Nëse vaksinat janë 100% të sigurta dhe nuk kanë dëmtuar askënd, atëherë pse qeveria Amerikane ka paguar mbi 3 miliardë dollarë shpërblime për mijëra familje të dëmtuara nga vaksinat?!

 

Mediat kryesore mund të duan të lavdërojnë vaksinat, dhe përkrahësit e axhendës së vaksinave i lavdërojnë injeksionet e Big Pharma si një gral të shenjtë për njerëzimin, por e vërteta është se vaksinat nuk janë një lloj dhurate e përsosur për qytetërimin. Vaksinat, si çdo gjë tjetër në jetë, nuk janë dhe nuk mund të garantohen të jenë 100% të sigurta. Janë diçka që duket e padëmshme, si uji, por mund të jetë fatale, madje edhe në një sasi të vogël.

Jo vetëm që do të ishte budallallëk të supozohej se vaksinat janë perfekte, pork jo do të ishte kundër të gjitha fakteve në dispozicion rreth vaksinave. Qeveria e Shteteve të Bashkuara ka krijuar një sistem për njerëzit që janë dëmtuar nga vaksinat, kështu që ata mund të raportojnë këto ngjarje dhe madje të bëjnë kërkesa nëpërmjet një sistemi gjyqësor në mënyrë që familjet të mund të marrin kthimin financiar për vuajtjet e tyre.

Por vaksinat janë të padëmshme, apo jo? Megjithatë, qeveria ka paguar mbi 3 miliardë dollarë në shpërblime dhe tarifa ligjore për familjet dhe personat që janë prekur nga dëmtimi i vaksinave ndërmjet viteve 1989 dhe 2015. Në total, 3.937 raste kanë rezultuar në dhënien e kompensimit financiar nëpërmjet Programit të kompensimit të lëndimit nga vaksinat (VICP).

Dhe këto janë vetëm ato raste që arritën të bindnin gjykatën se ishin vaksinat ato që dëmtuan fëmijën e tyre. Rastet e afërsisht 10,000 njerëzve u hodhën poshtë nga gjykata. Kjo nuk është për t’u habitur, sepse siç e imagjinoni, mund të jetë e vështirë të bindni gjykatën. Shumë e vështirë.

Siç thotë Robert Moxley, një ish avokat i vaksinave: “Nga miratimi i legjislacionit në vitin 1986, procesi është manipuluar, një hap i madh në të njëjtën kohë, në favor të kompleksit industrial të vaksinave.” Ndërsa Moxley vazhdon të shpjegojë, VICP mbron industrinë e vaksinave, në vend të njerëzve të dëmtuar nga vaksinat e tyre. Në “gjykatën e vaksinave”, një “master i veçantë” emërohet për të shqyrtuar të dhënat mjekësore dhe për t’i dhënë një rekomandim gjykatës. Procesi, në kohën e tij fillestare, supozohej të merrte jo më shumë se 240 ditë – më pak se një vit i plotë. Megjithatë, VICP u rrit në diçka krejtësisht tjetër.

Moxley shkruan se asnjë vendim i bërë nga gjykata nuk paraqet një precedent për rastet e  ardhshme dhe se programi tani kërkon vite për të arritur një përfundim për një rast të vetëm. “Lëndimet vazhdojnë, dhe dëmshpërblimet vazhdojnë të bëhen, praktikisht në fshehtësi,” thotë ai. Sistemi i VICP është me të meta dhe disa prindër që bëjnë kërkesa për fëmijët e tyre të vaksinuar ndonjëherë shohin ndonjë lloj kthimi financiar të dhënë. Siç vë në dukje Moxley, ndërsa rastet e dëmtimit të vaksinave vazhdojnë të grumbullohen, qeveria, në vend që të bëjë prodhuesit përgjegjës, zgjodhi të rishikojë standardet e tyre për pretendimet lidhur me dëmtimet e vaksinave – duke e bërë më të vështirë që pretendimet që kalojnë përmes sistemit.

Për ta thënë thjesht, ekzistojnë shumë arsye pse kaq pak njerëz kanë arritur të kompensojnë dëmet e tyre prej vaksinave, por rrëzimi i një rasti nuk do të thotë se nuk ka pasur ndonjë dëm vaksinash. Kjo thjesht do të thotë që palët e përfshira nuk ishin në gjendje të kënaqnin gjykatën ose pretendimet e tyre nuk plotësonin parametrat e rrepta të përshkruara nga VICP.

Kur sheh përbërësit e vaksinave, nuk ka ndonjë habi që kaq shumë njerëz janë dëmtuar prej tyre. Për shembull, shumë vaksina përmbajnë adjuvante alumini që mund të dëmtojnë trurin e njeriut – sidomos trurin e fëmijëve në zhvillim. Adjuvantët e vaksinës shërbejnë për të ushqyer në thelb sistemin imunitar; ekuivalenti i saj për të kapur një zgjua me një shkop. Çuditërisht, kjo mund të vijë me pasoja – si fillimi i sëmundjeve autoimune dhe çrregullime neurologjike.

Për ta thënë thjesht: Vaksinat kanë dëmtuar mijëra fëmijë gjatë viteve të fundit dhe nuk është e vështirë të kuptojmë pse. Është gjithashtu e lehtë për të blerë gënjeshtra ngushëlluese, siç bëjnë shumë njerëz me sa duket, kur bëhet fjalë për vaksinat.

Perberesit e Vaksinave