Deodorantet përmbajnë kripëra të rrezikshme alumini që nxisin rritjen e kancerit

 

Miliona gra përdorin deodorant të firmave të njohura direkt nga një dyqan ose e marrin atë nga raftet e dyqaneve ushqimore, pa pasur asnjë ide për kimikatet toksike që fshihen brenda tij. Për t’i bërë gjërat edhe më keq, ato pa dashje i aplikojnë këto deodorantë poshtë sqetullave  (direkt pas larjes), një pjesë e rëndësishme e sistemit imunitar të trupit – nyjet limfatike ndihmëse.

Pas larjes,  poret hapen dhe nyjet limfatike bëhen edhe më të prekshme ndaj këtyre kimikateve të vendosura brenda shumicës së antiperibritantëve dhe deodorantëve. Disa nga këto kimikate mund të çojnë në kancer.

Një përbërës i veçantë, kripërat e aluminit, që gjenden në shumë deodorante, janë vënë në provë nga hulumtuesit. Siç raportohet, ato përdorën minjtë për të përcaktuar se çfarë do të bënte ekspozimi afatgjatë i kripës prej alumini. Ata zbuluan se “ekspozimi afatgjatë ndaj përqendrimeve të qelizave të aluminit shkaktoi që qelizat të formojnë tumore dhe metastazë”.

Studiuesit  i këshillojnë  gratë dhe burrat për të shmangur deodorantët që përmbajnë këtë kimikat.

Kripërat e aluminit njihen gjithashtu me disa emra. Ato mund të etiketohen si “klorid alumini, triklorid alumini, trikloroalumini; AlCl3. Hidhni një sy në atë që spërkatni ose fërkoni poshtë krahëve. Nëse përmban kripë alumini, ose përbërës të tjerë, flakeni atë!

Kanceri i gjirit është kanceri më i zakonshëm i diagnostikuar për gratë. Gjatë jetës së saj, një grua ka një shans 12% të kancerit invaziv të gjirit. Kjo është 1 në çdo 8 gra. Burrat gjithashtu i nënshtrohen kancerit të gjirit, edhe pse me ritme më të ulëta. Rreziku për meshkujt është 1 në 1000. Pse të mos e ulni rrezikun duke eliminuar kripërat e aluminit nga deodoranti juaj?!