Dobitë e vajit të Kamfurit

 

Vaj i kamfurit karakterizohet me aromën dhe shijen e tij të vecantë, përdoret në shumë ilaçe faramaceutike, në erëza, dhe në  operacione, pasi ai mbyll plagët, lehtëson qarkullimin e gjakut dhe vret mikrobet.

– Ndihmon për kurimin e çrregullimeve të frymëmarrjes.

– Ndihmon për kurimin e astmës, infeksionet e fytit, kollën kronike, vështirësitë në frymëmarrje, etj.

– Ndihmon për kurimin e plagëve, djegieve, kruajtjeve.

– Qetëson dhimbjet e artririt dhe muskujve.

– Largon lodhjen, stresin, dhe çrregullimet nervore.

– Ndihmon aktivizimin e gjakut në trup.

– Pastron dhëmbët dhe kuron mishrat e dhëmbëve.

– Kuron kërpudhat e kokës, lufton zbokthin, forcon rrëënjën e flokut dhe ndihmon zgjatjen e tij.

– Pastron lëkurën, kuron puçërrat e rinisë, largon rrudhat dhe lodhjen e lëkurës.

– Ul sheqerin në gjak, ndihmon qarkullimin e gjakut dhe ndihmon për kurimin e Diabetit.

– Ul temperaturën dhe kuron ethet.

– Lufton krimbat dhe bakteriet e zorrëve.

– Ndihmon për kurimin e tuberkulozit dhe pneuneminë.

– Përdoret si parfum dhome, vret insektet dhe mikrobet që janë në ajër.

– Pastrues i lëkurës.

– Kuron djegiet e diellit.

– Forcon rrënjën e flokut dhe ndihmon zgjatjen e tij.

Kujdes!!

– Nuk duhet tepruar me përdorimin e tij, për të shmangur efektet anësore, si: këputje trupore, dobësim seksual.

– Në raste të rralla mund të shkaktojë alergji.