Semundjet e kyçeve dhe kockave

Reumatizma

2022-01-14T17:25:18+04:00October 10th, 2021|Categories: Kyçet Kockat|

Reumatizma; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Reumatizma, ose çrregullimi reumatizmal është një term për një gjëndje që shkakton dhimbje kronike, që shpesh ndikojnë nyjet dhe indet lidhore duke shkaktuar ënjtje

Mbajtja e trupit drejt

2020-08-26T19:26:53+04:00August 26th, 2020|Categories: Kyçet Kockat|

Pse mbajtja e trupit drejt është thelbësore për largimin e dhimbjeve të shpinës dhe qafës Shumë prej nesh na është thënë kur ishim fëmijë «Mos rri shtrëmbër!» dhe «Ulu drejt!».

Comments Off on Mbajtja e trupit drejt

Osteoporoza dhe Burrat

2022-03-01T15:02:51+04:00October 28th, 2019|Categories: Kyçet Kockat|

Osteoporoza dhe Burrat; Barnat farmaceutike mund të rrisin rrezikun e frakturave të eshtrave   Osteoporoza prek një në çdo pesë burra. Është thelbësore të mësoni për faktorët e rrezikut që

Comments Off on Osteoporoza dhe Burrat

Osteoartriti

2022-02-18T11:37:00+04:00November 24th, 2018|Categories: Kyçet Kockat|

Osteoartriti; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi   Osteoartriti, (OA) është thuajse forma më e përhapur e artritit. Nën moshën 45 vjeç, diagnostikohen më shumë burrat sesa gratë me OA, shpesh për

Bursiti

2022-01-14T16:55:05+04:00November 15th, 2017|Categories: Kyçet Kockat|

Bursiti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Bursiti është inflamacioni ose ënjtja e Bursës, një qeskë e vogël e mbushur me lëng që formohet nën lëkurë, zakonisht mbi nyje dhe mes

SPONDILOZA

2022-01-14T15:06:12+04:00November 12th, 2017|Categories: Kyçet Kockat|

SPONDILOZA; TRAJTIMI NATYRAL   Spondiloza e qafës, e njohur gjithashtu si artriti i qafës, është një kusht shumë i zakonshëm i lidhur me moshën që ndikon nyjet në qafë. Kjo

Osteoporoza

2022-01-14T14:41:58+04:00November 11th, 2017|Categories: Kyçet Kockat|

Osteoporoza; Simptomat, Shkaqet, Parandalimi, Trajtimi Natyral   Osteoporoza është një çrregullim metabolik i kockave i shkaktuar nga firo e kockave që ndodh në një normë që tejkalon aftësinë e trupit