Ilaçet e Diabetit ju vënë në rrezik më të madh për atak në zemër ose goditje në tru

 

Në mënyrë konvencionale, medikamentet për diabetin janë prodhuar për të ndihmuar “menaxhimin” e niveleve të sheqerit në gjak. Por, në realitet, ilaçe të caktuara në të vërtetë rrisin rrezikun e një sulmi në zemër dhe goditje në tru, sipas një studimi të ri.

Botuar në “JAMA Network Open”, studimi u bë nga ekspertë të Shkollës së Mjekësisë në Universitetin Northëestern University Feinberg. Studiuesit kanë punuar për të përcaktuar nëse ekziston një lidhje midis linjës së dytë të ilaçeve të diabetit dhe episodeve kardiovaskulare, siç janë goditja në zemër, sulmi në zemër dhe dështimi i zemrës.

Studiuesit kryen studimin duke ekzaminuar 132,737 pacientë të diagnostikuar me diabet tip 2 të cilët po fillonin një trajtim të linjës së dytë si insulinë bazale ose sulfonylureas. Mbani në mend, ilaçet e linjës së dytë zakonisht përshkruhen për pacientët me diabet tip 2 kur ilaçet e linjës së parë – si metformina – nuk funksionojnë.

Studiuesit zbuluan se: Disa ilaçe të diabetit rrisin rrezikun e një episodi kardiovaskular

Kur studiuesit analizuan rezultatet e studimit të tyre, ata zbuluan se 60% e pacientëve që marrin ilaçe të linjës së dytë u jepet përkrah tyre edhe insulinë bazale ose sulfonylureas. Rezultatet treguan se pacientët që marrin një nga ato dy ilaçe kanë një gjasë më të madhe të përjetojnë një ngjarje kardiovaskulare sesa pacientët që marrin medikamente të reja për diabetin.

Pacientët që morën insulinë bazale kishin dy herë më shumë të ngjarë të pësonin goditje në zemër dhe sulm në zemër, ndërsa ata që morën sulfonylureas ishin 36% më të predispozuar të përjetonin ndonjë lloj episodi kardiovaskular.

FAKT: Sëmundja e zemrës është shkaku kryesor i vdekjes tek pacientët me Diabet tip 2

Sipas një studimi të botuar në “Diabetes Care”, shkaku kryesor i vdekshmërisë dhe sëmundshmërisë tek pacientët me diabet tip 2 është sëmundja e zemrës. Mjaft e çuditshme, një nga qëllimet e ilaçeve diabetike është të ndihmojë në uljen e rrezikut të sëmundjes së zemrës tek pacientët me diabet.

Sidoqoftë, ky studim i ri që zbulon rreziqet kardiovaskulare të ilaçeve të caktuara shpresojmë se do të ndryshojë mënyrën se si mjekët i përshkruajnë këto ilaçe të rrezikshme.

Aktualisht, mjekët zgjedhin ilaçe bazuar në përmirësimin e pritur të glicemisë, rreziqet e ilaçeve dhe faktorë të ndryshëm të tjerë. Me gjetjet e reja që tregojnë rrezikun e sulfonylureas dhe insulinës bazale, disa ekspertë sugjerojnë që dëmtimi kardiovaskular duhet të merret parasysh kur të përshkruani terapi të linjës së dytë për diabetin.

Mënyra natyrale për të parandaluar Diabetin e tipit 2 dhe për të shmangur shpimet e sheqerit në gjak

Për të qenë plotësisht të qartë, është e rëndësishme që pacientët me diabet të bashkëpunojnë ngushtë me një ofrues të besueshëm, të integrimit të kujdesit shëndetësor. Mos harroni, nëse mjeku juaj është vetëm i trajnuar në mënyrë konvencionale – nuk duhet të prisni asgjë më shumë sesa ‘pilula për çdo mundësi trajtimi të sëmundjes.

E vërteta është se: ka shumë mënyra natyrale (jo toksike) për ta mbajtur sheqerin në gjak të balancuar gjatë gjithë ditës. Ekzistojnë disa sugjerime me të vërtetë të dukshme – nga shmangia e sheqernave të përpunuara (dhe ëmbëlsuesit artificial) deri tek ushtrimi dhe ngrënia e më shumë fibrave.

Por, ka edhe shumë më tepër që mund të bëhen…

Në vijim gjeni Udhëzuesin e posaçëm të pacientëve me Diabet, për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Kura Bimore Profesionale për Diabetin

Heart & Blood

Kura Bimore Profesionale për Diabetin Tip II

Diabeti është i shërueshëm! Ky është rezultati i shumë kërkimeve shkencore të mjekëve alternativë të pavarur, rezultat që ne e kemi vërtetuar dhe realizuar në një numër të madh pacientësh që kemi kuruar gjatë 10 viteve të fundit nëpërmjet Kurës Bimore Profesionale të posaçme për Diabetin në të gjitha fazat dhe llojet e tij, si arma më e fortë kundër kësaj sindrome të ndërlikuar, duke e shoqëruar me udhëzimet e posaçme për dietën ushqimore dhe stilin e jetesës që ia shoqërojmë çdo pacienti bashkë me paketën e ilaçeve bimore.

Pra, nëse jeni duke kërkuar të shëroheni nga Diabeti dhe të zmbrapsni rezistencën ndaj insulinës, të stabilizoni sheqerin në gjak dhe të rifitoni shëndetin, zgjidhja është Kura Bimore Profesionale për Diabetin Tip II. Kjo paketë përfshin gjithçka që ju nevojitet për t’u shëruar nga Diabeti, për të përmirësuar ndjeshmërinë ndaj insulinës, për të zvogëluar inflamacionin dhe për të zvogëluar rrezikun e problemeve shëndetësore të lidhura me çekuilibrin e sheqerit në gjak, siç janë komplikacionet e diabetit, problemet e metabolizmit, sëmundjet e zemrës, çmenduria, sëmundja e Alzheimerit, kanceri, depresioni, tensioni i lartë , mbipesha dhe sëmundjet e veshkave.

On Sale
Coronagreen
Coronagreen
Coronagreen
was €200
Save €30
€170
On Sale
Arabinose
Arabinose
Arabinose
was €170
Save €30
€140
On Sale
Total Immunity Herbs
Total Immunity Herbs
Total Immunity Herbs
was €170
Save €30
€140
On Sale
Sylvestris
Sylvestris
Sylvestris
was €170
Save €30
€140