Humbja e flokëve për shkak të stresit pandemik

 

Rënia e flokëve në lidhje me stresin zakonisht ndodh tre muaj ose më shumë pas një ngjarje stresuese. Pse duhet kaq shumë kohë nuk është e qartë, por trupi mund t’i detyrojë flokët para kohe në fazën e fjetur të ciklit të tyre të rritjes, e cila përfundimisht çon në rrënjën e flokëve në tkurrje dhe rënie, thonë ekspertët.

Nëse keni humbje të flokëve, është mirë që të bëni një kontroll mjekësor për një problem Tiroide ose Anemie. Nëse stresi është shkaku, kujdesi për luftimin e stresit dhe koha mund të ndihmojnë.

Nëse luftoni shkaqet e stresit dhe niveli i stresit zvogëlohet, shumicën e kohës rënia e flokëve ndalet vetvetiu dhe pacienti rimerr flokët e humbur, sepse gjëndrat e tyre janë ende aktive dhe të shëndetshme.

Ndërsa stresi pandemik vazhdon, shumë pacientë kërkojnë trajtim për çështjet e lëkurës të shkaktuara nga larja e duarve dhe stresi.

Përveç humbjes së flokëve, stresi mund të shkaktojë puçrra fytyre, zbokth dhe ekzemë, veçanërisht tek njerëzit e moshuar që mund të kenë qenë të shqetësuar për shëndetin dhe financat e tyre.

Për ekzemën, rekomandohet marrja e dusheve të shkurtra, të vakëta prej 10 minutash ose më pak, duke përdorur sapun pa aromë në zonat që preken më shpesh (sqetullat, ijët, këmbët). Por mos e teproni.

Kur lëkura është me të vërtetë e thatë, edhe sapuni i butë mund të heqë vajrat natyralë të saj. Mos lani diçka që nuk është e ndotur.