Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Ushqimi

//Ushqimi

April 2017

Ushqime per Hepatitin C

By | 2017-04-12T14:41:10+00:00 April 12th, 2017|Hepatiti & Mëlçia, Ushqimi|

Ushqime që ndihmojnë për të luftuar dhe kufizuar Hepatitin C Për të ndihmuar dhe minimizuar dëmtimin e mëlçisë, ju duhet të  përfshini  ushqime anti-inflamatore në dietën tuaj. Hepatiti, fjalë për fjalë, do të thotë inflamacion i mëlçisë. Çfarë hamë, ndikon në shëndetin tonë. Ushqimet që ulin inflamacionin janë të vlefshme për të ruajtur shëndetin dhe [...]

Pastrimi Mëlçisë

By | 2017-07-18T13:23:13+00:00 April 8th, 2017|Hepatiti & Mëlçia, Ushqimi|

Si ta pastrojmë mëlçinë nga toksinat? Kujdesuni për mëlçinë tuaj që ajo të kujdeset për ju!   Jetojmë në një botë ku sëmundjet janë kudo dhe përhapen nga dita në ditë. Mjedisi ku ne jetojmë është i mbushur me lëndë toksike. Ushqimi, uji dhe ajri që ne thithim është i mbushur  me lëndë toksike të [...]

Pije për fëmijët

By | 2017-04-07T01:01:44+00:00 April 7th, 2017|Ushqimi|

Pije të dobishme dhe të shijshme për fëmijët; Doza e lejuar sipas moshës dhe receta të zgjedhura   Pijet natyrale janë të dobishme për fëmijët dhe të rriturit. Disa njerëz kanë frikë t’u japin fëmijëve të tyre një lëng frutash natyral, sepse mendojnë se mund të jetë e dëmshme për ta, dhe se mund të [...]

Comments Off on Pije për fëmijët

Kefiri

By | 2017-04-03T14:28:40+00:00 April 3rd, 2017|Ushqimi|

Kefiri; me dobi të shumta mjekësore   Arabisht: الفطر الهندي أو الكفير Anglisht: kefir, kephir, milk kefir. Emri shkencor: Cold Borscht. Kefiri përbëhet nga kombinimi i bakteries së acidit laktit dhe majasë e përzierë me proteinat dhe yndyrën e qumështit. Mënyra tradicionale e bërjes së kafirit është të hedhësh disa kokrra kefiri (të cilat janë [...]

March 2017

Pije për pastrimin e mëlçisë

By | 2017-03-25T21:15:39+00:00 March 25th, 2017|Ushqimi|

Pije që ndihmojnë në pastrimin e mëlçisë dhe parandalimin e sëmundjeve të saj   Mëlçia është një nga organet më të rëndësishme në trup, për shkak se ajo kryen funksione jetike për shëndetin. Ky organ është përgjegjës për detoksifikimin, rregullimin e metabolizmit, pastrimin e gjakut, thithjen dhe ruajtjen e vitaminave, etj. Ka shumë faktorë dhe [...]

Comments Off on Pije për pastrimin e mëlçisë

Mineralet

By | 2017-03-15T22:38:30+00:00 March 15th, 2017|Ushqimi|

Mineralet më të domosdoshme për qarkullimin e gjakut dhe për pastrimin e trupit nga toksinat dhe helmet Mineralet janë të nevojshme për shumë prej funksioneve të sistemit të trupit, sidomos për qarkullimin e gjakut i cili ka rol të madh në të gjithë organet e trupit për të kryer funksionet e tyre sa më mirë. [...]

Comments Off on Mineralet

Antibiotikët Natyral

By | 2017-03-13T22:19:05+00:00 March 13th, 2017|Ushqimi|

Antibiotikët natyral; zgjedhja më e mirë për shëndetin tuaj   Antibotikët përdoren për të kuruar dhe parandaluar infeksionet bakteriale. Ato janë bërë një nga ilacet më të përshkruara dhe më të përdorura sot. Kjo është shumë e rrezikshme për shëndetin, sepse marrja e shpeshtë e tyre çon në rezistencë të trupit ndaj antibotikëve dhe në [...]

Resveratrol

By | 2017-03-08T22:50:21+00:00 March 8th, 2017|Kanceri & Tumoret, Ushqimi|

Resveratrol; Lëndë e fuqishme që ndihmon në parandalimin e kancerit dhe të sëmundjeve gjenetike   Çfarë është Resveratrol? Resveratrol është një lëndë ushqyese e fuqishme që gjendet në disa ushqime dhe bimë. Ky micro-nutrient i ofron trupit të njeriut lëndët e nevojshme  për të parandaluar sëmundjet degjenerative dhe çrregullimet metabolike - duke përfshirë edhe kancerin. [...]

Comments Off on Resveratrol

February 2017

Ushqime që nuk duhet t’i konsumoni

By | 2017-02-25T22:36:15+00:00 February 25th, 2017|Ushqimi|

Ushqime që nuk duhet t’i konsumoni kurrë Rrallë i kontrollojmë përbërësit e produkteve që blejmë në supermarket, dhe blejmë atë që është më e popullarizuar, pa marrë parasysh se si mund të ndikojë në shëndetin tonë. Por dieta ushqimore ka një efekt të drejtpërdrejtë në shëndetin dhe të ndjerit mirë. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, shumica [...]

Comments Off on Ushqime që nuk duhet t’i konsumoni

Qumështi i dhisë

By | 2017-02-05T15:57:30+00:00 February 5th, 2017|Ushqimi|

Qumështi i dhisë   Dhia shtëpiake (Capra aegagrus hircus) është një prej llojit të kafshëve të fuqishme që mund të jetojë në mjedise të ndryshme, në male, fusha dhe shkretëtirë. Mashkulli i dhisë quhet Cap ndërsa i vogli keç apo edh. Dhia shtëpiake prejardhjen e ka nga dhia e egër (dhia e egër jeton në disa [...]

Comments Off on Qumështi i dhisë

Vitamina K2

By | 2017-03-13T17:49:06+00:00 February 1st, 2017|Ushqimi|

Vitamina K2; Komponenti i humbur për shëndetin e zemrës dhe të kockave   Vitamina K nuk është një kompleks i vetëm,  ajo përbëhet nga një grup vitaminash, kryesoret janë vitamina K1 (phylloquinone) - dhe vitamina K2. Vitamina K2, ose menaquinone (mɛnəkëɪnoʊn), ka nëntë komponime të ngjashme, në përgjithësi ndahen në menaquinones (me MK-4 si anëtari [...]

Comments Off on Vitamina K2

January 2017

Fruta që nuk duhen kombinuar

By | 2017-08-18T19:43:43+00:00 January 12th, 2017|Ushqimi|

KUJDES - Fruta që ju kurrë nuk duhet t’i kombinoni   Ne kemi nevojë për fruta dhe perime që të qëndrojmë të shëndetshëm, por përzierja e disa frutave mund të ketë pasoja të rënda për shëndetin. Studime të ndryshme tregojnë se ngrënia e më shumë se dy prej këtyre ushqimeve në të njëjtën kohë, mund [...]

Comments Off on Fruta që nuk duhen kombinuar

December 2016

Ushqime të Dëmshme

By | 2016-12-24T23:37:02+00:00 December 24th, 2016|Ushqimi|

Ushqime të dëmshme që duhet t’i shmangni, dhe zgjedhje të zgjuara që duhet të bëni Ne kemi folur shumë për  ushqimet e shëndetshme dhe çfarë duhet të hahet, por e rëndësishme është që të flasim edhe për ushqimet e dëmshme. Arsyeja është kaq e vështirë për të shmangur këto lloje të ushqimit, sepse gjërat që [...]

Pastrimi nga Toksinat

By | 2016-12-24T23:28:18+00:00 December 24th, 2016|Ushqimi|

Ushqimet më efektevie për pastrimin e mëlçisë, gjakut dhe të trupit nga toksinat   Rekomandimet e mëposhtme janë të vlefshme për të gjithë njerëzit, të sëmurë e të shëndetshëm, por kuptohet që për të sëmurët duhen ilaçe të posaçme dhe këto rekomandime mund të ndiqen përkrah ilaçeve natyrale që Mjekësia Arabe ofron për çdo sëmundje [...]

Koktej per Tumoret

By | 2016-12-24T15:16:40+00:00 December 24th, 2016|Kanceri & Tumoret, Ushqimi|

Koktejet më efektive të frutave që luftojnë tumoret   Lëndët përbërëse të frutave punojnë në pastrimin e trupit nga helmet dhe e ushqejnë atë me lëndë të rëndësishme anti-okside, të cilat luajnë rol në mbrojtjen nga tumoret dhe luftimin e qelizave kancerore. Këshilla paraprake të domosdoshme Duhet përkujdesje  për frutat që përdoren për pije. Disa [...]

Vitamina B3

By | 2016-12-23T14:24:14+00:00 December 23rd, 2016|Ushqimi|

Vitamina B3 (Niacin)   Vitamina B3, e njohur ndryshe si Niacin ose acid nikotinik, është një komponim organic i tretshëm në ujë, me formulë C6H5NO2. Emri “Niacin” rrjedh nga acid nikotine + vitamin.  Ajo është e njohur edhe si (acid nikotine) dhe ka 2 forma të tjera, niacinamide (nikotinamid) dhe inositol hexanicotinate, të cilat kanë [...]

Vitamina B9

By | 2016-12-22T16:28:11+00:00 December 22nd, 2016|Ushqimi|

Vitamina B9 / Acidi Folik; Roli që ka në trupin e njeriut, rreziqet e mungesës së saj, burimet ku gjendet   Vitamina B9, apo Acidi folik, i njohur ndryshe edhe si vitamina M, Bc,(folacin), pteroyl-L-glutamik acid, dhe pteroyl-L-glutamate,  bën pjesë në  B-kompleks. Rëndësia e vitaminës B9 është e shumëfishtë.  Folik vjen nga fjala latine që [...]

Zinku

By | 2016-12-15T14:04:13+00:00 December 15th, 2016|Ushqimi|

Zinku; Roli i tij për organizmin, Shenjat dhe rreziqet e mungesës së tij   Zinku është element kimik me simbolin (Zn) dhe me numër atomic 30. Zinku është një nga metalet më aktive, që vepron me acidet duke çliruar hidrogjen. Ne ajër mbulohet nga një shtrese okside, prandaj edhe përdoret për te mbuluar hekurin (procesi [...]

Terapia me lengje

By | 2016-12-13T11:57:15+00:00 December 13th, 2016|Ushqimi|

Terapia me lëngje për sëmundje të ndryshme Sëmundjet janë të papëlqyeshme nga të gjithë. Asnjë prej nesh nuk dëshiron që të ketë qoftë edhe një  formë më të vogël të sëmundjes. Por për fat të keq, me rritjen e moshës dhe disa faktorë të tjerë, trupi sulmohet nga sëmundjet. Për të kuruartë gjitha këto, shumë [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!