Sindromi Gilbert; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

 

Sindromi Gilbert është një kusht i zakonshëm dhe i parrezikshëm ku njerëzit e prekur përjetojnë episode të verdhëzës (zverdhje e lëkurës dhe e të bardhës së syve). Verdhëza dhe çdo simptomë që lidhet me të, kalojnë shpesh pa pasur nevojë për trajtim.

Pacientët me sindromin Gilbert shpesh janë të shqetësuar në lidhje me të paturit e verdhëzës, sepse verdhëza shpesh mund të jetë një shenjë e një problemi themelor të mëlçisë, si cirroza ose hepatiti C.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se sindromi Gilbert është i parrezikshëm dhe nuk ka të bëjë me probleme të mëlçisë. Njerëzit me sindrom Gilbert nuk kanë më shumë gjasa për të zhvilluar sëmundje të mëlçisë sesa popullsia në përgjithësi.

Simptomat

Simptomat e sindromit Gilbert zakonisht bëhen të dukshme për herë të parë në moshën e pubertetit, ndoshta si rezultat i ndryshimeve hormonale që ndodhin gjatë kësaj kohe.

Nëse keni sindromin Gilbert, gjatë një episodi të verdhëzës, ju mund të keni simptoma të tilla si:

– Dhimbje stomaku

– Lodhje

– Probleme në të përqëndruarit dhe të menduarit në mënyrë të qartë (mjegull truri)

– Një ndjenjë e përgjithshme të mos-ndjerit mirë me shëndet

Megjithatë, një në tre njerëz me sindromin Gilbert nuk kanë simptoma të dukshme dhe kushti zbulohet vetëm gjatë testimit për kushte të tjera që nuk kanë lidhje me të.

Shkaqet

Sindromi Gilbert shkaktohet nga një ndërtim i një pigmenti të verdhë, i quajtur bilirubin, në gjak. Bilirubina gjendet natyrisht në gjak dhe formohet kur qelizat e kuqe të gjakut prishen. Trupi zakonisht largon bilirubinën, por në sindromin Gilbert ky proces nuk funksionon si duhet.

Sindromi Gilbert është një kusht gjenetik. Njerëzit me sindromin Gilbert kanë një gjen të dëmtuar, që do të thotë se trupi i tyre ka probleme në largimin e një substancë në gjak që quhet bilirubin.

Normalisht, kur qelizat e kuqe të gjakut arrijnë fundin e jetës së tyre (pas rreth 120 ditësh), hemoglobina, pigmenti i kuq që mbart oksigjenin në gjak, prishet në bilirubin.

Mëlçia e konverton bilirubinën në një formë të tretshme në ujë, e cila pastaj kalon në biliare dhe largohet përfundimisht nga trupi nëpërmjet urinës ose jashtëqitjes. Bilirubina i jep urinës ngjyrën e saj të verdhë dhe feçeve ngjyrën e tyre kafe të errët.

Në sindromin Gilbert, ku gjeni është me të meta, do të thotë që bilirubina nuk konvertohet me kursin normal. Ajo ndërtohet në gjak dhe mund t’i shkaktojë lëkurës dhe syve për të marrë një nuancë të verdhë.

Përveç trashëgimit të gjenit anormal, nuk ka faktorë të njohur të rrezikut për zhvillimin e sindromit Gilbert. Ai nuk është i lidhur me ndonjë zakon të jetesës apo të shkaktohet nga faktorë të mjedisit.

UDHEZIME TE PERGJITHSHME PER TRAJTIMIN NATYRAL TE SINDROMIT GILBERT

Ushqimi

Konsumimi i frutave kryesisht të gjalla dhe organike, si dhe i lëngjeve të perimeve të  freskëta të shtrydhura mund të jenë të dobishme. Vazhdoni këtë dietë për një muaj ose më shumë.

Përveç kësaj, për të ndihmuar mëlçinë dhe tëmthin, në mëngjes pini një gotë me ujë të ngrohtë të filtruar, të përzierë me lëngun e gjysmë  kokrre limoni.

Hani shumë mollë dhe dardha të gjalla ose të shoqëruara me kos dhe fara të papërpunuara ose fara dhe gjalpë arrë.

Konsumoni shumë perime të gjelbra të papërpunuara dhe lakër për të ndihmuar pastrimin e gjakut.

Provoni të pini ujin e elbit gjatë ditës (për të bërë ujë elbi, vendosni një filxhan elb në tre litra ujë, dhe e zieni për tre orë).

Shmangni të gjitha yndyrnat e hidrogjenizuara dhe të përpunuara, ushqimet e skuqura, sheqerna, dhe produktet e miellit të bardhë, si dhe ushqimet e nxehta, të athëta, djegëse, të kripura, mishin, djathin, vajrat, dhe ëmbëlsirat e përqendruara.

Terapia me lëngje

Kombinimet e mëposhtme të lëngjeve mund të jenë të dobishme:

– Lëng Karrote dhe panxhari me një rrepkë të vogël dhe / ose luleradhiqe;

– Rrush, dardha, dhe limon;

– Karrota, selino, dhe majdanoz;

– Karrota, panxhar, dhe kastravec.

Kura bimore profesionale per Gilbert Syndrome

The herbal treatments for Autoimune Disorders

The most effective and promising natural professional treatment for all patients with autoimmune, motoric, neurological and genetic diseases, including: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Rheumatoid Arthritis, Hashimoto's Thyroiditis, Lupus, Hepatitis Autoimmune, Type 1 Diabetes, Autoimmune Hemolytic Anemia, Cerebral Palsy, Muscular Dystrophy, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsy, Sjwgren Syndrome, Gilbert Syndrome, Maffucci Syndrome, Bipolar Disorder, ADHD, Cystic Fibrosis, Urticaria / Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etc.

Our cures are completely with wild desert plants studied in different parts of the modernized world, successfully tested in hundreds of patients with different types of autoimmune diseases, and are completely safe, very effective and without any side effects.

You can find the detailed cures of each of the autoimmune diseases in detail by clicking on the photos below or on the name of each product.

Kurat bimore profesionale për Sëmundjet Autoimune - Shqip

Trajtimi natyral profesional më efektiv dhe më shpresëdhënës për të gjithë pacientët me sëmundje autoimmune, motorike, nervore dhe gjenetike, duke përfshirë: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Artriti Reumatoid, Tiroiditi Hashimoto, Lupus, Hepatiti Autoimun, Diabeti Tip 1, Anemia Hemolitike Autoimune, Paraliza Cerebrale, Distrofia Muskulare, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsia, Sindromi Sjwgren, Sindromi Gilbert, Maffucci Syndrome, Bipolar Disorder, Fibroza Cistike, Urtikaria/Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etj.

Kurat tona janë krejtësisht me bimë të egra shkretinore të studiuara në vende të ndryshme të botës së modernizuar, të provuara me sukses në qindra pacientë me lloje të ndryshme të sëmundjeve autoimmune, dhe janë krejtësisht të sigurta, shumë efektive dhe pa asnjë lloj efekti anësor.

Kurat përbërëse të secilës prej sëmundjeve autoimune i gjeni të detajuara duke klikuar mbi fotot e mëposhtme apo mbi emrin e secilit ilac.