lufto ose fluturo” që trupi adopton për të mbrojtur veten. Këto hormone nga ana e tyre stimulojnë lirimin e triglicerideve dhe acideve yndyrore të lira të cilat mund të rrisin nivelet e LDL.

Stresi mund të çojë gjithashtu në nivele të larta të kolesterolit në mënyrë indirekte. Nivelet e larta të stresit lidhen me një dietë të pashëndetshme, ushtrimin e pakët, dhe peshën e lartë të trupit. Këta faktorë mund të kontribuojnë në ngritjen e kolesterolit.

 1. Rezistenca ndaj insulinës

Rezistenca ndaj insulinës dhe diabeti i tipit 2 janë shoqëruar vazhdimisht me trigliceride të larta dhe me nivele të ulëta të kolesterolit HDL. Sintesi i kolesterolit rritet dhe absorbimi i kolesterolit zvogëlohet tek njerëzit që janë rezistentë ndaj insulinës.

Modeli klasik këtu është insulina e lartë, kolesteroli i lartë LDL, HDL i ulët dhe trigliceridet e larta. Sheqeri i gjakut dhe HbA1C mund të ngrihen dhe mund të jenë normale dhe të shëndetshme ose nuk varen nga ajo fazë e rezistencës së insulinës që ata kanë.

 1. Hipotiroidizmi

Hipotireoza, ose funksioni i ulët i tiroideve, lidhet me hyperlipidemia. Studimet tregojnë se nivelet e kolesterolit rriten ndërsa funksionet tiroide ulen. Duke i pasur të dyja: hipotiroidizmin dhe dislipidemia, ka një lidhje të ngushtë me zhvillimin e sëmundjes koronare të zemrës.

Kur nivelet e hormoneve tiroide janë të ulëta, mëlçia nuk mund të përpunojë aq kolesterol sa duhet. Trupi nuk mund të thyejë dhe të largojë kolesterolin LDL në mënyrë efikase, duke çuar në nivele të larta LDL. Përveç kësaj, T3 aktiv ndihmon për të sensibilizuar receptorin LDL në membranat e të gjitha qelizave. Nivelet e lira T3 do të rezultojnë në një formë të rezistencës LDL (e ngjashme me rezistencën ndaj insulinës) ku do të prodhohet më shumë LDL për marrjen e ushqyesve që mbarten në qelizat e trupit.

 1. Ndjeshmëria e ushqimit

Ndjeshmëria e ushqimit është një përgjigje e ndërmjetësuar nga imuniteti ndaj disa ushqimeve. Kur keni ndjeshmëri ushqimore, sistemi imunitar reagon ndaj disa ushqimeve si një kërcënim që përforcon përgjigjen imune.

Ekspozimi i përsëritur ndaj ushqimeve shkakton inflamacion dhe probleme të tjera shëndetësore. Metabolizmi i lipideve ndryshohet gjatë reagimeve akute dhe kronike inflamatore.

 1. Mungesa e rrezeve të Diellit

Mungesa e Diellit mund të rrisë nivelin e kolesterolit në gjak duke lejuar sintezën e kolesterolit dhe jo sintezën e vitaminës D.

Si vitamina D ashtu edhe kolesteroli rrjedhin nga squalene. Me ekspozimin e diellit, squalene shndërrohet në 7-dehydrocholesterol dhe vitaminë D. Në mungesë të dritës së diellit, squalene drejtohet në formimin e kolesterolit LDL.

 1. Gjumi i dobët dhe gjumit apnea

Studimet kanë treguar se gjumi i varfër është i lidhur me profilet anormale të lipideve tek gratë. Për burrat, duke fjetur mbi 8 orë në natë është e lidhur me një rrezik më të ulët të niveleve të larta të kolesterolit LDL.

Gjumi apnea është i lidhur me nivelet e pashëndetshme të lipideve. Gjumi apnea është një gjendje serioze në të cilën fryma e një personi ndalon dhe fillon gjatë gjumit. Apnea penguese e gjumit është lloji më i zakonshëm i apneas. Gjatë apneas, frymëmarrja ndalon sepse muskujt e fytit janë të relaksuar dhe ajrosja ngushtohet ndërsa fle.

Ekziston një lidhje e fortë midis kolesterolit të lartë, HDL më të ulët, LDL më të lartë dhe triglicerideve të ngritura dhe disa masave të ashpërsisë së gjumit apnea. Ndikimi negativ i apneas në nivelet e lipideve mund të shpjegojë pjesërisht lidhjen ndërmjet apneas dhe rritjes së rrezikut të sëmundjes kardiovaskulare.

 1. Mëlçia dhe rrjedha biliare e dobët

Mëlçia prodhon kolesterol për prodhimin e hormoneve dhe shërimin e indeve. Kur HDL mbart kolesterolin nga pjesët e tjera të trupit në mëlçi, mëlçia është përgjegjëse për thyerjen dhe eliminimin e kolesterolit nga trupi.

Mëlçia e largon kolesterolin nga trupi duke e konvertuar atë në kripëra biliare dhe duke e vënë atë në biliare në mënyrë që të eliminohet në feçe. Mëlçia e ngadaltë dhe rrjedha e dobët biliare do ta pengojnë këtë proces.

 1. Pirja e duhanit dhe kolesteroli i lartë

Pirja e duhanit është një shkak kryesor i kolesterolit të lartë dhe shkakton shumë probleme që kontribuojnë në sëmundjet e zemrës. Pirja e duhanit ul nivelin e kolesterolit HDL dhe rrit nivelin e triglicerideve në gjak. Promovon ngritjen e pllakave në muret e arterieve dhe çon në formimin e mpiksjes së gjakut dhe inflamacion.

Strategjitë për përmirësimin e raporteve të kolesterolit dhe lipideve

 1. Plani i dietës Anti-Inflamatore

Një nga strategjitë më të mira për përmirësimin e raporteve të kolesterolit dhe lipideve është konsumimi i një diete anti-inflamatore. Një dietë anti-inflamatore mënjanon ushqimet pro-inflamatore dhe përfshin perime dhe fruta organike, jo-OMGJ, yndyrna të shëndetshme dhe proteina të pastra. Kjo dietë zvogëlon inflamacionin, stabilizon sheqerin në gjak, zvogëlon ngarkesën toksike, siguron ushqyes të nevojshëm dhe mbështet nivelet pH të shëndetshme të gjakut.

Ushqime që duhen përjashtuar

Ushqimet që duhen eliminuar në një plan anti-inflamator janë ushqimet shumë inflamatore. Këto përfshijnë sheqernat dhe drithërat e rafinuar, aditivët e ushqimit dhe ruajtësit, ushqimet OMGJ dhe ushqimet me pesticide, dhe mbeturinat toksike.

Ushqime të tjera për t’u shmangur janë mishi dhe qumështi nga kafshët e kultivuara në mënyrë konvencionale, peshqit e kultivuar, ushqimet e përpunuara, yndyrnat e hidrogjenizuara dhe vajrat vegjetale të përpunuara. Këto ushqime shtojnë inflamacionin, krijojnë aciditet ekstra në inde dhe shkaktojnë raport të dobët të kolesterolit dhe lipideve.

Ushqime që duhen përfshirë

Ushqimet që duhen përfshirë në një dietë anti-inflamatore janë ushqimet e plota, të papërpunuara. Gjithmonë zgjidhni mish të kafshëve të ushqyer me bar, peshk të egër të kapur dhe vezë të pulëve të kullotura. Përfshini një shumëllojshmëri të frutave dhe perimeve me pak karbohidrate.

Perimet dhe frutat kanë sasi të bollshme të antioksidantëve dhe fitonutrientëve. Antioksidantët mund të ngadalësojnë ose pengojnë procesin e oksidimit të LDL që çon në zhvillimin e pllakave në muret e arteries, dëmtimin e veshjes së brendshme të enëve të gjakut dhe sëmundje të zemrës. Zgjedhje të shkëlqyera përfshijnë perime si brokoli, tranguj, asparagus dhe zarzavate me gjethe. Fruta të ulëta në glicemi përfshijnë manaferrat, limon dhe limes, grejpfrut, dhe mollë.

Yndyrnat e cilësisë së lartë janë një pjesë shumë e rëndësishme e një diete anti-inflamatore. Yndyrnat e shëndetshme gjenden në kokosi, ullinj, avokado dhe vajrat e tyre, si dhe në gjalpin e lopëve të ushqyer me bar. Acidet yndyrore Omega-3 dhe acidi linoleik i konjuguar (CLA) gjenden në salmon të egër të kapur dhe në mishin dhe qumështin e lopëve të ushqyer me bar. Këto yndyrna të shëndetshme janë një burim efikas i karburantit për të luftuar inflamimin dhe për të mbajtur nivele të shëndetshme kolesteroli.

Studimet kanë gjetur se një dietë me yndyrë të lartë është e lidhur me një rritje të konsiderueshme në madhësinë e grimcave LDL dhe një rënie të konsiderueshme në përqindjen e grimcave të vogla LDL. Kjo mund të ndodhë brenda pak ditësh nga ngrënia e një diete me yndyrë të lartë dhe me pak karbohidrate. Kolesteroli HDL mund të rritet gjithashtu ndjeshëm në një dietë me yndyrë të lartë dhe karbohidrate të ulëta.

 1. Agjërimi me ndërprerje

Agjërimi i herë pas hershëm (1 ose 2 ditë në javë) është një strategji fantastike për përmirësimin e niveleve të kolesterolit. Përveç mbështetjes së procesit të shërimit të tretjes, agjërimi me ndërprerje nxit sistemin imunitar, nxit autofagjeninë qelizore, përmirëson mekanizmat gjenetike të riparimit, përmirëson ndjeshmërinë e insulinës dhe zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kronike.

Për strategjitë më të mira të agjërimit me ndërprerje dhe informacion mbi mënyrën e agjërimit, shikoni këtë artikull.

Agjerimi Periodik

 1. Ushtrimi i rregullt

Ushtrimi i rregullt është i dobishëm për përmirësimin e niveleve të kolesterolit. Kryerja e stërvitjes aerobike me intensitet të moderuar, trajnimi i rezistencës dhe trajnimi i intervalit me intensitet të lartë (HIIT) mund të ndihmojë në nxitjen e kolesterolit HDL duke ulur LDL dhe trigliceridet.

Mundohuni të bëni një nga këto forma të stërvitjes gjatë ditëve të javës dhe të ndërtoni më shumë aktivitete në çdo ditë. Përveç përmirësimit të kolesterolit, stërvitja mund të ndihmojë në rritjen e niveleve të energjisë, djegien e yndyrës, heqjen e peshës së tepërt dhe forcimin e muskujve.

 1. Vëzhgoni për ndjeshmërinë e ushqimit

Rreth 45-75% e individëve kanë ndjeshmëri ushqimore. Është e rëndësishme të identifikoni çdo ndjeshmëri ushqimore dhe t’i largoni këto ushqime nga dieta juaj për një periudhë kohore.

Ndjeshmëria e ushqimit mund të jetë e vështirë për t’u identifikuar. Kjo është për shkak se simptomat e ndjeshmërisë ushqimore zakonisht vonohen deri në 72 orë pas konsumimit të ushqimit alergjik.

 1. Mbështetja e shëndetit tiroid

Funksioni optimal i tiroideve është i rëndësishëm për nivelet e kolesterolit të shëndetshëm. Ka shumë strategji që mund të inkorporoni për të rritur shëndetin e tiroides.

Mbështetja e mëlçisë dhe sistemit të tretjes, menaxhimi i stresit dhe eliminimi i ushqimeve inflamatore mund të ndihmojnë në përmirësimin e funksionit tiroid. Është gjithashtu e rëndësishme që të merrni ushqyes specifikë për shëndetin e tiroides. Selen, jod, zink, vitaminë C, bioflavonoidet, vitamina D3 dhe vitamina K2 janë të gjitha të dobishme për shëndetin e tiroides.

 1. Ulja e stresit

Është e rëndësishme të ndërmarrim çdo ditë hapa për të zvogëluar stresin në jetën tonë. Stresi mund të jetë fizik dhe emocional.

Ndjekja e një diete anti-inflamatore të shëndetshme dhe balancimi e niveleve të sheqerit në gjak janë dy strategji efektive për reduktimin e stresit në trup. Teknika të tjera të fuqishme janë argumentimi, ushtrimet e frymëmarrjes së thellë, ekspozimi ndaj rrezetve të diellit, banjot e kripës Epsom.

 1. Ekspozimi i rregullt të diell

Dielli aktivizon kolesterolin për të formuar vitaminë D. Ekspozimi i rregullt ndaj diellit mund të ndihmojë në përmirësimin e niveleve të kolesterolit.

Në zonat ku ka ekspozim të mjaftueshëm të UVB, ka disa faktorë që duhet të merren parasysh në përcaktimin se sa është i përshtatshëm ekspozimi ndaj diellit. Këta faktorë përfshijnë pjesën e lëkurës të ekspozuar ndaj diellit, ngjyrën e lëkurës dhe forcën e rrezeve UV.

Nëse 60% e trupit është e ekspozuar ndaj diellit, është ideale për të kërkuar 10,000 deri 20,000 IU vitaminë D3 nga ekspozimi i diellit. Banjat e diellit duhen bërë jo më pak se 3 herë në javë sipas rekomandimeve të mëposhtme bazuar në ngjyrën e lëkurës:

 • Lëkura e zbehtë = 15-20 minuta në ditë
 • Lëkura e mesme = 25-30 minuta në ditë
 • Lëkura e errët = 40-45 minuta në ditë
 1. Optimizoni zakonet e gjumit

Praktikimi i zakoneve të mira të gjumit dhe trajtimi i gjumit apnea janë strategji të rëndësishme për përmirësimin e niveleve të kolesterolit. Për gjumë të mirë, dieta është e rëndësishme. Konsumimi i një diete anti-inflamatore mund të ndihmojë në balancimin e sheqerit në gjak dhe në mangësitë e duhura ushqyese.

Strategjitë e tjera për një gjumë më të mirë janë duke iu përmbajtur një orari gjumi, marrja e dritës së diellit gjatë ditës, shmangia e dritës artificiale, duke errësuar dhomën tuaj me perde, duke përdorur një maskë gjumi dhe duke reduktuar stresin.

 1. Mbështetja e shëndetit të mëlçisë dhe rrjedhës biliare

Mëlçia është qendrore për rregullimin e kolesterolit në trup. Është e rëndësishme që mëlçia të funksionojë në mënyrë optimale për nivelet e kolesterolit të shëndetshëm.

Konsumimi i ushqimeve të shëndetshme për mëlçinë si mëlçitë nga kafshët organike, të kullotura, perimet kryqëzore, panxharet dhe vezët janë të rëndësishme për mbështetjen e mëlçisë. Strategji të tjera për shëndetin e mëlçisë përfshijnë përmirësimin e shëndetit të zorrëve, hidratimin optimal, agjërimin me ndërprerje.

Përmirësimi i rrjedhës biliare

Rrjedha e mirë biliare është gjithashtu e rëndësishme për rregullimin e niveleve të kolesterolit. Lëngu biliar është një lëng që ndihmon tretjen e ushqimit që emulsionon yndyrnat dhe krijon acide yndyrore që mund të absorbohen dhe përdoren nga trupi.

Mbështetja e funksionit të mëlçisë, shëndeti i fshikëzës së tëmthit, formimi i rrjedhës së biliarit dhe lëvizshmëria e kanalit biliar janë kritike për rrjedhën e mirë biliare.

Produkti bimor Coronagreen, 100% efektiv jo vetëm për vlerat optimale të kolesterolit

“Coronagreen” për të gjitha problemet e zemrës, gjakut dhe Diabetin

Coronagreen përmban një kombinim të ekuilibruar të bimëve të egra shkretinore. Ky kombinim është më i miri i mençurisë së lashtë me teknologjinë moderne për t’ju dhënë bilancin e shëndetshëm së bashku me antioksidante për të mbështetur shëndetin e përgjithshëm kardiovaskular. Coronagreen është i njohur për aftësinë e tij për të mbështetur qarkullimin e shëndetshëm të gjakut, shëndetin e zemrës dhe të trurit.

Me aftësinë për të depërtuar në çdo qelizë dhe inde në trupin, kjo formulë:

– Ndihmon në kurimin e arterieve koronare pa kirurgji, me efikasitet 100%.

– Shumë efektive për të sëmurët me dridhje atriale.

– Konsiderohet si terapia më moderne për zemrën.

– Ndihmon në trajtimin e Diabetit Tipi I dhe II.

– Fuqizon zemrën dhe lufton të gjitha sëmundjet kardiovaskulare.

– Parandaluesi më i mirë i atakut kardiak dhe dështimit të zemrës.

– Ndihmon në kurimin e Trombozës dhe Trombozës se thellë venoze.

– Ndihmon në kurimin e venave varikoze kudo që shfaqen në trup, në këmbë dhe testikuj.

– Parandalon Goditjen në Tru (Ishemike dhe Hemoragjike), kuron venat e goditura dhe ndihmon dërgimin e oksigjenit në tru.

– Ndihmon ne normalizimin e vlerave te hemoglobines ne gjak (Hb / Hgb).

– Ul nivelet e kolesterolit të dëmshëm në gjak.

– Shton oksigjenin në gjak, dhe normalizon nivelet e hekurit.

– Një përgjigje e shëndetshme ndaj stresit oksidativ.

– Mbështet prodhimin e mitokondrave të reja në tru dhe muskuj.

– Ndihmon në mbrojtjen nga peroksidimi i lipideve në qelizat dhe indet tuaja.

– Ndalon prostaglandinat proinflamatore si tromboksani.

– Rreth 300 herë më e fortë dhe më efektive se shumë ilaçe kimike që përdoren për hollim të gjakut.

– Vlen të theksojmë se Coronagreen nuk jep efekte anësore tek pacientët që e marrin atë.

– Coronagreen ka përballuar testin e kohës në mjekësinë natyrale. Ndoshta koha e saj ka ardhur për t’ju ndihmuar të merrni kontrollin e shëndetit tuaj.

Ju mund ta merrni Coronagreen” nëse:

– Keni shqetësime rreth tensionit të gjakut ose shëndetit të zemrës.

– Keni probleme të qarkullimit të gjakut kudo në trup.

– Keni bllokim të arterieve.

– Keni një ngritje të indeve të shkaktuara nga një lëndim ose operacion.

– Ndieheni të lodhur dhe nuk keni pushim të mjaftueshëm për t’u ndjerë plotësisht i rimbushur.

– Keni mpiksje të gjakut.

– Keni dhimbje koke.

– Dhimbje ose presion në kraharor.

– Marramendje ose sinkopë (gjendje të fikësh).

– Nëse keni presion të lartë të gjakut.

– Nëse keni presion të ulët të gjakut.

– Nëse keni mungesë të hekurit në gjak.

– Nëse keni dridhje apo rrahje zemre, një gjendje e zemrës me rrahje në mënyrë të parregullt ose me shpejtësi. Kjo mbulon një shumëllojshmëri të ndjesive, duke përfshirë goditjen në gjoks, mosrrahje të njëpasnjëshme të zemrës,rrahje më të shpejta se zakonisht, rrahje në qafë, etj.

Shënim!

– Produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht “Dietary Supplements”, por ato përgatiten në menyrë të posaçme për çdo pacient direkt nga bimët e egra shkretinore të studiuara.

– Coronagreen është produkt 100% origjinal, me bimë shkretinore të studiuara, krejtësisht i sigurtë për të gjithë, dhe pa efekte anësore.

– Me efikasitet 100% për të gjitha gjendjet shëndetësore të përmendura më sipër.

– Nuk përmban ruajtës, shtojca apo lëndë kimike e artificiale, por vetëm ruajtës natyral që e bëjnë atë të jetojë gjatë pa u cënuar lëndët efektive të tij.

– Produkti është në formë të kapsulave dhe merret 3 herë në ditë nga 1 kapsulë.


Coronagreen përmban një mori të aminoacideve dhe mineraleve: Fosfor, Kalcium, Mangan, Bakër, selen, dhe zinku. Lëndë të tjera si: Flavonoids, Tanin, Terpenes Polyphenolics.

Përbërësit unikë: Biflavones, alkylphenols and polyprenolsphenolic acids, proanthocyanidins, flavonoid glycosides, myricetin, kaempferol, isorhamnetin, quercetin, terpene trilactones, bilobalides

“Coronagreen” është e pasur me Alkaloide, ku më të rëndësishmet janë: Hedresten, Barbarinë, Kanadinë, Kanalidan dhe Tirahidrobrberistin, glycosides, phenolic compounds, protein, nicotinic acid.

Quercetin dhe pterostilbene janë dy flavonoidë. Megjithatë, për shkak se këto antioksidantë janë gjetur në sasi shumë të vogla në vetëm një pjesë të vogël të ushqimeve dhe aftësia e trupit tuaj për t’i absorbuar ato në gjendjen e tyre natyrore është e dobët ose e pamjaftueshme, potenciali juaj për përfitime është i kufizuar. Formula jonë unike përmban kompleksin Quercetin Phytosome.

Kompleksi Quercetin është një version i zgjeruar i quercetin që përfshin phospholipids për të mbrojtur quercetin dhe ndihmon në formimin e liposomes në stomakun tuaj.

Ekstraktet e këtyre bimëvendihmojnë në heqjen e fibrinës, një material koagulues që trupi e bën dhe që mund të kufizojë rrjedhjen e gjakut në arteriet dhe indet lidhëse ose muskulore.

Kur e merrni këtë kapsullë, përbërësit hyjnë shpejt në qarkullimin e gjakut, dhe ndihmojnë në pastrimin dhe qarkullimin e gjakut në tërësi.