Veshkat

29 12, 2016

MALCIMI I VESHKAVE

December 29th, 2016|Categories: Veshkat|Tags: |0 Comments

MALCIMI I VESHKAVE; KURA BIMORE   Veshkat janë rafinieria e vërtetë e organizmit dhe janë ato që e çlirojnë trupin nga mbetjet e e dëmshme ushqimore. Funksioni kryesor i veshkave është që nga gjaku të mënjanohen produktet e fundit të metabolizmit, e gjaku i pastruar të kthehet në trup. Çdo minutë, [...]

29 12, 2016

Kreatinina

December 29th, 2016|Categories: Veshkat|Tags: , |0 Comments

Mënyrat natyrale për të ulur nivelet e larta kreatininës   Çaj Kamomili Studimet e fundit ka treguar se çaj i kamomilit ul nivelet e kreatininës, plus, kjo bimë funksionon si një qetësues i butë dhe të sjell relaksim. - Vendosni dy ose tre lugë lule kamomili të thata në një [...]

17 12, 2016

Glomerulonefriti

December 17th, 2016|Categories: Veshkat|0 Comments

Glomerulonefriti / Inflamacioni i veshkave; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Çfarë është Glomerulonefriti? Glomerulonefriti është një grup i sëmundjeve që dëmton atë pjesë të veshkës që filtron gjakun (e quajtur glomeruli). Terma të tjera të përdorura që mund të dëgjoni janë nefrit dhe sindromi nefrotik. Kur veshka dëmtohet, ajo nuk [...]

14 12, 2016

Lodhja veshkore

December 14th, 2016|Categories: Veshkat|0 Comments

Lodhja veshkore; Shenjat, Shkaqet, Trajtimi   Lodhja e veshkore është një term që është përdorur nga disa për të thënë se lodhja dhe simptoma të tjera shkaktohen nga gjëndra mbiveshkore që punon dobët te njerëzit që janë nën stres mendor, emocional, apo fizik. Por kjo nuk është një kusht mjekësor [...]

12 12, 2016

Dieta per Veshkat

December 12th, 2016|Categories: Veshkat|0 Comments

Dieta ushqimore për infeksionin e veshkave   Ushqimi luan rol kryesor në shëndetin e njeriut dhe ai kërkon vëmendje të veçantë. Kur sistemi imun nuk funksionon në rregull, në trup shfaqen infeksionet. Shumë  probleme shëndetësore kanë të bëjnë me infeksionet, gjë e cila do të thotë se një pjesë e [...]

27 11, 2016

Infeksioni Traktit Urinar

November 27th, 2016|Categories: Veshkat|0 Comments

INFEKSIONI I FSHIKEZES DHE I TRAKTIT URINAR (ITU); Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Infeksioni i traktit urinar (ITU), i njohur gjithashtu si cystitis ose infeksioni i fshikëzës, është një gjendje në të cilën ndodh acarim kudo brenda traktit urinar, nga uretra në të gjithë rrugën deri në [...]

23 11, 2016

Gurët e veshkave

November 23rd, 2016|Categories: Veshkat|0 Comments

Gurët e veshkave   Gurët në veshka janë akumulime të kripërave minerale që mund të formohen kudo në tërë traktin urinar (veshka, fshikëz, kanalet ndërmjetës, apo uretër), dhe kryesisht ndodh për shkak të kalciumit (oxalate) dhe / ose fosfatit që ka ardhur nga tretësirat. Nëse nuk trajtohet, gurët mund të bllokojnë [...]

error: Alert: Content is protected !!