Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Te ndryshme

October 2017

Gjurmët e Bardha të Aeroplanëve

By | 2017-10-19T15:18:51+00:00 October 19th, 2017|Te ndryshme|

Dëshmi të pakundërshtueshme që ne të gjithë po mbulohemi me helm; Më shumë se 800 ton plumb toksik 'chemtrailed' derdhet në qiell çdo vit   Vijat e bardha që shohim çdo ditë në qiell gjatë fluturimit të avionëve, dhe që  i konsiderojmë si re të zakonshme, a e dini çfarë janë në të vërtetë? Në [...]

Comments Off on Gjurmët e Bardha të Aeroplanëve

August 2017

Pickimi dhe thumbimi i insekteve

By | 2017-08-12T15:07:29+00:00 August 12th, 2017|Te ndryshme|

Pickimi dhe thumbimi i insekteve   Pickimet dhe thumbimet e insekteve janë të zakonshme dhe zakonisht shkaktojnë vetëm acarim të vogël. Megjithatë, disa pickime mund të jenë të dhimbshme dhe të shkaktojnë një reaksion serioz alergjik. Insektet që pickojnë përfshijnë: harrjet, mushkonjat, pleshtat, çimkat dhe megjithëse jo saktësisht insekte: merimangat, morrat e bimëve dhe akrepat, [...]

Comments Off on Pickimi dhe thumbimi i insekteve

July 2017

14 gjëra që thonë duart për shëndetin

By | 2017-07-29T17:29:53+00:00 July 29th, 2017|Te ndryshme|

14 gjëra që thonë duart për shëndetin tuaj Duke i kushtuar vëmendje duarve tuaja, ju mund të merrni një përshtypje nga afër se çfarë po ndodh brenda trupit tuaj. Kur diçka nuk shkon si duhet në brendësi, kjo shpesh shfaqet në pjesët e jashtme. Ndjesi si shpim gjilpërash,thatësi, kruajtje, ndryshimi i ngjyrës së duarve, etj. [...]

Comments Off on 14 gjëra që thonë duart për shëndetin

Mbipesha

By | 2017-07-27T20:07:00+00:00 July 27th, 2017|Te ndryshme|

Mbipesha / Obeziteti dhe Shëndoshja Rreziqet, Shkaqet, Trajtimi i saktë dhe i sigurtë natyral Autoritetet Shëndetësore tani e përmendin shëndoshjen si një nga problemet shëndetësore më serioze. Të jesh mbi peshë seriozisht për çdo periudhë kohore përbën një kërcënim të drejtpërdrejtë për shëndetin. Përveç kësaj, trashja tani është e njohur për të rritur ndjeshëm rrezikun [...]

Simptomat Shëndetësore të Fëmijëve

By | 2017-07-26T00:02:48+00:00 July 26th, 2017|Te ndryshme|

10 Simptoma shëndetësore të fëmijëve që nuk duhet t’i injoroni Si prindër, mirëqenia e fëmijëve është një nga prioritetet tuaja kryesore. Meqenëse trupat e fëmijëve janë ende duke ndërtuar sistemin e tyre imunitar, ata mund të sëmuren shpesh. Nëse fëmija ndjen shqetësime apo sëmundje më të rënda, shqetësimi juaj nuk mund të përshkruhet me fjalë. [...]

Comments Off on Simptomat Shëndetësore të Fëmijëve

Fibromyalgia

By | 2017-09-18T22:25:32+00:00 July 21st, 2017|Te ndryshme|

Fibromyalgia; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Fibromyalgia, si edhe sindromi i lodhjes kronike, i cili është i lidhur shpesh me të, është një kusht i kuptuar shumë pak, që mund të shfaqet në mënyra të ndryshme dhe që ka shumë simptoma, duke e bërë të vështirë diagnozën e saktë. Po ashtu si sindromi i lodhjes [...]

Rreziku Inflamacionit

By | 2017-07-20T15:49:11+00:00 July 20th, 2017|Te ndryshme|

Rreziku i  inflamacionit dhe reduktimi i tij në mënyrë natyrale Inflamimi mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm. Shkencërisht, inflamacioni  është një ujëvarë e reaksioneve kimike që ndodhin brenda trupit, kur ekziston një ngacmues i jashtëm, i pranishëm ose kur trupi ndjen një pushtues të huaj. Cilat janë simptomat e inflamacionit akut? Reagimi anti-inflamacion është [...]

Shkaqet  e Edemës

By | 2017-09-18T22:29:04+00:00 July 19th, 2017|Te ndryshme|

Shkaqet e Edemës dhe mënyra natyrale për trajtimin e saj   Edema është fjalë Greke ‘oídēma’ që ka kuptimin ‘ënjtje’, dhe ajo është rritja e volumit të një organi/indi, për shkak të rritjes së sasisë së lëngut jashtëqelizor në të. Zakonisht shkakton dhimbje të forta. Tre llojet më të zakonshme të edemës janë: periferike, cerebrale [...]

Comments Off on Shkaqet  e Edemës

Zmadhimi Prostatik Beninj

By | 2017-09-18T22:24:44+00:00 July 12th, 2017|Te ndryshme|

Zmadhimi Prostatik Beninj; Hiperplasia/Hipertrofia Prostatike Beninje   Zmadhimi prostatik beninj, i njohur gjithashtu si hiperplasia/hipertrofia prostatike beninje (BPH), është një gjendje që prek burrat e moshuar. Kjo është veçanërisht e zakonshme te meshkujt mbi 50 vjeç dhe zakonisht nuk është një kërcënim serioz për shëndetin. Gjëndra e prostatës Prostata është një gjëndër e vogël që [...]

June 2017

Shikimi

By | 2017-06-27T15:09:42+00:00 June 27th, 2017|Te ndryshme|

Ruajtja dhe Forcimi i Shikimit   Dështimi i shikimit mund të pengojë seriozisht mënyrën e jetës. Pa vizion të mirë për të lexuar, për shikimin e ngjyrave, ose shikimin në largësi, mund të shkakojë stres dhe mërzitje. Ka disa shkaqe të dëmtimit të vizionit tek të rrriturit, si dëmtimi mokular, perdja e syve (AMD)  që [...]

Hidhëtira e gojës

By | 2017-06-04T18:25:57+00:00 June 4th, 2017|Te ndryshme|

Cilat janë arsyet për hidhëtinë e gojës dhe të gjuhës? Si ta kuroni në mënyrë natyrale?   Mund t’ju ketë ndodhur shumë herë që kur zgjoheni në mëngjes të keni shije të hidhur ose acid në gojë. Hidhëtia e gojës dhe e gjuhës, që nuk është nga një burim i veçantë i ushqimit, mund të formohet [...]

Comments Off on Hidhëtira e gojës

May 2017

Dobitë e Agjërimit

By | 2017-05-27T00:22:06+00:00 May 27th, 2017|Te ndryshme|

Dobitë mahnitëse shëndetësore dhe shpirtërore e emocionale të Agjërimit   Agjërimi është një nga shtyllat e Islamit të vendosura nga Allahu për muslimanët gjatë muajit të Ramazanit. Por pavarësisht nga kjo, shumë njerëz arrijnë përfitime të mahnitshme shëndetësore nga agjërimi i Ramazanit. Agjërimi është një ushtrim efektiv i  shëndetshëm, nëse zbatohet siç duhet. Sipas studimeve [...]

Comments Off on Dobitë e Agjërimit

Të fikët

By | 2017-09-18T20:44:02+00:00 May 26th, 2017|Te ndryshme, Zemra & Gjaku|

TË FIKËT DHE TË FIKËT E SHPESHTË  NDIHMA E SHPEJTË DHE KURIMI AFATGJATË   Të fikët është një humbje e papritur dhe e shkurtër e vetëdijes. Shkaqet Të fikët shkaktohen zakonisht nga ulja e rrjedhjes së gjakut në tru. Mund të shkaktohet gjithashtu nga aritmia (ndryshimi jonormal në rrahjet e zemrës), ose për shkak të [...]

Comments Off on Të fikët

Yndyrat në trup

By | 2017-05-24T17:44:29+00:00 May 24th, 2017|Arti Jetesës, Te ndryshme|

Pse njerëzit depozitojnë yndyrë në pjesë të caktuara të trupit   Globalisht, të paktën 300 milionë njerëz kategorizohen klinikisht mbipeshë,  por edhe ata që janë në gjendje relativisht të mirë kanë ende zonat e problemit në formën e indeve dhjamore prapa krahëve të tyre, në rajonin e barkut, tek këmbët, rreth belit ose në ije, [...]

Comments Off on Yndyrat në trup

I sëmuri në Ramazan

By | 2017-05-23T00:37:19+00:00 May 23rd, 2017|Te ndryshme|

UDHËZUES MJEKËSOR PËR TË SËMURIN  NË MUAJIN E RAMAZANIT   Me hyrjen e muajit të begatë të Ramazanit për çdo vit, shumë të sëmurë pyesin nëse munden të agjërojnë apo jo, dhe nëse agjërimi i Ramazanit do ia përkeqësonte sëmundjen dhe simptomat e saj apo do të ishte e kundërta. Pyetja të shumta i lindin [...]

Comments Off on I sëmuri në Ramazan

Anoreksia Nervosa

By | 2017-05-06T21:02:10+00:00 May 6th, 2017|Te ndryshme|

Anoreksia Nervosa   Anoreksia nervosa është një çrregullim i të ngrënit, ku humbja e peshës bëhet një obsesion dhe uria fillon të ndikojë në të menduarit dhe personalitetin e personit. Kjo ndodh me shumicë dërrmuese në mesin e vajzave adoleshente dhe vetëm në vendet e zhvilluara. Simptomat Simptomat fizike të anoreksisë nervoze përfshijnë: - gërryerje [...]

April 2017

Artriti Reumatoid

By | 2017-09-18T22:29:05+00:00 April 27th, 2017|Te ndryshme|

Artriti Reumatoid; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Përcaktim Rheumatoid Arthritis (RA), një sëmundje më pak e zakonshme se osteoarthritis, është një sëmundje e rëndë dhe e dhimbshme. Rheumatoid arthritis prek rreth 2.100.000 njerëz në SHBA, më shpesh gratë. Sëmundja zakonisht fillon në mes moshës 20 dhe 50 vjeç, edhe pse ai mund të fillojë në [...]

Ndihma e Trupit

By | 2017-04-27T13:22:22+00:00 April 27th, 2017|Te ndryshme|

Shenja të rëndësishme që tregojnë se trupi juaj ka nevojë për ndihmë   Trupi i njeriut është një mekanizëm kompleks me procese të shumta që shpesh ndodhin në të njëjtën kohë dhe funksionojnë në mënyrë të pavarur. Kur diçka nuk është në rregull brenda trupit, ne duhet të mendojmë shkakun e saj. Megjithatë, shumë njerëz [...]

Hernia Diskale

By | 2017-04-26T18:13:41+00:00 April 26th, 2017|Te ndryshme|

Hernia diskale; Si ta trajtojmë E njohur gjithashtu si një rrëshqitje disku apo rënie disku, hernia diskale ndodh kur një nga disqet e shpinës këputet dhe xheli që gjendet brenda tij rrjedh jashtë. Kjo mund të shkaktojë dhimbje shpine, si dhe dhimbje në zona të tjera të trupit. Në rastet e hernies diskale, shpesh preket nervi [...]

Vaksina HPV

By | 2017-04-24T18:26:34+00:00 April 24th, 2017|Te ndryshme|

7 Fakte të tmerrshme në lidhje me Vaksinën kundër HPV   Shqetësimet në lidhje me rrezikshmërinë, sigurinë dhe shëndetin bëjnë që shumica e njerëzve të jenë të shqetësuar për të ardhmen. Mbrojtja  ndaj të panjohurës që mund të ndodhë në të ardhmen është bërë pjesë e madhe e ekonomisë botërore. Një nga polemikat më të fundit është [...]

Comments Off on Vaksina HPV
Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!