Kanceri i zorrës së trashë; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

 

Kanceri i zorrës së trashë është një kancer që fillon në zorrën e trashë ose në rektum (fundi i zorrës së trashë). Ky kancer është një nga shkaqet kryesore të vdekjeve nga kanceri në Shtetet e Bashkuara, por gjithësesi, nëse ai diagnozohet herët dhe trajtohet me kurim natyral, në më shumë se 90% të rasteve arrihet shërim i plotë.

Pothuajse të gjitha kanceret e zorrës së trashë fillojnë në gjëndrat që gjenden në murin e zorrës së trashë dhe të rektumit, dhe gati të gjitha kanceret e zorrës së trashë fillojnë si polip jo-kanceroze (benign), të cilat gradualisht zhvillohen në kancer malign.

Ju jeni në një rrezik më të lartë të kancerit të zorrës së trashë në qoftë se jeni më të vjetër se 60 vjeç, jeni me prejardhje afrikano-amerikan apo lindor-evropian, hani shumë mish të kuq apo  ushqim të përpunuar, keni polip Colorectal, keni sëmundje inflamatore në zorrë ose një histori familjare të kancerit të zorrës së trashë, ose një histori personale të kancerit të gjirit.

Sëmundjet e trashëguara si polyposis adenomatous (FAP) dhe kancerit kolorektal non-polyposis të trashëguar (HNPCC), gjithashtu mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë. Pirja e duhanit dhe e alkoolit janë faktorë të tjerë rreziku.

Simptomat

Shpesh, pacientët me kancer të zorrës së trashë nuk shfaqin asnjë simptomë, por disa simptoma përfshijnë:
• Dhimbje barku dhe ndjeshmëri në fund të barkut
• diarre, kapsllëk, ose ndryshim tjetër në natyrën e zorrëve
• ngushtim të zorrës dhe gjak në jashtëqitje
• humbje peshe pa ndonjë arsye të njohur.

Shkaqet

Në fund të fundit, kanceri ndodh si rezultat i qelizave që rriten në mënyrë të pakontrolluar dhe që nuk vdesin; Qelizat normale në trup ndjekin një rrugë të rregullt të rritjes, ndarjes dhe vdekjes. Vdekja e programuar qelizore është quajtur apoptoza, dhe kur ky proces prishet, rezulton në kancer.

Qelizat e kancerit të zorrës së trashë nuk e përjetojnë vdekjen programatike, por në vend të vdekjes vazhdojë të rriten dhe të shumohen.

Trajtimi natyral i sigurte dhe efektiv