Gjalpi i kakaos dhe dobitë e tij për lëkurën dhe flokët

 

Gjalpi i kakaos nxirret nga farat e kakaos. Ngjyra e tij është e verdhë e zbehtë dhe është i ngrënshëm, përdoret për bërjen e çokollatave, dhe në kozmetikë. Karakterizohet për rezistencë ndaj bakterieve dhe prishjes, mund të jetojë deri në pesë vjet. Ka aromë të këndëshme, i butë, dhe hidratues. Për këtë arsye ai është nga produktet më popullorë për produktetet e lëkurës si: sapun dhe kemra.

Elementët përbërës të gjalpit të kakaos: Calories, Energy, Saturated fat, Polyunsaturated fat, Monounsaturated fat, Protein, Sodium, Potassium, Carbohydrate, Fibra ,Sugar, vitamin; A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, C, D, E, Choline, Calcium, Iron, Magnesium.

Dobitë e gjalpit të kakaos për lëkurën

– Ndihmon për freskinë e lëkurës dhe e mbron atë nga rrezet e diellit.

– Forcon indet e lëkurës dhe parandalon lëshimin e saj.

– Kuron thatësirën e trupit dhe e zbut atë.

– Ndihmon për kurimin e ekzemës, djegiet, dhe njëhson ngjyrën e lëkurës.

– Ndihmon për heqjen e vijave të bardha nga lëkura.

– Lufton rrudhat e parakohshme dhe ruan linjat e saj.

– Ndihmon për kurimin e infeksioneve të lëkurës.

– Kuron infeksionet e lëkurës tek fëmijët.

– E mban lëkurën të hidratuar dhe të butë.

– Parandalon hapjen e lëkurës gjatë shtatzanisë.

– Largon stresin dhe ankthin.

– Relakson nervat dhe muskujt.

– Lehtëson qarkullimin e gjakut në lëkurë.

– Largon shenjat e zeza poshtë syve.

– Kuron puçrrat e rinisë dhe shenjat e tyre.

– Lufton dhe parandalon kancerin e lëkurës.

Dobitë e gjalpit të kakaos për flokët

– Zbut flokët e thatë dhe të dëmtuar.

– Lufton zbokthin dhe kërpudhat e kokës.

– Parandalon infeksionin dhe kruajtjen e kokës.

– Parandalon rënien dhe këputjen e flokut.

– Hidratues dhe rifreskues i lëkurës së kokës.