Ekspertët paralajmërojnë: Teknologjia 5G do të mbulojë Tokën me frekuenca mikrovalësh ultra-të larta

 

Me afrimin e agimit të gjeneratës së ardhshme të internetit, 5G, përkrahësit e teknologjisë së re nuk ndalojnë së kënduari lavdërimet e saj. Shpejtësi më e madhe, lidhje më e mirë dhe transferime gati të menjëhershme të të dhënave janë ndër premtimet e teknologjisë 5G, por ajo që askush nuk po flet është kostoja e kësaj sipërmarrjeje. Përtej kostove aktuale financiare për zbatimin e një rrjeti të ri 5G në mbarë botën, ekspertët po paralajmërojnë se 5G do të vijë me një çmim të thiktë – shëndeti i njerëzimit dhe pjesa tjetër e planetit do të paguajnë për të.

Për t’i bërë gjërat edhe më keq, kushdo që përpiqet të raportojë edhe për numrin në rritje të specialistëve dhe aktivistëve që alarmojnë për rreziqet e 5G, është në rrezik të heshtet me forcë.

Po çfarë po përpiqen ata të fshehin nga publiku?

5G do të shndërrojë planetin dhe të gjithë ata që janë mbi të në “mikrovalë”

Siç raporton Natural Health 365, ish-kandidati i kthyer në Kongres Kevin Mottus ka qenë veçanërisht i hapur për katastrofën e mundshme shëndetësore të teknologjisë 5G. Mottus ka deklaruar se efektet dëmtuese të 5G tashmë janë duke u vërejtur tek fëmijët. “Ne jemi mikroprocesorë të popullatës sonë”, deklaron aktivisti i sigurisë.

Më shumë se 230 shkencëtarë, mjekë dhe ekspertë të tjerë kanë matur kërcënimin ogurzëm të paraqitur nga rrjeti i shpejtë 5G që do të jetë kudo.

Për të arritur shpejtësi më të mëdha, 5G mbështetet në valët milimetër, të cilat janë edhe më të vogla se mikrovalët dhe veprojnë në një frekuencë më të lartë. Këto valë më të vogla absorbohen më lehtë nga ndërtesat, pemët dhe gjëra të tjera (si njerëzit), kështu që do të nevojiten më shumë kulla për të mbajtur lidhjen. Industria ka krijuar stacione të specializuara “qeliza të vogla” dhe stacione të reja dhe më të mëdha për të akomoduar kërkesat e teknologjisë 5G. Megjithatë, pritet që një qelizë e vogël do të duhet të instalohet çdo 250 metra në qytete që 5G të punojë si duhet. Do të ketë një në çdo cep të rrugës.

Rreziqet shëndetësore të fshehura nën qilim

Shpejtësitë e internetit mund të jenë më të shpejta, por kjo do të krijojë në fund të fundit një “mbulesë” të pashmangshme të rrezatimit elektromagnetik. Studimet kanë konfirmuar tashmë se ekspozimi i zgjatur ndaj rrezatimit të prodhuar nga këto frekuenca mund të shkaktojë kancer.

Është raportuar se:

Një kuadër ekspertësh shqyrtoi një studim prej 25 milion dollarë të kryer nga Instituti Kombëtar i Programit Kombëtar të Toksikologjisë të Shëndetit (NTP). Kuadri zbuloi se rrezatimi radiofrekuent i emetuar nga telefonat celularë lidhej me tumoret e zemrës dhe trurit, duke siguruar prova të kancerogjenitetit, të paktën në kafshë.

Studimi i NTP “ekspozoi mijëra minj për dy lloje të rrezatimit të emetuar nga telefonat celularë për një periudhë prej nëntë orë çdo ditë, duke filluar në barkun e nënës dhe duke përfunduar me vdekjet e tyre natyrore”. Shkencëtarët në fund përfunduan se ekziston një lidhje përfundimtare midis ekspozimit ndaj elektromagnetikës dhe rrezikut të kancerit.

Në studim, minjtë ishin të ekspozuar ndaj rrezatimit 2G dhe 3G cellphone. Këto gjenerata të mëparshme në përgjithësi pritet të jenë shumë më të sigurta se sa teknologjitë më të reja, duke pasur parasysh se valët 5G do të absorbohen më lehtë.

Tani ekziston një rritje e hulumtimit që tregon rreziqet shëndetësore të 5G.

Por, siç dihet, organet kompentente veprojnë në favor të interesave të korporatave, në vend të shëndetit publik dhe madje përpiqen të shtypin dhe të heshtin të gjitha zërat mbi rreziqet e 5G.