Trajtime natyrale per semundje te ndryshme

Konsumi ‘i moderuar’ i alkoolit dhe rreziku për Goditje në Tru

2022-01-14T17:12:30+04:00January 6th, 2022|Categories: Zemra Gjaku|

Hulumtimi i ri tronditës nxjerr në pah të vërtetën rreth konsumit 'të moderuar' të alkoolit dhe rrezikut për Goditje në Tru   Studimet e konsumit të alkoolit kanë reklamuar përfitimet

Comments Off on Konsumi ‘i moderuar’ i alkoolit dhe rreziku për Goditje në Tru

Neuropatia

2022-01-14T17:18:36+04:00January 2nd, 2022|Categories: Autoimune dhe Gjenetike|

Neuropatia; Faktorët e Rrezikut, Shkaqet dhe Strategjitë Mbështetëse Natyrale   Neuropatia është një gjendje e karakterizuar nga dëmtimi i nervit. Mund të zhvillohet për shkak të diabetit, problemeve metabolike, lëndimeve

Comments Off on Neuropatia

Shëndeti Mitokondrial

2022-01-14T17:20:48+04:00December 17th, 2021|Categories: Autoimune dhe Gjenetike|

Shëndeti Mitokondrial; Mënyrat Natyrale për të përmirësuar Energjinë Qelizore   Shëndeti mitokondrial është një nga faktorët më të rëndësishëm dhe më rrallë të diskutuar në shëndetin dhe energjinë tonë. Mitokondritë

Comments Off on Shëndeti Mitokondrial

Fenomeni i Raynaud

2022-01-14T17:21:27+04:00December 16th, 2021|Categories: Zemra Gjaku|

Fenomeni i Raynaud: Shkaqet, Simptomat dhe Zgjidhjet Natyrale   Fenomeni i Raynaud, i quajtur ndryshe sëmundja ose sindroma Raynaud, është një gjendje relativisht e zakonshme, por shpesh e panjohur. Është

Comments Off on Fenomeni i Raynaud

GJËNDRA PINEALE

2022-01-14T17:22:07+04:00November 28th, 2021|Categories: Të ndryshme|

GJËNDRA PINEALE / SHQISA E GJASHTË; ÇFARË ËSHTË, ÇFARË ROLI KA, SI FUNKSIONON?   Gjëndra Pineale është një gjëndër e vogël me diametër 7.2 mm, e cila gjendet në qendër

Comments Off on GJËNDRA PINEALE

Kanceri Pankreatik

2022-01-14T17:23:06+04:00November 9th, 2021|Categories: Kanceri, Kanceri Pankreatik|

Kanceri Pankreatik; Simptomat, Shkaqet dhe Strategjitë Natyrale të Trajtimit   Kanceri i pankreasit është një rritje e pakontrolluar e qelizave kancerogjene që prek pankreasin. Fatkeqësisht, kanceri i pankreasit shpesh është

Comments Off on Kanceri Pankreatik

Reumatizma

2022-01-14T17:25:18+04:00October 10th, 2021|Categories: Kyçet Kockat|

Reumatizma; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Reumatizma, ose çrregullimi reumatizmal është një term për një gjëndje që shkakton dhimbje kronike, që shpesh ndikojnë nyjet dhe indet lidhore duke shkaktuar ënjtje

ARTERIOSKLEROZA

2022-01-14T17:26:56+04:00September 30th, 2021|Categories: Zemra Gjaku|

Arterioskleroza; Simptomat, Shkaqet, Diagnoza, Parandalimi, Trajtimi Natyral   Atheroskleroza ose Arterioskleroza është ngushtimi i arterieve për shkak të grumbullimit të pllakave në muret e arterieve. Arteriet bartin gjak nga zemra

Mosfunksionimi metabolik

2022-01-01T15:23:52+04:00September 16th, 2021|Categories: Të ndryshme|

Mosfunksionimi metabolik   Mosfunksionimi metabolik është paaftësia e trupit për të djegur dhjamin në mënyrë efikase si energji. Shumica e njerëzve janë të mbërthyer në një cikël kronik të djegies

Comments Off on Mosfunksionimi metabolik

Imuniteti natyral i fëmijëve është më i sigurt se vaksinimi

2021-09-06T20:54:40+04:00September 6th, 2021|Categories: Fëmijët|

Studiuesit tregojnë se fëmijët janë shumë më të sigurt për të zhvilluar imunitet natyror ndaj COVID-19 sesa të vaksinohen   Qeveritë amerikane dhe britanike, si dhe autoritetet e shëndetit publik,

Comments Off on Imuniteti natyral i fëmijëve është më i sigurt se vaksinimi

Shega mund të ndihmojë në zvogëlimin e rrezikut të llojeve të caktuara të kancerit

2021-09-28T19:23:36+04:00August 14th, 2021|Categories: Fruta Perime, Kanceri|

Shega mund të ndihmojë në zvogëlimin e rrezikut të llojeve të caktuara të kancerit - studim   Një përmbledhje e kryer për të eksploruar vetitë e shegës kundër kancerit ka

Comments Off on Shega mund të ndihmojë në zvogëlimin e rrezikut të llojeve të caktuara të kancerit

Mënyrat më të mira për të përmirësuar nivelet e acidit të stomakut

2022-01-14T17:31:22+04:00August 8th, 2021|Categories: Aparati Tretjes|

Mënyrat më të mira për të përmirësuar nivelet e acidit të stomakut   Acidi i stomakut është kritik për dezinfektimin dhe vrasjen e mikrobeve të këqija, dhe për optimizimin e

Comments Off on Mënyrat më të mira për të përmirësuar nivelet e acidit të stomakut

Studiuesit identifikojnë se si të parandalohen metastazat e Kancerit

2022-01-01T14:42:58+04:00June 4th, 2021|Categories: Kanceri, Metastazat|

Studiuesit identifikojnë se si të parandalohen metastazat e Kancerit   Metastazat mund të zhvillohen në trup edhe vite pas trajtimit të suksesshëm të kancerit. Ato e kanë origjinën nga qelizat

Comments Off on Studiuesit identifikojnë se si të parandalohen metastazat e Kancerit

A po i ndihmojnë mjekët të mbijetuarit e kancerit të jetojnë jetë të shëndetshme?

2021-06-08T10:10:39+04:00June 3rd, 2021|Categories: Kujdesi për Pacientin|

A po i ndihmojnë mjekët të mbijetuarit e kancerit të jetojnë jetë të shëndetshme?   Një studim i fundit tregon se mjekë të caktuar që kujdesen për pacientë me kancer

Comments Off on A po i ndihmojnë mjekët të mbijetuarit e kancerit të jetojnë jetë të shëndetshme?

Përvoja e kancerit shkakton ndryshime të shëndetshme të jetesës

2021-06-08T10:13:57+04:00June 3rd, 2021|Categories: Kujdesi për Pacientin|

Përvoja e kancerit shkakton ndryshime të shëndetshme të jetesës te të mbijetuarit dhe familjarët e tyre   Pasi studiuan të mbijetuarit e kancerit dhe kujdestarët e familjes së tyre, studiuesit

Comments Off on Përvoja e kancerit shkakton ndryshime të shëndetshme të jetesës

Onkologët e nënvlerësojnë përdorimin e ilaçeve plotësuse për pacientët e tyre

2022-01-01T14:38:58+04:00June 3rd, 2021|Categories: Kanceri|

Onkologët e nënvlerësojnë përdorimin e ilaçeve plotësuse për pacientët e tyre   Onkologët e nënvlerësojnë ndjeshëm se sa pacientë me kancer gjiri po përdorin ilaçe plotësuese, sipas rezultateve të një

Comments Off on Onkologët e nënvlerësojnë përdorimin e ilaçeve plotësuse për pacientët e tyre

Diabeti mund të jetë një manifestim i hershëm i Kancerit të Pankreasit

2022-01-14T21:48:26+04:00June 2nd, 2021|Categories: Diabeti, Kanceri, Kanceri Pankreatik|

Diabeti mund të jetë një manifestim i hershëm i Kancerit të Pankreasit   Një studim i ri në Revistën e Institutit Kombëtar të Kancerit, botuar nga Oxford University Press, tregon

Comments Off on Diabeti mund të jetë një manifestim i hershëm i Kancerit të Pankreasit

Shkencëtarët mësojnë se çfarë i ushqen ‘vrasësit natyralë’ NK të sistemit imunitar

2022-01-01T14:32:44+04:00June 2nd, 2021|Categories: Kanceri|

Shkencëtarët mësojnë se çfarë i ushqen 'vrasësit natyralë' NK të sistemit imunitar që luftojnë Kancerin   Qelizat vrasëse natyrore (NK) janë aleatët tanë kur bëhet fjalë për të luftuar infeksionet

Comments Off on Shkencëtarët mësojnë se çfarë i ushqen ‘vrasësit natyralë’ NK të sistemit imunitar

Autofagia kardiake

2021-12-31T21:16:32+04:00April 15th, 2021|Categories: Zemra Gjaku|

Autofagia Kardiake; Kurimi i qelizave të dëmtuara të zemrës   A e dini se çdo 36 sekonda vdes dikush nga sëmundje kardiovaskulare? Ju nuk do të donit të ishit një

Comments Off on Autofagia kardiake

Gastropareza

2021-12-31T21:12:06+04:00April 8th, 2021|Categories: Aparati Tretjes|

Gastropareza; Simptomat, Shkaqet dhe Strategjitë e Trajtimit Natyral   Gastropareza është një çrregullim që ngadalëson ose ndalon lëvizjen e ushqimit nga stomaku në zorrët e vogla. Mund të shkaktojë shumë

Comments Off on Gastropareza

Holluesit e gjakut; Një shkak kryesor i vdekjes në dhomat e urgjencës

2021-12-31T21:05:46+04:00March 28th, 2021|Categories: Zemra Gjaku|

Holluesit e gjakut; Një shkak kryesor i vdekjes në dhomat e urgjencës   Antikoagulantët, të njohur gjithashtu si hollues të gjakut, kanë ekzistuar për shumë dekada. Gjatë asaj kohe, këto

Comments Off on Holluesit e gjakut; Një shkak kryesor i vdekjes në dhomat e urgjencës

Lodhja e mëngjesit

2021-03-20T14:17:45+04:00March 20th, 2021|Categories: Të ndryshme|

Lodhja e mëngjesit; Shkaqet dhe hapat për të rritur energjinë   Lodhja është një problem serioz në botën tonë moderne me të cilën miliona njerëz po përballen çdo ditë. Lodhja

Comments Off on Lodhja e mëngjesit

Çfarë duhet të dini për metalet e rënda toksike në ushqimet për fëmijë

2021-03-14T21:33:31+04:00March 14th, 2021|Categories: Fëmijët|

Çfarë duhet të dini për metalet e rënda toksike në ushqimet për fëmijë   Shumë marka të njohura të ushqimit për fëmijë përmbajnë nivele të rrezikshme të merkurit, plumbit, kadmiumit

Comments Off on Çfarë duhet të dini për metalet e rënda toksike në ushqimet për fëmijë

Refluksi Gastroezofageal mund të rrisë rrezikun e disa Kancereve

2021-12-31T19:15:59+04:00March 10th, 2021|Categories: Aparati Tretjes|

Refluksi Gastroezofageal mund të rrisë rrezikun e disa Kancereve   Sëmundja e refluksit gastroezofageal (GERD) është shumë e zakonshme duke prekur deri në 50% të popullsisë. Studimet kanë sugjeruar një

Comments Off on Refluksi Gastroezofageal mund të rrisë rrezikun e disa Kancereve