Hepatiti Autoimun

 

Çfarë është Hepatiti autoimun?

Hepatiti autoimun është një sëmundje kronike, në të cilën sistemi imunitar i trupit sulmon komponentët apo qelizat normale të mëlçisë dhe shkakton inflamacion dhe dëm në mëlçi. Sistemi imun normalisht i mbron njerëzit nga infeksioni duke identifikuar dhe duke shkatërruar bakteret, viruset, dhe substancat e tjera të huaja potencialisht të dëmshme.

Hepatiti autoimun është një gjendje e rëndë që mund të përkeqësohet me kalimin e kohës nëse nuk trajtohet. Hepatiti autoimun mund të çojë në cirrozë dhe dështim të mëlçisë. Cirroza ndodh kur indet e dëmtuara zëvendësojnë indet e shëndetshme të mëlçisë dhe bllokojnë rrjedhën normale të gjakut përmes mëlçisë. Dështimi i mëlçisë ndodh kur mëlçia ndalon së punuari si duhet.

Çfarë janë sëmundjet autoimune?

Sëmundjet autoimune janë çrregullime në të cilat sistemi imunitar i trupit sulmon qelizat dhe organet e veta me proteina të quajtura autoantibodies; ky proces është quajtur autoimunitet.

Sistemi imunitar i trupit zakonisht prodhon një numër të madh të proteinave të quajtura antitrupa për të ndihmuar trupin të luftojë infeksionet. Në disa raste, megjithatë, trupi bën auto-antitrupa. Disa rrethana të caktuara mund të çojnë në autoimunitet. Këto rrethana janë gjëra me origjinë jashtë trupit, të tilla si bakteret, viruset, toksinat, dhe medikamentet farmaceutike.

Çfarë e shkakton hepatitin autoimun?

Një kombinim i autoimunitetit, kushteve të favorshme, dhe një predispozicion gjenetik mund të çojë në hepatit autoimun.

Kush ka më shumë gjasa për të zhvilluar hepatit autoimun?

Hepatiti autoimun është më i zakonshëm te gratë. Sëmundja mund të ndodhë në çdo moshë dhe prek të gjitha grupet etnike.

Cilat janë llojet e hepatitit autoimun?

Hepatiti autoimun është klasifikuar në disa lloje.

– Hepatiti autoimun Tipi 1, është forma më e zakonshme në Amerikën e Veriut.

Tipi 1 mund të ndodhë në çdo moshë; megjithatë, ai fillon më shpesh në adoleshencë ose në moshën e rinisë. Rreth 70% e njerëzve me Tipin 1 të hepatitit autoimun janë femra.

Njerëzit me hepatitit autoimun tipi 1, zakonisht kanë çrregullime të tjera autoimune, të tilla si:

 • Sëmundja celiac, një sëmundje autoimune ku pacienti nuk mund të tolerojë glutenin, sepse ajo dëmton astarin e zorrës së vogël dhe parandalon thithjen e ushqyesve.
 • Sëmundja Crohn, e cila shkakton inflamacion dhe acarim në çdo pjesë të traktit digjestiv.
 • Sëmundja Graves, shkaku më i zakonshëm i hipertiroidismit në Shtetet e Bashkuara.
 • Sëmundja Hashimoto, e quajtur gjithashtu tiroidet limphocitike kronike ose tiroidet autoimune, një forme e inflamacionit kronik të gjëndrës tiroide.
 • Glomerulonefriti proliferativ, ose inflamacioni e glomeruleve, të cilat janë grupe të vogla të enëve të gjakut në veshka.
 • Kolangiti scleroz primar, i cili shkakton acarim, dhëmbëzim dhe ngushtim të kanaleve biliare brenda dhe jashtë mëlçisë.
 • Artriti reumatoid, i cili shkakton dhimbje, ënjtje, ngurtësi, dhe humbje të funksionit në nyje.
 • Sindroma Sjogren, e cila shkakton tharje ne gojë dhe në sy.
 • Lupus eritematoz sistemik, i cili shkakton inflamacion të veshkave, të quajtur lupus nefriti.
 • Diabet tipi 1, një gjendje e karakterizuar nga glukoza e lartë e gjakut, e shkaktuar nga mungesa totale e insulinës.
 • Koliti ulçerativ, sëmundje kronike që shkakton inflamacion dhe plagë, të quajtura ulçera, në astarin e brendshëm të zorrëve të mëdha.

– Tipi 2 i hepatitit autoimun është më pak i zakonshëm dhe ndodh më shpesh te fëmijët se sa të rriturit. Personat me tip 2 mund të kenë ndonjë nga çrregullimet e mësipërme autoimune.

Cilat janë simptomat e hepatitit autoimun?

Simptomat më të shpeshta të hepatitit autoimun janë:

 • lodhje
 • dhimbje kyçesh
 • të përziera
 • humbje e oreksit
 • dhimbje ose parehati mbi mëlçi
 • skuqje e lëkurës
 • urinë e verdhë në të errët
 • feçe të zbardhura
 • verdhëz, ose zverdhje e lëkurës dhe e të bardhës së syve.

Simptomat e hepatitit autoimun shkojnë nga të buta në të rënda. Disa njerëz mund të ndjehen sikur të kishin një rast të butë e gripit. Të tjerë nuk mund të kenë asnjë simptomë, kur një ofrues i kujdesit shëndetësor diagnozon sëmundjen; Megjithatë, ata mund të zhvillojnë simptoma më vonë.

Si diagnostikohet Hepatiti autoimun?

Një ofrues i kujdesit shëndetësor do të bëjë një diagnozë të hepatitit autoimun bazuar në simptomat, një test fizik, analizat e gjakut, dhe një biopsi të mëlçisë.

– Testi fizik përfshin recensionin e historisë së shëndetit të pacientit, duke përfshirë përdorimin e alkoolit dhe barnat që mund të dëmtojnë mëlçinë. Analizat e gjakut janë të nevojshme për një diagnozë të saktë për shkak se një pacient me hepatit autoimun mund të ketë të njëjtat simptoma si ato të sëmundjeve të tjera të mëlçisë ose çrregullime metabolike.

– Analizat e gjakut. Analizat e gjakut duhen për të ndihmuar në dallimin e autoantitrupave të hepatitit autoimun nga ato të sëmundjeve të tjera të mëlçisë që kanë simptoma të ngjashme, të tilla si hepatiti viral, ceroza primare e tëmthit, steatohepatitis, apo sëmundja Ëilson.

– Biopsia e mëlçisë. Biopsia e mëlçisë është një procedurë që përfshin marrjen e një pjese të indeve të mëlçisë për ekzaminim në një mikroskop për shenja të dëmtimit ose sëmundjes. Ofruesi i kujdesit shëndetësor mund t’i kërkojë pacientit që përkohësisht të ndalë nga marrja e medikamenteve të caktuara para biopsisë mëlçisë, si dhe mund t’i kërkojë pacientit të agjërojë për 8 orë para procedurës.

Pacientët shpesh kanë cerozë në kohën që janë të diagnostikuar me hepatit autoimun.

Si trajtohet Hepatiti autoimun në mjekësinë konvencionale?

Trajtimi për hepatitin autoimun përfshin ilaçe për të shtypur, ose ngadalësuar sistemin imunitar. Trajtimi mund të përfshijë edhe një transplantim të mëlçisë. Që të gjitha vrasëse të tmerrshme fizike dhe morale, dhe aspak shëruese. Ja përse:

– Medikamentet shtypëse të imunitetit

Njerëzit me hepatit autoimun, të cilët nuk kanë asnjë simptomë ose kanë një formë të butë të sëmundjes mund ose nuk mund të kenë nevojë për të marrë ilaçe.

Kortikosteroidet (Prednisone) janë ilaçe që ulin ënjtjen dhe zvogëlojnë aktivitetin e sistemit imunitar. Trajtimi mund të fillojë me një dozë të lartë, duke e ulur gradualisht deri sa sëmundja të vihet nën kontroll. Qëllimi i trajtimit është për të gjetur dozën më të ulët të mundshme që ndihmon kontrollin e sëmundjes.

Efektet anësore të Prednisone mund të përfshijnë:

 • shtim në peshë
 • dobësi të kockave, e quajtur osteoporozë ose osteomalacia
 • hollim të flokëve dhe lëkurës
 • puçrra fytyre
 • diabet
 • tension të lartë
 • cataracts, një turbulli në lentet e syve
 • glaukoma, tension i ngritur në sy
 • ankth dhe konfuzion

Shtypësit e sistemit imun. Medikamentet që shtypin sistemin imunitar parandalojnë trupin nga prodhimi i autoantitrupave dhe bllokojnë reagimin imun që të kontribuojë në luftimim e inflamacionit. Në shumicën e rasteve, përdoret Azathioprine (Azasan, Imuran) i ndërthurur me Prednisone për trajtimin e hepatitit autoimun.

Efektet anësore të Azatioprine përfshijnë:

 • ulje në numrin e qelizave të bardha të gjakut
 • të përziera
 • të vjella
 • skuqje të lëkurës
 • dëmtim të mëlçisë
 • pancreatitis, ose inflamacion të pankreasit

Azathioprine është një sistem shtypës imunitar, kështu që pacientët që e marrin këtë ilaç duhet t’i nënshtrohen testeve rutinore të gjakut për të monitoruar rënien e numrit të qelizave të bardha të gjakut. Rënia e numrit të qelizave të bardha të gjakut mund të çojë në dështimin e palcës së kockave. Palca e kockave është ind që gjendet brenda eshtrave që prodhon qelizat e reja të gjakut, duke përfshirë trombocitet.

Pacienti mund të ketë nevojë për të ndërprerë prednisonin ose azathioprinen në qoftë se ato i shkaktojnë efekte të rënda anësore. Rreziku i efekteve anësore është më i lartë te pacientët të cilët kanë gjithashtu cirrozë.

Mjeku kurues mund të zvogëlojë gradualisht dozën e ilaçeve te pacientët që tregojnë përmirësime, edhe pse simptomat mund të kthehen. Trajtimi me doza të ulëta të prednisone ose azatioprine mund të jetë i nevojshëm për shumë vite.

Njerëzit të cilët nuk i përgjigjen terapisë standarde imunitare, ose që kanë efekte të rënda anësore nga barnat, mund të përfitojnë nga agjentë të tjerë shtypës të imunitetit, si Mofetil mikofenolat (CellCept), cyclosporine, ose takrolimus (Hecoria, Prograf).

Medikamentet që shtypin sistemin imunitar mund të çojnë në fakt në forma të ndryshme të kancerit

– Transplanti i Mëlçisë

Te disa pacientë, hepatiti autoimun zhvillohet në cirozë dhe në fund, në dështim të mëlçisë, dhe një transplantim i mëlçisë mund të jetë i nevojshëm. Simptomat e cerozës dhe dështimit të mëlçisë përfshijnë simptomat e hepatitit autoimun, plus:

 • kruarje e përgjithësuar
 • një sasi më e gjatë se zakonisht e kohës që duhet për të ndaluar gjakderdhja
 • mavijosje e lehtë
 • fryrje stomaku ose këmbësh
 • enët e gjakut marrin formë merimange, që quhet angiomat merimangë, që zhvillohet në lëkurë
 • fryrje e barkut për shkak të zmadhimit të mëlçisë
 • grumbullim lëngjesh në abdomen, të quajtura ascite
 • harresë apo konfuzion

Transplanti i mëlçisë është një operacion ku hiqet mëlçia e sëmurë  ose e dëmtuar dhe zëvendësohet me një të shëndetshme nga një person tjetër, i quajtur donator.

Rreziku i mundshëm i hepatitit autoimun dhe cirrozës

Njerëzit me hepatit autoimun dhe cirrozë janë në rrezik të zhvillimit të kancerit të mëlçisë.

Trajtimi Natyral Profesional i Hepatitit Autoimun

Heparioside New Formula

SKU 00012
€275.00
In stock
1
Product Details

Heparioside New Formula - For HBV & HCV


- Heparioside New Formula helps to treat liver disorders, and its fluid deficiencies.

- Helps cure Viral Hepatitis with all its types (HBV, HCV, Autoimmune).

- Antioxidant for the extraction of poisons from the liver.

- Activates and promotes emptying of jaundice.

- Cleanses the blood and fights Anemia and Diabetes.

- Helps in the treatment of diseases of the spleen and stimulates its functions, thereby enhancing immunity.

- Helps to treat psychiatric disorders and hysterical conditions.

- Benefits in the treatment of pulmonary sclerosis after treatment of infections.

- Fight cholesterol and stop blood clots.

- Fights general anorexia and weakness.

- Prevents the formation of cancer cells.

- Helps treat stomach ulcers and duodenum.

- Helps cure rheumatism and prevent gout.

Note!

- Heparioside New Formula is safe for all ages, and has no harmful side effects, with the exception of any slight blemishes, which usually occurs in those patients who are in dire need of clearance from liver and intestinal toxins. .

- Heparioside New Formula is a completely wild drug, scientifically studied and that has produced excellent results in a large number of patients.

- Heparioside New Formula contains no chemical preservatives, supplements, coloring or flavoring, but only natural herbal preservatives.

- Heparioside New Formula is safe to take alongside chemical medicines from those patients who are undergoing any chemical treatment for their disease, at any stage of it, be it beginner or advanced; and in this case it helps to reduce the damage and side effects of chemical drugs.

- Prescribed along with other herbal remedies of the complete pack for HBV & HCV Patients.

- The product is in capsule form and is taken 3 times daily by 1 capsule.


Heparioside New Formula - Për HBV & HCV


- Heparioside New Formula ndihmon në trajtimin e çrregullimeve te mëlçisë, dhe mangësitë e lëngjeve të saj.

- Ndihmon në kurimin e Hepatitit Viral me të gjitha llojet e tij (HBV, HCV, Autoimun).

- Antioksid për nxjerrjen e helmeve nga mëlçia.

- Aktivizon dhe nxit zbrazjen e verdhëzës.

- Pastron gjakun dhe lufton Aneminë dhe Diabetin.

- Ndihmon në trajtimin e sëmundjeve të shpretkës dhe stimulon funksionet e saj, duke ndikuar kështu në rritjen e imunitetit.

- Ndihmon në trajtimin e çrregullimeve psikike dhe gjëndjet histerike.

- Bën dobi në kurimin e sklerozës së mushkërive pas kurimit të tyre nga infeksionet.

- Lufton kolesterolin dhe ndalon mpiksjen e gjakut.

- Lufton anoreksinë dhe dobësinë e përgjithshme.

- Parandalon formimin e qelizave kancerore.

- Ndihmon në trajtimin e ulçërave të stomakut dhe duodenumit.

- Ndihmon për kurimin e reumatizmës dhe parandalon përdhesin.

Shënim!

- Heparioside New Formula është i sigurtë për të gjitha moshat, dhe nuk ka efekte anësore të dëmshme, me përjashtim të ndonjë barkqitje të lehtë, e cila ndodh zakonisht tek ata pacientë që kanë nevojë të madhe për pastrim nga toksinat e mëlçisë dhe të zorrëve.

- Heparioside New Formula është bar krejtësisht i egër, i studiuar në mënyrë shkencore dhe që ka dhënë rezultate të shkëlqyera në një numër të madh pacientësh.

- Heparioside New Formula nuk përmban ruajtës kimik, shtesa, ngjyrosës apo aromatizues, por vetëm ruajtës natyral krejtësisht bimor.

- Heparioside New Formula është i sigurtë të merret edhe përkrah ilaçeve kimike nga ata pacientë që jane duke ndjekur ndonjë trajtim kimik për sëmundjen e tyre, në çdo fazë të saj që të jenë, fillestare apo të avancuar; dhe në këtë rast ndihmon në reduktimin e dëmeve dhe efekteve anësore të ilaçeve kimike.

- Përshkruhet përkrah ilaçeve të tjera bimore të paketës së plotë për HBV dhe HCV.

- Produkti është në formë të kapsulave dhe merret 3 herë në ditë nga 1 kapsulë.Save this product for later