Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Nervore & Koka

July 2017

Depresioni

By | 2017-07-13T20:48:48+00:00 July 13th, 2017|Nervore & Koka|

Depresioni / Çrregullimet e shëndetit mendor rrezikojnë çdokënd; Zbuloni shkaqet dhe sekretet e parandalimit dhe të kurimit natyral   Çrregullimet e shëndetit mendor janë një kategori e kushteve shëndetësore të karakterizuara nga problemet e sjelljes, emocionale, dhe / ose njohëse. Kujdesi konvencional psikiatrik për njerëzit me çrregullime të shëndetit mendor, që nga vitet 1950, gjithnjë [...]

June 2017

Parandaloni Dëmtimin e Trurit

By | 2017-06-13T16:45:43+00:00 June 13th, 2017|Nervore & Koka|

8 rregulla që duhet të ndiqni për të parandaluar dëmtimin e trurit, dementinë dhe sëmundjen Alzheimer Dementia është një lloj sëmundje që shkakton humbjen e kujtesës dhe aftësi të tjera të rënda mendore që mund të pengojnë jetën normale të përditshme. Dementia mund të jetë në forma të ndryshme, si dementia vaskulare, sëmundja e Huntington-it [...]

Comments Off on Parandaloni Dëmtimin e Trurit

May 2017

Neuropatia Periferike

By | 2017-07-21T15:46:03+00:00 May 29th, 2017|Nervore & Koka|

Neuropatia Periferike; Llojet, Simptimat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Çfarë është neuropatia periferike? Sëmundja e nervave në periferi të trurit dhe palcës kurrizore Nevropatia periferike i referohet kushteve që rezultojnë kur nervat që bartin dhe përçojnë mesazhe nga truri dhe palca kurrizore në pjesët e tjera të trupit janë të dëmtuara ose të sëmura. Nervat periferike [...]

Spazma

By | 2017-07-23T12:56:48+00:00 May 29th, 2017|Nervore & Koka|

Spazma - Konvulsioni   Spazmat janë kontraktime të pavullnetshme (të vetme ose në seri) të muskujve, të shkaktuara nga ndryshime të papritura të pakontrolluara në aktivitetin elektrik të trurit. Spazmat e ethshme (shtrëngimi, tronditja e lidhur me humbjen e ndërgjegjes në fëmijët me një rritje të shpejtë të etheve shpesh për shkak të infeksioneve të [...]

Comments Off on Spazma

Dementia

By | 2017-05-06T23:09:01+00:00 May 6th, 2017|Nervore & Koka|

Dementia / Çmenduria / Humbja e kujtesës   Dementia është një sindromë (një grup prej simptomave të ndërlidhura me njëra-tjetrën) që rezulton me një rënie të vazhdueshme të trurit dhe aftësisë së tij. Rreth 4-5 milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara kanë një shkallë të dementisë, dhe ky numër pritet të rritet gjatë disa dekadave [...]

April 2017

Migrena

By | 2017-04-30T15:36:24+00:00 April 30th, 2017|Nervore & Koka|

DHEMBJET E KOKES & MIGRENA   Dhembjet e kokës janë të ndryshme dhe shkaqet e saj janë gjithashtu të ndryshme, madje shumica e atyre shkaqeve është ende e panjohur nga shkenca. Zakonisht, dhembja e kokës është e përkohshme dhe në këtë rast konsiderohet diçka normale që nuk tregon për ekzistencën e ndonjë sëmundje të rrezikshme. [...]

Kujtesa dhe Inteligjenca

By | 2017-04-17T20:50:50+00:00 April 17th, 2017|Arti Jetesës, Nervore & Koka|

Kujtesa dhe Inteligjenca; Këshilla të vyera dhe ushqime të shëndetshme   Çështjen e kujtesës së dobët, mungesës së të kuptuarit, dhe mungesës së absorbimit të subjektit, e vuajnë shumë njerëz të moshave dhe profesioneve të ndryshme. Shumë njerëz ankohen për kujtesë të dobët dhe harresën e gjërave për arsye të preukopimeve dhe punëve të shumta [...]

Shenjat e Depresionit

By | 2017-07-13T18:57:01+00:00 April 13th, 2017|Emocionale & Shpirtërore, Nervore & Koka, Sëmundje & Trajtime|

Shenjat paralajmëruese të depresionit që nuk duhet t’i injoroni; Mënyra natyrale për trajtimin e tij   Depresioni, i njohur gjithashtu edhe si depresioni klinik dhe çrregullimi depresiv madhor (MDD), është një nga çrregullimet më të shumta i kohëve të sotme. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), rreth 350 milion njerëz të moshave të ndryshme në [...]

Trajtime për Ankthin

By | 2017-07-13T19:00:17+00:00 April 13th, 2017|Emocionale & Shpirtërore, Nervore & Koka|

Mënyra natyrale për të mposhtur Ankthin   Ankthi është një përgjigje normale ndaj stresit ose një situate të rrezikshme, nganjëherë i referuar si përgjigje e luftimit. Ankthi bëhet problematik kur ai është i vazhdueshëm, ose si reagim ndaj rrethanave të papërshtatshme. Ankthi i vazhdueshëm mund të çojë në: - presion të lartë të gjakut, - [...]

March 2017

Kuptimi Stresit

By | 2017-07-13T20:43:16+00:00 March 22nd, 2017|Emocionale & Shpirtërore, Nervore & Koka|

Kuptimi i Stresit, efektet e tij të dëmshme, dhe mënyrat më të mira për ta përballuar Jeta moderne është plot me zhgënjime, afate dhe kërkesa. Për shumë njerëz, stresi është aq i zakonshëm sa që është bërë mënyrë jetese. Pak stres nuk është i dëmshmëm, por kur tejkalon normat, ai mund të dëmtojë shëndetin dhe [...]

Comments Off on Kuptimi Stresit

Shkaqet e Pagjumësisë

By | 2017-03-04T21:07:10+00:00 March 4th, 2017|Nervore & Koka, Te ndryshme|

Shkaqet e pagjumësisë dhe mënyra natyrale për lehtësimin e gjumit   Rreth 30% e njerëzve janë të prekur nga çrregullimet kronike të gjumit, për shkak të shumë faktorëve të botës moderne, sidomos ato artificiale. Mungesa e gjumit të shëndetshëm jo vetëm që mund të rrisë ndjeshmërinë për llojet e tjera të sëmundjeve, por ai gjithashtu [...]

Comments Off on Shkaqet e Pagjumësisë

January 2017

Luftimi Depresionit

By | 2017-01-08T01:03:17+00:00 January 8th, 2017|Nervore & Koka|

Si ta luftojmë depresionin në mënyrë natyrale   Depresioni mund të manifestohet me një shumëllojshmëri siptomash duke përfshirë lodhje, humor të keq, mungesë oreksi, mospasje dëshirë seksuale, ndjenjë të pafuqisë, joaktivë, etj. Shkaqet e depresionit janë të ndryshme duke përfshirë; alkoolin, duhanin, stresin, probleme që nuk i gjen zgjidhje, çekuilibër hormonal, mangësi në dietën ushqimore, [...]

Comments Off on Luftimi Depresionit

December 2016

Dhimbja Kokës

By | 2016-12-19T19:05:51+00:00 December 19th, 2016|Nervore & Koka|

Shkaqet e dhimbjes së kokës; Si të shpëtojmë prej tyre në mënyrë natyrale Pothuajse të gjithë kemi një dhimbje koke në një pikë të jetës. Dhimbja e  kokës është një nga ankesat më të zakonshme mjekësore,  më shumë se gjysma e njerëzimit  vuan nga dhimbjet kronike të kokës. Dhimbjet e kokës janë klasifikuar në përgjithësi në [...]

Parkinson

By | 2017-04-27T00:21:14+00:00 December 10th, 2016|Nervore & Koka|

Sëmundja e Parkinsonit; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sëmundja e Parkinsonit është një gjendje në të cilën një pjesë e trurit bëhet progresivisht më e dëmtuar gjatë viteve (një gjendje progresive neurologjike). Rreth shtatë deri në 10 milionë njerëz në mbarë botën jetojnë me sëmundjen e Parkinsonit. Incidenca e Parkinsonit rritet me moshën, dhe vetëm [...]

Plakja Trurit

By | 2016-12-10T21:31:04+00:00 December 10th, 2016|Nervore & Koka|

Mënyra mahnitëse  për të parandaluar plakjen e trurit, për të nxitur funksionin dhe për të rritur energjinë e tij   Truri është një organ dhe ka nevojë për stërvitje të rregullt. Rënia mendore dhe humbja e kujtesës nuk janë procese të pashmangshme plakje. Qelizat e trurit dhe rrugët nervore vazhdojë të rriten gjatë gjithë jetës [...]

Helmimi Trurit

By | 2016-12-05T08:43:42+00:00 December 5th, 2016|Nervore & Koka, Ushqimi|

Pesë përbërësit që helmojnë trurin dhe mëlçinë Nuk ka mungesë të gjërave në ditët e sotme, por ka disa gjëra që mund tju shkatërrojnë  në një periudhë të shkurtër kohe. Këto gjëra shqetësuese, dëmtojnë dy organet kryesore të trupit; mëlçinë dhe trurin.  Më e keqja është se këto përbërës kanë ardhur nga "gjeniu" pra, nga [...]

November 2016

Dhembjet e Veshit

By | 2016-12-07T13:35:37+00:00 November 27th, 2016|Nervore & Koka|

Si të kuroni në mënyrë natyrale dhembjet, infeksionet dhe ënjtjet e veshit   Çfarë është infeksioni i veshit? Veshi është një nga organet më delikate të njeriut. Nëse nuk kujdeseni siç duhet, ai mund të shkaktojë disa probleme, duke përfshirë infeksion, dhimbje, ënjtje, zhurmë, etj. Infeksioni i veshit është një problem shumë i zakonshëm i [...]

Pagjumësia

By | 2016-12-07T09:10:05+00:00 November 26th, 2016|Nervore & Koka|

Pagjumësia dhe çrregullimet e gjumit Rreth 30% e njerëzve janë të prekur nga çrregullimet kronike të gjumit, dhe janë të privuar kështu nga përfitimet tonike shëndetësore që ofron gjumi e natës, të tilla si reduktimi i stresit, rigjenerimi i sistemit imunitar, dhe riparimi e dëmtimit të lirë radikal, si dhe përmirësimi i humorit që mund [...]

Otitis

By | 2016-11-26T08:21:54+00:00 November 26th, 2016|Nervore & Koka|

Infeksioni i Veshit (Otitis)   Një inflamacion apo infeksion i kanalit të jashtëm të veshit (kalimi kryesor nga veshi i jashtëm në daullen e veshit), infeksioni në kanalin e veshit, ose në otitin e jashtëm, shpesh është e lidhur me ujin e tepërt në kanalin e veshit. Kjo ndodh shpesh te fëmijët dhe të rinjtë [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!