You are here:Home-Trajtime Natyrale-Të ndryshme

Semundje dhe shqetesime te ndryshme

Menopauza

2019-10-03T22:42:54+04:00November 29th, 2017|Të ndryshme|

Menopauza; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Menopauza është e njohur edhe si “ndryshimi i jetës” dhe ajo është fundi i menstruacioneve. Kjo do të thotë se vezoret e një gruaje ndalojnë prodhimin e vezëve çdo katër javë. Ajo nuk do

Pankreatiti

2019-10-03T11:24:52+04:00November 29th, 2017|Mëlçia Hepatiti, Të ndryshme|

Pankreatiti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Pankreatiti i referohet inflamacionit akut ose kronik të pankreasit. Simptomat Pankreatiti akut nuk zgjat shumë dhe zakonisht shërohet plotësisht. Pankreatiti kronik është konsideruar i pashërueshëm; ai shkakton ndryshime degjenerative celulare brenda pankreasit që vazhdojnë

Bulimia

2017-11-29T12:52:40+04:00November 29th, 2017|Të ndryshme|

Bulimia; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Bulimia është një çrregullim i të ngrënit që karakterizohet nga mbingrënia ekstreme e ndjekur nga vjellja e vetë-detyruar. Shpesh, por jo gjithmonë, bulimia është e lidhur me anoreksi, në të cilën mbingrënia dhe mbajtja

Pagjumësia

2019-12-20T00:16:40+04:00November 28th, 2017|Të ndryshme|

Shkaqet e pagjumësisë dhe mënyra natyrale për lehtësimin e gjumit   Rreth 30% e njerëzve janë të prekur nga çrregullimet kronike të gjumit, për shkak të shumë faktorëve të botës moderne, sidomos ato artificiale. Mungesa e gjumit të shëndetshëm jo

Problemet Menstruale

2019-10-02T20:56:58+04:00November 28th, 2017|Të ndryshme|

Problemet Menstruale; Trajtimi natyral i Sigurte   Problemet menstruale ndikojnë afërsisht 50 % të të gjitha grave mes moshës kur fillon puberteti dhe menopauzës. Problemet menstruale i referohen një parregullsie në ciklin normal menstrual, e cila mund të përfshijë një

Kundërmimi i trupit

2017-11-25T22:29:14+04:00November 25th, 2017|Të ndryshme|

Kundërmimi i trupit; Shkaqet dhe Trajtimi   Kundërmimi i trupit i referohet erërave të pakëndshme të emetuara nga trupi. Gjëndrat eccrine që janë të vendosura pothuajse kudo në trup, prodhojnë ftohësin e trupit, djersën që është kryesisht ujë. Gjëndrat apocrine,

Infeksionet

2019-12-30T16:24:13+04:00November 24th, 2017|Të ndryshme|

Infeksionet; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral pa qenë nevoja për anti-biotikë   Infeksioni është një gjendje e shkaktuar nga rritja e patogjeneve sëmundje-shkaktues (bakteret, viruset, kërpudhat) në trup. Këta agjentë infektiv rriten në koloni pushtuese dhe të shumëzueshme, duke dëmtuar qelizat

Edema

2018-01-13T16:12:41+04:00November 24th, 2017|Të ndryshme|

Edema / Akumulimi i lëngjeve në trup   Edema është një gjendje e karakterizuar nga akumulimi i sasisë anormale të lëngut të tepërt (zakonisht ujit dhe natriumit) në trup. Zakonisht, grumbullmi i lëngjeve ndodh në hapësirat ndërqelizore, në mes të

Epstein-Barr Virus

2019-04-06T14:43:22+04:00November 24th, 2017|Të ndryshme|

Epstein-Barr Virus (EBV) EBV është një virus herpes që është i përhapur në të gjithë popullsinë njerëzore. Infeksioni zakonisht ndodh në fëmijëri, por nëse shtyhet deri në adoleshencë mund të rezultojë në mononucleosis infektive (ethe të gjëndrave). EBV është i

Fibromyalgia

2019-12-29T17:51:16+04:00November 24th, 2017|Të ndryshme|

Fibromyalgia; Simptomat, Diagnoza, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Fibromyalgia, si edhe sindromi i lodhjes kronike, i cili është i lidhur shpesh me të, është një kusht i kuptuar shumë pak, që mund të shfaqet në mënyra të ndryshme dhe që ka

Era e keqe e gojës

2017-11-24T11:53:43+04:00November 24th, 2017|Të ndryshme|

Era e keqe e gojës   Era e keqe e gojës është një erë e pakëndshme që del nga goja. Kjo zakonisht shkaktohet nga një problem shëndetësor në gojë - në dhëmbë, mishrat e dhëmbëve, fyt apo traktin gastrointestinal. Simptomat

Anoreksia Nervosa

2017-11-23T22:46:51+04:00November 23rd, 2017|Të ndryshme|

Anoreksia Nervosa; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Anoreksia nervosa është një çrregullim i të ngrënit, ku humbja e peshës bëhet një obsesion dhe uria fillon të ndikojë në të menduarit dhe personalitetin e personit. Kjo ndodh me shumicë dërrmuese në

Poliomieliti

2019-09-25T11:38:21+04:00November 23rd, 2017|Të ndryshme|

Poliomieliti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Poliomieliti është një infeksion viral që mund të shkaktojë një gamë të gjerë të simptomave, duke filluar nga sëmundje përgjithësisht të lehta deri në paralizë. Simptomat Simptomat e lehta, të cilat kryesisht ndodhin te

Migrena

2019-09-24T23:39:53+04:00November 23rd, 2017|Të ndryshme|

MIGRENA; Simptomat dhe Trajtimi Natyral   Dhembjet e kokës janë të ndryshme dhe shkaqet e saj janë gjithashtu të ndryshme, madje shumica e atyre shkaqeve është ende e panjohur nga shkenca. Zakonisht, dhembja e kokës është e përkohshme dhe në

Duhani

2017-11-22T15:15:19+04:00November 22nd, 2017|Arti Jetës, Të ndryshme, Ushqimi|

DUHANI, NJË VES ME PASOJA PËR JETËN   Duhani (Nicotiana) është një bimë e familjes Solanaceae. Duhani, bën pjesë në  bimën e familjes Nicotiniana të llojeve dhe tipeve te ndryshme te modifikuar apo jo te modifikuar gjenetikisht, me gjithë pjesët

Prishja e dhëmbëve

2017-11-20T12:34:48+04:00November 20th, 2017|Të ndryshme|

Si të parandaloni dëmtimin dhe prishjen e dhëmbëve në mënyrë natyrale   Mbi 92% e të rriturve të moshës 20 deri 64 vjeç, përjetojnë dëmtim të dhëmbëve në dhëmbët e tyre të përhershme, prandaj nuk është çudi që shumë njerëz

Dhembjet e Veshit

2017-11-20T12:32:04+04:00November 20th, 2017|Të ndryshme|

Si të kuroni në mënyrë natyrale dhembjet, infeksionet dhe ënjtjet e veshit Çfarë është infeksioni i veshit? Veshi është një nga organet më delikate të njeriut. Nëse nuk kujdeseni siç duhet, ai mund të shkaktojë disa probleme, duke përfshirë infeksion,

Ilaçe që dëmtojnë trurin

2018-06-17T22:57:06+04:00November 19th, 2017|Të ndryshme|

Ilaçe kimike që dëmtojnë trurin dhe shkaktojnë humbje kujtese   Medikamentet kimike të rekomanduara  shkaktojnë mbi 100,000 vdekje në vit dhe shkaktojnë 1,5 milionë njerëz që të përjetojnë efekte anësore aq të rënda, saqë duhet të shtrohen në spital. Efektet

Zmadhimi Prostatik Beninj

2019-07-29T21:44:40+04:00November 19th, 2017|Të ndryshme|

Zmadhimi Prostatik Beninj; Hiperplasia/Hipertrofia Prostatike Beninje   Zmadhimi prostatik beninj, i njohur gjithashtu si hiperplasia/hipertrofia prostatike beninje (BPH), është një gjendje që prek burrat e moshuar. Kjo është veçanërisht e zakonshme te meshkujt mbi 50 vjeç, dhe zakonisht nuk është

Hipertiroidizmi

2019-12-23T13:38:41+04:00November 19th, 2017|Të ndryshme|

Hipertiroidizmi – Mbiprodhimi i Hormoneve Tiroide   Hyperthyroidism është një gjendje shëndetësore e shkaktuar nga mbiprodhimi i hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide. Simptomat Simptomat e hyperthyroidismit përfshijnë rrahje zemre të shpejtë, tiroide të zgjeruara(goiter), lëkurë me lagështi, drithërima ose dridhje,

Infeksioni Fungal

2017-11-19T14:51:39+04:00November 19th, 2017|Lëkura, Të ndryshme|

Infeksioni Fungal; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Infeksion fungal është një sëmundje që zakonisht prek lëkurën, por mund të ndikojë edhe në organet e tjera. Ai shkaktohet nga organizmat fungale, ku përfshihen kërpudhat, myku, dhe majaja. Simptomat Simptomat e infeksionit

Hipotiroidizmi

2019-12-22T21:29:32+04:00November 19th, 2017|Të ndryshme|

Tiroidet; Hipotiroidizmi – Mangësia në prodhimin Tiroid   Hipotiroidismi është mangësia në prodhimin e hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide. Simptomat Hipotiroidismi është një gjendje shumë e zakonshme, por shpesh neglizhohet. Simptomat e tij përfshijnë: lodhje, shtim në peshë, ngadalësim i

ALKOOLIZMI

2017-11-19T12:26:00+04:00November 19th, 2017|Të ndryshme|

ALKOOLIZMI DHE ABUZIMI ME ALKOOLIN; MËNYRAT NATYRALE MË TË SUKSESSHME TË TRAJTIMIT   Alkoolizmi (varësia e alkoolit) dhe abuzimi me alkoolin janë dy forma të ndryshme të problemit të pijes. • Alkoolizmi është kur ju keni shenja të varësisë fizike të

Mbipesha

2019-09-15T23:09:43+04:00November 17th, 2017|Të ndryshme|

Mbipesha / Obeziteti dhe Shëndoshja; Rreziqet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Autoritetet Shëndetësore tani e përmendin shëndoshjen si një nga problemet shëndetësore më serioze. Të jesh mbi peshë seriozisht për çdo periudhë kohore përbën një kërcënim të drejtpërdrejtë për shëndetin. Përveç kësaj,

Analgjezikët

2017-11-17T13:42:17+04:00November 17th, 2017|Të ndryshme|

Fakte rreth analgjezikëve, ilaçeve kimike që përdoren kundër dhimbjeve; Me çfarë t'i zëvendësoni   Çfarë janë analgjezikët? Ndoshta ju kurrë nuk keni menduar dy herë para se të gëlltisni një pilulë qetësuese për dhimbje.  Por tani kini Kujdes! Ta themi

Goditja në tru

2019-06-18T21:03:31+04:00November 15th, 2017|Të ndryshme, Zemra Gjaku|

Goditja në tru; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Goditja në tru ndodh kur furnizimi me gjak në një pjesë të trurit ndërpritet. Ashtu si të gjitha organet, truri ka nevojë për oksigjen dhe ushqyes të ofruara nga gjaku për të

Pse ndjeheni të lodhur

2017-11-11T12:14:29+04:00November 11th, 2017|Të ndryshme|

Arsyet pse ndjeheni të lodhur shumicën e kohës A keni ndjerë ndonjëherë se ju doni të rrini sa më shumë shtrirë dhe nuk keni forcë të ngriheni? Ose këmbët tuaja të ndjehen të fjetura? Kjo është një shenjë mangësie në

Antibiotikët natyral

2017-11-10T19:52:24+04:00November 10th, 2017|Të ndryshme, Ushqimi|

Antibiotikët natyral; zgjidhja më e mirë për shëndetin tuaj   Antibotikët përdoren për të kuruar dhe parandaluar infeksionet bakteriale. Ato janë bërë një nga ilacet më të përshkruara dhe më të përdorura sot. Kjo është shumë e rrezikshme për shëndetin,

Antibiotikët

2017-11-10T19:53:08+04:00November 10th, 2017|Të ndryshme|

Antibiotikët vrasin bakteret e mira të trupit tuaj, dhe çojnë në rreziqe serioze për shëndetin   Ta themi thjesht, antibiotikët janë helme që përdoren për të vrarë. Vetëm mjekët e licencuar mund t’i përshkruajnë ato. Ilaçet kimike përdoren për të

Nervi Shiatik

2019-09-07T11:46:17+04:00November 7th, 2017|Kyçet Kockat, Të ndryshme|

NERVI SHIATIK; SIMPTOMAT, SHKAQET, TRAJTIMI NATYRAL   Nervi shiatik është ai nerv që inervon muskujt e pasmë të kofshës dhe të kërcit. Shtypja e këtij nervi nga një hernie diskale që del nëpërmjet vertebrës së 5-të lumbare dhe të parës

Hernia diskale

2019-06-06T21:56:25+04:00November 7th, 2017|Kyçet Kockat, Të ndryshme|

Hernia diskale; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   E njohur gjithashtu si një rrëshqitje disku apo rënie disku, hernia diskale ndodh kur një nga disqet e shpinës këputet dhe xheli që gjendet brenda tij rrjedh jashtë. Kjo mund të shkaktojë dhimbje

Gilbert

2019-12-05T18:33:49+04:00November 5th, 2017|Autoimune, Të ndryshme|

Sindromi Gilbert; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sindromi Gilbert është një kusht i zakonshëm dhe i parrezikshëm ku njerëzit e prekur përjetojnë episode të verdhëzës (zverdhje e lëkurës dhe e të bardhës së syve). Verdhëza dhe çdo simptomë që lidhet me të,

Rreziku inflamacionit

2019-07-03T13:20:12+04:00November 5th, 2017|Të ndryshme|

Rreziku i  inflamacionit dhe reduktimi i tij  në mënyrë natyrale   Inflamacioni mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm. Shkencërisht, inflamacioni  është një ujëvarë e reaksioneve kimike që ndodhin brenda trupit, kur ekziston një ngacmues i jashtëm, i pranishëm ose