RREZIQET E BIOPSISË

2021-06-08T10:32:58+04:00January 29th, 2018|Trajtimi Konvencional|

RREZIQET E BIOPSISË   Biopsia është një test mjekësor që zakonisht kryhet nga një kirurg, ose një kardiolog, dhe përfshin nxjerrjen e mostrës së qelizave apo indeve për shqyrtim, për të përcaktuar praninë ose shkallën e një sëmundje. Kur hiqet

Radioterapia

2021-06-08T10:40:19+04:00November 24th, 2017|Trajtimi Konvencional|

Radioterapia; efektet anësore dhe dëmet që shkakton në trup   Radioterapia, ose terapia me rrezatim, është një term i përgjithshëm për trajtimin e kancerit dhe njihet me termin terapi me rreze X, shpesh e shkurtuar RT, RTX, XRT, ( rrezet

Kimioterapia

2021-06-08T10:41:53+04:00November 14th, 2017|Trajtimi Konvencional|

Kimioterapia, trajtimi i tmerrshëm modern, i pa-ndryshuar që nga vitet 1960, dhe që vazhdon të jetë më vrasës se sa vetë kanceri   Marc S. Micozzi, M.D., Ph.D. Vetë fjala “Kimioterapi” tregon në mënyrë specifike një trajtim modern të “tmerrshëm”.