Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Nervore & Koka

July 2017

Otitis – Infeksioni i Veshit

By | 2017-07-31T22:48:51+00:00 July 31st, 2017|Nervore & Koka|

Infeksioni i Veshit (Otitis)   Një inflamacion apo infeksion i kanalit të jashtëm të veshit (kalimi kryesor nga veshi i jashtëm në daullen e veshit), infeksioni në kanalin e veshit, ose në otitin e jashtëm, shpesh është e lidhur me ujin e tepërt në kanalin e veshit. Kjo ndodh shpesh te fëmijët dhe të rinjtë [...]

Goditja në tru – Trajtimi Natyral i Sigurtë

By | 2017-09-18T21:09:18+00:00 July 23rd, 2017|Nervore & Koka|

Goditja në tru; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral    Goditja në tru ndodh kur furnizimi me gjak në një pjesë të trurit ndërpritet. Ashtu si të gjitha organet, truri ka nevojë për oksigjen dhe ushqyes të ofruara nga gjaku për të funksionuar siç duhet. Në qoftë se furnizimi i gjakut është i kufizuar apo i ndalur, [...]

Depresioni

By | 2017-09-18T21:13:23+00:00 July 13th, 2017|Nervore & Koka|

Depresioni / Çrregullimet e shëndetit mendor rrezikojnë çdokënd; Zbuloni shkaqet dhe sekretet e parandalimit dhe të kurimit natyral   Çrregullimet e shëndetit mendor janë një kategori e kushteve shëndetësore të karakterizuara nga problemet e sjelljes, emocionale, dhe / ose njohëse. Kujdesi konvencional psikiatrik për njerëzit me çrregullime të shëndetit mendor, që nga vitet 1950, gjithnjë [...]

June 2017

Parandaloni Dëmtimin e Trurit

By | 2017-06-13T16:45:43+00:00 June 13th, 2017|Nervore & Koka|

8 rregulla që duhet të ndiqni për të parandaluar dëmtimin e trurit, dementinë dhe sëmundjen Alzheimer Dementia është një lloj sëmundje që shkakton humbjen e kujtesës dhe aftësi të tjera të rënda mendore që mund të pengojnë jetën normale të përditshme. Dementia mund të jetë në forma të ndryshme, si dementia vaskulare, sëmundja e Huntington-it [...]

Comments Off on Parandaloni Dëmtimin e Trurit

May 2017

Neuropatia Periferike

By | 2017-09-18T21:13:35+00:00 May 29th, 2017|Nervore & Koka|

Neuropatia Periferike; Llojet, Simptimat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Çfarë është neuropatia periferike? Sëmundja e nervave në periferi të trurit dhe palcës kurrizore Nevropatia periferike i referohet kushteve që rezultojnë kur nervat që bartin dhe përçojnë mesazhe nga truri dhe palca kurrizore në pjesët e tjera të trupit janë të dëmtuara ose të sëmura. Nervat periferike [...]

Spazma

By | 2017-09-18T21:13:45+00:00 May 29th, 2017|Nervore & Koka|

Spazma - Konvulsioni   Spazmat janë kontraktime të pavullnetshme (të vetme ose në seri) të muskujve, të shkaktuara nga ndryshime të papritura të pakontrolluara në aktivitetin elektrik të trurit. Spazmat e ethshme (shtrëngimi, tronditja e lidhur me humbjen e ndërgjegjes në fëmijët me një rritje të shpejtë të etheve shpesh për shkak të infeksioneve të [...]

Comments Off on Spazma

Dementia

By | 2017-09-18T21:14:05+00:00 May 6th, 2017|Nervore & Koka|

Dementia / Çmenduria / Humbja e kujtesës   Dementia është një sindromë (një grup prej simptomave të ndërlidhura me njëra-tjetrën) që rezulton me një rënie të vazhdueshme të trurit dhe aftësisë së tij. Rreth 4-5 milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara kanë një shkallë të dementisë, dhe ky numër pritet të rritet gjatë disa dekadave [...]

April 2017

Migrena

By | 2017-09-18T21:14:12+00:00 April 30th, 2017|Nervore & Koka|

DHEMBJET E KOKES & MIGRENA   Dhembjet e kokës janë të ndryshme dhe shkaqet e saj janë gjithashtu të ndryshme, madje shumica e atyre shkaqeve është ende e panjohur nga shkenca. Zakonisht, dhembja e kokës është e përkohshme dhe në këtë rast konsiderohet diçka normale që nuk tregon për ekzistencën e ndonjë sëmundje të rrezikshme. [...]

Kujtesa dhe Inteligjenca

By | 2017-04-17T20:50:50+00:00 April 17th, 2017|Arti Jetesës, Nervore & Koka|

Kujtesa dhe Inteligjenca; Këshilla të vyera dhe ushqime të shëndetshme   Çështjen e kujtesës së dobët, mungesës së të kuptuarit, dhe mungesës së absorbimit të subjektit, e vuajnë shumë njerëz të moshave dhe profesioneve të ndryshme. Shumë njerëz ankohen për kujtesë të dobët dhe harresën e gjërave për arsye të preukopimeve dhe punëve të shumta [...]

Shenjat e Depresionit

By | 2017-09-18T21:14:24+00:00 April 13th, 2017|Emocionale & Shpirtërore, Nervore & Koka, Sëmundje & Trajtime|

Shenjat paralajmëruese të depresionit që nuk duhet t’i injoroni; Mënyra natyrale për trajtimin e tij   Depresioni, i njohur gjithashtu edhe si depresioni klinik dhe çrregullimi depresiv madhor (MDD), është një nga çrregullimet më të shumta i kohëve të sotme. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), rreth 350 milion njerëz të moshave të ndryshme në [...]

Trajtime për Ankthin

By | 2017-09-18T21:14:32+00:00 April 13th, 2017|Emocionale & Shpirtërore, Nervore & Koka|

Mënyra natyrale për të mposhtur Ankthin   Ankthi është një përgjigje normale ndaj stresit ose një situate të rrezikshme, nganjëherë i referuar si përgjigje e luftimit. Ankthi bëhet problematik kur ai është i vazhdueshëm, ose si reagim ndaj rrethanave të papërshtatshme. Ankthi i vazhdueshëm mund të çojë në: - presion të lartë të gjakut, - [...]

March 2017

Kuptimi Stresit

By | 2017-09-18T21:14:43+00:00 March 22nd, 2017|Emocionale & Shpirtërore, Nervore & Koka|

Kuptimi i Stresit, efektet e tij të dëmshme, dhe mënyrat më të mira për ta përballuar Jeta moderne është plot me zhgënjime, afate dhe kërkesa. Për shumë njerëz, stresi është aq i zakonshëm sa që është bërë mënyrë jetese. Pak stres nuk është i dëmshmëm, por kur tejkalon normat, ai mund të dëmtojë shëndetin dhe [...]

Comments Off on Kuptimi Stresit

Shkaqet e Pagjumësisë

By | 2017-03-04T21:07:10+00:00 March 4th, 2017|Nervore & Koka, Te ndryshme|

Shkaqet e pagjumësisë dhe mënyra natyrale për lehtësimin e gjumit   Rreth 30% e njerëzve janë të prekur nga çrregullimet kronike të gjumit, për shkak të shumë faktorëve të botës moderne, sidomos ato artificiale. Mungesa e gjumit të shëndetshëm jo vetëm që mund të rrisë ndjeshmërinë për llojet e tjera të sëmundjeve, por ai gjithashtu [...]

Comments Off on Shkaqet e Pagjumësisë

January 2017

Luftimi Depresionit

By | 2017-01-08T01:03:17+00:00 January 8th, 2017|Nervore & Koka|

Si ta luftojmë depresionin në mënyrë natyrale   Depresioni mund të manifestohet me një shumëllojshmëri siptomash duke përfshirë lodhje, humor të keq, mungesë oreksi, mospasje dëshirë seksuale, ndjenjë të pafuqisë, joaktivë, etj. Shkaqet e depresionit janë të ndryshme duke përfshirë; alkoolin, duhanin, stresin, probleme që nuk i gjen zgjidhje, çekuilibër hormonal, mangësi në dietën ushqimore, [...]

Comments Off on Luftimi Depresionit

December 2016

Dhimbja Kokës

By | 2016-12-19T19:05:51+00:00 December 19th, 2016|Nervore & Koka|

Shkaqet e dhimbjes së kokës; Si të shpëtojmë prej tyre në mënyrë natyrale Pothuajse të gjithë kemi një dhimbje koke në një pikë të jetës. Dhimbja e  kokës është një nga ankesat më të zakonshme mjekësore,  më shumë se gjysma e njerëzimit  vuan nga dhimbjet kronike të kokës. Dhimbjet e kokës janë klasifikuar në përgjithësi në [...]

Parkinson

By | 2017-09-18T21:15:29+00:00 December 10th, 2016|Nervore & Koka|

Sëmundja e Parkinsonit; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sëmundja e Parkinsonit është një gjendje në të cilën një pjesë e trurit bëhet progresivisht më e dëmtuar gjatë viteve (një gjendje progresive neurologjike). Rreth shtatë deri në 10 milionë njerëz në mbarë botën jetojnë me sëmundjen e Parkinsonit. Incidenca e Parkinsonit rritet me moshën, dhe vetëm [...]

Plakja Trurit

By | 2016-12-10T21:31:04+00:00 December 10th, 2016|Nervore & Koka|

Mënyra mahnitëse  për të parandaluar plakjen e trurit, për të nxitur funksionin dhe për të rritur energjinë e tij   Truri është një organ dhe ka nevojë për stërvitje të rregullt. Rënia mendore dhe humbja e kujtesës nuk janë procese të pashmangshme plakje. Qelizat e trurit dhe rrugët nervore vazhdojë të rriten gjatë gjithë jetës [...]

Helmimi Trurit

By | 2016-12-05T08:43:42+00:00 December 5th, 2016|Nervore & Koka, Ushqimi|

Pesë përbërësit që helmojnë trurin dhe mëlçinë Nuk ka mungesë të gjërave në ditët e sotme, por ka disa gjëra që mund tju shkatërrojnë  në një periudhë të shkurtër kohe. Këto gjëra shqetësuese, dëmtojnë dy organet kryesore të trupit; mëlçinë dhe trurin.  Më e keqja është se këto përbërës kanë ardhur nga "gjeniu" pra, nga [...]

November 2016

Dhembjet e Veshit

By | 2016-12-07T13:35:37+00:00 November 27th, 2016|Nervore & Koka|

Si të kuroni në mënyrë natyrale dhembjet, infeksionet dhe ënjtjet e veshit   Çfarë është infeksioni i veshit? Veshi është një nga organet më delikate të njeriut. Nëse nuk kujdeseni siç duhet, ai mund të shkaktojë disa probleme, duke përfshirë infeksion, dhimbje, ënjtje, zhurmë, etj. Infeksioni i veshit është një problem shumë i zakonshëm i [...]

Pagjumësia

By | 2016-12-07T09:10:05+00:00 November 26th, 2016|Nervore & Koka|

Pagjumësia dhe çrregullimet e gjumit Rreth 30% e njerëzve janë të prekur nga çrregullimet kronike të gjumit, dhe janë të privuar kështu nga përfitimet tonike shëndetësore që ofron gjumi e natës, të tilla si reduktimi i stresit, rigjenerimi i sistemit imunitar, dhe riparimi e dëmtimit të lirë radikal, si dhe përmirësimi i humorit që mund [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!