Home » Sëmundje » Nervore Mendore

Semundjet nervore, mendore, psikologjike, emocionale

6 Mënyra natyrale për të rritur funksionin e Hipotalamusit

2022-08-07T12:13:38+04:00June 19th, 2022|Categories: Nervore Mendore|

6 Mënyra natyrale për të rritur funksionin e Hipotalamusit   Hipotalamusi është një pjesë thelbësore e trurit të njeriut dhe shpesh konsiderohet "qendra e kontrollit" për shumicën e hormoneve. Marrëdhënia

Comments Off on 6 Mënyra natyrale për të rritur funksionin e Hipotalamusit

Sistemi Glimfatik

2022-08-28T14:41:16+04:00December 20th, 2020|Categories: Nervore Mendore|

Sistemi Glimfatik; Kritik për Shëndetin e Trurit dhe Imunitetin   Sistemi Glimfatik është një sistem shumë i rëndësishëm që ndihmon në heqjen e mbetjeve metabolike dhe toksinave të ndërtuara brenda

Comments Off on Sistemi Glimfatik

Çrregullimi afektiv sezonal: Shkaqet, simptomat dhe zgjidhjet

2022-08-07T12:06:20+04:00December 30th, 2019|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|

Çrregullimi afektiv sezonal: Shkaqet, simptomat dhe zgjidhjet   Dimri pa dyshim ka mbërritur. Ditët janë më të shkurtra, diell ka më pak, dhe temperaturat janë më të ftohta. Ndërsa shumë

Comments Off on Çrregullimi afektiv sezonal: Shkaqet, simptomat dhe zgjidhjet

Epilepsia

2022-08-07T11:59:00+04:00November 18th, 2017|Categories: Epilepsia, Nervore Mendore|

Epilepsia – Sëmundja e Tokës; Shkaqet, Simptomat, Trajtimi   Fjala “Epilepsi” vjen nga greqishtja e vjetër: ἐπίληψις, epílēpsis - shpërthim, sulm; nga latinishtja “epilepsia” si dhe nga greqishtja e sotme

Alzheimer

2022-08-07T11:57:08+04:00November 17th, 2017|Categories: Nervore Mendore|

Sëmundja e Alzheimerit   Sëmundja e Alzheimerit, ose thjesht Alzheimer, është forma më e zakonshme e dementias. Kjo sëmundje e pakurueshme dhe degjenerative u përshkrua për herë të parë nga

Dementia

2022-08-07T11:57:23+04:00November 17th, 2017|Categories: Nervore Mendore|

Dementia / Çmenduria / Humbja e kujtesës; Simptomat, Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Dementia është një sindromë (një grup prej simptomave të ndërlidhura me njëra-tjetrën) që rezulton me një rënie

ANKTHI

2022-09-17T20:41:05+04:00November 5th, 2017|Categories: Nervore Mendore|Tags: |

ANKTHI; SI TA TRAJTOJME NE MENYRE NATYRALE   Ankthi është një ndjenjë frike dhe, në disa raste, një ndjenjë e dënimit të pashmangshëm. Termi “Çrregullim Ankthi” i referohet një kategorie

Depresioni

2022-08-07T12:12:35+04:00November 3rd, 2017|Categories: Nervore Mendore|Tags: |

Depresioni dhe çrregullimet e shëndetit mendor rrezikojnë çdokënd; Zbuloni shkaqet dhe sekretet e parandalimit dhe të kurimit natyral   Depresioni dhe Çrregullimet e shëndetit mendor janë një kategori e kushteve

Stresi

2022-09-15T20:58:32+04:00October 11th, 2017|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|Tags: |

Stresi; Simptomat, shkaqet, trajtimi natyral   Deri në 80% e të gjitha vizitave që bëhen te mjeku janë për shkak të kushteve shëndetësore të shkaktuara nga stresi, dhe nuk është