Lekura, floket, thonjte

Urtikaria / Hives

2022-02-19T11:43:23+04:00January 19th, 2019|Categories: Lëkura|

Urtikaria / Hives; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Urtikaria është një gjendje e lëkurës e karakterizuar nga gunga të kruajtshme, të ngritura dhe të bardha, që janë të rrethuara nga

Kallot

2021-11-22T20:54:15+04:00December 27th, 2017|Categories: Lëkura|

Si të trajtoni Kallot e duarve dhe këmbëve në mënyrë natyrale të shpejtë   Kallo është pjesa e lëkurës në dorë ose në këmbë, që është forcuar nga fërkimi ose

Rosacea

2022-02-07T20:59:59+04:00December 13th, 2017|Categories: Lëkura|

Rosacea; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Rosacea është një çrregullim i zakonshëm i lëkurës, që karakterizohet nga skuqje në faqe, hundë, ballë dhe mjekër, që shfaqen dhe largohen vazhdimisht. Ajo

Tatuazhet

2018-03-26T13:16:41+04:00December 11th, 2017|Categories: Lëkura|

Lexojeni këtë para se të vendosni të bëni një tatuazh   Tatuazhi  është një shenjë e përhershme ose projektim i bërë me pigmente të futura përmes shpimit në shtresën e

Zbokthi

2018-04-02T21:17:47+04:00December 10th, 2017|Categories: Lëkura|

Zbokthi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Zbokthi është një kusht i zakonshëm i lëkurës së kokës ku qelizat e vdekura te lëkurës shkëputen dhe mbushin kokën. Simptomat Formimi i një

Vitiligo

2022-02-05T21:50:49+04:00December 10th, 2017|Categories: Lëkura|

Vitiligo; Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Vitiligo është një kusht afatgjatë që shkakton zbehje dhe arna të bardha të zhvilluara në lëkurë për shkak të mungesës së një lënde kimike

Kistet e qepallave

2021-11-10T16:47:57+04:00December 5th, 2017|Categories: Lëkura|

Mënyra natyrale për kurimin e kisteve të qepallave (Chalazions)   Kisti i qepallave, i njohur në gjuhën mjekësore me emrin chalazions, është një gungë e vogël që shfaqet nën lëkurën

Puçrrat e Rinisë

2022-01-31T21:34:37+04:00December 1st, 2017|Categories: Lëkura|

Puçrrat e Rinisë   Puçrrat janë një sëmundje inflamatore që përfshin qeskat e flokëve dhe gjendrat dhjamore të lëkurës, të karakterizuara nga kokrriza ose puçrra me qelb. Kjo gjendje e

Djegiet

2021-11-04T18:23:03+04:00November 29th, 2017|Categories: Lëkura|

Djegiet; Gradat e djegieve, çfarë duhet bërë menjëherë pas djegies për të parandaluar mbetjen e shenjave   Djegiet i referohen dëmtimit në lëkurë të shkaktuar nga nxehtësia e zjarrit. Simptomat

Rënia e flokëve

2017-11-22T21:32:53+04:00November 22nd, 2017|Categories: Lëkura|

Rënia e flokëve; Shkaqet, Llojet, Mbrojtja dhe Trajtimi Natyral   Rënia e flokëve është një problem në Dermatologjinë klinike. Shumë pacientë ankohen për effluvium (humbje të flokëve) apo Alopeci (mungesë e

Herpes Zoster

2022-01-23T14:41:51+04:00November 22nd, 2017|Categories: Lëkura|

Herpes Zoster - Ethet e Natës   Ethet e Natës, apo Herpes Zoster, është një infeksion viral i një nervi dhe lëkurës rreth tij. Ai shkaktohet nga virusi herpes varicella-zoster,

Dermatitis

2022-01-23T14:39:39+04:00November 22nd, 2017|Categories: Lëkura|

Pezmatimi i lëkurës (Dermatitis)   Pezmatimi i lëkurës (Dermatitis) është një term i përdorur për të përshkruar disa lloje të inflamaciont të shtresës së sipërme të lëkurës. Simptomat e kësaj

Infeksioni Fungal

2021-10-24T22:45:06+04:00November 19th, 2017|Categories: Lëkura, Të ndryshme|

Infeksioni Fungal; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Infeksioni fungal është një sëmundje që zakonisht prek lëkurën, por mund të ndikojë edhe në organet e tjera. Ai shkaktohet nga organizmat fungale,

Psoriasis

2022-01-14T14:58:52+04:00November 12th, 2017|Categories: Lëkura|

Psoriasis; Shkaqet, Faktoret e rrezikut, Trajtimi Natyral   Psoriasis është një infeksion kronik i lëkurës, i patransmetueshëm tek të tjerët dhe që zakonisht prek moshat 15-25 vjeç, deri para moshës

Ekzema

2022-01-14T16:49:26+04:00October 11th, 2017|Categories: Lëkura|Tags: |

Ekzema; Simptomat, shkaqet, trajtimi natyral   Ekzema, dëmtimi alergjik i lëkurës, është një gjendje që karakterizohet nga inflamacioni i lëkurës që është i lidhur zakonisht me flluska, xhunga të kuqe,