You are here:--Tumoret

Tumoret Kanceroze

2018-05-20T14:40:09+00:00November 24th, 2017|Categories: Tumoret|

Tumoret Kanceroze   Fjala “Kancer” rrjedh nga latinishtja me kuptimin “gaforre” për shkak se kur kap mbi diçka, nuk e lë të largohet. Duke iu referuar një rritje të re, e cila do të pushtojë indet përreth, kanceri metastasik (i

Radioterapia

2018-09-18T20:02:34+00:00November 24th, 2017|Categories: Tumoret|

Radioterapia; efektet anësore dhe dëmet që shkakton në trup   Radioterapia, ose terapia me rrezatim, është një term i përgjithshëm për trajtimin e kancerit dhe njihet me termin terapi me rreze X, shpesh e shkurtuar RT, RTX, XRT, ( rrezet

Kanceri Ovarian

2018-06-18T11:01:37+00:00November 22nd, 2017|Categories: Tumoret|

Kanceri Ovarian / i vezoreve; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri i vezoreve është kanceri i pestë më i zakonshëm tek gratë pas kancerit të gjirit, kancerit të zorrëve, kancerit të mushkërive dhe kancerit të mitrës. Kanceri i vezoreve (ovarian)

Fakte Rreth Kancerit

2018-09-08T22:18:08+00:00November 20th, 2017|Categories: Tumoret|

Fakte Rreth Kancerit që ndoshta nuk i dini   Shumica e njerëzve e konsiderojnë veten të mirë-informuar në lidhje me kancerin, si psh: se pirja e duhanit ju vë në rrezik të lartë për kancer të mushkërive, se kanceri i

Leukemia

2018-06-18T11:08:48+00:00November 18th, 2017|Categories: Tumoret|

Leukemia – Kanceri i Gjakut; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme

Limfoma

2018-06-18T11:08:31+00:00November 18th, 2017|Categories: Tumoret|

Limfoma / Kanceri Limfatik; Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi   Limfoma është një formë e kancerit që prek sistemin imunitar - në mënyrë specifike, ky është një kancer i qelizave të imunitetit të quajtura limfocite, një lloj i qelizave të bardha

Kimioterapia

2018-12-06T00:46:55+00:00November 14th, 2017|Categories: Tumoret|

Kimioterapia, trajtimi i tmerrshëm modern, i pa-ndryshuar që nga vitet 1960, dhe që vazhdon të jetë më vrasës se sa vetë kanceri   Marc S. Micozzi, M.D., Ph.D. Vetë fjala “Kimioterapi” tregon në mënyrë specifike një trajtim modern të “tmerrshëm”.

Kanceri i shkaktuar nga njeriu

2018-12-06T00:30:36+00:00November 14th, 2017|Categories: Tumoret|

Kanceri është "Sëmundje e shkaktuar nga njeriu"   Pas studimit të mumieve egjiptiane, doli  përfundimi  se kanceri është një sëmundje krejtësisht e prodhuar dhe e shkaktuar nga njeriu, dhe mënyra e jetës moderne. Studimi, i cili testoi mumiet e lashta

Sistemi imunitar dhe kanceri

2018-12-02T17:18:29+00:00November 11th, 2017|Categories: Tumoret|

Sistemi imunitar dhe kanceri   Sistemi imunitar mbron trupin kundër sëmundjeve dhe infeksioneve të shkaktuara nga bakteret, viruset, kërpudhat ose parazitët. Ky është me të vërtetë një koleksion i reagimeve dhe përgjigjeve që trupi bën për të mbrojtur qelizat  nga

KANCERI I STOMAKUT

2018-06-18T11:10:38+00:00November 7th, 2017|Categories: Tumoret|

KANCERI I STOMAKUT; Si zhvillohet, Llojet, Shenjat, Faktoret e Rrezikut, Trajtimi   Çfarë është kanceri në stomak / lukth? Kanceri i stomakut, i quajtur gjithashtu kanceri gastrik, është një kancer që fillon në stomak / lukth. Për të kuptuar kancerin

Mesothelioma

2018-06-18T11:10:52+00:00November 6th, 2017|Categories: Tumoret|Tags: |

Mesothelioma / Kancer i mushkërive; Llojet, Simptomat, Prognoza e mbijeteses, Faktoret e rrezikut, Trajtimi Natyral profesional   Mesothelioma është një formë e rrallë dhe agresive e kancerit që zhvillohet në membranën (veshjen e brendshme) të mushkërive, barkut ose zemrës. E

Kanceri i pankreasit

2018-06-18T11:11:03+00:00November 5th, 2017|Categories: Tumoret|Tags: |

Kanceri i pankreasit; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri i pankreasit (i njohur edhe si kanceri pankreatik dhe kanceri exocrine), nuk është aq i zakonshëm sa disa forma të tjera të kancerit, si ai i mushkërive, gjirit, kolitit apo kanceri

Aciditeti shkakton kancer

2018-02-06T18:39:19+00:00October 11th, 2017|Categories: Tumoret|

Aciditeti i Trupit; Një nga shkaqet e kancerit qe neglizhohet Kjo është një e vërtetë e themeluar në mesin e profesionistëve mjekësorë: kur trupi juaj ndeshet me shumë acid, kjo dobëson imunitetin e trupit. Aciditeti është një ç’ekuilibër dhe kjo

Kanceri i gjirit

2018-12-06T00:51:49+00:00July 15th, 2017|Categories: Tumoret|

Kanceri i gjirit; Vetëkontrolli, Diagnoza, Shenjat, Trajtimi   Kanceri i gjirit është një prej tumoreve malinje që prek indet e gjirit, dhe që zakonisht shfaqet në kanalet që mbartin qumështin deri në thithën e gjirit, si dhe në gjendrat e

Load More Posts