You are here:--Lëkura

Lekura, floket, thonjte

Shenjat e Lëkurës

By | 2017-11-22T22:43:17+00:00 November 22nd, 2017|Categories: Lëkura|

Si të eliminoni shenjat e mbetura në lëkurë   Shenjat e lëkurës janë gjurmë apo shenja të lëna në lëkurë pas një plage, djegie apo dëmtimi në sipërfaqen e lëkurës si dhe nga shtatëzania. Ato janë shumë të zakonshme dhe

Rënia e flokëve

By | 2017-11-22T21:32:53+00:00 November 22nd, 2017|Categories: Lëkura|

Rënia e flokëve; Shkaqet, Llojet, Mbrojtja dhe Trajtimi Natyral   Rënia e flokëve është një problem në Dermatologjinë klinike. Shumë pacientë ankohen për effluvium (humbje të flokëve) apo Alopeci (mungesë e dukshme e flokëve). Problemi i rënies së flokëve është shqetësim

Ethet e Natës

By | 2017-11-22T21:27:21+00:00 November 22nd, 2017|Categories: Lëkura|

Ethet e Natës - Herpes Zoster   Ethet e Natës, apo Herpes Zoster, është një infeksion viral i një nervi dhe lëkurës rreth tij. Ai shkaktohet nga virusi herpes varicella-zoster, i cili shkakton gjithashtu linë e dhenve. Ethet e natës

Dermatitis

By | 2017-11-22T21:22:53+00:00 November 22nd, 2017|Categories: Lëkura|

Pezmatimi i lëkurës (Dermatitis)   Pezmatimi i lëkurës (Dermatitis) është një term i përdorur për të përshkruar disa lloje të inflamaciont të shtresës së sipërme të lëkurës. Simptomat e kësaj sëmundje përfshijnë kruarje, shtresë të bardhë, formim koreje, leskër dhe

Infeksioni Fungal

By | 2017-11-19T14:51:39+00:00 November 19th, 2017|Categories: Lëkura, Të ndryshme|

Infeksioni Fungal; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Infeksion fungal është një sëmundje që zakonisht prek lëkurën, por mund të ndikojë edhe në organet e tjera. Ai shkaktohet nga organizmat fungale, ku përfshihen kërpudhat, myku, dhe majaja. Simptomat Simptomat e infeksionit

Udhëzime të domosdoshme për pacientët me psoriasis

By | 2017-11-12T12:44:32+00:00 November 12th, 2017|Categories: Lëkura, Ushqimi|

Udhëzime të domosdoshme për pacientët me psoriasis   Psoriasis është një infeksion kronik që prek lëkurën. Psoriasis ndodh kur sistemi imunitar ka çrregullim dhe dërgon sinjale të gabuara për mbiprodhimin e qelizave të reja të lëkurës. Çrregullimi zakonisht është kronik

Psoriasis

By | 2017-11-12T12:40:53+00:00 November 12th, 2017|Categories: Lëkura|

Psoriasis; Shkaqet, Faktoret e rrezikut, Trajtimi Natyral   Psoriasis është një infeksion kronik i lëkurës, i patransportueshëm tek të tjerët dhe që zakonisht prek moshat 15-25 vjeç, deri para moshës 40 vjeç. Shkaku kryesor i kësaj sëmundje ende nuk dihet, por

Vajrat Anti-Plakje

By | 2017-11-07T00:05:04+00:00 November 7th, 2017|Categories: Aromaterapia, Lëkura|

Vajrat më të mirë anti-plakje dhe përdorimi i tyre Procesi i plakjes në lëkurë është vështirë të shmanget, por me kujdes të veçantë dhe vëmendje, ju mund të mbani lëkurën tuaj të shëndetshme dhe të mbani një pamje rinore. Për

Ekzema

By | 2017-11-05T10:20:06+00:00 October 11th, 2015|Categories: Lëkura|Tags: |

Ekzema; Simptomat, shkaqet, trajtimi natyral Ekzema, dëmtimi alergjik i lëkurës, është një gjendje që karakterizohet nga inflamacioni i lëkurës që është i lidhur zakonisht me flluska, xhunga të kuqe, ënjtje, rrjedhje, luspa, kore, dhe kruarje. Ka lloje të ndryshme të