Kanceri i mitrës; Simptomat, Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral

 

Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. Edhe pse qelizat në pjesë të ndryshme të trupit mund të duken dhe të punojnë në mënyrë të ndryshme, shumica e tyre riparohen dhe riprodhohen në të njëjtën mënyrë.

Normalisht, nelizat ndahen në mënyrë të rregullt dhe të kontrolluar. Por në qoftë se për ndonjë arsye procesi del jashtë kontrollit, qelizat vazhdojnë ndarjen dhe zhvillohen në një bllok të quajtur tumor.

Tumoret janë ose beninje (jo-kanceroze) ose malinje (kanceroze). Mjekët mund të thonë nëse një tumor është mirë apo i keq duke hequr një pjesë të indeve (biopsi) dhe të shqyrtojnë një mostër të vogël të qelizave nën mikroskop.

Në një tumor beninj qelizat nuk përhapen në pjesë të tjera të trupit dhe kështu nuk janë kanceroze. Megjithatë, ato mund të vazhdojnë të shtohen në vendin origjinal, dhe mund të shkaktojnë probleme duke shtypur organet përreth.

Ndërsa në një tumor malinj, qelizat e kancerit kanë aftësinë për t’u përhapur përtej zonës fillestare të trupit. Nëse tumori lihet pa u trajtuar, ai përhapet në indet përreth.
Ndonjëherë qelizat shkëputen dhe largohen nga vendi origjinal (primar) i kancerit. Ato mund të përhapen në organe të tjera të trupit përmes sistemit të qarkullimit të gjakut ose atij limfatik.

Sistemi limfatik është pjesë e sistemit imunitar – mbrojtjes natyrale të trupit kundër infeksioneve dhe sëmundjeve – është i përbërë nga organe të tilla si palca e eshtrave, thymus, shpretka, dhe nyjet limfatike. Nyjet limfatike në të gjithë trupin janë të lidhura nga një rrjet i tubave të vogla limfatike. Sistemi limfatik ka dy role kryesore: ndihmon për të mbrojtur trupin nga infeksioni dhe kullon lëngun nga indet. Kur qelizat e kancerit arrijnë një fushë të re, ato fillojnë ndarjen dhe formojnë një tumor të ri. Ky është i njohur si një kancer i mesëm ose metastazë.

Kanceri i mitrës dhe i qafës së mitrës ndryshojnë nga njëri-tjetri në disa aspekte, duke përfshirë edhe shkaqet e secilit prej tyre. Një prej ndryshimeve mes kancerit të mitrës dhe kancerit të qafës së mitrës është vendndodhja e tyre brenda trupit të femrës. Kanceri i mitrës është referuar disa herë si kanceri endometrial, ose kanceri i indeve të veshjes së brendëshme të mitrës, për shkak se ajo zakonisht fillon në endometrium. Kurse kanceri i qafës së mitrës fillon në mitër, por në  qelizat e sheshta të holla në sipërfaqen e qafës së mitrës, e cila është pjesa e poshtme e mitrës. Kanceri i mitrës është rreth tre herë më i zakonshëm se kanceri i qafës së mitrës, dhe ai ka më shumë gjasa për t’u diagnostikuar herët.

Kanceret e mitrës zakonisht fillojnë në qelizat që përbëjnë astarin e brendshëm të mitrës (i quajtur endometrium).

Kanceret e mitrës janë quajtur shpesh kancer endometrial, sepse ky term ndihmon për t’i dalluar ato nga kanceret e tjera që mund të ndikojnë në sistemin riprodhues të femrës, të tilla si kanceri i qafës së mitrës apo kanceri ovarian (i vezores).

Mitra dhe endometriumi

Mitra, e njohur zakonisht si barku i nënës, është pjesë e sistemit riprodhues të femrës ku mbartet fëmija gjatë shtatzënisë. Mitra është e veshur nga një shtresë e qelizave të quajtur endometrium. Qelizat që përbëjnë endometriumin zakonisht hidhen poshtë rregullisht gjatë menstruacioneve të një gruaje, pastaj zëvendësohen me qeliza të reja.

Llojet e kancerit endometrial

Ka dy lloje kryesore të kancerit endometrial:
• Tipi 1 i kancerit endometrial është një kancer i ngadalshëm në rritje, mendohet të jetë i lidhur me hormonin femëror estrogjen.
• Tipi 2 i kancerit endometrial është më agresiv, më i shpejtë në rritje që nuk duket të ketë ndonjë lidhje me estrogjenin.

Tipi 1 i kancerit endometrial është lloji më i zakonshëm, me kontabilitetit prej rreth 80% të rasteve, kurse Tipi 2 llogarit rreth 10% të rasteve.

Përveç  tipeve 1 dhe 2 të kancerit endometrial, ka disa lloje të kancereve të rralla të mitrës.

Kanceri endometrial është kancer që ndodh zakonisht në sistemin riprodhues femëror.Ky  është kanceri i katërt më i zakonshëm që prek gratë, pas kancerit të gjirit, kancerit të mushkërive dhe kancerit të zorrës së trashë dhe rektumit.

Kanceri endometrial është më i zakonshëm te gratë që janë në menopauzë, dhe shumica e rasteve të kancerit endometrial (93%) është diagnostikuar te gratë e moshës mbi 50 vjeç.

Simptomat

– Gjakderdhje vaginale e pazakontë

Simptoma kryesore e kancerit endometrial është gjakderdhja e pazakontë nga vagina. Gjakderdhja mund të fillojë me ngjyrë të kthjellët e shoqëruar nga një shkarkesë e holluar me ujë, e cila mund të bëhet më e rëndë me kalimin e kohës. Shumica e grave që janë diagnostikuar me kancer endometrial kanë qenë në menopauzë, ku çdo gjakderdhje vaginale do të jetë e pazakontë.
Te gratë që nuk janë në menopauzë, gjakderdhja vaginale e pazakontë mund të përbëhet nga:
• Periudhat që janë më të rënda se zakonisht
• gjakderdhje vaginale në mes të periudhave normale

– Simptomat e kancerit të avancuar endometrial

Nëse kanceri endometrial arrin një fazë më të avancuar, ai mund të shkaktojë simptoma të tjera. Këto përfshijnë:
• Dhimbje në fund të barkut, në shpinë, në këmbë apo në legen
• Humbje peshe të pashpjegueshme

Nëse keni gjakderdhje vaginale pas-menopausale, ose të vini re një ndryshim në modelin normal të periodave tuaja, vizitoni mjekun tuaj.
Vetëm 1 në 10 raste të gjakderdhjes së pazakontë vaginale pas menopauzës shkaktohet nga kanceri endometrial.

Megjithatë, në qoftë se ju keni gjakderdhje të pazakontë vaginale, është e rëndësishme të mësohet shkaku i simptomave tuaja, për shkak se ajo mund të jetë rezultat i një numri të kushteve të tjera shëndetësore potencialisht të rënda, si polyps apo fibroids (rritje jo-kanceroze që mund të zhvillohet brenda mitrës).

Gjithashtu, llojet e tjera të kancerit gjinekologjik mund të shkaktojnë gjakderdhje të pazakontë vaginale, veçanërisht kanceri në qafën e mitrës.

Shkaqet

Nuk dihet saktësisht se çfarë e shkakton kancerin endometrial, por një numër faktorësh të rëndësishëm të rrezikut janë identifikuar. Ato janë:

– Mosha

Rreziku i zhvillimit të kancerit endometrial rritet me moshën. Shumica e rasteve të kancerit endometrial zhvillohet te gratë që janë mbi moshën 50 vjeçare.

– Estrogjeni
Rreziku i zhvillimit të kancerit endometrial është i lidhur me ekspozimin e trupit ndaj estrogjenit. Estrogjeni është një nga hormonet që rregullon sistemin riprodhues të femrave.
• Estrogjeni stimulon lirimin e vezëve nga vezoret dhe shkakton ndarjen e qelizave të astarit të brendshëm të mitrës (endometrium).
• Progesteroni përgatit astarin e brendshëm të mitrës (endometrium) për të marrë vezët nga vezoret.
Nivelet e estrogjenit dhe progesteronit në trupin tuaj janë zakonisht të balancuara me njëri-tjetrin. Nëse estrogjeni nuk mbahet në ekuilibër me progesteronin, niveli i tij në trup mund të rritet, dhe ky quhet estrogjen pa kundërshtar.

Pas menopauzës, trupi e ndalon prodhimin e progesteroneve. Megjithatë, ka ende sasi të vogla të estrogjenit duke u prodhuar. Këto estrogjene pa kundërshtarë shkaktojnë qelizat e endometriumit për t’u ndarë, dhe kjo mund të rrisë rrezikun e kancerit endometrial.

– Terapia e zëvendësimit të hormoneve (HRT)

Gratë që marrin terapi zëvendësuese të hormoneve (HRT) kanë treguar të kenë një rritje të rrezikut të kancerit të mitrës. Megjithatë, në qoftë se HRT është ndalur, pas pesë viteve rreziku ulet përsëri duke u barazuar me të njëjtin rrezik si për gratë që nuk kanë marrë HRT.

– Mbipesha ose obeziteti

Mbipesha apo obeziteti është një faktor i madh rreziku për kancer endometrial, pasi kjo rrit nivelin e estrogjenit në trupin tuaj, dhe nga ana tjetër redukton efektet mbrojtëse të progesteronit.

Gratë që janë mbipeshë kanë tri herë më shumë gjasa për zhvillimin e kancerit endometrial në krahasim me gratë që janë në një peshë të shëndetshme. Gratë që janë shumë të trasha kanë gjashtë herë më shumë gjasa për zhvillimin e kancerit endometrial në krahasim me gratë që janë në një peshë të shëndetshme.

– Diabeti

Gratë që kanë diabet kanë dy herë më shumë gjasa për të zhvilluar kancerin endometrial se gratë që nuk e kanë këtë kusht. Diabeti shkakton një rritje në sasinë e insulinës në trupin tuaj, e cila nga ana tjetër mund të rrisë nivelin e estrogjenit.

– Historia e riprodhimit:

Gratë që nuk kanë pasur fëmijë janë në një rrezik më të lartë të kancerit endometrial. Kjo mund të jetë për shkak të ndryshimeve hormonale që ndodhin gjatë shtatzënisë të cilat kanë një efekt mbrojtës në mitër (nivelet e progesteroneve rriten dhe nivelet e estrogjenit ulen). Ajo mund të jetë gjithashtu për shkak se ndryshimet hormonale që lidhen me disa forma të infertilitetit (për shembull sindromi i vezoreve polycystice) janë të shoqëruara me një dështim të ovulacionit, duke shkaktuar një rënie në nivelin e progesteroneve dhe në këtë mënyrë një rritje në nivelin e estrogjenit pa kundërshtar.

– Tamoxifen

Gratë që janë trajtuar me tamoxifen (një trajtim hormonal për kancerin e gjirit) mund të jenë në një rritje të rrezikut të zhvillimit të kancerit endometrial.

– Sindromi policistik ovarian (PCOS)

Gratë me sindromin polycystic ovarian (PCOS), janë në një rrezik më të lartë të zhvillimit të kancerit endometrial. Gratë me PCOS kanë ciste të shumta në vezore, dhe kjo mund të shkaktojë simptoma të tilla si perioda të parregullta ose të lehta, ose pa perioda fare, probleme në mbetjen shtatzënë, shtim në peshë, puçrra fytyre dhe rritje të tepruar të qimeve (hirsutism).

– Hyperplasia endometriale

Hyperplasia endometriale ndodh kur astari i brendshëm i mitrës bëhet i trashë. Gratë me këtë kusht mund të kenë një rrezik në rritje të zhvillimit të kancerit endometrial.

Trajtimi natyral profesional unik i llojit të tij

Ky eshte nje nga zbulimet dhe arritjet me revolucionare ne trajtimin e kancerit ne menyre natyrale me ane te bimeve shkretinore potenciale dhe stilit te jeteses me te shendetshme; i perfituar nga kerkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjate klinike me mijera paciente te llojeve te ndryshme te kancerit.

Nje gershetim profesional mes te lashtes dhe modernes, pa cenuar te paren dhe duke perfituar nga teknologjia e se dytes, ne menyre qe pacientet me lloje te ndryshme te kancerit te kene nje arme te pathyeshme kunder semundjes se tyre.

Mbi 40 bime shkretinore te egra, te kombinuara me profesionalizem, jane perberese te ilaçeve te kesaj pakete unike te llojit te saj.

Kjo pakete mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë edhe përhapjen me metastaza, qoftë nëse kanë marrë apo jo kimioterapi, dhe që të gjithë përfitojnë nga trajtimi, dhe qe te gjithe kane mundesi te sherohen, me vullnetin e Zotit

Ilaçet tona bimore nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht produktet “Dietary Supplements”, por ato përgatiten në menyrë të posaçme direkt nga ekstraktet e bimëve, dhe nuk permbajne lende kimike ruajtese dhe asnje lloj lende kimike te shtuar, por vetem ekstrakte bimore 100%.

Potenciali i bimëve të egra shkretinore

Bimët e egra medicinale shkretinore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene.

GARANTIM

Asnjë nga përbërësit në këtë formulë nuk trajtohet me pesticide, herbicide, fungicide, plehra sintetike apo “agjentë përpunimi”, të cilët gjenden në bimët konvencionale. Ju jo vetëm që i shmangni këto përbërës dëmtues, por jeni duke përdorur bimë të egra, të cilat në përgjithësi prodhojnë mbrojtësit e tyre natyralë kundër dëmtuesve.

Bimët në këtë formulë kanë efekte të fuqishme, dhe kjo është një nga arsyet themelore përse ato janë përdorur për mijëra vjet në kulturat e lashta. Hulumtimi modern tani është duke treguar një interesim më serioz në këto bimë dhe potencialin e tyre kurativ.

Ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra përmban një infuzion me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

TRAJTIMI NATYRAL PROFESIONAL I KANCERIT (KLIKONI KETU)