Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

July 2017

Glomerulonefriti

By | 2017-07-27T13:15:16+00:00 July 27th, 2017|Veshkat|

Glomerulonefriti / Inflamacioni i veshkave; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Çfarë është Glomerulonefriti? Glomerulonefriti është një grup i sëmundjeve që dëmton atë pjesë të veshkës që filtron gjakun (e quajtur glomeruli). Terma të tjera të përdorura që mund të dëgjoni janë nefrit dhe sindromi nefrotik. Kur veshka dëmtohet, ajo nuk mund të çlirojë trupin nga [...]

May 2017

MALCIMI I VESHKAVE

By | 2017-05-30T15:12:19+00:00 May 30th, 2017|Veshkat|

MALCIMI I VESHKAVE; KURA BIMORE   Veshkat janë rafinieria e vërtetë e organizmit dhe janë ato që e çlirojnë trupin nga mbetjet e e dëmshme ushqimore. Funksioni kryesor i veshkave është që nga gjaku të mënjanohen produktet e fundit të metabolizmit, e gjaku i pastruar të kthehet në trup. Çdo minutë, përmes arterieve të veshkave, në [...]

April 2017

Gurët e veshkave

By | 2017-04-20T23:34:56+00:00 April 20th, 2017|Veshkat|

Gurët e veshkave   Gurët në veshka janë akumulime të kripërave minerale që mund të formohen kudo në tërë traktin urinar (veshka, fshikëz, kanalet ndërmjetës, apo uretër), dhe kryesisht ndodh për shkak të kalciumit (oxalate) dhe / ose fosfatit që ka ardhur nga tretësirat. Nëse nuk trajtohet, gurët mund të bllokojnë këto zona të traktit urinar, [...]

Sëmundjet e Veshkave, vrasës i heshtur

By | 2017-08-03T00:01:30+00:00 April 10th, 2017|Veshkat|

Sëmundjet e veshkave janë një vrasës i "heshtur"; Por ju mund t’a ndaloni përkeqësimin e këtij organi kritik! Veshkat janë organe në formë bathe të vendosur në pjesën e ulët të shpinës në të dyja anët e saj. Ato lirojnë hormone që rregullojnë presionin e gjakut dhe stimulojnë prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut. [...]

Infeksioni Traktit Urinar

By | 2017-08-14T16:46:54+00:00 April 9th, 2017|Veshkat|

INFEKSIONI I FSHIKEZES DHE I TRAKTIT URINAR (ITU); Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Infeksioni i traktit urinar (ITU), i njohur gjithashtu si cystitis ose infeksioni i fshikëzës, është një gjendje në të cilën ndodh acarim kudo brenda traktit urinar, nga uretra në të gjithë rrugën deri në fund të fshikëzës. Kjo gjendje [...]

March 2017

Kreatinina

By | 2017-04-28T00:41:40+00:00 March 17th, 2017|Veshkat|

Mënyrat natyrale për të ulur nivelet e larta të kreatininës   Çaj Kamomili Studimet e fundit ka treguar se çaj i kamomilit ul nivelet e kreatininës, plus, kjo bimë funksionon si një qetësues i butë dhe të sjell relaksim. - Vendosni dy ose tre lugë lule kamomili të thata në një gotë me ujë të [...]

December 2016

Lodhja veshkore

By | 2016-12-14T21:31:46+00:00 December 14th, 2016|Veshkat|

Lodhja veshkore; Shenjat, Shkaqet, Trajtimi   Lodhja e veshkore është një term që është përdorur nga disa për të thënë se lodhja dhe simptoma të tjera shkaktohen nga gjëndra mbiveshkore që punon dobët te njerëzit që janë nën stres mendor, emocional, apo fizik. Por kjo nuk është një kusht mjekësor i provuar plotësisht. Gjëndra e [...]

Dieta per Veshkat

By | 2016-12-17T21:50:06+00:00 December 12th, 2016|Veshkat|

Dieta ushqimore për infeksionin e veshkave   Ushqimi luan rol kryesor në shëndetin e njeriut dhe ai kërkon vëmendje të veçantë. Kur sistemi imun nuk funksionon në rregull, në trup shfaqen infeksionet. Shumë  probleme shëndetësore kanë të bëjnë me infeksionet, gjë e cila do të thotë se një pjesë e organizmit është prekur nga infeksioni [...]

error: Alert: Content is protected !!