Ilaçet antipsikotike të shëndetit mendor dëmtojnë trurin

 

Një nga ilaçet më të përdorura për të trajtuar sëmundjet mendore është i lidhur me ndryshime të pafavorshme në strukturën e trurit. Kjo u zbulua në një studim të fundit.

Sipas studimit, Olanzapina, një ilaç antipsikotik i përdorur gjerësisht është i lidhur me ndryshime të pafavorshme në strukturën e trurit, përkatësisht një hollim të korteksit. Këto ndryshime u theksuan tek të gjitha moshat, madje në shumë pacientë mbjellin deshirën për vetvrasje.

Deri në vitet 1990, ilaçet antipsikotike u përshkruheshin kryesisht njerëzve me skizofreni. Që nga ajo kohë, përdorimi i tyre është zgjeruar në depresion të madh dhe një varg çrregullimesh pediatrike dhe geriatrike të rritura, duke përfshirë ankthin, pagjumësinë dhe autizmin, për të cilat një në pesë pacientë përshkruhen antipsikotikë.

Ky zbulim i ri do të thotë që praktikuesit e shëndetit duhet të marrin në konsideratë alternativat natyrale kur është e mundur para se të përshkruajnë antipsikotikë me bazë olanzapine.

Studimi më i fundit nxjerr në dukje të qartë efektet e këtyre llojeve të ilaçeve në tru duke përdorur një model standard dhe teknika të përparuara të imazhit të trurit.

Ata ekzaminuan pacientë me depresion të madh të cilët gjithashtu përjetojnë psikozë, dhe të cilëve u ishte përshkruar olanzapine dhe sertraline për 12 deri në 20 javë.

Për ata që kaluan në remision, një grup vazhdoi me të dy ilaçet dhe tjetrit iu dha trajtim natyral në vend të olanzapinës. Skanimet me Rezonancë Magnetike (MRI) u morën para dhe pas përfundimit të studimit.

Grupi që trajtohej me ilace ilaçet kimike antipsikotike filloi të shfaqte një hollim të korteksit, dëmtim të srtukturës së trurit, humbje të memorjes, çrregullime të humorit, çrregullime të tretjes, mospërqëndrim, etj. Ndërsa grupi që përdori trajtim natyral nuk kishte efekte të tilla anësore, por kishte përmirësime të dukshme të strukturës së trurit, dhe shëndetit mëndor në përgjithësi.

Pra, ka ardhur koha që të merrni në dorë kujdesin për veten tuaj, duke përdorur trajtime natyrale të sigurta, nga të cilët vetëm përfitoni dhe të cilat nuk ju dëmtojnë aspak.

Desert herbs products specially produced for patients with various types of stress, anxiety, panic, and depression, including: Acute stress, acute episodic stress, chronic stress, physical stress (trauma, fatigue, environmental pollution, hormonal stress, and dietary), psychological stress (emotional stress, cognitive stress, perceptual stress), psychosocial stress (marital relationships / difficulties, lack of supportive society, lack of adequate resources for survival, loss of employment / investment / savings, loss of loved ones, bankruptcy, home lock-up and isolation), psycho-spiritual stress; General Anxiety Disorder, Social Anxiety Disorder, Panic Disorder, Post-Traumatic Stress Disorder, Obsessive-Compulsive Disorder, Separation Anxiety Disorder, Phobia, Schizophrenia, etc.

Major depression, persistent depressive disorder, bipolar disorder, seasonal affective disorder, psychotic depression, peripartum (postpartum) depression, premenstrual dysphoric disorder, situational depression, atypical depression, etc.


Kura me bimë shkretinore të prodhuara posaçërisht për pacientët me lloje të ndryshme të stresit, ankthit, panikut, dhe depresionit, duke përfshirë: Stresi akut, stresi akut episodik, stresi kronik, stresi fizik (trauma, lodhja, ndotja e mjedisit, stresi hormonal dhe dietik), stresi psikologjik (stresi emocional, stresi njohës, stresi perceptues), stresi psikosocial (marrëdhëniet / vështirësitë e martesës, mungesa e shoqërisë mbështetëse, mungesa e burimeve për mbijetesë adekuate, humbja e punësimit / investimeve / kursimeve, humbja e të dashurve, falimentimi, bllokimi i shtëpisë dhe izolimi), stresi psiko-shpirtëror; Çrregullimi i përgjithshëm i ankthit, Çrregullimi i Ankthit Social, Çrregullimi i Panikut, Çrregullimi i Stresit Post-Traumatik, Çrregullimi Obsesiv-Kompulsiv, Çrregullimi i Ankthit të Ndarjes, Fobia, etj.
Depresioni i madh, çrregullimi i vazhdueshëm i depresionit, çrregullimi bipolar, çrregullimi afektiv sezonal, depresioni psikotik, depresioni peripartum (pas lindjes), çrregullimi disforik premenstrual, depresioni i situatës, depresioni atipik, skizofrenia, etj.