Semundjet e aparatit te tretjes

Gastropareza

2021-04-08T20:40:58+04:00April 8th, 2021|Aparati Tretjes|

Gastropareza; Simptomat, Shkaqet dhe Strategjitë e Trajtimit Natyral   Gastropareza është një çrregullim që ngadalëson ose ndalon lëvizjen e ushqimit nga stomaku në zorrët e vogla. Mund të shkaktojë shumë simptoma të padëshirueshme dhe të pakëndshme, duke përfshirë të përziera

A mundet që një “zorrë e rrjedhshme” të shkatërrojë shëndetin tonë

2020-10-15T14:35:26+04:00October 3rd, 2019|Aparati Tretjes|

A mundet që një “zorrë e rrjedhshme” të shkatërrojë shëndetin tonë   Miliona njerëz jetojnë me probleme shëndetësore kronike si, çrregullime autoimune, kancer, lodhje, sëmundje të zemrës dhe të tjera. Megjithatë, me të gjitha paratë e investuara në kërkime dhe

Sëmundja Crohn

2020-06-05T23:40:35+04:00March 7th, 2018|Aparati Tretjes|

Sëmundja Crohn; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sëmundja e Crohn-it është një gjendje afatgjatë që shkakton inflamacion të veshjes së brendshme të sistemit tretës. Inflamacioni mund të prekë çdo pjesë të sistemit të tretjes, nga goja në kalimin mbrapa, por

Problemet e tretjes

2017-11-27T18:25:54+04:00November 27th, 2017|Aparati Tretjes|

Problemet e tretjes   "Problemet e tretjes" është një shprehje e përgjithshme që përfshin problemet e shkaktuara nga ngrënia e ushqimit dhe sëmundjet e bezdisshme që shkaktohen nga ai, dhe i sëmuri ndjen lodhje në pjesën e sipërme të stomakut,

Diarrea

2021-02-08T14:54:43+04:00November 23rd, 2017|Aparati Tretjes|

Diarrea; Shkaqet dhe Trajtimi Natyral   Diarrea është sëmundje që shfaqet me dalje jashtë të shpeshta e si ujë, heqje e shpeshtë e barkut. Diarreja është një ankesë e zakonshme shëndetësore që e përjetojnë pothuajse të gjithë, në kohë të

Barku i Madh

2018-09-16T22:42:06+04:00November 23rd, 2017|Aparati Tretjes|

Faktorët që çojnë në shfaqjen e barkut të madh; Si ta pengoni në mënyrë natyrale   Shfaqja apo rritja e barkut është problem i madh për më shumë se 90% të popullsisë, dhe ky problem është për të dy gjinitë.

Apendiciti

2017-11-23T17:40:07+04:00November 23rd, 2017|Aparati Tretjes|

Apendiciti; Shkaktarët, simtomat, apendiciti tek fëmijët, parandalimi dhe kurimi në mënyrë natyrale   Funksioni i apendicitit Për gjenerata të tëra, apendiciti mendohej se ishte vetem një zorrë qorre që mendohej të mos kishte asnjë funksion. Por tashmë, kerkuesit thonë se

Hernia hiatale

2021-03-09T19:12:58+04:00November 19th, 2017|Aparati Tretjes|

Hernia hiatale; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Hernia hiatale është një gjendje e shkaktuar kur ndodh tërheqje në zonën ku bashkohet stomaku dhe ezofagu (fillimi i diafragmës). Kjo bën që pjesa e sipërme e stomakut të shtyhet lart deri në

Refluksi Gastroezofageal

2021-03-25T13:15:02+04:00November 18th, 2017|Aparati Tretjes|

Refluksi Gastroezofageal; Simtomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   40% e  të gjitha moshave vuajnë nga refluksi gastroezofageal. Disa barna-kimike që merren për të  kuruar acidin, në fakt vetën sa shtypin simptomat përkohësisht. Efektet famëkeqe anësore të këtyre barnave përfshijnë: dhimbje koke,

Gurët e tëmthit

2020-06-25T16:52:26+04:00November 15th, 2017|Aparati Tretjes|

Gurët e tëmthit dhe çrregullimet e fshikëzës së tëmthit   Gurët e tëmthit dhe çrregullimet e tjera të fshikëzës së tëmthit ndikojnë fshikëzën e tëmthit, një organ si qeskë e vogël që ndodhet nën mëlçi dhe depoziton lëndën biliare të

Koliti Nervor (IBS)

2021-06-28T22:22:44+04:00November 13th, 2017|Aparati Tretjes|

Koliti Nervor / Sindromi i Zorrës Nervoze (IBS); Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sindromi i zorrës nervoze (IBS), i njohur më mirë si koliti nervor, një çrregullim që prek edhe paqëndrueshmërinë emocionale edhe zakonet e të ngrënit. Femrat janë më

Gastriti

2021-07-01T13:34:58+04:00November 11th, 2017|Aparati Tretjes|

Gastriti / Ulçera e Stomakut; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Gastriti është një gjendje që karakterizohet nga inflamacioni kronik i stomakut dhe / ose i zorrëve. Ai mund të referohet gjithashtu si gastroenterit ose si ulçerë (peptike) e stomakut dhe

Parazitet e Zorreve

2020-04-28T23:04:21+04:00November 7th, 2017|Aparati Tretjes|

Si të kuptoni që keni parazitë të zorrëve? Trajtimi në mënyrë natyrale   Ka një keqkuptim që parazitët e zorrëve ekzistojnë vetëm në vendet e pazhvilluara. Në të vërtetë ato janë më të zakonshme në ato vende, por janë shumë

KOLITI  ULÇERATIV

2020-05-14T21:13:56+04:00November 6th, 2017|Aparati Tretjes|

Koliti ulçerativ; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Koliti - ose koliti ulçerativ siç është i njohur - është një çrregullim kronik inflamator i zorrës së trashë (zorrës së poshtme) që mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore, si dhe një ndikim

Fryrja dhe gazrat

2020-03-16T15:50:16+04:00November 5th, 2017|Aparati Tretjes|

Fryrja dhe gazrat e stomakut; Shkaqet, Trajtimi natyral   Fryrja i referohet grumbullimit dhe dëbimit të gazrave të zorrëve (gazrave të stomakut) që formohen nga fermentimi i ushqimit, tretja jo e plotë e ushqimeve (sidomos karbohidratet e thjeshta) dhe /

Hemorroidet

2020-05-13T17:03:16+04:00October 11th, 2017|Aparati Tretjes|

Hemorroidet; Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Hemorroidet, të quajtura gjithashtu majasëll, janë vena të fryra në membranën e brendshme të anusit. Për shkak të asaj se si përhapet dukuria e hemorroideve në popullatën e përgjithshme, madje edhe në mesin e

Candida

2021-06-21T20:58:29+04:00October 11th, 2017|Aparati Tretjes|

Candida, tejrritja e tharmit; Simptomat, shkaqet, trajtimi natyral   Gjithkush ka candida - Candida albicans është një tharm që ndodh natyrisht dhe është i pranishëm te të gjithë. Por Candidiasis ose Candida, i referohet nje tejrritje të dëmshme të tharmit,

Sëmundja Celiac

2019-12-03T10:29:28+04:00October 9th, 2017|Aparati Tretjes, Autoimune|

Sëmundja Celiac; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi natyral   Sëmundja Celiac është një sëmundje autoimmune e zorrëve të vogla. Gluteni, që gjendet te gruri, elbi dhe thekra, shkakton një reaksion imunitar te njerëzit me sëmundjen celiac, që do të thotë se ngrënia