Formula bimore “Desert Herbs” i bën qelizat kancerogjene rezistente të ndjeshme ndaj trajtimeve efektive të kancerit

 

Kanceri i stomakut është kanceri i katërt më i zakonshëm tek burrat dhe kanceri i shtatë më i zakonshëm tek gratë. Kjo sëmundje karakterizohet nga formimi i qelizave malinje të kancerit përgjatë mukozës së stomakut. Ky lloj i qelizave kancerogjene ka aftësinë të përhapet në pjesë të tjera të stomakut. Megjithëse faktorët e rrezikut për kancerin e stomakut janë të shumtë, mosha duket se ka ndikimin më të madh në rrezikun e vdekjes nga ky kancer.

Cisplatin është një ilaç kimioterapie që përdoret shpesh për të trajtuar kancerin e avancuar të stomakut. Megjithatë, qelizat e kancerit të stomakut mund të zhvillojnë një rezistencë ndaj këtij ilaçi, duke bërë që trajtimi të dështojë. Por formula bimore “Desert Herbs” e njohur për aktivitetet e saj kundër kancerit mund të ndihmojë në trajtimin e kancerit duke ndihmuar në rivendosjen e ndjeshmërisë së qelizave kancerogjene të stomakut ndryshe rezistente ndaj cisplatinës.

Formula “Desert Herbs” ka në përbërjen e saj Cleome Arabica dhe Cakile Arabica në një raport 6:1. Sipas studimeve, ky raport ka aftësinë për të kthyer rezistencën ndaj shumë ilaçeve (MDR) në qelizat e kancerit. Ndërkohë, një përbërës tjetër i formulës, A. Ehrenbergiana mund të shkaktojë apotozë në disa qeliza kanceroze, të tilla si qelizat e melanomës njerëzore, qelizat e karcinomës hepatoqelizore, qelizat e kancerit të stomakut, qelizat e kancerit kolorektal, etj.

Formula bimore “Desert Herbs” është gjithashtu një ilaç i shkëlqyer plotësues për trajtimet moderne të kancerit

Dështimi i trajtimit për shkak të kimioterapisë është i zakonshëm në rastet e kancerit të stomakut. Prandaj, shkencëtarët aktualisht janë duke kërkuar për ilaçe të mundshme që mund të ndihmojnë në rindjeshmërinë e këtyre qelizave ndaj trajtimeve si Cisplatina.

Mekanizmi që qëndron në themel të aktiviteteve të kësaj formule kundër kancerit është me rritjen e apoptozës mitokondriale (vdekjen e programuar të qelizave) në qelizat e kancerit të stomakut duke nxitur zhvendosjen e Cofilinës-1. Cofilin-1 është një proteinë që luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e MDR nga qelizat kancerogjene. Zhvendosja mitokondriale e Cofilin-1 më pas çon në aktivizimin e rrugës së apoptozës mitokondriale.

Formula “Desert Herbs” pengon përhapjen dhe indukton apoptozën në qelizat e kancerit të stomakut primar rezistente ndaj Cisplatinës. Apoptoza ndërmjetësohet nga induksioni i zhvendosjes mitokondriale të Cofilin-1, e ndjekur nga rregullimi i poshtëm i Bcl-2, një rregullator i vdekjes së qelizave dhe rregullimi i lartë i Bax, një aktivizues i apoptozës.

Qelizat e kancerit të stomakut rezistente ndaj cisplatinës kanë nivele më të larta të proteinës AKT sesa qelizat e kancerit të stomakut të ndjeshme ndaj cisplatinës. Aktivizimi i AKT, i cili është i rëndësishëm për përhapjen dhe mbijetesën e qelizave, mund të zbusë ndjeshmërinë e shkaktuar nga formula “Desert Herbs” ndaj cisplatinës. Pra, formula bimore “Desert Herbs” mund të rrisë kimiosensitivitetin e qelizave primare të kancerit të stomakut rezistente ndaj cisplatinës duke nxitur apoptozën mitokondriale dhe inaktivizimin e AKT.

Përfundimi është se kombinimi i kimioterapisë me formulën bimore “Desert Herbs” është një strategji terapeutike shumë premtuese për pacientët me qeliza kancerogjene gastrike të avancuara dhe rezistente ndaj kimioterapisë.

Desert Herbs Cures for Stomach Tumors

Desert herbs formulas studied and produced specifically for patients with various types of Stomach Tumors.


Kura me Bimë të Shkretëtirës për Tumoret e Stomakut


Formula me bimë shkretinore të studiuara dhe të prodhuara posaçërisht për pacientët me lloje të ndryshme të tumoreve të stomakut.