Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Te ndryshme

July 2017

8 ilaçet më të rrezikshme

By | 2017-07-22T14:48:02+00:00 July 22nd, 2017|Te ndryshme|

8 ilaçet kimike më të rrezikshme në botë   Shumë ilaçe "kimike" bëhen në laboratorë duke përdorur kimikate dhe janë shumë eksperimentale në njerëz. Si ndodhi kjo dhe pse këto ilaçe janë të rrezikshme? Përgjigja është e thjeshtë: Pas Luftës së Dytë Botërore, shkencëtarët nazistë u punësuan për të punuar në prodhimet farmaceutike, vaksinat, kimioterapitë [...]

Comments Off on 8 ilaçet më të rrezikshme

Fibromyalgia

By | 2017-07-21T20:27:20+00:00 July 21st, 2017|Te ndryshme|

Fibromyalgia; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Fibromyalgia, si edhe sindromi i lodhjes kronike, i cili është i lidhur shpesh me të, është një kusht i kuptuar shumë pak, që mund të shfaqet në mënyra të ndryshme dhe që ka shumë simptoma, duke e bërë të vështirë diagnozën e saktë. Po ashtu si sindromi i lodhjes [...]

Rreziku Inflamacionit

By | 2017-07-20T15:49:11+00:00 July 20th, 2017|Te ndryshme|

Rreziku i  inflamacionit dhe reduktimi i tij në mënyrë natyrale Inflamimi mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm. Shkencërisht, inflamacioni  është një ujëvarë e reaksioneve kimike që ndodhin brenda trupit, kur ekziston një ngacmues i jashtëm, i pranishëm ose kur trupi ndjen një pushtues të huaj. Cilat janë simptomat e inflamacionit akut? Reagimi anti-inflamacion është [...]

Shkaqet  e Edemës

By | 2017-07-21T20:26:42+00:00 July 19th, 2017|Te ndryshme|

Shkaqet e Edemës dhe mënyra natyrale për trajtimin e saj   Edema është fjalë Greke ‘oídēma’ që ka kuptimin ‘ënjtje’, dhe ajo është rritja e volumit të një organi/indi, për shkak të rritjes së sasisë së lëngut jashtëqelizor në të. Zakonisht shkakton dhimbje të forta. Tre llojet më të zakonshme të edemës janë: periferike, cerebrale [...]

Comments Off on Shkaqet  e Edemës

Zmadhimi Prostatik Beninj

By | 2017-07-12T22:40:04+00:00 July 12th, 2017|Te ndryshme|

Zmadhimi Prostatik Beninj; Hiperplasia/Hipertrofia Prostatike Beninje   Zmadhimi prostatik beninj, i njohur gjithashtu si hiperplasia/hipertrofia prostatike beninje (BPH), është një gjendje që prek burrat e moshuar. Kjo është veçanërisht e zakonshme te meshkujt mbi 50 vjeç dhe zakonisht nuk është një kërcënim serioz për shëndetin. Gjëndra e prostatës Prostata është një gjëndër e vogël që [...]

June 2017

Shikimi

By | 2017-06-27T15:09:42+00:00 June 27th, 2017|Te ndryshme|

Ruajtja dhe Forcimi i Shikimit   Dështimi i shikimit mund të pengojë seriozisht mënyrën e jetës. Pa vizion të mirë për të lexuar, për shikimin e ngjyrave, ose shikimin në largësi, mund të shkakojë stres dhe mërzitje. Ka disa shkaqe të dëmtimit të vizionit tek të rrriturit, si dëmtimi mokular, perdja e syve (AMD)  që [...]

Hidhëtira e gojës

By | 2017-06-04T18:25:57+00:00 June 4th, 2017|Te ndryshme|

Cilat janë arsyet për hidhëtinë e gojës dhe të gjuhës? Si ta kuroni në mënyrë natyrale?   Mund t’ju ketë ndodhur shumë herë që kur zgjoheni në mëngjes të keni shije të hidhur ose acid në gojë. Hidhëtia e gojës dhe e gjuhës, që nuk është nga një burim i veçantë i ushqimit, mund të formohet [...]

Comments Off on Hidhëtira e gojës

May 2017

Dobitë e Agjërimit

By | 2017-05-27T00:22:06+00:00 May 27th, 2017|Te ndryshme|

Dobitë mahnitëse shëndetësore dhe shpirtërore e emocionale të Agjërimit   Agjërimi është një nga shtyllat e Islamit të vendosura nga Allahu për muslimanët gjatë muajit të Ramazanit. Por pavarësisht nga kjo, shumë njerëz arrijnë përfitime të mahnitshme shëndetësore nga agjërimi i Ramazanit. Agjërimi është një ushtrim efektiv i  shëndetshëm, nëse zbatohet siç duhet. Sipas studimeve [...]

Comments Off on Dobitë e Agjërimit

Të fikët

By | 2017-07-22T12:57:38+00:00 May 26th, 2017|Te ndryshme, Zemra & Gjaku|

TË FIKËT DHE TË FIKËT E SHPESHTË  NDIHMA E SHPEJTË DHE KURIMI AFATGJATË   Të fikët është një humbje e papritur dhe e shkurtër e vetëdijes. Shkaqet Të fikët shkaktohen zakonisht nga ulja e rrjedhjes së gjakut në tru. Mund të shkaktohet gjithashtu nga aritmia (ndryshimi jonormal në rrahjet e zemrës), ose për shkak të [...]

Comments Off on Të fikët

Yndyrat në trup

By | 2017-05-24T17:44:29+00:00 May 24th, 2017|Arti Jetesës, Te ndryshme|

Pse njerëzit depozitojnë yndyrë në pjesë të caktuara të trupit   Globalisht, të paktën 300 milionë njerëz kategorizohen klinikisht mbipeshë,  por edhe ata që janë në gjendje relativisht të mirë kanë ende zonat e problemit në formën e indeve dhjamore prapa krahëve të tyre, në rajonin e barkut, tek këmbët, rreth belit ose në ije, [...]

Comments Off on Yndyrat në trup

I sëmuri në Ramazan

By | 2017-05-23T00:37:19+00:00 May 23rd, 2017|Te ndryshme|

UDHËZUES MJEKËSOR PËR TË SËMURIN  NË MUAJIN E RAMAZANIT   Me hyrjen e muajit të begatë të Ramazanit për çdo vit, shumë të sëmurë pyesin nëse munden të agjërojnë apo jo, dhe nëse agjërimi i Ramazanit do ia përkeqësonte sëmundjen dhe simptomat e saj apo do të ishte e kundërta. Pyetja të shumta i lindin [...]

Comments Off on I sëmuri në Ramazan

Anoreksia Nervosa

By | 2017-05-06T21:02:10+00:00 May 6th, 2017|Te ndryshme|

Anoreksia Nervosa   Anoreksia nervosa është një çrregullim i të ngrënit, ku humbja e peshës bëhet një obsesion dhe uria fillon të ndikojë në të menduarit dhe personalitetin e personit. Kjo ndodh me shumicë dërrmuese në mesin e vajzave adoleshente dhe vetëm në vendet e zhvilluara. Simptomat Simptomat fizike të anoreksisë nervoze përfshijnë: - gërryerje [...]

April 2017

Artriti Reumatoid

By | 2017-07-17T14:46:48+00:00 April 27th, 2017|Te ndryshme|

Artriti Reumatoid; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Përcaktim Rheumatoid Arthritis (RA), një sëmundje më pak e zakonshme se osteoarthritis, është një sëmundje e rëndë dhe e dhimbshme. Rheumatoid arthritis prek rreth 2.100.000 njerëz në SHBA, më shpesh gratë. Sëmundja zakonisht fillon në mes moshës 20 dhe 50 vjeç, edhe pse ai mund të [...]

Ndihma e Trupit

By | 2017-04-27T13:22:22+00:00 April 27th, 2017|Te ndryshme|

Shenja të rëndësishme që tregojnë se trupi juaj ka nevojë për ndihmë   Trupi i njeriut është një mekanizëm kompleks me procese të shumta që shpesh ndodhin në të njëjtën kohë dhe funksionojnë në mënyrë të pavarur. Kur diçka nuk është në rregull brenda trupit, ne duhet të mendojmë shkakun e saj. Megjithatë, shumë njerëz [...]

Hernia Diskale

By | 2017-04-26T18:13:41+00:00 April 26th, 2017|Te ndryshme|

Hernia diskale; Si ta trajtojmë E njohur gjithashtu si një rrëshqitje disku apo rënie disku, hernia diskale ndodh kur një nga disqet e shpinës këputet dhe xheli që gjendet brenda tij rrjedh jashtë. Kjo mund të shkaktojë dhimbje shpine, si dhe dhimbje në zona të tjera të trupit. Në rastet e hernies diskale, shpesh preket nervi [...]

Vaksina HPV

By | 2017-04-24T18:26:34+00:00 April 24th, 2017|Te ndryshme|

7 Fakte të tmerrshme në lidhje me Vaksinën kundër HPV   Shqetësimet në lidhje me rrezikshmërinë, sigurinë dhe shëndetin bëjnë që shumica e njerëzve të jenë të shqetësuar për të ardhmen. Mbrojtja  ndaj të panjohurës që mund të ndodhë në të ardhmen është bërë pjesë e madhe e ekonomisë botërore. Një nga polemikat më të fundit është [...]

Comments Off on Vaksina HPV

Bursiti

By | 2017-07-16T13:54:58+00:00 April 23rd, 2017|Te ndryshme|

Bursiti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Bursiti është inflamacioni ose ënjtja e Bursës, një qeskë e vogël e mbushur me lëng që formohet nën lëkurë, zakonisht mbi nyje dhe mes gilceve dhe kockave. Ka rreth 160 bursa potenciale në trupin e njeriut të cilat ndodhin kudo që ndodhin fërkime. Këto bursa veprojnë si jastëkë ndërmjet [...]

Lehtesimi Dhimbjeve

By | 2017-04-22T21:51:18+00:00 April 22nd, 2017|Te ndryshme|

Mënyra natyrale për lehtësimin e dhimbjeve dhe për të ndaluar inflamacionin Shumica e njerëzve kanë dhimbje kronike dhe inflamacion. Pavarësisht nga shkaku origjinal, problemet shëndetësore si këto mund të dobësojnë dhe të shkaktojnë vështirësi për ju dhe familjen tuaj. Kur vazhdimisht ndjeheni të sëmurë dhe të lodhur, kjo ndikon në vetëvlerësimin tuaj dhe pavarësinë, mund [...]

Comments Off on Lehtesimi Dhimbjeve

Rigjenerimi Sistemit Imun

By | 2017-04-16T20:04:23+00:00 April 16th, 2017|Kanceri & Tumoret, Te ndryshme|

Shumë premtuese! Zbuloni Si të rigjeneroni sistemin imunitar  dhe të luftoni radikalet e lira që shkaktojnë kancer   Me fjalen “imunitet” kuptohet qëdrueshmëria e individit ndaj infeksioneve mikrobiale, reaksioneve antigjenike dhe eliminimi i antigjeneve nga organizmi. Përgjigja imune është  përgjigjese për rolin e strukturave të ndryshmet qelizore, organeve dhe indeve në trup. Imuniteti është i [...]

Comments Off on Rigjenerimi Sistemit Imun

Imuniteti Fëmijëve

By | 2017-04-15T15:45:26+00:00 April 15th, 2017|Te ndryshme|

Si të forconi sistemin imunitar të fëmijës tuaj   Cilat janë mineralet më të rëndësishme dhe ushqyesit që ju duhet të jeni të kujdesshëm që fëmijët t’i marrin në mënyrë të përditshme, në mënyrë që të kenë një imunitet të fortë për t’u përballuar me mikrobet dhe sëmundjet? Vëmendje e përshtatshme e të ushqyerit për [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!