Çfarë është Rezistenca ndaj Insulinës

 

Kur qelizat e trupit të njeriut bëhen më pak të ndjeshme ndaj insulinës (hormon i sekretuar nga gjëndra pankreatike që ndihmon glukozën e përfituar nga ushqimi të hyjë në qeliza për t’u shndërruar në energji), kjo strukturë është quajtur rezistenca ndaj insulinës ose sindromi ‘rezistenca ndaj insulinës’. Në një situatë të tillë, pankreasi fsheh më shumë insulinë sepse trupi nuk merr sinjalin për të ndalur insulinën. Çlirimi i tepërt të insulinës, nga ana tjetër çon në kushte të padëshirueshme duke përfshirë diabetin, obezitetin e shoqëruar me kolesterol të lartë dhe sëmundje të zemrës.

Si shkakton sëmundje rezistenca ndaj insulinës

Për shkak të mbingarkesës, pankreasi konsumohet duke rezultuar në prodhimin më të ulët të insulinës në afat të gjatë. Kjo çon në diabetin e tipit 2 në rreth 30% të rasteve. Kur pacienti që vuan nga rezistenca ndaj insulinës nuk zhvillon diabet, ai / ajo mund të vuajë nga nivele jonormale të larta të insulinës në gjak të referuara si hyperinsulimia (si rezultat i prodhimit të tepërt të insulinës). Kjo shpesh çon në mbipeshë kronike bashkë me presion të lartë të gjakut, nivele të larta të triglicerideve, HDL të ulët të kolesterolit të mirë, sëmundje të zemrës, dhe ndoshta disa lloje të kancereve.

Cilat janë shkaqet e rezistencës ndaj insulinës

Shkaqet e rezistencës ndaj insulinës ndryshojnë nga dieta, qeliza, gjenetika dhe arsye të tjera, duke përfshirë edhe disa ilaçe dhe sëmundje.

Ushqimi – Një dietë e lartë në karbohidrate shpesh lidhet me zhvillimin e rezistencës ndaj insulinës. Shumë hulumtime kanë zbuluar se sasitë e larta të fruktozës (sheqer diabetik) ndër të tjera ndryshojnë lipidet e gjakut, kryesisht për shkak të efekteve të saj në funksionet e mëlçisë. Sasi të mëdha të sheqerit në dietë mund të zhvillojnë gjithashtu rezistencë ndaj insulinës.

Shkaqet qelizore – Insulina qarkulluese e tepërt kontribon në rezistencën ndaj insulinës përmes reduktimit të receptorëve të insulinës. Kjo ndodh për shkak të ngritjeve të zgjatura dhe të përsëritura të insulinës qarkulluese.

Shkaqet gjenetike – rritin ndjeshëm normat e rezistencës ndaj insulinës dhe diabetit tip 2.

Sëmundje, medikamente dhe gjendje të tjera mjekësore – Disa prej hulumtimeve dhe studimeve të fundit kanë vënë re se pacientët të cilët kanë pasur një lloj të kirurgjisë bariatric (humbje peshe me kirurgji) kanë rritur ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe madje edhe diabetin e tipit 2. Studime të tjera kanë treguar se glucosamine (shpesh rekomandohet për probleme të kyçeve) mund të shkaktojë rezistencë ndaj insulinës. Rezistenca ndaj insulinës është gjithashtu e lidhur me PCOS (sindromën ovarian polycystic) ose është shkaktuar nga ajo.

Cili është testi i rezistencës ndaj insulinës

Në mungesë të ndonjë simptome të jashtme të rezistencës ndaj insulinës, një test glukozë-tolerancë, i cili mat insulinën dhe glukozën në gjak, mund të ndihmojë në identifikimin nëse një person vuan nga rezistenca ndaj insulinës apo jo. Megjithatë, shumë njerëz që janë rezistent ndaj insulinës prodhojnë sasi të mjaftueshme të insulinës për të ruajtur nivelet normale të glukozës në gjak. Prandaj, rezistenca ndaje insulinës mund të diagnostikohet kur ekzistojnë tre nga elementet e mëposhtëm:

– Mbipesha, që matet në perimetrin e belit (Burrat që e kanë më të madhe se 40 inç / 101 cm dhe gratë që e kanë më të madhe se 35 inç / 90 cm).

– Kolesteroli HDL i ulët i gjakut (Burrat që e kanë më pak se 40 mg / dl , dhe gratë që e kanë më pak se 50 mg / dL).

– Rritje e shpejtë e triglicerideve të gjakut që është më e madhe ose e barabartë me 150 mg / dL.

– Prsioni i gjakut që është më i lartë ose i barabartë me 130/85 mmHg.

– Rritje e Glukozës që është më e lartë ose e barabartë me 110 mg / dL.

Cili është trajtimi më i mirë i rezistencës ndaj insulinës

Nëse dikush ka rezistencë ndaj insulinës, nivelet e sheqerit në gjak mund të jenë ende normale. Megjithatë, mund të jetë në anën e lartë pas ngrënies edhe nëse personi nuk ka diabet. Kjo mund të cilësohet si para-diabet, ku një person i tillë është duke udhëhequr një jetë që është duke vendosur stres në sistemin e kontrollit të sheqerit në gjak. Personat e tillë që janë të predispozuar për rezistencë të insulinës,  ata të cilët vuajnë nga një formë më e vogël e insulinës, duhet të marrin hapa pozitivë për përmirësimin e ndjeshmërisë ndaj insulinës.

Dieta e Rezistencës ndaj Insulinës – Reduktimi i karbohidrateve dhe ushqimeve me sheqer. Rritja e marrjes së karbohidrateve të shëndetshme si drithërat e plotë, frutat, perimet dhe bishtajoret. Duke pasur më shumë yndyrna të monunsaturuara, dhe produktet e qumështit me yndyrë të ulët mund të ndihmojnë në përmirësimin e ndjeshmërisë ndaj insulinës.

Ushtrimi fizik – Ushtrimi i rregullt fizik për rreth 30-45 minuta në ditë rekomandohet shumë për përmirësimin e ndjeshmërisë ndaj insulinës. Edhe nëse nuk humbet pesha, duhet të ushtroheni rregullisht për të kontrolluar rezistencën ndaj insulinës. Aktiviteti  fizik mund të ulë nivelet e insulinës me 20%, dhe nivelin e sheqerit në gjak me 13%.

Çrregullimet e gjumit dhe stresi, të dyja mund të shkaktojnë çekuilibër të hormoneve

Nëse këto janë një zakon i rregullt (mangësia e orëve të gjumit dhe stresi i tepërt), mund të çojë në diabet në vitet që vijnë. Një studim i kohëve të fundit ka deklaruar se njerëzit që flinin për më pak se 6 orë në natë kishin dy herë më shumë gjasa të zhvillonin diabetin gjatë 15 viteve të ardhshme krahasuar me njerëzit që flinin për rreth 7 orë në natë. Edhe ata që flinin më shumë se 9 orë në natë ishin gjithashtu në rrezik.

Trajtimi natyral profesional i Diabetit

Sylvestris

SKU 98210
€250.00
In stock
1
Product Details

Sylvestris Capsules - Diabetes Care


- Decreases the level of peritoneal blood, coleserol and triglycerides.
- Helps cure Type 1 and 2 diabetes.
- Fights many types of viruses in the bloodstream.
- Strengthens pancreas and helps in its function.
- Increases insulin production and repairs the regeneration of pancreatic cells.
- Helps in the treatment of urinary infections.
- Helps relieve pain in the stomach, relieves digestion and fights constipation.
- Helps in the treatment of eye infection.
- Strengthens the heart, improves blood circulation and activates uterine function.
- Helps in the treatment of lung, cough, bronchitis and asthma infection.
- Helps in hormonal balancing, and helps to reduce weight.
- Helps cure liver and hepatitis A.
NOTE!
- Sylvestris is absolutely safe for everyone.
- No side effects.

- Does not contain preservatives, supplements or artificial and artificial materials, but only natural preservatives that make it live without compromising its effective substances.

Ingredients: Wild Arabic desert raw extract herbs.
Sylvestris Capsules - Për pacientët me Diabet


- Vepron ne normalizimin e niveleve te shqerit në gjak, kolesterolit dhe triglicerideve.

- Ndihmon për kurimin e Diabetit tip 1 dhe 2.

- Lufton shumë lloje të viruseve në gjak.

- Forcon pankreasin dhe ndihmon në funksionin e tij.

- Stimulon prodhimin e insulinës dhe riparon rigjenerimin e qelizave të pankreasit.

- Ndihmon në kurimin e infeksioneve urinare.

- Ndihmon në kurimin e infeksionit të syve.

- Forcon zemrën, përmirëson qarkullimin e gjakut.

- Ndihmon në balancimin hormonal, dhe ndihmon për uljen në peshë.

- Ndihmon për rigjenerimin e qelizave të mëlçisë.

Shënim!

- Sylvestris eshte krejtesisht i sigurte per te gjithe.

- Nuk ka efekte anesore.

- Nuk permban ruajtes, shtojca apo lende kimike e artificiale, por vetem ruajtes natyral qe e bejne ate te jetoje gjate pa u cenuar lendet efektive te tij.


Save this product for later