Çfarë e shkakton lodhjen e kancerit dhe çfarë të bëni në lidhje me të

 

Lodhja nga kanceri është e vështirë për tu përballuar. Kanceri dhe trajtimi konvencional i tij shpesh shkaktojnë lodhje, e njohur si lodhje e lidhur me kancerin. Sipas hulumtimeve, 80 deri në 100 % e pacientëve me kancer raportojnë se përjetojnë lodhje.

Nëse nuk jeni diagnostikuar me kancer dhe po përjetoni lodhje të pashpjegueshme, të vazhdueshme ose mungesë energjie, mund të pyesni nëse lodhja juaj mund të jetë një simptomë e kancerit.

Ndërsa lodhja është një simptomë e zakonshme e kancerit, kanceri rrallë shkakton lodhje i vetëm. Lodhja shpesh është shumëfaktoriale, që do të thotë se mund të përfshihen më shumë se një faktor kontribues, dhe asnjë prej tyre nuk mund të jetë kancer.

Pavarësisht nga shkaku i saj, lodhja është një nga simptomat më të vështira për t’u trajtuar. Kur pacientët luftojnë me lodhjen në jetën e tyre të përditshme, ata duan të ndihen më mirë dhe po kërkojnë dikë që t’i ndihmojë.

Në këtë artikull janë përmendur disa faktorë të zakonshëm që mund të kontribuojnë në lodhjen e lidhur me kancerin, si:

– Mënyrat se si kanceri mund të shkaktojë lodhje

Si trajtimi i kancerit mund të shkaktojë lodhje

– Kontribues të tjerë të mundshëm të lodhjes gjatë trajtimit

– Si të gjeni ndihmë për lodhjen nga kanceri

Fokusi kryesor i këtij artikulli është tek pacientët të cilët tashmë kanë marrë një diagnozë të kancerit.

A është lodhja një shenjë e kancerit?

Lodhja mund të zhvillohet si një simptomë e kancereve të gjakut, të tilla si leuçemia, limfoma dhe mieloma e shumëfishtë, sepse këto kancere fillojnë në palcën e eshtrave, e cila prodhon qeliza të kuqe të gjakut që mbajnë oksigjen në të gjithë trupin.

Lodhja mund të jetë gjithashtu një simptomë e kancerit të padiagnostifikuar metastatik (kanceri që është përhapur në pjesë të tjera të trupit). Kjo është më e zakonshme në kanceret që zakonisht nuk kapen herët, siç është kanceri i mushkërive ose kanceri i vezoreve. Është e pazakontë që lodhja të jetë simptoma e vetme e kancerit të padiagnostifikuar. Një skenar më shqetësues zhvillohet kur pacientët përjetojnë lodhje dhe dhimbje në një zonë që po përkeqësohet gradualisht, së bashku me humbjen e pashpjegueshme të peshës dhe humbjen e oreksit.

Sidoqoftë, këto simptoma mund të shkaktohen gjithashtu nga një infeksion ose një gjendje tjetër mjekësore, të tilla si anemia, depresioni, mosfunksionimi i tiroides, mungesa e vitaminës ose apnea e gjumit, për të përmendur disa mundësi.

Gjetja e shkakut të lodhjes

Nëse jeni duke përjetuar lodhje të pashpjegueshme që ju shqetëson dhe ndërhyn në aktivitetet tuaja të përditshme, filloni me një vizitë te mjeku i kujdesit parësor për të hetuar arsyet më të zakonshme të lodhjes.

Mjeku ndoshta do të pyesë për nivelin e lodhjes që po përjetoni dhe kur filloi. Ai ose ajo duhet të vlerësojë ilaçet që mund të merrni për kushte të tjera shëndetësore sepse lodhja është një efekt anësor i disa ilaçeve kimike.

Disa teste të zakonshme të gjakut që mjeku mund të kërkojë përfshijnë:

Një panel i kimisë së gjakut për të kontrolluar sëmundjet e veshkave, sëmundjen e mëlçisë, çekuilibrin e elektroliteve dhe shenjat e sëmundjeve kardiovaskulare.

Një test i plotë i gjakut (CBC) për të kontrolluar kushte të tilla si anemia, mungesa imune ose infeksioni.

Testet e funksionit të tiroides për të vlerësuar funksionimin e gjëndrës tiroide.

Një test i vitaminës D për të përcaktuar nëse keni mungesë të vitaminës D.

Shqyrtime të tjera mund të përfshijnë një analizë psikologjike për të përcaktuar nëse jeni në depresion ose një studim gjumi për të parë nëse jeni në rrezik për apnea obstruktive të gjumit.

Nëse ato teste janë negative, mjeku duhet të fillojë të kërkojë një shkak tjetër të mundshëm themelor të lodhjes.

Si e shkakton lodhjen kanceri?

Nga përkufizimi, kanceri është rritja e pakontrolluar e qelizave jonormale në trup. Kjo rritje kërkon energji dhe kanceri thith energjinë që normalisht do të udhëtonte në pjesën tjetër të trupit.

Është e pazakontë të vëreni këtë rrjedhje të energjisë, megjithatë, përveç nëse kanceri është metastazuar në organe të tilla si mëlçia, ku mund të ndikojë në metabolizmin, ose palcën e eshtrave.

Kur kanceri pushton palcën e eshtrave, ai ndikon në prodhimin e qelizave të gjakut. Qelizat e bardha të gjakut ndihmojnë në luftimin e infeksionit. Qelizat e kuqe të gjakut përmbajnë hemoglobinë dhe bartin oksigjenin në dhe nga organet dhe indet në të gjithë trupin, duke siguruar energji dhe duke hequr mbeturinat nga qelizat. Kanceri mund të shkaktojë një ulje të prodhimit të qelizave të kuqe të gjakut, duke rezultuar në anemi, e cila shkakton lodhje.

Inflamacioni i shkaktuar nga kanceri mund të jetë një tjetër kontribues kryesor në lodhjen e lidhur me kancerin. Kur trupi po lufton një sëmundje, lëshon kimikate si citokinat për të shkaktuar përgjigjen imune, por këto kimikate mund të shkaktojnë edhe lodhje.

Në pacientët me kancer të avancuar, sëmundja mund të prodhojë kaheksina, të cilat zvogëlojnë oreksin dhe mund të rezultojnë në kaheksi, një gjendje serioze e lidhur me kancerin që shkakton humbje të konsiderueshme të peshës dhe humbje të muskujve.

Nëse jeni diagnostikuar me kancer dhe jeni duke përjetuar lodhje, pyesni veten: Kur filloi? Nëse ka filluar para diagnozës dhe largohet me mjekim, atëherë ka të ngjarë që kanceri ta ketë shkaktuar atë. Nëse fillon kur jeni në trajtim, mund të jetë më e vështirë për ta gjetur dhe trajtuar, veçanërisht nëse një numër faktorësh po kontribuojnë në të.

Si e shkakton lodhjen trajtimi konvencional i kancerit

Terapia me rrezatim, kimioterapia, kirurgjia, terapia hormonale, imunoterapia – këto trajtime dhe efektet e tyre anësore të zakonshme e sfidojnë trupin, dhe trupit i duhet energji për t’u rikuperuar.

Lodhja nga trajtimi i kancerit mund të ndryshojë sipas trajtimit që merrni dhe efekteve anësore të tij.

– Lodhja nga kimioterapia

Kimioterapia funksionon duke shkatërruar të gjitha qelizat e trupit, sepse ajo nuk është në gjendje të bëjë dallimin midis qelizave të kancerit dhe qelizave normale që ndahen shpejt, siç janë qelizat e bardha të gjakut.

Trajtimi me kimioterapi zvogëlon numrin e qelizave të bardha të gjakut, dhe mënyra se si ndiheni gjatë ciklit të trajtimit me kimioterapi është zakonisht reflektuese se sa i ulët është numri i qelizave të bardha të gjakut.

Gjatë një cikli trajtimi, zakonisht do të ndjeni kulmin e lodhjes (zakonisht midis ditëve tre deri në 10 të një cikli kimioterapie tre javor) kur trupi të ketë arritur reduktimin maksimal të numrit të qelizave të bardha të gjakut.

Ajo lodhje do të ishte qartësisht e lidhur me kimioterapinë, sepse ka një histori të identifikueshme: Lodhja rritet ndërsa numri i qelizave të bardha të gjakut bie.

Kimioterapia mund të shkaktojë efekte të tjera anësore që mund të kontribuojnë në lodhje. Humbja e peshës dhe humbja e muskujve mund të çojë në dobësi dhe lodhje. Anasjelltas, disa pacientë fitojnë peshë gjatë trajtimit, duke rritur rrezikun e apneas së gjumit, dhe rrjedhimisht, lodhjes. Dhe natyrisht, kimioterapia mund të ndikojë gjithashtu në prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut, të cilat mund të çojnë në anemi.

Shkaqe të tjera të mundshme të lodhjes gjatë trajtimit konvencional të kancerit

– Mungesa e vitaminës D është e zakonshme në popullatën e përgjithshme. Korrigjimi i kësaj mangësie tek njerëzit të shëndetshëm është treguar të përmirësojë lodhjen e vetë-raportuar. Nëse jeni të lodhur për shkak të mungesës së vitaminës D në trajtim, terapia e kancerit mund të jetë më pak e suksesshme dhe të rezultojë në më shumë efekte anësore si neuropatia periferike (mpirje dhe ndjesi shpimi gjilpërash të duarve dhe këmbëve).

Një studim tjetër tregon se korrigjimi i mungesës së vitaminës D mund të lehtësojë mukozitin gastrointestinal, një inflamacion dhe ulçerim i dhimbshëm i traktit tretës, në pacientët që i nënshtrohen kimioterapisë. Merrni parasysh kontrollimin periodik të niveleve të vitaminës D.

– Mungesa e vitaminës C është një faktor tjetër që mund të ndikojë në cilësinë e jetës, veçanërisht në pacientët që i nënshtrohen kimioterapisë, e cila mund të shterojë rezervat e tyre të vitaminës C.

– Depresioni dhe ankthi janë burime të mundshme të shkaqeve të ndërlidhura të lodhjes gjatë trajtimit të kancerit. Një diagnozë e kancerit mund të provokojë ose përshkallëzojë këto kushte dhe mund të çojë në humbje të gjumit dhe ndjenja të lodhjes. Lodhja është gjithashtu një efekt anësor i mundshëm i ilaçeve kimike kundër depresionit që përdoren për të trajtuar depresionin (si dhe ilaçet e përdorura për të trajtuar dhimbjen ose neuropatinë periferike). Stresi, ndërkohë, mund të çojë në presion të lartë të gjakut, dhe beta bllokuesit për të trajtuar presionin e lartë të gjakut mund të shkaktojnë lodhje. Këto duhet të zëvendësohen me ilaçe bimore.

– Mungesa e aktivitetit fizik rrit lodhjen. Ushtrimi gjatë trajtimit të kancerit mund të përmirësojë shëndetin fizik dhe mendor, ndërsa zvogëlon efektet anësore të lidhura me trajtimin.

Nuk keni pse të shkoni për vrap; thjesht mund të ecni nëpër shtëpi. Bëni atë që mundeni pa u sforcuar.

Zakoni i një programi të rregullt ushtrimesh gjithashtu mund t’ju ndihmojë të përgatiteni për mbijetesë. Një meta-analizë që shqyrton efektet e stërvitjes në pacientët me kancer sugjeron se mund të përmirësojë shkallën e mbijetesës dhe të zvogëlojë përsëritjen e kancerit. Prandaj përpiquni të përfshini disa aktivitete fizike në rutinën tuaj të përditshme.

Mund të jetë e vështirë të përcaktohet shkaku i lodhjes së lidhur me kancerin, veçanërisht nëse një kombinim i faktorëve po punon së bashku për ta shkaktuar atë. Mund të mos ketë një përgjigje të thjeshtë.

Mbani në mend se onkologët konvencionalë nuk janë të trajnuar për të gjitha hulumtimet që janë bërë se si të menaxhojnë efektet anësore dhe të ndihmojnë në përmirësimin e cilësisë së jetës.

Ne i këshillojnë pacientët tanë që të ndjekin trajtimin natyral, që është jo toksik dhe pa efekte anësore, i cili është i vetmi trajtim real që mbështet trupin dhe sistemin imunitar në procesin e shërimit.

Advanced Herbal Remedies Against Cancer

For more than a decade, we have helped a large number of patients with different types of cancer, whether in advanced stages or who have not responded to conventional treatments, to find advanced treatment options using a unique natural approach personalized that goes beyond standardized cancer treatment models.
We feel very blessed and excited to have developed an amazing treatment, studied and inspired by the traces of ancient natural medicine, with the aim of helping all cancer patients, including those who have not achieved the desired results from the treatments followed, whether conventional or alternative.
Our herbal remedies for various types of cancer are unique formulas of desert plants scientifically studied in different countries of the developed world, and successfully proven in one voice in a thousand fell patients we treated.
Providing access to these strong and realistic treatment options is what makes our work very special and unique. We believe that human life is a gift from God that is worth fighting for; We have a responsibility: To offer truly personalized opportunities and led by a specialized team to help preserve and improve human life.
For the fact that each person is unique in creation, and the health, physiological, emotional and social condition of each differs from each other, as well as the stage of disease progression and its aggressiveness, or the ways in which each has treated the disease , that all of these are different, and this makes the stages of treatment of each patient different, and also the duration required for the treatment of each of them is different.
This treatment and this professional combination with completely wild desert plants contains a full spectrum formula of the best that God has given us!
You or your loved one can be cured and can lead a better life, whatever the disease and no matter how advanced it is, you just have to make the right choice, the choice that helps against the disease and for maintaining the quality of life that God has ordained for him to live, and not one that harms health even more or that spreads disease even more!
Find below your type of cancer or your human, and click on the picture to give me in more detail the herbal medicines and their effects.

Kurat Bimore të Avancuara Kundër Kancerit - Shqip

Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, qoftë në faza të avancuara apo që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative.

Kurat tona bimore për lloje të ndryshme të kancerit janë formula unike të bimëve shkretinore të studiuara në mënyrë shkencore në shtete të ndryshme të botës së zhvilluar, dhe të provuara me sukses në njerëz e në mijëra pacientë kemi trajtuar.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Për faktin se çdo njeri është unik në krijim, dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky kombinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet dhe mund të bëjë një jetë më të mirë, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur, atë zgjedhje që e ndihmon kundër sëmundjes dhe për ruajtjen e cilësisë së jetës që Zoti i ka caktuar të jetojë, dhe jo atë që e dëmton edhe më shumë shëndetin apo që përhap edhe më shumë sëmundjen!

Gjeni më poshtë llojin e kancerit tuaj apo të njeriut tuaj, dhe shtypni mbi foto për tësuar nënyrë të detajuar ilacet bimore përbërëse dhe efektet e tyre.