You are here:--Nervore Mendore

Semundjet nervore, mendore, psikologjike, emocionale

Meditimi

2018-03-25T21:27:01+00:00 December 9th, 2017|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|

Meditimi; Dobitë mendore dhe fizike   Meditimi është një teknikë e thjeshtë, në të cilën individi qetëson mendjen dhe çlirohet nga stresi, dhe kështu ai përfiton qetësi mendore dhe shpirtërore. Historia e meditimit Meditimi ka qënë praktikuar që në kohët

Neuropatia Periferike

2018-03-24T12:39:32+00:00 December 3rd, 2017|Categories: Nervore Mendore|

Neuropatia Periferike; Llojet, Shkaqet, Simptomat, Trajtimi Natyral   Çfarë është neuropatia periferike? Sëmundja e nervave në periferi të trurit dhe palcës kurrizore. Nevropatia periferike i referohet kushteve që rezultojnë kur nervat që bartin dhe përçojnë mesazhe nga truri dhe palca

Kujtesa dhe Inteligjenca

2017-11-30T20:53:47+00:00 November 30th, 2017|Categories: Nervore Mendore|

Kujtesa dhe Inteligjenca; Këshilla të vyera dhe ushqime të shëndetshme   Çështjen e kujtesës së dobët, mungesës së të kuptuarit, dhe mungesës së absorbimit të subjektit, e vuajnë shumë njerëz të moshave dhe profesioneve të ndryshme. Shumë njerëz ankohen për

Si ta luftojmë depresionin në mënyrë natyrale

2018-02-28T19:46:50+00:00 November 27th, 2017|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|

Si ta luftojmë depresionin në mënyrë natyrale   Depresioni mund të manifestohet me një shumëllojshmëri siptomash duke përfshirë lodhje, humor të keq, mungesë oreksi, mospasje dëshirë seksuale, ndjenjë të pafuqisë, joaktivë, etj. Shkaqet e depresionit janë të ndryshme duke përfshirë;

Epilepsia

2018-02-18T08:51:31+00:00 November 18th, 2017|Categories: Nervore Mendore|

Epilepsia – Sëmundja e Tokës; Shkaqet, Simptomat, Trajtimi   Fjala “Epilepsi” vjen nga greqishtja e vjetër: ἐπίληψις, epílēpsis - shpërthim, sulm; nga latinishtja “epilepsia” si dhe nga greqishtja e sotme ἐπίληπτος, epílēptos - sulmoj, kap. Epilepsia është një sëmundje me

Sëmundja e Parkinsonit

2018-02-17T23:41:23+00:00 November 18th, 2017|Categories: Autoimune, Nervore Mendore|

Sëmundja e Parkinsonit; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sëmundja e Parkinsonit është një gjendje në të cilën një pjesë e trurit bëhet progresivisht më e dëmtuar gjatë viteve (një gjendje progresive neurologjike). Rreth shtatë deri në 10 milionë njerëz në

BIPOLAR DISORDER

2018-02-17T23:18:39+00:00 November 18th, 2017|Categories: Autoimune, Nervore Mendore|

BIPOLAR DISORDER – ÇRREGULLIMI BIPOLAR   Çrregullimi bipolar - i njohur në të kaluarën si depresioni maniak - është një çrregullim që ndikon në  gjendjen emocionale shpirtërore të njeriut me lëkundje nga një ekstrem në tjetrin. Nëse keni çrregullim bipolar,

Alzheimer

2017-11-17T14:15:50+00:00 November 17th, 2017|Categories: Nervore Mendore|

Sëmundja e Alzheimerit   Sëmundja e Alzheimerit, ose thjesht Alzheimer, është forma më e zakonshme e dementias. Kjo sëmundje e pakurueshme dhe degjenerative u përshkrua për herë të parë nga psikiatri dhe neuropatologu gjerman Alois Alzheimer më 1906 dhe kësisoj

Dementia

2018-02-17T11:14:14+00:00 November 17th, 2017|Categories: Nervore Mendore|

Dementia / Çmenduria / Humbja e kujtesës; Simptomat, Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Dementia është një sindromë (një grup prej simptomave të ndërlidhura me njëra-tjetrën) që rezulton me një rënie të vazhdueshme të trurit dhe aftësisë së tij. Rreth 4-5

Përballimi i Stresit

2018-02-15T21:46:42+00:00 November 15th, 2017|Categories: Nervore Mendore|

Kuptimi i Stresit, efektet e tij të dëmshme, dhe mënyrat më të mira për ta përballuar   Jeta moderne është plot me zhgënjime, afate dhe kërkesa. Për shumë njerëz, stresi është aq i zakonshëm sa që është bërë mënyrë jetese.

ANKTHI

2018-02-11T23:56:52+00:00 November 5th, 2017|Categories: Nervore Mendore|Tags: |

ANKTHI; SI TA TRAJTOJME NE MENYRE NATYRALE   Ankthi është një ndjenjë frike dhe, në disa raste, një ndjenjë e dënimit të pashmangshëm. Termi “Çrregullim Ankthi” i referohet një kategorie të çrregullimeve që përfshijnë ankthin në përgjithësi, çrregullime të stresit

Depresioni

2018-02-11T23:56:55+00:00 November 3rd, 2017|Categories: Nervore Mendore|Tags: |

Depresioni dhe çrregullimet e shëndetit mendor rrezikojnë çdokënd; Zbuloni shkaqet dhe sekretet e parandalimit dhe të kurimit natyral   Çrregullimet e shëndetit mendor janë një kategori e kushteve shëndetësore të karakterizuara nga problemet e sjelljes, emocionale, dhe / ose njohëse.

ADHD

2018-04-03T21:49:38+00:00 October 11th, 2017|Categories: Autoimune, Nervore Mendore|Tags: |

ADHD - Çrregullimi që lidhet me mangësitë e përqendrimit dhe gjendjes hiperaktive   Shpesh prindër dhe mësues, jo pa keqardhje deklarojnë që fëmijët apo nxënësit e tyre nuk fokusohen në mësim. Një kategori nxënësish nuk ulen të mësojnë e të

Stresi

2018-02-12T00:08:22+00:00 October 11th, 2017|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|Tags: |

Stresi; Simptomat, shkaqet, trajtimi natyral   Deri në 80% e të gjitha vizitave që bëhen te mjeku janë për shkak të kushteve shëndetësore të shkaktuara nga stresi, dhe nuk është për t'u habitur që, sipas studiuesve, stresi është shkaku i