Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

July 2017

Reumatizma dhe Trajtimi Natyral i saj

By | 2017-07-31T22:01:20+00:00 July 31st, 2017|Kockat|

Reumatizma dhe Trajtimi Natyral i saj   Reumatizma, ose çrregullimi reumatizmal është një term për një gjëndje që shkakton dhimbje kronike, që shpesh ndikojnë nyjet dhe indet lidhore duke shkaktuar ënjtje të dhimbshme që eventualisht mund të çojë në erozion të kockave dhe deformim të nyjeve. Termi "reumatizëm", megjithatë, nuk cakton ndonjë çrregullim specifik, por [...]

Comments Off on Reumatizma dhe Trajtimi Natyral i saj

June 2017

Kanceri kockave

By | 2017-07-15T20:23:35+00:00 June 1st, 2017|Kanceri & Tumoret, Kockat|

Kanceri i kockave; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. Edhe pse qelizat në [...]

May 2017

Simptomat e Artritit Reumatoid

By | 2017-07-14T23:48:38+00:00 May 12th, 2017|Kockat|

Simptomat e hershme dhe shkaktarët e artritit reumatoid   Çfarë është artriti reumatoid? Artriti reumatoid (AR) është një lloj i artritit inflamator. Sëmundja AR karakterizohet nga inflamacioni kronik i nyjeve (për shembull: në gishta, duar, gjunjë, këmbë). AR  gjithashtu mund të quhet sëmundje reumatoide, sepse ndonjëherë artriti reumatoid shkakton sëmundje sistemike që ndikojnë  në shumë [...]

Comments Off on Simptomat e Artritit Reumatoid

March 2017

Dhimbjet e kyçeve

By | 2017-07-19T13:16:12+00:00 March 16th, 2017|Kockat|

Ushqime që duhet t’i shmangni nëse keni dhimbje dhe inflamacion të kyçeve; Ushqimet që ndihmojnë për reduktimin e dhimbjeve   Inflamacioni dhe dhimbja  e kyçeve është një problem shumë i zakonshëm, dhe mund t’i ndodhë të gjithëve, pavarësisht nga mosha dhe gjinia. Kjo lloj dhimbje mund të jetë akute ose kronike, dhe mund të jetë [...]

December 2016

Lakimi Shtyllës Kurrizore

By | 2016-12-19T13:32:31+00:00 December 19th, 2016|Kockat|

Shkaqet e lakimit të shtyllës kurrizore; Masat paraprake Harku i shtyllës kurrizore ose lakimi i shpinës, ju bën të ndiheni se shtylla kurrizore është e lakuar pak përpara, dhe sigurisht ju bën të dukeni jo mirë dhe më të vjetër se mosha juaj aktuale. Por nuk është vetëm kjo, me kalimin e kohës, mund të [...]

Dieta për Artritin

By | 2016-12-03T08:21:34+00:00 December 3rd, 2016|Kockat|

Artriti; Ushqimet që duhen konsumuar dhe ushqimet që duhen shmangur Shumë sëmundje, duke përfshirë edhe artritin, shkaktohen nga një inflamacion kronik me gradë të ulët.  Përgjigja inflamatore është e lidhur me funksionin imunitar të trupit. Një pjesë e madhe e sistemit imunitar është e vendosur në traktin tonë të tretjes. Llojet e Artritit Është e [...]

November 2016

Osteoporoza

By | 2016-12-07T09:10:06+00:00 November 25th, 2016|Kockat|

Osteoporoza; Trajtimi Natyral   Osteoporoza është një çrregullim metabolik i kockave i shkaktuar nga firo e kockave që ndodh në një normë që tejkalon aftësinë e trupit për të krijuar inde të reja kockore. Firo e eshtrave është një fenomen natyror, por për shkak të faktorëve të tillë si dieta e varfër dhe pabarazitë hormonale, [...]

error: Alert: Content is protected !!