Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Ushqimi Shëndetshëm

/Ushqimi Shëndetshëm

March 2017

Mineralet

By | March 15th, 2017|Ushqimi Shëndetshëm|

Mineralet më të domosdoshme për qarkullimin e gjakut dhe për pastrimin e trupit nga toksinat dhe helmet Mineralet janë të nevojshme për shumë prej funksioneve të sistemit të trupit, sidomos për qarkullimin e gjakut i cili ka rol të madh në të gjithë organet e trupit për të kryer funksionet e tyre sa më mirë. [...]

Comments Off on Mineralet

Antibiotikët Natyral

By | March 13th, 2017|Ushqimi Shëndetshëm|

Antibiotikët natyral; zgjedhja më e mirë për shëndetin tuaj   Antibotikët përdoren për të kuruar dhe parandaluar infeksionet bakteriale. Ato janë bërë një nga ilacet më të përshkruara dhe më të përdorura sot. Kjo është shumë e rrezikshme për shëndetin, sepse marrja e shpeshtë e tyre çon në rezistencë të trupit ndaj antibotikëve dhe në [...]

Resveratrol

By | March 8th, 2017|Kanceri & Tumoret, Ushqimi Shëndetshëm|

Resveratrol; Lëndë e fuqishme që ndihmon në parandalimin e kancerit dhe të sëmundjeve gjenetike   Çfarë është Resveratrol? Resveratrol është një lëndë ushqyese e fuqishme që gjendet në disa ushqime dhe bimë. Ky micro-nutrient i ofron trupit të njeriut lëndët e nevojshme  për të parandaluar sëmundjet degjenerative dhe çrregullimet metabolike - duke përfshirë edhe kancerin. [...]

Comments Off on Resveratrol

February 2017

Ushqime që nuk duhet t'i konsumoni

By | February 25th, 2017|Ushqimi Shëndetshëm|

Ushqime që nuk duhet t’i konsumoni kurrë Rrallë i kontrollojmë përbërësit e produkteve që blejmë në supermarket, dhe blejmë atë që është më e popullarizuar, pa marrë parasysh se si mund të ndikojë në shëndetin tonë. Por dieta ushqimore ka një efekt të drejtpërdrejtë në shëndetin dhe të ndjerit mirë. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, shumica [...]

Comments Off on Ushqime që nuk duhet t'i konsumoni

Ushqimi Organik

By | February 9th, 2017|Ushqimi Shëndetshëm|

Arsyet kryesore pse duhet të hani ushqim organik Polemikat janë të vazhdueshme për rritjen e prodhimit në mënyrë organike. Kërkimet shkencore vazhdojnë të demonstrojnë përfitimet e mëdha shëndetësore për njerëzit dhe mjedisin. Ushqimi organik nuk ka vetëm shije të mirë, por ai është edhe më i mirë për planetin tonë, dhe redukton  antibiotikët, pesticidet dhe [...]

Comments Off on Ushqimi Organik

Qumështi i dhisë

By | February 5th, 2017|Ushqimi Shëndetshëm|

Qumështi i dhisë   Dhia shtëpiake (Capra aegagrus hircus) është një prej llojit të kafshëve të fuqishme që mund të jetojë në mjedise të ndryshme, në male, fusha dhe shkretëtirë. Mashkulli i dhisë quhet Cap ndërsa i vogli keç apo edh. Dhia shtëpiake prejardhjen e ka nga dhia e egër (dhia e egër jeton në disa [...]

Comments Off on Qumështi i dhisë

Vitamina K2

By | February 1st, 2017|Ushqimi Shëndetshëm|

Vitamina K2; Komponenti i humbur për shëndetin e zemrës dhe të kockave   Vitamina K nuk është një kompleks i vetëm,  ajo përbëhet nga një grup vitaminash, kryesoret janë vitamina K1 (phylloquinone) - dhe vitamina K2. Vitamina K2, ose menaquinone (mɛnəkëɪnoʊn), ka nëntë komponime të ngjashme, në përgjithësi ndahen në menaquinones (me MK-4 si anëtari [...]

Comments Off on Vitamina K2

January 2017

Ushqimet më kuruese në planet

By | January 13th, 2017|Ushqimi Shëndetshëm|

Ushqimet më kuruese në planet; që luftojnë qelizat kancerore, pastrojnë gjakun, forcojnë mëlçinë, pastrojnë veshkat, luftojnë infeksionet Këto janë ndër ushqimet më kuruese, të cilat përmbajnë disa komplekse unike që ndihmojnë për të përmirësuar shëndetin e zemrës, pastrojnë enët e gjakut, përmirësojnë funksionin e sistemit imun, përmirësojnë funksionin e trurit, pastrojnë mëlçinë dhe veshkat, luftuese të [...]

Comments Off on Ushqimet më kuruese në planet

Fruta që nuk duhen kombinuar

By | January 12th, 2017|Ushqimi Shëndetshëm|

KUJDES - Fruta që ju kurrë nuk duhet t’i kombinoni   Ne kemi nevojë për fruta dhe perime që të qëndrojmë të shëndetshëm, por përzierja e disa frutave mund të ketë pasoja të rënda për shëndetin. Studime të ndryshme tregojnë se ngrënia e më shumë se dy prej këtyre ushqimeve në të njëjtën kohë, mund [...]

Comments Off on Fruta që nuk duhen kombinuar

December 2016

POLENI I BLETËS

By | December 26th, 2016|Bimë Mjekësore, Ushqimi Shëndetshëm|

POLENI I BLETËS   Ç’është poleni? Poleni është organi mashkullor i shumimit tek bimët, të cilin bleta e mbledh dhe lëshon mbi të lëndët e saj jargore, gjë e cila i jep atij vetitë kuruese. Bleta e mbledh polenin dhe e rezervon atë brenda hojeve për t’u ushqyer me të. Poleni është burimi kryesor i [...]

PROPOLIS

By | December 26th, 2016|Bimë Mjekësore, Ushqimi Shëndetshëm|

PROPOLIS – NGJITËSI I BLETËS; FARMACI NATYRALE   Propolis, apo ngjitësi i bletës, është një masë rrëshire, zakonisht, ngjyrë e verdhë në të gjelbër ose kafe dhe e tretshme, të cilin bletët punëtore e mbledhin nga sythët dhe lëkurët e pemëve dhe e përdorin për fiksimin e huallëve të dyllit dhe ngushtimin e hyrjes së kosheres [...]

Ushqime të Dëmshme

By | December 24th, 2016|Ushqimi Shëndetshëm|

Ushqime të dëmshme që duhet t’i shmangni, dhe zgjedhje të zgjuara që duhet të bëni Ne kemi folur shumë për  ushqimet e shëndetshme dhe çfarë duhet të hahet, por e rëndësishme është që të flasim edhe për ushqimet e dëmshme. Arsyeja është kaq e vështirë për të shmangur këto lloje të ushqimit, sepse gjërat që [...]

Pastrimi nga Toksinat

By | December 24th, 2016|Ushqimi Shëndetshëm|

Ushqimet më efektevie për pastrimin e mëlçisë, gjakut dhe të trupit nga toksinat   Rekomandimet e mëposhtme janë të vlefshme për të gjithë njerëzit, të sëmurë e të shëndetshëm, por kuptohet që për të sëmurët duhen ilaçe të posaçme dhe këto rekomandime mund të ndiqen përkrah ilaçeve natyrale që Mjekësia Arabe ofron për çdo sëmundje [...]

Ushqime për Lumturinë

By | December 24th, 2016|Ushqimi Shëndetshëm|

Ushqimet që duhet të konsumoni për të qënë të shëndetshëm dhe të lumtur Për të qënë të shëndetshëm dhe të lumtur është brenda mundësive tuaja. Kjo është krejtësisht e mundur, ju mjafton që të futni në dietën tuaj ushqimet e mëposhtme: - Perimet me gjethe të gjelbër; Ne e kemi dëgjuar të thuhet "Hani perime!". E [...]

Koktej per Tumoret

By | December 24th, 2016|Kanceri & Tumoret, Ushqimi Shëndetshëm|

Koktejet më efektive të frutave që luftojnë tumoret   Lëndët përbërëse të frutave punojnë në pastrimin e trupit nga helmet dhe e ushqejnë atë me lëndë të rëndësishme anti-okside, të cilat luajnë rol në mbrojtjen nga tumoret dhe luftimin e qelizave kancerore. Këshilla paraprake të domosdoshme Duhet përkujdesje  për frutat që përdoren për pije. Disa [...]

Qumështi bletës

By | December 23rd, 2016|Ushqimi Shëndetshëm|

XHELATINA MBRETËRORE / Qumështi i bletës   Ç’është xhelatina mbretërore? Ai është një lëng i bardhë me vlera të larta ushqyese, që del nga gjendrat e faringut, nga koka e bletave të vogla punëtore për ushqyerjen e larvave punëtore, meshkujve në fazën e parë dhe larvave të mbretëreshës. Ky është ushqimi i vetëm i mbretëreshës dhe njihet [...]

Vitamina B5

By | December 23rd, 2016|Ushqimi Shëndetshëm|

Vitamina B5 (Pantotenik Acid); Rendesia, Mungesa, Burimet, Doza ditore   Acidi pantotenik, i quajtur gjithashtu pantothenate ose vitaminë B5, me formulën; C9H17NO5 është një vitaminë e tretshme në ujë. Vitamina B5 është një ndër më të rëndësishmet e  vitaminave B për proceset themelore të jetës . Acidi pantotenik është një amid midis acid pantoik dhe [...]

Vitamina B3

By | December 23rd, 2016|Ushqimi Shëndetshëm|

Vitamina B3 (Niacin)   Vitamina B3, e njohur ndryshe si Niacin ose acid nikotinik, është një komponim organic i tretshëm në ujë, me formulë C6H5NO2. Emri “Niacin” rrjedh nga acid nikotine + vitamin.  Ajo është e njohur edhe si (acid nikotine) dhe ka 2 forma të tjera, niacinamide (nikotinamid) dhe inositol hexanicotinate, të cilat kanë [...]

Hidratimi

By | December 22nd, 2016|Ushqimi Shëndetshëm|

Ushqimet më të mira që ju mbajnë të hidratuar dhe të shëndetshëm Trupat tanë përbëhen më shumë se gjysma nga uji, dhe ne e përdorim atë për shumë funksione trupore: për rregullimin e temperaturës së trupit, për heqjen e mbeturinave, mbajtjen e oksigjenit në qeliza, etj. Kur ju jeni i dehidratuar, kjo mund të shkaktojë [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!