Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Zemra & Gjaku

August 2017

Si të trajtojmë pamjaftueshmërinë e trombociteve

By | 2017-08-23T22:38:14+00:00 August 23rd, 2017|Zemra & Gjaku|

Si të trajtojmë pamjaftueshmërinë e trombociteve Trombocitet janë një lloj i qelizave të gjakut, i cili është më i vogli në mesin e tre llojeve kryesore të qelizave të gjakut (qelizat e kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut, trombocitet). Prodhimi i trombociteve bëhet në palcën e kockave, të cilat më pas shkojnë në [...]

Comments Off on Si të trajtojmë pamjaftueshmërinë e trombociteve

July 2017

Kolesteroli

By | 2017-09-18T20:35:54+00:00 July 22nd, 2017|Zemra & Gjaku|

Kolesteroli; Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kolesteroli është një substancë yndyrore e njohur si një lipid dhe është jetike për funksionimin normal të trupit. Ai prodhohet kryesisht nga mëlçia, por mund të gjendet gjithashtu në disa ushqime të hamë. Jo i gjithë kolesteroli është i keq sepse ai është i nevojshëm për mirëmbajtjen e qelizave të [...]

Arteriet Koronare

By | 2017-09-18T20:45:48+00:00 July 19th, 2017|Zemra & Gjaku|

ARTERIET KORONARE; FAKTORET E SEMUNDJES, TRAJTIMI NATYRAL   Ç’është sëmundja e arterieve koronare? Arteriet koronare janë arteriet e zemrës të cilat furnizojnë muskulin e zemrës (miokardin) me gjak dhe nëpërmjet tij i sjellin zemrës oksigjenin e domosdoshëm për jetën. Emri i tyre vjen nga trajektorja si kurorë përreth zemrës. Ekziston arteria koronare e majtë dhe [...]

Presioni i lartë i gjakut

By | 2017-09-18T20:48:20+00:00 July 18th, 2017|Zemra & Gjaku|

Presioni i lartë i gjakut   Presioni i lartë i gjakut, i njohur gjithashtu si hipertension, është një nga kushtet më të zakonshme shëndetësore, duke prekur rreth 25 për qind të të gjithë të rriturive, dy të tretat e të cilëve janë më të rinj se 65 vjeç. Termi “presion i lartë i gjakut” thjesht [...]

Rrahjet e çrregullta të Zemrës

By | 2017-10-11T18:31:13+00:00 July 13th, 2017|Zemra & Gjaku|

Stresi mund të shkaktojë rrahje zemre të çrregullta Rrahjet e zemrës janë perceptuar si anomali të rrahjes së zemrës dhe  karakterizohen nga ndërgjegjësimi i kontraktimeve të muskujve kardiake në gjoks si: rrahje me vështirësi, rrahje të shpejta / ose të parregullta. Rrahjet e parregullta të zemrës mund të jenë të ndryshueshme ose të vazhdueshme. Këto [...]

Comments Off on Rrahjet e çrregullta të Zemrës

Ataku Kardiak

By | 2017-09-18T20:48:06+00:00 July 8th, 2017|Zemra & Gjaku|

Simptomat që tregojnë se ju së shpejti mund të keni sulm në zemër; Si ta parandaloni Ne të gjithë e dimë se simptomat që lidhen me një sulm në zemër mund të dallohen vetëm pasi të ndodhë (infarkt miokardi). Ky sulm zakonisht është i menjëhershëm dhe ndodh pa asnjë paralajmërim, dhe kjo është një nga [...]

Variçet

By | 2017-09-18T20:48:43+00:00 July 7th, 2017|Zemra & Gjaku|

Variçet – Vena Varikoze Vena varikoze është një gjendje e karakterizuar nga zgjerimi, fryrja, zgjatja, dhe / ose shtrembërimi dhe kërrysja e venave. Simptomat Në fazat fillestare të venave varikoze, venat e prekura bëhen më të tensionuara dhe të ngurta. Kjo dallohet nga të prekurit, por nuk mund të shihet. Me avancimin e kushtit, venat [...]

June 2017

Pije për Aneminë

By | 2017-09-18T20:47:15+00:00 June 4th, 2017|Zemra & Gjaku|

Një pije e mrekullueshme për të luftuar aneminë dhe zbehjen e lëkurës   Anemia është një ndër çrregullimet e gjakut, që rezulton nga pakësimi dhe rënia e numrit të rruazave të kuqe të gjakut në organizmin e njeriut. Ky lloj çrregullimi mund të sjellë probleme të pariparueshme shëndetësore si rezultat i uljes se nivelit të [...]

Comments Off on Pije për Aneminë

May 2017

Të fikët

By | 2017-09-18T20:44:02+00:00 May 26th, 2017|Te ndryshme, Zemra & Gjaku|

TË FIKËT DHE TË FIKËT E SHPESHTË  NDIHMA E SHPEJTË DHE KURIMI AFATGJATË   Të fikët është një humbje e papritur dhe e shkurtër e vetëdijes. Shkaqet Të fikët shkaktohen zakonisht nga ulja e rrjedhjes së gjakut në tru. Mund të shkaktohet gjithashtu nga aritmia (ndryshimi jonormal në rrahjet e zemrës), ose për shkak të [...]

Comments Off on Të fikët

Metabolizmi

By | 2017-09-18T20:47:14+00:00 May 23rd, 2017|Zemra & Gjaku|

Cilat janë shenjat dhe simptomat e Sindromit metabolik; Mënyra natyrale për aktivizimin e metabolizmit   Sindromi metabolik është përshkruar dhe është i njohur si Sindromi Riven, ose sindromi “X”, sindromi kardio-metabolik, etj. Ai është një grup i faktorëve të rrezikut që ngre rrezikun për sëmundje të zemrës dhe probleme të tjera shëndetësore, si diabeti dhe goditja [...]

Trombocitet

By | 2017-09-18T20:43:19+00:00 May 7th, 2017|Zemra & Gjaku|

Trombocitet - Mpiksjet e gjakut   Mpiksjet gjakut, të njohur gjithashtu si formimi i trombeve apo trombocitet, formohen brenda enëve të mëdha të gjakut, dhe janë shkaku kryesor i shumë sulmeve në zemër, tru, dhe çrregullime të tjera kardiovaskulare. Simptomet e trombociteve zakonisht nuk janë të dukshme, dhe kjo është arsyeja pse rekomandohet shqyrtimi diagnostik [...]

April 2017

Arteriet e Bllokuara

By | 2017-09-18T20:43:48+00:00 April 24th, 2017|Zemra & Gjaku|

Shenjat që tregojnë se keni Arterie të Bllokuara; Shkaqet dhe Trajtimi në mënyrë natyrale Arteriet janë enët e gjakut përgjegjëse për transportin e gjakut të pasur me oksigjen, nga zemra në pjesën tjetër të trupit. Një arterie normale është  e fortë, fleksibël, dhe elastike. Në anën tjetër, arteriet jonormale tregojnë një gjendje të rëndë të [...]

Uthulla e Hudhres

By | 2017-09-18T20:44:45+00:00 April 22nd, 2017|Ushqimi, Zemra & Gjaku|

UTHULLA E HUDHRES RECETA E MREKULLUESHME E ZEMRES   Historiku i kësaj recete Këtë recetë e ka zbuluar komisioni i ALECSO-s, i Kombeve të Bashkuara në Ausev, pikërisht në vitin 1972. Kjo recetë është përkthyer thuajse në të gjitha gjuhët e botës, dhe ekzistenca e saj daton që 4000/5000 vjet para erës sonë. Dobitë e [...]

Qarkullimi dobët i gjakut

By | 2017-09-18T20:44:25+00:00 April 7th, 2017|Zemra & Gjaku|

Shenjat paralajmëruese të qarkullimit të dobët të gjakut; Mënyra natyrale që ndihmojnë qarkullimin e gjakut   Qarkullimi  i gjakut është thelbësor për një shëndet të mirë. Gjaku ndihmon transportin e lëndëve ushqyese dhe oksigjenit  në çdo pjesë të trupit. Çdo problem me sistemin e qarkullimit të gjakut mund të çojë në një sërë çështjesh shëndetësore. [...]

March 2017

Tromboza dhe Tromboza e thellë Venoze

By | 2017-09-19T12:09:21+00:00 March 6th, 2017|Zemra & Gjaku|

Tromboza dhe Tromboza e thellë Venoze; Shkaqet dhe trajtimi natyral Mpiksja e gjakut, e njohur gjithashtu si formimi i trombeve brenda enëve të mëdha të gjakut, janë shkaku kryesor i shumë sulmeve në zemër, tru, dhe çrregullime të tjera kardiovaskulare. Simptomat e mpiksjes së gjakut zakonisht nuk janë të dukshme, çfarë është edhe arsyeja pse [...]

February 2017

Anemia

By | 2017-09-18T20:45:18+00:00 February 8th, 2017|Zemra & Gjaku|

Anemia; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Anemia është një gjendje ku sasia e hemoglobinës në gjak është nën nivelin normal, ose ka më pak qeliza të kuqe të gjakut se normalisht. Theksojmë se ka disa lloje të ndryshme të Anemisë dhe secili prej tyre ka një shkak të ndryshëm; mangësia e hekurit është forma më [...]

Hemoglobina

By | 2017-02-04T15:04:10+00:00 February 4th, 2017|Zemra & Gjaku|

Simptomat dhe Shkaqet e rënies së nivelit të hemoglobinës në gjak; Si ta kuroni në mënyrë natyrale Hemoglobina Hemoglobina është një proteinë e pasur me hekur, e përbërë nga hematin që mbart hekur dhe globin që është proteina. Kjo është pjesë e gjakut që transporton oksigjenin, mban jetën e qelizave të trupit dhe transporton dioksidin [...]

Comments Off on Hemoglobina

December 2016

Sulmi zemres te Grate

By | 2017-09-18T20:45:31+00:00 December 13th, 2016|Zemra & Gjaku|

Simptomat e fshehura të sulmit të zemrës tek  gratë   Sulmi në zemër mund të ndodhë në mënyrë të caktuar; mund të ndodhë shtrëngim në kraharor, dhembje, dhe më pas mund të rrëzohesh. Por për gratë, kjo shpesh nuk ndodh në këtë mënyrë. Studim pas studimi kanë treguar se sulmet në zemër dhe sëmundjet e [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!