Hipotiroidizmi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

 

Hipotiroidismi është mangësia në prodhimin e hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide.

Hipotiroidismi është një gjendje shumë e zakonshme, por shpesh neglizhohet.

Simptomat e tij përfshijnë: lodhje, shtim në peshë, ngadalësim i rrahjeve të zemrës, kapsllëk, nervozizëm, ndjeshmëri ndaj të ftohtit, depresion mendor, ngadalësi ose keqshqiptim në të folur, venitje dhe fryrje të syve, fytyrë të fryrë, infeksione të përsëritura, reaksione alergjike, dhimbje koke, rënie e flokëve, brishtësi të flokëve, probleme të femrave (të tilla si rrjedhje e rëndë menstruale, periudha të dhimbshme, dhe tension paramenstrual), ulje e funksionimit imunitar, dhe probleme të metabolizmit të kalciumit.

Te fëmijët, hypotiroidismi gjithashtu mund të vonojë rritjen dhe zhvillimin normal.

Nëse nuk diagnostikohet dhe nuk trajtohet, hypothyroidismi mund të shkaktojnë ose të kontribuojë në shumë probleme të përsëritura të tjera apo të jetë përgjegjës për  problemet e shëndetit në përgjithësi.

Për ta lexuar artikullin e plotë dhe për ta bërë tërësisht tuajin, mund ta blini vetëm me 1 Euro, duke klikuar mbi foton më poshtë.

  • Kura me bimë shkretinore

Kurat me bimë shkretinore për Sëmundjet Autoimune