Dieta Ketogjenike dhe Bimët Shkretinore për Luftimin e Kancerit

 

Kanceri nuk largohet shpejt, prandaj pacientët duhet të fillojnë të marrin përgjegjësinë për shëndetin e tyre, dhe të jenë më hezitues për të ndjekur terapitë tradicionale të kancerit. Nëse dikush zgjedh ose jo që t’i nënshtrohet terapive tradicionale, duhet të ekzistojë një plan i zbatueshëm për të optimizuar aftësinë e trupit për të luftuar kancerin. Kur është fjala për të ushqyerit, një dietë ketogjenike dhe bimët shkretinore për të luftuar kancerin janë një nga strategjitë më të fuqishme që mund të përdorni.

Përveç dendësisë së fuqishme ushqyese të një diete të bazuar në bimë, ne e dimë se trajnimi i trupit për të përdorur yndyrën për karburant mund të vendosë qelizat e kancerit në një disavantazh dhe të ndihmojë trupin t’i luftojë ato. Përveç kësaj, duke pasur parasysh atë që dimë për mekanizmat që lejojnë kancerin të rritet, ka disa arsye pse duhet të konsideroni një dietë ketogjenike.

Dieta Ketogjenike

Një dietë ketogjenike mund të jetë një mjet i fuqishëm për të ndihmuar në luftën kundër kancerit. Bazuar në punën e studiuesve të shumtë, kemi mësuar se qelizat e kancerit janë shumë të ndryshme nga qelizat normale.

Gjetja e rëndësishme që kanë zbuluar shkencëtarët është se qelizat e kancerit kanë mitokondri jonormale. Mitochondria është përgjegjëse për prodhimin e energjisë për çdo qelizë brenda trupit. Këto struktura janë përgjegjëse për marrjen e sheqerit ose ketoneve (nga yndyra) dhe kthimin e tyre në ATP, valutën e energjisë të trupit.

Ndërsa shumica e prodhimit të energjisë zhvillohet në mitokondri, një sasi e vogël ndodh në cytosol brenda qelizës. Cytosol është vetëm lëngu brenda qelizës që të gjitha organelet më të vogla (duke përfshirë edhe mitokondrimet) fluturojnë përreth tij. Prodhimi i energjisë që ndodh në citosol është shumë joefikas dhe prodhon sasi më të larta të nënprodukteve toksike që dëmtojnë qelizën. Për më tepër, ky proces mund të prodhojë energji vetëm nga sheqeri, jo nga ketonet.

E pra, ne e dimë se qelizat e kancerit me mitokondrimet e tyre të dëmtuara mund të prodhojnë energji vetëm nga sheqeri në citosolin e tyre. Përveç kësaj, qelizat e kancerit kanë më shumë receptorë të insulinës sesa qelizat e rregullta, që do të thotë se ato janë të afta të absorbojnë me shpejtësi glukozën dhe potencialisht ta vjedhin atë nga qelizat e shëndetshme. Kjo do të thotë se një dietë e lartë në sheqer ose e pasur me karbohidrate mund t’i japin qelizave të kancerit atë që ato dëshirojnë.

Ideja e një diete ketogjenike është t’i vendosni këto qeliza të etura për sheqer në një disavantazh energjitik duke i privuar nga burimi i tyre i preferuar i karburantit (sheqeri dhe karbohidratet).

Bimët Shkretinore

Përveç ndjekjes së dietës ketogjenike, ndjekja e kurave të posaçme bimore, është e fuqishme për luftimin e kancerit. Kjo për shkak se përbërësit e ndryshëm të bimëve kanë treguar të veprojnë në rrugë të ndryshme në trup për të luftuar qelizat e kancerit dhe jo vetëm.

Për shembull, një përbërës i shafranit, kurkumini, ka treguar të veprojë në rrugë të caktuara inflamatore në trup, pikërisht në sistemet enzimore COX dhe LOX. Hulumtimet kanë treguar se ngritjet e normave në këto rrugë lidhen me një progres agresiv të kancerit. Prandaj, duke përdorur komponime të tilla si shafrani i Indisë mund të ketë një përfitim terapeutik për kancerin duke shtypur këto rrugë inflamatore.

Ka një numër të përbërësve të bimëve të ndryshme kryesisht shkretinore që kryejnë funksione më të forta se shafrani indian në trup. Në fakt, ekziston një listë e tërë e bimëve shkretinore anti-kancer që duket se secila siguron përfitimet unike duke synuar rrugë të ndryshme në trup.

Ndjekja e një trajtimi të pasur në një shumëllojshmëri të këtyre përbërjeve mund të ofrojnë një qasje shumë të gjerë për krijimin e një mjedisi të brendshëm në trup që nuk favorizon rritjen e kancerit. Kur bëhet fjalë për luftimin natyral të kancerit, faktorë të tillë duhet të merren në konsideratë për t’i dhënë trupit shanset më të mira për ta kapërcyer këtë sëmundje.

Dieta Ketogjenike përballë dietës vegjetale

Duam të jemi të qartë se në përgjithësi nuk rekomandojmë një dietë totalisht vegjetale. Ndërsa disa aspekte të një diete vegjetale janë shumë terapeutike, ka disa produkte të bazuara në kafshë që ofrojnë përfitimet e tyre unike gjithashtu.

Kjo është arsyeja pse në vend të një diete vegjetale pa produkte ushqimore të kafshëve, ne rekomandojmë një dietë që është e theksuar në ushqimet me bazë bimore së bashku me një sasi të vogël të ushqimeve të kafshëve gjithashtu. Është ky kombinim i dietës ketogjenike dhe bimëve që jep rezultate të mahnitshme në transformimin e shëndetit të njerëzve. Ky është stili i të kuruarit që ne kemi rekomanduar për vite me rezultate të mëdha klinike.

Ajo që ne dimë për kancerin

Ka dy gjëra të rëndësishme që duhet të dini për kancerin, të cilat e lidhin dietën ketogjenike me bimët shkretinore për qëllime terapeutike. Edhe pse i kemi prekur tashmë këto gjëra, do i përsërisim që të kuptohen më mirë.

Para së gjithash, qelizat e kancerit lulëzojnë në një mjedis me shumë sheqer. Ato thyejnë mitochondrian dhe përdorin vetëm sheqer për të prodhuar energji. Kjo do të thotë se me ndjekjen e një diete ketogjenike, ku trupi djeg dhjamin në vend të sheqerit, qelizat e kancerit mund të vendosen në një disavantazh energjik.

Së dyti, dihet tashmë se kanceri ka ndikime epigjenetike. Në thelb, ne e dimë se kanceri në përgjithësi është rezultat i ADN-së së cënuar që çon në qeliza me funksion të dobët. Mendohej se mutacionet e ADN-së ishin krejtësisht të rastit dhe kushtet si kanceri thjesht “drejtoheshin në familje”. Realiteti i kësaj është se dieta dhe mënyra e jetesës mund të diktojnë gjerësisht nëse këto sekuenca të ADN-së së cënuar do të ndodhin apo jo. Kjo quhet epigjenetikë.

Ka disa rrugë epigjenetike në trup që janë të lidhura me rritjen e kancerit. Një dietë ketogjenike e shoqëruar me bimët shkretinore është e aftë të ndryshojë këto rrugë në një mënyrë që përmirëson në mënyrë të mrekullueshme shanset për tejkalimin e kancerit.

Mekanizmat kryesorë të kancerit

Ka katër rrugë primare në trup që janë të rëndësishme për t’u kuptuar në rastin e kancerit: mTOR, P53, IGF-1, dhe AMPk.

  1. mTOR

mTOR bën pjesë në objektivin e rapamicinës te gjitarët dhe është një rrugë fiziologjike në trup që ndihmon në rregullimin e rritjes dhe replikimit të qelizave. Ne e dimë se indet kanceroze priren të kenë një aktivizim të ngritur të rrugës mTOR që mund të kontribuojë në ndarjen e shpejtë të qelizave në rastin e kancerit.

mTOR është një rrugë e nevojshme biologjike, por është problematike kur stimulohet kronikisht. Një nga aktivatorët kryesorë të rrugës mTOR është insulina. Kjo do të thotë se një dietë e lartë e sheqerit mund të kontribuojë për kancerin duke rritur aktivitetin mTOR. Gëlltitja e tepruar e proteinave gjithashtu mund të stimulojë këtë rrugë.

Për arsyet e përshkruara më sipër, një dietë ketogjenike e shoqëruar me bimë, që përfshin gjithashtu kufizimin e proteinave, është një strategji e madhe për luftimin e kancerit.

  1. Gjeni P53

Gjeni p53 luan një rol në rregullimin e asaj që ndodh tek sekuencat e dëmtuara të ADN-së para se ato të çojnë në problemet me zhvillimin e qelizave. Kur funksionon siç duhet, një nga dy gjëra do të ndodhë me qelizat e çrregullta:

  • Ose ADN-ja e dëmtuar riparohet dhe qeliza kthehet në ciklin normal të rritjes dhe ndarjes.
  • Ose ADN-ja e dëmtuar nuk mund të riparohet dhe gjeni p53 sinjalizon për apoptozë të qelizës së çrregullt, duke ndaluar potencialin për rritjen kancerogjene.

Në një pjesë të madhe të kancereve, gjeni p53 është inaktivuar. Tashmë e dimë se një dietë e lartë në sheqer ka potencialin për të penguar gjenin p53. Disa mangësi ushqyese mund të kenë po të njëjtin efekt (si zinku).

Për fat të mirë, ka një numër të përbërësve ushqimor të bazuar në bimë që kanë aftësinë për të ndihmuar në rivendosjen e funksionit të duhur të gjenit p53, që do të preken më poshtë në këtë artikull.

  1. IGF-1

IGF-1 bën pjesë në faktorin e rritjes së insulinës. IGF-1 është hormon stimulues i rritjes që punon për të rregulluar riprodhimin dhe rigjenerimin e qelizave. Fëmijët që janë në fazat e zhvillimit të shpejtë të jetës kanë tendencë të kenë nivele të larta të IGF-1. Kur IGF-1 rritet te ata që nuk janë në një fazë të zhvillimit të shpejtë, ky hormon mund të shërbejë si një katalizator për rritjen e kancerit.

Fatmirësisht, ka një numër mënyrash për të penguar prodhimin e IGF-1 të tepërt duke përfshirë kufizimin e proteinave, agjërimin, stërvitjen, kurkuminën, resveratrolin dhe një numër të përbërësve të tjerë ushqimor me bazë bimore.

  1. AMPk

AMPk bën pjesë në proteinën kinaze me adenosine monofosfat të aktivizuar. Kur ATP (Adenosine Triphosphate) thyhet për energji brenda qelizave, grupet e fosfateve hiqen për të formuar ADP dhe AMP (Adenosine Diphosphate dhe Adenosine Monophosphate).

Kur raporti i AMP kundrejt ATP rritet, kjo është një shenjë se energjia po ulet dhe AMP-K sinjalizon ngritjen e prodhimit të ATP. Në këtë mënyrë, AMP-K është një molekulë që rregullon energjinë.

Një rregullim në rrugën e AMPk mund të ndihmojë në luftën kundër kancerit duke devijuar sheqerin larg qelizave të kancerit drejt qelizave të shëndetshme, dhe kështu kufizohet furnizimi i kancerit me karburant.

Ndërsa vazhdon trendi, kufizimi i karbohidrateve dhe komponimet e bimëve shkretinore kanë treguar të përmirësojnë rrugën e AMPK për të ndihmuar trupin të luftojë kancerin.

Nevoja për Proteina

Është shumë e rëndësishme të shikoni konsumin e përgjithshëm të proteinave në një dietë ketogjenike. Nëse mbiprodhoni proteinë, ajo mund të konvertohet në glukozë dhe të stimulojë nivelet e insulinës. Rregulli që duhet ndjekur është zakonisht rreth 1 gram proteina për kilogram të peshës trupore.

Në planin e shërimit të kancerit, duhet të reduktojmë më shumë konsumin e proteinave sesa një individ aktiv dhe i shëndetshëm ose dikush që merret me një gjendje autoimune në krahasim me kancerin. Kjo ka të bëjë me mbizotërimin e rrugës mTOR dhe IGF-1 të cilat janë shpesh hiperaktive dhe stimuluese të proceseve të riprodhimit të qelizave jashtë kontrollit.

Qëndrimi në rreth 0.5 g / Kg mund të jetë terapeutik për reduktimin e shprehjes mTOR dhe IGF-1. Pra, një person me peshë 70 kg do të konsumonte vetëm 35 g / protein në ditë. Hidratohuni mirë gjatë ditës dhe rritni marrjen e yndyrës së shëndetshme dhe të perimeve për të rritur fibrat.

Së bashku me dietën e ulët në proteinë, ne rekomandojmë gjithashtu përdorimin e agjërimit të zgjatur për të ngadalësuar shprehjen mTOR dhe IGF-1, për stabilizimin e gjenit P53 dhe për përmirësimin e shprehjes AMP-K.

Ushqimet më të mira për luftimin e Kancerit

Ndërsa ndjekja e një diete ketogjenike me bazë bimore mund të duket relativisht e drejtpërdrejtë, ekzistojnë ushqime specifike me bazë bimore që kanë efekte antikancerike të fuqishme.

Një listë të rekomandimeve kryesore për ushqimet me bazë bimore, si dhe produktet e zgjedhura të kafshëve që sigurojnë përfitime unike për luftimin e kancerit, ne ia mundësojmë të gjithë pacientëve në bazë të gjendjes së tyre aktuale dhe fazës së avancimit të sëmundjes, përkrah kurës së posaçme me bimë shkretinore që i mundësojmë pacientëve të kancerit.

Përmbledhje

Kanceri lulëzon mbi sheqer dhe ndikohet nga disa mekanizma epigjenetikë. Për fat të mirë, një dietë ketogjenike mund të përdoret për të privuar kancerin nga sheqeri, ndërsa zbatimi strategjik i ilaçeve bimore vepron në mekanizmat epigjenetike për luftimin e kancerit.

Për të optimizuar dietën tuaj për të luftuar kancerin, përdorni udhëzimet e mëposhtme:

  • Konsumoni shumicën e kalorive nga yndyrna të shëndetshme duke reduktuar marrjen e karbohidrateve në 5% ose më pak kalori ditore.
  • Konsumoni një shumëllojshmëri ushqimesh me bazë bimore, siç është e sqaruar për secilin pacient në listën ushqimore të posaçme.
  • Kufizoni konsumin e proteinave në rreth 0.5 g / Kg të peshës trupore për të reduktuar shprehjen mTOR.
  • Merrni në konsideratë një agjërim të zgjatur, agjërim alternativ ose agjërime periodike të shumëfishta për të rritur më tej AMPk dhe për të reduktuar shprehjen mTOR.

Nëse jeni duke kërkuar për një plan të plotë me bazë bimore dhe dietë ketogjenike së bashku me strategji të tjera të avancuara për të luftuar kancerin natyrshëm, klikoni mbi foton më poshtë.

Cancer

Unique Natural Professional Treatment of Cancer

One of the most revolutionary breakthroughs in treating cancer naturally through the potential desert plants and healthier lifestyles; benefiting from ongoing scientific research and long clinical experience with thousands of patients of various types of cancer.

A professional interweaving between the ancient and the modern, without compromising the former and taking advantage of the latter's technology, so that patients with different types of cancer have an unbreakable weapon against their disease.

Over 50 wilderness wild plants, expertly combined, are the ingredients of this unique package of its kind.

This package can be taken by all patients regardless of the type or stage of the disease, including the spread of metastases, whether or not they have received chemotherapy; that everyone benefits from treatment, and that everyone has the opportunity to be healed, by the Lord's will.

Our herbal medicines are not manufactured or commercially available, as are usually the "Dietary Supplements" products, but they are specially prepared directly from herbal extracts, and contain no preservatives or any kind of added chemicals, but only herbal extracts. 100%.

Potential of wild desert plants

Wild desert medicinal plants have proven to be a transcription factor in humans, encoded by a particular formula that regulates the expression of a variety of antioxidants and detoxifying genes, resulting in the self-destruction of carcinogenic cells.

None of the ingredients in this formula are treated with pesticides, herbicides, fungicides, synthetic fertilizers or "processing agents", found in conventional plants. You not only avoid these pest ingredients, but you are using wild plants, which generally produce their own natural protectors against pests.

Plants in this formula have powerful effects, and this is one of the fundamental reasons why they have been used for thousands of years in ancient cultures. Modern research is now showing more serious interest in these plants and their curative potential.

This professional blend of thoroughly wild herbs contains a full spectrum extract of the best the Lord has given us!


Trajtimi Natyral Profesional Unik i Kancerit


Një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë klinike me mijëra pacientë të llojeve të ndryshme të kancerit.

Një gërshetim profesional mes të lashtës dhe modernes, pa cënuar të parën dhe duke përfituar nga teknologjia e së dytës, në mënyrë që pacientët me lloje të ndryshme të kancerit të kenë një armë të pathyeshme kundër sëmundjes së tyre.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm janë përbërëse të ilaçeve të kësaj pakete unike të llojit të saj.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë edhe përhapjen me metastaza, qoftë nëse kanë marrë apo jo kimioterapi; që të gjithë përfitojnë nga trajtimi, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Ilaçet tona bimore nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht produktet “Dietary Supplements”, por ato përgatiten në menyrë të posaçme direkt nga ekstraktet e bimëve, dhe nuk permbajnë lëndë kimike ruajtëse apo ndonjë lloj lënde kimike të shtuar, por vetem ekstrakte bimore 100%.

Potenciali i bimëve të egra shkretinore

Bimët e egra medicinale shkretinore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene.

Asnjë nga përbërësit në këtë formulë nuk trajtohet me pesticide, herbicide, fungicide, plehra sintetike apo "agjentë përpunimi", të cilët gjenden në bimët konvencionale. Ju jo vetëm që i shmangni këto përbërës dëmtues, por jeni duke përdorur bimë të egra, të cilat në përgjithësi prodhojnë mbrojtësit e tyre natyralë kundër dëmtuesve.

Bimët në këtë formulë kanë efekte të fuqishme, dhe kjo është një nga arsyet themelore përse ato janë përdorur për mijëra vjet në kulturat e lashta. Hulumtimi modern tani është duke treguar një interesim më serioz në këto bimë dhe potencialin e tyre kurativ.

Ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra përmban një ekstrakt me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!