Çiftet që gatuajnë së bashku qëndrojnë së bashku

 

Nëse jeni në çift, mund të keni zbuluar tashmë që ndarja e punëve në mënyrë sa më të barabartë mund të bëjë shumë drejt shmangies së mospajtimeve. Në fakt, një studim zbuloi se çiftet që i ndajnë punët në mënyrë të barabartë gëzojnë një jetë më të mirë seksuale sesa ato çifte në të cilat një partner ka më shumë punë shtëpie se tjetri.

Ekziston një punë e përditshme që mund të dëshironi ta ndani me partnerin, nëse doni që marrëdhënia juaj të zgjasë: gatimi.

Në një anketë të më shumë se 1.000 të rriturve amerikanë të kryer nga Light Speed ​​GMI, 87% e të anketuarve thanë se gatimi ishte një nga aktivitetet më të rëndësishme për çiftet që mund ta bëjnë së bashku për ta bërë lidhjen e tyre më të fortë.

Ka shumë mënyra se si gatimi mund të ndihmojë lidhjen e çiftit, prandaj bëni gati përparësen tuaj! Së paku 98% e amerikanëve të shquar e konsideron komunikimin si një pjesë thelbësore të një martese të lumtur dhe gatimi së bashku është një mënyrë e pabesueshme për të inkurajuar komunikimin, qoftë duke parë së bashku recetat e një libri për gatimin, ose thjesht duke biseduar për ditën tuaj, ndërsa grini disa perime organike për të bërë një recetë të re të pulës me xhenxhefil.

Në të vërtetë, ideja se gatimi i bashkon çiftet nëpërmjet komunikimit, u bëri jehonë njerëzve në të gjitha llojet e marrëdhënieve, me 88% të njerëzve në marrëdhënie serioze, 84% të njerëzve që kanë qenë të martuar për një kohë të gjatë dhe 94% të njerëzve që ishin të angazhuar, duke rënë dakord me këtë ndjenjë.

Gatimi kërkon shumë komunikim në çdo hap të procesit, nga vendosja se çfarë do të gatuani deri në atë se cilat aroma do të shtoni, dhe duke ndarë detyrat individuale përgjatë rrugës, të tilla si pyetja e bashkëshortit për të mbajtur një sy te peshku gjatë vendosjes në tryezë.

Gatimi është menduar edhe nga shumë njerëz si një mënyrë për të treguar dashuri për partnerin. Më shumë se nëntë nga dhjetë të anketuar mendonin se ushqimi i gatuar në shtëpi mund të ndihmojë lidhjen e partnerëve, ndërsa 78% besojnë se çiftet që gatuajnë së bashku, qëndrojnë së bashku.

Nëse nuk jeni mjeshtër gatimi, mos u shqetësoni! Akti i gatimit së bashku është çelësi këtu, jo cilësia e produktit përfundimtar. Diçka aq e thjeshtë sa të flasësh duke bërë sanduiçe së bashku në kuzhinë mund të ndihmojë marrëdhënien tënde.

Gatuani ushqim të shëndetshëm së bashku për përfitime të mëtejshme

Ju mund të përfitoni edhe përfitime të mëtejshme nga gatimi së bashku, nëse përpiqeni të bëni ushqime të shëndetshme në çift. Ushqimi i gatuar në shtëpi i bërë me përbërës të shëndetshëm mund të rrisë jetëgjatësinë tuaj, kështu që mund të qëndroni për të shijuar partnerin tuaj për shumë vite që do të vijnë, ndërsa ngrënia e ushqimeve të paketuara me sheqer dhe kimikate mund t’ju dërgojnë në një varr të hershëm.

Ju mund t’i rrisni përfitimet në një nivel tjetër duke e kultivuar së bashku ushqimin tuaj. Kjo jo vetëm siguron që të shmangni OMGJ-të dhe përbërës të tjerë toksikë, por kopshtaria është një aktivitet tjetër i përbashkët që nxit komunikimin, ashtu si gatimi, ndërsa kaloni kohë së bashku jashtë.

Ju mund të bëni gjithashtu disa aventura në marrëdhënien tuaj duke menduar jashtë mureve dhe duke provuar gjëra të reja. Të jesh i gatshëm të provosh gjëra të reja së bashku mund të arrish në aspekte të tjera të marrëdhënieve, duke rritur më tej lumturinë me partnerin.

Përfitimet e gatimit së bashku nuk përfundojnë kur largoheni nga kuzhina. Ndarja e një vakti së bashku është gjithashtu një përvojë e madhe e lidhjes, dhe disa studime kanë treguar se ngrënia vetëm mund të ketë efekte të dëmshme për shëndetin.

Duke shijuar frytet e punës së bashku dhe duke shkëmbyer mendime rreth asaj që përgatitët, e përmirëson më tej komunikimin në çift, dhe do të filloni të dini se të dy ishit në gjendje të punoni si ekip për të arritur një qëllim të përbashkët. A nuk është ky qëllimi dhe domethënia e lidhjes dhe marrëdhënies në çift dhe familje?