You are here:--Kyçet Kockat

Semundjet e kyçeve dhe kockave

Artriti Reumatoid

By | 2017-12-11T16:23:47+00:00 December 11th, 2017|Categories: Kyçet Kockat|Tags: |

Artriti Reumatoid; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Rheumatoid Arthritis (RA), një sëmundje më pak e zakonshme se osteoarthritis, është një sëmundje e rëndë dhe e dhimbshme. Rheumatoid arthritis prek rreth 2.100.000 njerëz në SHBA, më shpesh gratë. Sëmundja zakonisht

Fraktura / Thyerja

By | 2017-12-05T18:21:39+00:00 December 1st, 2017|Categories: Kyçet Kockat|

Fraktura / Thyerja e kockës   Fraktura është thyerja në një kockë. Simptomat e thyerjeve të kockës ndryshojnë. Ato mund të jenë jo të dukshme apo të buta, me ënjtje të vogla dhe ndjeshmëri të buta, ose të rënda, duke

Reumatizma

By | 2017-12-03T13:31:51+00:00 November 22nd, 2017|Categories: Kyçet Kockat|

Reumatizma; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Reumatizma, ose çrregullimi reumatizmal është një term për një gjëndje që shkakton dhimbje kronike, që shpesh ndikojnë nyjet dhe indet lidhore duke shkaktuar ënjtje të dhimbshme që eventualisht mund të çojë në erozion të

Bursiti

By | 2017-11-15T21:50:17+00:00 November 15th, 2017|Categories: Kyçet Kockat|

Bursiti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Bursiti është inflamacioni ose ënjtja e Bursës, një qeskë e vogël e mbushur me lëng që formohet nën lëkurë, zakonisht mbi nyje dhe mes gilceve dhe kockave. Ka rreth 160 bursa potenciale në trupin

SPONDILOZA

By | 2017-11-12T19:03:14+00:00 November 12th, 2017|Categories: Kyçet Kockat|

SPONDILOZA; TRAJTIMI NATYRAL   Spondiloza e qafës, e njohur gjithashtu si artriti i qafës, është një kusht shumë i zakonshëm i lidhur me moshën që ndikon nyjet në qafë. Kjo ndodh për shkak të veshjes dhe grisjes së kërct, indeve

Osteoporoza

By | 2017-11-11T23:07:03+00:00 November 11th, 2017|Categories: Kyçet Kockat|

Osteoporoza; Simptomat, Shkaqet, Parandalimi, Trajtimi Natyral   Osteoporoza është një çrregullim metabolik i kockave i shkaktuar nga firo e kockave që ndodh në një normë që tejkalon aftësinë e trupit për të krijuar inde të reja kockore. Firo e eshtrave

Nervi Shiatik

By | 2017-11-07T22:57:49+00:00 November 7th, 2017|Categories: Kyçet Kockat, Të ndryshme|

NERVI SHIATIK; SIMPTOMAT, SHKAQET, TRAJTIMI NATYRAL   Nervi shiatik është ai nerv që inervon muskujt e pasmë të kofshës dhe të kërcit. Shtypja e këtij nervi nga një hernie diskale që del nëpërmjet vertebrës së 5-të lumbare dhe të parës

Hernia diskale

By | 2017-11-07T17:40:30+00:00 November 7th, 2017|Categories: Kyçet Kockat, Të ndryshme|

Hernia diskale; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral E njohur gjithashtu si një rrëshqitje disku apo rënie disku, hernia diskale ndodh kur një nga disqet e shpinës këputet dhe xheli që gjendet brenda tij rrjedh jashtë. Kjo mund të shkaktojë dhimbje shpine,

Dieta Artritit

By | 2017-11-05T20:19:17+00:00 November 5th, 2017|Categories: Kyçet Kockat, Ushqimi|

Artriti; Ushqimet që duhen konsumuar dhe ushqimet që duhen shmangur   Shumë sëmundje, duke përfshirë edhe artritin, shkaktohen nga një inflamacion kronik me gradë të ulët.  Përgjigja inflamatore është e lidhur me funksionin imunitar të trupit. Një pjesë e madhe e sistemit imunitar