You are here:--Aparati Tretjes

Semundjet e aparatit te tretjes

Problemet e tretjes

By | 2017-11-27T18:25:54+00:00 November 27th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Problemet e tretjes   "Problemet e tretjes" është një shprehje e përgjithshme që përfshin problemet e shkaktuara nga ngrënia e ushqimit dhe sëmundjet e bezdisshme që shkaktohen nga ai, dhe i sëmuri ndjen lodhje në pjesën e sipërme të stomakut,

8 Vitaminat ditore

By | 2017-11-25T14:06:58+00:00 November 25th, 2017|Categories: Aparati Tretjes, Ushqimi|

8 Vitaminat që duhet të merrni çdo ditë për të qëndruar të shëndetshëm Nëse konsumoni ushqim të shëndetshëm dhe jetoni një mënyrë jetese të shëndetshme, nuk do të keni nevojë për ilaçe. Plotësimi dhe marrja e vitaminave (vetëm nëpërmjet ushqimit)

Diarrea

By | 2017-11-23T21:30:57+00:00 November 23rd, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Diarrea; Shkaqet dhe Trajtimi Natyral   Diarrea është sëmundje që shfaqet me dalje jashtë të shpeshta e si ujë, heqje e shpeshtë e barkut. Diarreja është një ankesë e zakonshme shëndetësore që e përjetojnë pothuajse të gjithë, në kohë të

Barku i Madh

By | 2017-11-23T17:42:57+00:00 November 23rd, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Faktorët që çojnë në shfaqjen e barkut të madh; Si ta pengoni në mënyrë natyrale   Shfaqja apo rritja e barkut është problem i madh për më shumë se 90% të popullsisë, dhe ky problem është për të dy gjinitë.

Apendiciti

By | 2017-11-23T17:40:07+00:00 November 23rd, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Apendiciti; Shkaktarët, simtomat, apendiciti tek fëmijët, parandalimi dhe kurimi në mënyrë natyrale   Funksioni i apendicitit Për gjenerata të tëra, apendiciti mendohej se ishte vetem një zorrë qorre që mendohej të mos kishte asnjë funksion. Por tashmë, kerkuesit thonë se

Hernia hiatale

By | 2017-11-19T14:47:53+00:00 November 19th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Hernia hiatale; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Hernia hiatale është një gjendje e shkaktuar kur ndodh tërheqje në zonën ku bashkohet stomaku dhe ezofagu (fillimi i diafragmës). Kjo bën që pjesa e sipërme e stomakut të shtyhet lart deri në

Refluksi Gastroezofageal

By | 2017-12-10T20:14:15+00:00 November 18th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Refluksi Gastroezofageal; Simtomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral 40% e  të gjitha moshave vuajnë nga refluksi gastroezofageal. Disa barna-kimike që merren për të  kuruar acidin, në fakt vetën sa shtypin simptomat përkohësisht. Efektet famëkeqe anësore të këtyre barnave përfshijnë: dhimbje koke,

Gurët e tëmthit

By | 2017-11-15T17:27:14+00:00 November 15th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Gurët e tëmthit dhe çrregullimet e fshikëzës së tëmthit Gurët e tëmthit dhe çrregullimet e tjera të fshikëzës së tëmthit ndikojnë fshikëzën e tëmthit, një organ si qeskë e vogël që ndodhet nën mëlçi dhe depoziton lëndën biliare të prodhuar

Koliti Nervor (IBS)

By | 2017-11-13T16:33:53+00:00 November 13th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Koliti Nervor / Sindromi i Zorrës Nervoze (IBS); Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sindromi i zorrës nervoze (IBS), i njohur më mirë si koliti nervor, një çrregullim që prek edhe paqëndrueshmërinë emocionale edhe zakonet e të ngrënit. Femrat janë më

Gastriti

By | 2017-12-21T17:34:59+00:00 November 11th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Gastriti / Ulçera e Stomakut; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral Gastriti është një gjendje që karakterizohet nga inflamacioni kronik i stomakut dhe / ose i zorrëve. Ai mund të referohet gjithashtu si gastroenterit ose si ulçerë (peptike) e stomakut dhe

Parazitet e Zorreve

By | 2017-11-07T18:17:58+00:00 November 7th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Si të kuptoni që keni parazitë të zorrëve? Trajtimi në mënyrë natyrale   Ka një keqkuptim që parazitët e zorrëve ekzistojnë vetëm në vendet e pazhvilluara. Në të vërtetë ato janë më të zakonshme në ato vende, por janë shumë

KOLITI  ULÇERATIV

By | 2017-11-06T23:57:46+00:00 November 6th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|Tags: |

Koliti ulçerativ; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Koliti - ose koliti ulçerativ siç është i njohur - është një çrregullim kronik inflamator i zorrës së trashë (zorrës së poshtme) që mund të shkaktojnë probleme serioze shëndetësore, si dhe një ndikim

Fryrja dhe gazrat

By | 2017-11-05T20:13:24+00:00 November 5th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Fryrja dhe gazrat e stomakut; Shkaqet, Trajtimi natyral   Fryrja i referohet grumbullimit dhe dëbimit të gazrave të zorrëve (gazrave të stomakut) që formohen nga fermentimi i ushqimit, tretja jo e plotë e ushqimeve (sidomos karbohidratet e thjeshta) dhe /

Hemorroidet

By | 2017-12-11T18:12:27+00:00 October 11th, 2015|Categories: Aparati Tretjes|

Hemorroidet; Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral Hemorroidet, të quajtura gjithashtu majasëll, janë vena të fryra në membranën e brendshme të anusit. Për shkak të asaj se si përhapet dukuria e hemorroideve në popullatën e përgjithshme, madje edhe në mesin e

Candida

By | 2017-12-27T12:42:34+00:00 October 11th, 2015|Categories: Aparati Tretjes|Tags: |

Candida, tejrritja e tharmit; Simptomat, shkaqet, trajtimi natyral Gjithkush ka candida - Candida albicans është një tharm që ndodh natyrisht dhe është i pranishëm te të gjithë. Por Candidiasis ose Candida, i referohet nje tejrritje të dëmshme të tharmit,

Sëmundja Celiac

By | 2017-11-05T12:01:46+00:00 October 9th, 2015|Categories: Aparati Tretjes, Autoimune|

Sëmundja Celiac; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi natyral   Sëmundja Celiac është një sëmundje autoimmune e zorrëve të vogla. Gluteni, që gjendet te gruri, elbi dhe thekra, shkakton një reaksion imunitar te njerëzit me sëmundjen celiac, që do të thotë se ngrënia