Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Ilaçi Kancerit

Ilaçi Kancerit

ILAÇI & KURA E KANCERIT; NGA MJEKESIA BIMORE ARABE

 

Kanceri ka qenë i njohur që në mjekësinë e lashtë greke, të cilët e kanë marrë nga ajo egjiptiane dhe e vendeve të Irakut të sotëm.

Mjekët e vjetër muslimanë gjithashtu, e kanë njohur kancerin, e kanë diagnozuar atë, e kanë ndarë në lloje të ndryshme, si dhe e kanë trajtuar me mënyra të ndryshme kurash natyrale. Prej këtyre mjekëve përmendim Er Razi, Ez Zahravi, Ibën Sina (Avicena), etj.

Prej mënyrave të përdorura nga arabët për kurimin e kancerit, përmendim:

 • Ilaçe që merren nga goja, të cilat janë dy llohesh: Lëndë bimore dhe lëndë shtazore.
 • Ilaçe që përdoren nga jashtë mbi vendet e prekura dhe të qelbëzuara, me qëllim të ndalimit të zhvillimit kanceror dhe të qelbëzimit. Për këtë qëllim janë përdorur lëndë minerale, si: qeramikë, plumbi dhe produktet e tij, katrani, acetati i bakrit, kripa, ujë squfuri, bakër, etj. Lëndë shtazore, si: sfungjer, lepur, vezë, gaforre, breshkë, brirë deveje, iriq, palcë kocke, thundra kafshësh, kërmij, etj. Dhe më shumë se 100 lëndë bimore, prej të cilave: fiku i Egjiptit (Ficus sycamorus), arra, farat e bimës Arisarum vulgare, bathë, marule gomari, thjerrëz, Acanthus mollis, Pistacia lentiscus, narcis, myrrh-tree, jamball, kopër, lis, shafran, mustardë, etj.
 • Kurimi me këndim nga Kurani dhe nga lutjet e posaçme profetike, të cilat mund të bëhen përkrah kurave të tjera natyrale dhe bimore, sepse siç thotë Allahu në Kuran: “Ne shpallim nga Kurani atë që është shërim dhe mëshirë për besimtarët, e që mohuesve keqbërës u shton vetëm humbje.” [El Isra, 82].

Dieta ushqimore dhe stili i jetës

 • Ushqimi i parë dhe kryesor i këtyre qelizave të këqia është sheqeri i rafinuar. Me ndalimin e kësaj lënde, i presim kancerit ushqimin e tij kryesor.

Për zëvendësimin e sheqerit duhen përdorur vetëm zëvendësues natyral si: melasa apo fruti i tharë, por me përmasa shumë të vogla.

Edhe kripa e tavolinës përmban lëndë kimike zbardhuese, prandaj ndërroje atë me kripën natyrale të detit.

 • Qumështi (me përjashtim të qumështit të devesë) dhe produktet e tij shkaktojnë gëlbazë dhe mukozë në organizëm, sidomos në kanalet e tretjes, dhe kanceri ushqehet me këtë mukozë. Me eliminimin e qumështit të kafshëve dhe me zëvendësimin e tij me qumështin e sojës apo të orizit, të paëmbëltuar, i sëmuri i ka bërë qelizat kancerore të uriten dhe të mbesin pa ushqim.
 • Qelizat kancerore lulëzojnë në mesin e acideve, të cilat prodhohen nga ushqimi i pasur me mish, veçanërisht me mish të kuq. Shumica e mishrave të tregut përmbajnë antibiotikë të akumuluar dhe hormone parazitare, dhe të gjitha këto janë të shumë të dëmshme, veçanërisht për atë që vuan nga kanceri.
 • Për ta bërë organizmin sa më bazik dhe të shëndetshëm, rreth 80 % e ushqimit duhet të jetë prej perimeve të freskëta, drithërave, pak farëra e të thata (bajame, arra) dhe pak fruta. Kurse pjesa tjetër e ushqimit prej 20 % mund të jetë ushqim i gatuar (i zierë) ku përfshihen edhe bishtajoret (bizelja, fasulja).

Lëngu i perimeve të freskëta prodhon enzima të gjalla dhe të lehta për t’u thithur dhe për t’u tretur, të cilat arrijnë shumë shpejt në qeliza, brenda 15 minutave, dhe ushqejnë e forcojnë qelizat e shëndetshme.

 • Larg kafes, çajit (përveç çajit të jeshil), çokallatave dhe çdo gjëje që përmban kafeinë. Në vend të tyre përdor çajin e jeshil, sepse ai ka shumë efekte antikancerore.

Preferohet të pihet ujë i pastër, i kulluar dhe i mbajtur në një enë prej balte, sepse kjo eliminon shumë prej helmeve dhe kripërave të rënda që përmban uji i çezmës.

 • Forcimi i sistemit imun me ushqime plotësuese i jep mundësinë qelizave mbrojtëse të trupit që të shkatërrojnë qelizat kancerore.
 • Kanceri është një sëmundje që i ka rrënjët në mendje, në trup dhe në diapazone të tjera, gjë që do të thotë se ekzistenca e një shpirti optimist dhe me gjallëri do ta ndihmojë shumë organizmin për luftimin e kancerit. Kurse zemërimi, zilia, inati dhe mostolerimi e vënë trupin në tension dhe në gjendje acide. Prandaj, njeriu duhet ta dijë se ai është më lart se kufijtë materiale të trupit të tij dhe të ngrihet lart me shpirtin e tij për të jetuar tolerancën, dashurinë dhe kënaqësinë, për hir të Zotit të tij dhe për të arritur kënaqësinë e Zotit të tij, duke bërë një jetë të pastër dhe në bindje ndaj Zotit të tij, dhe kështu i jep trupit fuqi pozitive.
 • Qelizat kancerore nuk mund të jetojnë në një ambjent të pasur me oksigjen, kështu që është e domosdoshme kryerja e disa ushtrimeve të lehta të trupit dhe të frymëmarrjes së thellë për ta çuar oksigjenin në të gjitha pjesët e trupit dhe qelizat e tij.

Ilaçi dhe Kura jonë natyrale profesionale efektive për kurimin e kancerit

Mjekët tanë kanë mundur të zbulojnë dhe të prodhojnë kurë natyrale për kurimin e të gjitha llojeve të kancerit, me mirësinë dhe suksesin nga Zoti Fuqiplotë. Kura jonë natyrale vepron në mënyrë të shumëfishtë, si në shkatërrimin e qelizave kancerore në brendësi të tyre dhe pa dëmtuar asnjë qelizë apo ind të shëndoshë, ashtu edhe në forcimin dhe fuqizimin e sistemit imun në mënyrë që organizmi i të sëmurit t’i bëjë rezistencë qelizave kancerore dhe t’i sulmojë ato. Megjithatë, mund te themi se suksesi varet nga avancimi i semundjes dhe se si i pergjigjet organizmi i të sëmurit kësaj kure bimore. Mjekët tanë vazhdojnë kërkimet e tyre për të avancuar kurën bimore në mënyrë që suksesi të jetë më i madh edhe për rastet kur sëmundja ka avancuar së tepërmi, pasi që zakonisht njerëzit sot drejtohen tek mjekësia alternative dhe ajo bimore pasi i kanë humbur shpresat e shërimit nga mjekësia moderne konvencionale dhe pasi janë shkatërruar totalisht nga ilaçet kimike.

Përmendim këtu se një bashkëpunim i mjekësisë moderne me atë tradicionale popullore e bimore, për zbulimin e kurave të sigurta veçanërisht për sëmundje të tilla si kjo e kancerit, është një obligim shoqëror bashkëkohor për të mirën e njerëzimit.

Por duhet pasur parasysh se Ai që shëron në të vërtetë është Zoti i gjithçkaje, kurse ilaçet janë shkaqe të shërimit dhe jo shërues. Profeti Muhamed (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) thotë: “Allahu nuk ka krijuar semundje, veçse ka krijuar edhe ilaç per të, të cilin e mësojnë disa kurse disa jo, me përjashtim të helmueses. (për të nuk ka ilaç)” Thanë: “Cila është helmuesja, o i Dërguari i Allahut?” Ai tha: “Vdekja!” D.m.th. që kur Allahu i ka caktuar vdekjen një personi dhe afati i tij në dynja ka mbaruar, nuk i bën më dobi asnjë lloj ilaçi, qoftë edhe nëse sëmundja e tij është e lehtë apo edhe pa qenë fare i sëmurë, por…

Por askush nuk e di të fshehtën dhe askush nuk e di se kur dhe ku do të vdesë, dhe ndodh që një i sëmurë me sëmundje vdekjeprurëse të jetojë gjatë, jashtë çdo parashikimi, kurse një i shëndoshë të vdesë pa qenë i sëmurë, jashtë çdo parashikimi. Kështu që, detyra e mjekëve dhe e vetë të sëmurit është që të mos dorëzohen për asnjë çast, por të vazhdojnë luftën e tyre me çdo lloj sëmundje kryeneçe dhe kokëfortë, sepse kështu ata kryejnë obligimin e tyre që u ka ngarkuar Zoti i tyre që kur e ka zbritur njeriun në tokë, për vazhdimin dhe përmirësimin e jetës në tokë.

Rezultatet e kurës sonë bimore natyrale janë të shkëlqyera; shumë të sëmurë që kanë qenë drejt vdekjes së sigurtë dhe me shpresa të humbura, janë shëruar dhe janë kthyer në jetën normale, me mirësinë e Zotit të Plotfuqishëm. Edhe ti mund të shërohesh dhe të jesh një prej këtyre, prandaj mos ngurro në përfitimin prej këtyre kurave natyrale të nxjerra nga prehëri i natyrës ashtu si i ka krijuar Zoti, dhe aspak të dëmshme për trupin tënd.

Ne vijim po paraqesim nje liste me lloje te ndryshme te Kancerit, per te cilat do te gjeni artikuj te posacem nese klikoni me secilin prej tyre:

 1. Kanceri i gjakut – Leukemia
 2. Kanceri i Gjirit
 3. Kanceri i Fytit
 4. Kanceri i fshikëzës së urinës
 5. Kanceri Limfatik – Limfoma
 6. Kanceri i Mëlçisë
 7. Kanceri i Mitrës
 8. Kanceri i Qafës së Mitrës
 9. Kanceri i Mushkërive
 10. Kanceri i Kockave
 11. Kanceri Kolorektal
 12. Kanceri i Lëkurës – Melanoma
 13. Kanceri i palcës – Mieloma Multiple
 14. Kanceri Pankreatik
 15. Kanceri i Prostatës
 16. Kanceri i Stomakut
 17. Kanceri Testikular
 18. Kanceri i Tiroideve
 19. Kanceri i Trurit
 20. Kanceri i Veshkave
 21. Kanceri i Vezoreve – Ovarian
 22. Kanceri i Zorrës së trashë
 23. Karcinoma Bronchioloaveolare

Ketu gjeni perberesit e kures bimore te kancerit.

By | 2017-07-13T21:15:41+00:00 March 13th, 2017|Kanceri & Tumoret|0 Comments
error: Alert: Content is protected !!